7 ting jeg unner meg i hverdagen

God mat. Jeg kjøper det jeg liker best – ikke nødvendigvis det som er billigst. Jeg er en av de merkelige skrullene som ikke kjenner forskjell på smaken av gulost og ville aldri i livet ha bestått en test som gikk ut på å gjette meg til hva som er Norvegia, hva som er Jarlsberg og hva som er av butikkens eget billigmerke, så slike varer kjøper jeg det billigste av. Men når det kommer til mat generelt unner jeg meg det som er godt og det jeg har lyst på; fersk frukt går alltid foran fryst, og av grønnsaker passer jeg på å handle inn av det som hører til sesongen. Og ja, vil jeg ha biff, så kjøper jeg biff.

Solarium. Det blir nok som regel 15 minutter 3-7 ganger i måneden, rett og slett fordi jeg syns jeg fortjener de avslappende minuttene i en hektisk hverdag og ikke minst fordi jeg helt klart føler meg best med litt farge i ansiktet.

Negler. Nå har jeg faktisk sluttet (vel, i alle fall tatt en pause fra) å legge falske negler ettersom mine egne har blitt nokså fine, men shellac unner jeg meg en gang i måneden. Det gjør så mye med både ethvert antrekk og humøret, syns jeg.

Vaskehjelp. Jeg er fullstendig klar over at jeg er i en luksussituasjon hvor jeg fint kan bruke noen minutter av arbeidsdagen min på husarbeid, men den helt store ukevasken kjenner jeg at det er godt å slippe å ta seg av selv. Skinnende rent hjem hver fredag uten å løfte en finger for det? Ja, takk! Det betyr mer energi til andre, og for meg viktigere, ting.

Tøymykner-lager. Jeg er fortsatt på tøymykner-kjøret, dere.. Jeg klarer ikke å la være. Finnes det egentlig noe mer behagelig duft enn det? Bortsett fra lukten av en nyfødt baby eller en liten valp, tror jeg det skal mye til for å slå det. Noe av det jeg skal sette høyest på prioriteringslisten når jeg omsider skal begi meg ut på husjakt må være et svært vaskerom med plass til et vanvittig lager av tøymykner. Aaahh, drømmen.

Pepsi Max – hver dag. Rett og slett fordi jeg fortjener det, og fordi det hadde vært enda verre om min obsession var sukkerholdig drikke, energidrikk eller alkohol for den saks skyld. Kaffe er sikkert også verre.

Opplevelser. Dette er særlig sammen med Sienna, jeg sparer sjelden på noe når det skjer noe vi har lyst til å bli med på. Bowling, lekeland, kino, sirkus, ferier… Slike små og store opplevelser gir det lille ekstra i hverdagen som både jeg og datteren min setter stor pris på. Å prioritere slike ting er en deilig “luksus” syns jeg.

0 kommentarer

Siste innlegg