7 tips for en roligere familiemorgen

1. Starte dagen tidligere enn nødvendig 
Jeg beregner alltid å ha minimum halvannen time på oss fra vi står opp til vi skal kjøre til barnehagen. Slik får vi god tid til å våkne ordentlig, prate om dagen, spise en god frokost og ellers ta morgenen helt med ro. Det er selvfølgelig ikke alltid like enkelt når jeg har vært våken til langt på natt med skolearbeid eller jobb, men det er det verdt. Det er så deilig å slippe å stresse om morgenen!

2. Gjøre klart klærne dagen før 
Jeg gjør klar klær både til meg selv og Sienna kvelden før. Slik slipper vi stresset med å finne noe å ha på oss, og for oss som har viljesterke og “motebevisste” (høhø) barn som gjerne vil bestemme selv, blir det langt mindre rom for krangling om barnet selv har fått bestemme – med god tid på seg – kvelden før.

3. Færre valg 
Det å gi et barn mange alternativ er sjelden en god idè; gi dem to eller tre valg, både når det kommer til frokosttype/pålegg og ytterjakke. Det funker!

4. Varmer opp bilen før avreise 
Kanskje ikke spesielt miljøvennlig, men definitivt behagelig nok til at det er verdt det. Jeg lar bilen gå i 5-10 minutter før vi skal sette oss inn i den – det er så deilig.

5. Godt humør 
Vårt humør smitter over på barna; er du stressa, merker de det. Gruer du deg til dagens arbeidsdag, merker de det. Hold fokus på det positive – også for deg selv. Når jeg kjenner at det siste jeg føler for i hele verden er å stå opp og starte dagen, bruker jeg noen minutter på å komme på bedre tanker før jeg vekker Sienna. Er det hun som står opp først, bruker jeg disse minuttene når jeg lufter hunden – som er det første jeg gjør hver morgen.

6. Rydd bort eventuelle fristelser 
Jeg rydder alltid etter veslas leggetid; mest fordi det skal se pent ut rundt meg før jeg legger meg, men også for å unngå kaotiske morgener hvor hun har sett enten det ene eller det andre av leker og hobbygreier, og heller vil gjøre det fremfor å gjøre seg klar eller reise til barnehagen. Når jeg vet at vi har god tid kan jeg la en liten bok eller noe annet raskt ligge, så kan vi heller lese litt eller gjøre noe annet mindre tidkrevende – og koselig – fremfor å la seg friste av spill som tar en evighet.

7. Variere frokostene
Jeg innrømmer det; koldtbord med alle slags frokostvarianter er ikke hverdagskost i vårt hus. Likevel hender det, og særlig på dager som er litt grå i utgangspunktet, at jeg setter opp en litt mer spesiell frokost. Noen ganger fyller jeg bordet med påleggene vi har liggende, andre ganger koker jeg havregrøt og andre dager steker jeg lettvinte rundstykker (en boks cottage cheese, to egg, en teskje bakepulver og så mye havregryn som må til for å få deigen fast – tilsette gjerne raspede gulrøtter om du har tid, stekes som små boller i ovnen i 10-12 minutter – voilla!). Slik skaper vi et hyggelig – og litt annerledes, siden det slett ikke skjer hver dag – frokostmåltid.

Ha en nydelig morgen! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg