Vi må bli kjent med barna våre på nytt

Selv om de fleste av oss ikke er i direkte karantene, har nok mange av oss satt oss i en likevel. Vi drar på butikken og gjør det mest nødvendige, men bortsett fra det er vi nokså isolert. Skolene er stengte, hjemmekontor – om det er mulig – er arbeidsplassen. Jeg har fått direkte vondt i magen av flere innlegg på Facebook. Noen er direkte ufyselige, som at man allerede etter to dager er drittlei av å gå hjemme med barna sine. Andre går på tips til hva man kan finne på med barna, og humoristiske utsagn om hvor ekstremt smertefullt det er å høre på “Mishka” i “Mishka og Masha” i mer enn en halvtime i strekk.

Joda, jeg kan forstå frustrasjonen. Kjedsomheten. Men må vi virkelig bli kjent med barna våre på nytt? Dette er ikke som feriene med fullt opplegg, haugevis av familiebesøk og reiser hit og dit. Dette er ikke som inneklemte rød-dager med ekstra frihet. Dette er nytt, for oss alle. Men helt alvorlig, har det virkelig gått så langt at vi ikke en gang vet hvordan vi skal være sammen med våre egne barn?

Tiden min som hjemmeværende mor var på mange måter den beste tiden i mitt liv. Hjertet mitt er fortsatt der, kjenner jeg. Selv nå, med skole, SFO, fritidsaktiviteter og fulltidsjobb med studier når kvelden kommer, kjenner jeg på det. I hjertet er jeg fortsatt en hjemmemamma.

Selvfølgelig skulle jeg ønske at dette viruset, og alle andre potensielt livsfarlige sykdommer, ikke eksisterte. Selvfølgelig skulle jeg ønske at vi kunne ha brukt denne tiden som en ekstra ferie, med alt det innebærer av sosiale aktiviteter og påfunn. Ikke misforstå, det finnes ingenting positivt med situasjonen vi er i nå. Men, om jeg likevel skal dra noe godt ut av noe svært vondt, så er det nydelig å tilbringe mer tid sammen med datteren min. Så godt, at vi fra høsten av har den minste SFO-plassen vi kan velge, men som likevel er på fast basis. Det er nydelig, rett og slett. Det er så godt å ha de gode samtalene, leke sammen og virkelig ha tid til å være sammen. Jeg blir oppriktig trist av å tenke på at mange andre som sitter her slik vi gjør nå, gremmer seg og knapt kan vente til hverdagen inntreffer og barna der er en del av den fra klokken fem om ettermiddagen til leggetid.

Så, om noe godt skal komme ut av dette: Bruk tid med barna deres. Bli kjent på ny, om det trengs. Ha det hyggelig sammen, og husk på at de gode samtalene betyr mer enn alt i verden. Og du? Ingen har vondt av å kjede seg. Heller ikke barna våre.

0 kommentarer

Siste innlegg