Slik skaper du hverdagsidyll

Jeg har full tro på at for å være helt og holdent lykkelig, er det de små tingene i livet du må evne å la deg begeistre over. For meg er hverdagsidyllen det viktigste i hele verden – jeg trenger verken de store opplevelsene eller de mest magiske omgivelsene for å kjenne på pur glede og ektefølt lykke. Den skaper jeg selv, ofte i mitt eget hjem en helt ordinær tirsdag. Det er tross alt hverdagene vi har mest av, så sørg for å gjøre det beste ut av hver eneste en.

– Slik skaper du hverdagsidyll – 

♥ Gjør noe ekstra ut av frokosten. Det er ikke verre enn å sette rundstykker i ovnen før du begynner morgenrutinene, så er det ikke mer tidkrevende heller. Jeg elsker å dekke på spisebordet med alt mulig av pålegg, god frokostdrikke og gjerne levende lys – også i hverdagen. Det gir en god start på dagen og gir rom for de mest fantastiske samtaler.

♥ Tilbringe dagen utendørs. Det er ingen hemmelighet at det er langt enklere å være mamma ute enn inne; skogen, fjæra og markene er jo en eneste stor lekeplass for både store og små. Særlig de dagene vi begge har hatt lange dager på jobb og barnehage/skole, er det gull verdt å holde seg utendørs til leggetid nærmer seg. Jeg innrømmer også fint at det på slike dager er nokså komfortabelt å ta med pølser på termos eller kjøpe med seg ferdig varmrett fra butikken, som enkelt kan nytes utendørs 😉

♥ Legg av et fast tidspunkt for husvasken. Selv vasker og støvsuger jeg alltid i en halvtimes tid hver morgen, samt en halvtime etter veslas leggetid (før jeg setter meg ned med kveldens jobb). Nå har vi jo to hunder som krever at det støvsuges hakket oftere enn daglig, men det å sette av en liten halvtime to ganger daglig til sånt er gull verdt. Da har jeg all verdens tid til alt annet hverdagskabalen inneholder, uten å kjenne på at jeg burde ha gjort både ditt og datt før sofaen inntas når kvelden kommer.

♥ Gjør de små tingene for deg selv. For min del er et besøk til neglesalongen, tjue minutter i solarium, å kose meg med en god bok og et glass Pepsi Max noe av det jeg sørger for å gjøre for min egen del. Slike små ting er så viktig – enten det for deg er å skru på en bil, kjøre en tur med musikken på full guffe eller å ha en full hjemmespa-dag fra tid til annen.

0 kommentarer

Siste innlegg