Verken du eller barna dine har det bra

Tidligere i dag kom jeg over en reklamepost for et webinar om det jeg vil tippe er et kurs om barneoppdragelse eller noe i den dur. Det i seg selv – hva webinaret faktisk var – er jeg nemlig ikke helt sikker på, det kom ikke særlig tydelig frem. Det som derimot var veldig tydelig, var følgende tekst:

“Har du…
– Kjeftet på barna dine for å få det til å høre?
– Vært sint, frustrert og lei til tider
– Dårlig samvittighet ovenfor barna

Da har ikke du eller barna dine det bra!”

Ja, jeg har kjeftet på barnet mitt – opp til flere ganger i løpet av disse fem og et  halvt årene, til og med. Jeg har vært sint et par ganger også – spesielt i situasjoner hvor jeg blir redd. Frustrert? Ja, gjett om! Lei? Aldri av henne – men av alt ifra dagevis uten søvn, trasskampene og forskjellige andre episoder. Om jeg har dårlig samvittighet? Ja, hele tiden; hun er verdens beste lille skatt, hun fortjener hele verden, månen, solen, stjernene og alt som finnes imellom.

Men; at verken hun eller jeg har det bra? Hva gir du meg? Jeg tror ikke jeg kjenner noen som ler så mye som det vi to gjør, eller som finner på så mye sprell som det vi to gjør. Herlighet, selvfølgelig har vi det bra. Mer enn bra! Det jeg derimot vil våge å spekulere i, er om de som aldri har kjeftet på barnet sitt, som aldri har vært frustrert eller som aldri har følt på mammasamvittigheten, kan ha det bra. 

Nei, kjære fellow moms – jeg tror virkelig ikke at vi skal trenge å bekymre oss. Jeg tror nemlig at mitt syn på dette er høyst normalt, så om du også har kjeftet litt, revet deg selv i håret eller latt mammasamvittigheten skylle over deg;  vit at både du og barnet ditt høyt sannsynlig har det bare fint. Dere er bare litt normale, det er ikke så fryktelig skummelt som det kan høres ut. 

Og du? Om du, barnet ditt eller dere begge rett og slett ikke har det særlig greit, søk for all del hjelp hos lege, helsestasjon, barnevernet eller andre innsatser som er til for å hjelpe – ikke fra et webinar, et kurs eller en i en Facebook-gruppe. Det skylder du dere begge.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg