Min økonomi: Desember

Jeg gleder meg til å ta med meg denne lille spalten videre inn i dette året – og tiåret. Det er utrolig hvor mye motivasjon det gir å se over forrige måneds forbruk, særlig når man har et brennende ønske om å spare enda mer og tenke enda smartere økonomisk. Ikke minst er økonomisk åpenhet så ufattelig viktig – visste du at nettopp økonomi er en vanlig grunn til både skilsmisse, depresjon og selvmord? Det er vanvittig at det da er et tabulagt tema…

Nei, jeg vil bidra med økonomisk åpenhet i enda større grad i 2020. Det er jo spennende, og ikke minst gøy når man først opplever kontroll, mestring og forbedring! Jeg håper at dere er enig med meg, og at vi alle kan føle på en større åpenhet rundt et, ofte så sårt, tema.

Dagligvarer, mat, kafé- og restaurantbesøk: 3958,- (Spise ute utgjorde cirka 1200,-)

Interiør: 65,-

Klær, sko, shopping og skjønnhet: 3013,-

Ferie, aktiviteter og moro: 2644,-

Denne kjenner jeg at jeg er ordentlig fornøyd med! Desember ble en dyr måned likevel, med julegaver og ikke minst en bil som måtte fikses opp med både det ene og det andre, men på det dagligdagse som jeg tar opp i denne spalten er jeg altså riktig fornøyd. Jeg har kjøpt litt mer interiør i januar altså, men det holder nå – i alle fall frem til sommeren, eller et hus blir faktum.

Jeg ser imidlertid at jeg må huske å ta med hva det å spise ute utgjør i matposten, ettersom den i seg selv ikke er ille i det hele tatt – men at det å spise ute likevel utgjør en stor del av summen. 1200 her og 1200 der blir fort en del penger som kunne ha gått til sparing i stedet. Det får bli mitt neste mål; spise mindre ute. Ellers føler jeg helt klart at jeg fortjener en aldri så liten klapp på skulderen for innsatsen i desember måned – selv med alle fristelsene over alt..

Jeg hadde forresten satt utrolig stor pris på det dersom du tok deg fri i ett minutt for å svare på Brukerundersøkelsen min. Tusen takk!

0 kommentarer

Siste innlegg