3 tips som redder en dårlig dag

Jeg kan ikke fordra følelsen; ingenting stemmer, du får ikke til det du skal og alt føles generelt bare litt dritt. En dårlig dag passer aldri; så hvorfor ikke gjøre ditt for å snu den om? For meg er det i alle fall tre ting som – for det meste – fikser en dårlig dag.

1. Ut i frisk luft! 
Det hjelper ikke å stirre inn i datamaskinen når ingenting blir gjort. Det hjelper heller ikke å ta ut av oppvaskmaskinen om du risikerer å knuse noen fat, fordi det er den dagen hvor alt går galt uansett. Naturen skal det derimot litt til for å mistrives i, så kom deg ut! Om så bare for noen få minutter, om deadlines og arbeidsoppgaver er vanskelig å komme fra for en lengre tid.

2. Gjør noe du vet at du mestrer 
Om det står stille for meg på jobbfronten, kan jeg finne på å trene hundene en liten stund. Om jeg ikke klarer å skrive den artikkelen jeg jobber med på best mulig måte, rabler jeg litt i et av manusene jeg holder på med. Om du gjør noe du mestrer og får til, blir motivasjonen brått hakket forbedret – og du er klar til å ta fatt på det du egentlig skulle gjøre.

3. Planlegging 
Om ingenting annet ser ut til å fungere; dropp det du gjør, og planlegg det du skal gjøre, i stedet. Det er fortsatt produktivt og kan være til nytte, samtidig som det er verdens beste unnskyldning til å slippe unna det du egentlig var i gang med. Bonus? Du blir langt mer effektiv når du først får ånden over deg til å faktisk gjøre det som står på listen. Til slutt 😉

0 kommentarer

Siste innlegg