6 ting du kan skrive en bok om

Reklame for egen bok: “Den ulykkelige Smokkefeen” – du kan bestille den privat hos meg med signatur og personlig hilsen til mottakeren, dersom du sender en epost til [email protected] Pris per bok: 249,-

Har du også drømt om å skrive en bok? Den drømmen har jeg hatt siden jeg var et lite barn, tenk at det nå er realitet! I tillegg til min allerede utgitte barnebok, har jeg haugevis av prosjekter på gang. Jeg skriver manus til flere barnebøker, et par ungdomsbøker og en hel rekke romaner som forhåpentligvis – en vakker dag – vil møte bokhyllene landet (eller verden?) over.

Ettersom jeg kommer til å satse enda mer på skrivingen fremover og ikke minst her på bloggen, vil jeg i denne omgang dele 12 tips til ting du kan basere en bok på. Enkelt, ikke sant? Vel, det skal jeg ikke lyve på meg at det er – men forhåpentligvis vil du kunne finne inspirasjon til egne skriveprosjekter dersom du deler den samme drømmen som meg.

1. En drøm du selv har, eller har hatt
Drømte du en gang om å bli veterinær? Baser boken din på at hovedpersonen er nettopp det – og lev deg inn i hans eller hennes rolle som veterinær.

2. Et sted du har besøkt
Har du besøkt en helt spesiell by? Hva med å la hovedpersonen finne kjærligheten, seg selv eller meningen med livet, akkurat der?

3. En utfordring du har møtt på
Har du blitt truet på livet? Har du vært deprimert, slitt med angst eller møtt veggen? Har du hatt vanskeligheter med økonomien? Som forfatter er sjelden noe så galt at det ikke er godt for noe – en utfordring eller en vanskelig livssituasjon kan være roten til en bestselger.

4. Et problem du har løst
På lik linje som med en utfordring du har hatt, kan løsningen på den være den røde tråden i en helt annen bok. Sett hovedpersonen inn i situasjonen og skriv ut ifra det!

5. Noen du kjenner, eller vet om
Denne er litt tricky, men i et par av romanene mine baserer jeg både hovedpersoner og andre karakterer på mennesker jeg kjenner. Jeg holder meg unna å skrive om nære venner eller familie, men gamle klassekamerater fra barndommen skal ikke føle seg fullt så trygge 😉 Her er det selvsagt viktig å tenke personvern!

6. Et tilfeldig menneske på gaten
Noe av det beste jeg vet er å sitte på kafé (eller på bussholdeplassen den gangen jeg ikke hadde sertifikatet) og dikte opp mine helt egne historier om menneskene som passerte. Hva føler de? Hvor skal de? Hva driver de med ellers? Slike små oppdiktede historier rundt totalt fremmede mennesker kan raskt bli et godt utgangspunkt for en bok.

Som du ser, kan denne listen skrives på i det uendelige. Alt kan bli en bok! Alle mennesker (både ekte og fiktive) har sin historie – og det kan bli din, på trykk, om du ønsker det. Jeg håper at du satte pris på dette innlegget, for slike vil det komme mange flere av i fremtiden 😉

PS: Jeg har fått mange spørsmål om hvorfor jeg ikke godkjenner kommentarer her på bloggen. Dette er helt enkelt fordi jeg fortsatt ikke har bestemt meg for balansegangen mellom det som skal få stå som sunn kritikk, og det som skal forkastes som dritt, hehe. Jeg leser alle kommentarene og setter pris på hver enkelt – vit det! 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg