Viktig å huske om forbrukslån

Et forbrukslån kan i noen sammenhenger være en nyttig løsning, men det er viktig å følge noen gode råd for å holde kontroll over privatøkonomien. Her får du innblikk i hvordan forbrukslån fungerer, og hva du bør gjøre for at lånet skal bli billigst mulig for deg.

Det er grunnleggende viktig å søke hos mange banker før du velger hvilket lån du skal ta.

 

Når er forbrukslån nyttig

Det er flere grunner til å søke om forbrukslån. Imidlertid bør ikke grunnen være at du bare ønsker deg litt mer penger å rutte med. Husk at lånet skal betales tilbake, med renter. Derfor bør du kun låne penger hvis det er noe helt konkret du trenger de til, og du bør regne ut på forhånd hva hele lånet vil koste deg. Her får du vite hvordan du enkelt gjør det.

Dersom du får en plutselig og uforutsett utgift kan et forbrukslån være til hjelp, hvis du ikke har oppsparte midler.

Et forbrukslån kan også brukes til å oppfylle en drøm, som å kjøpe en veteranbil eller dra på en eksotisk ferie. Siden du må betale renter for å låne penger, må du da regne inn rentekostnaden som en kostnad for å oppfylle drømmen din nå, i stedet for å spare opp pengene først. Kanskje nettopp den bilen kun er å få ta i akkurat nå, eller kanskje det er for sent å dra på den ferien om to år?

Dette er vurderinger du må gjøre før du bestemmer deg for å låne penger.

Hvis du allerede har gjeld som er uoversiktlig og høy, så kan et forbrukslån være nyttig som refinansiering.

 

Enkle trinn til lån

Disse trinnene bør du følge for å finne billigst mulig lån.

  • Finn ut hvor mye du skal låne
  • Sett opp budsjett med nedbetalingsplan
  • Søk hos mange banker
  • Velg det beste tilbudet
  • Pengene kommer raskt inn på kontoen

 

Hvor mye skal du låne

Når du bestemmer deg for å låne penger må du ikke kun se på hva du ønsker å kjøpe. Du må også se realistisk på hvor mye du klarer å betale tilbake hver måned.

Du får billigere månedsbeløp dersom du betaler ned lånet over lang tid. Imidlertid vil du da som regel måtte betale mer i totalbeløp. Derfor lønner det seg å betale så mye som mulig hver måned. Dette vil du kunne justere underveis i nedbetalingen. Likevel er det viktig å sette opp et budsjett på forhånd, slik at du slipper ubehagelige overraskelser i etterkant.

På nettsiden BilligeForbrukslån.no finner du lånekalkulatorer som enkelt regner ut hva et lån vil koste i måneden, og hva totalkostnaden vil bli.

Et priseksempel fra Axo Finans: Eff.rente 13,70%, kr 100.000, over 5 år, kostnad kr 35.858. Totalt kr 135.858

 

Sammenlign mange banker

For å være sikker på at du blir tilbudt den lavest mulige renten må du søke om lån hos mange banker. Deretter vil de sende deg tilbud. Da kan du lett sammenligne tilbudene, og velge det som er billigst for deg.

Husk at det er både gratis og uforpliktende å søke!

Det er først når du signerer en avtale med den banken du velger ut at du påtar deg forpliktelser. Når du har gjort det, får du pengene raskt inn på konto. Mange betaler ut i løpet av dagen.

For å gjøre det enkelt og raskt å søke hos mange banker bør du gå til nettsiden BilligeForbrukslån.no. Der finner du oversikt over en rekke banker, og kan lett sende samme søknad til mange. Der finner du også flere artikler og tips om ulike lån, både sikrede og usikrede.

Det er mange banker som tilbyr forbrukslån. Derfor er det stor konkurranse, noe som kommer kundene til gode.

 

God nedbetalingsplan

Når du har funnet ut hva lånet vil koste deg i måneden, bør du sette opp et budsjett. Hvis du på forhånd har oversikt over både inntekter og utgifter kan du ha kontroll på at du ikke får for høye månedlige innbetalinger.

Da kan du glede deg over drømmen forbrukslånet ditt skal oppfylle, uten å bekymre deg for konsekvensene. Det handler om å være bevisst på valgene du tar.

 

Refinansiering

Dersom du allerede sliter med for høye månedlige utgifter kan refinansiering med et forbrukslån være en løsning.

Årsaken til det er at bankene gjerne tilbyr lavere rente på et større lån enn ved flere smålån og kreditter. Hvis du betaler på kredittkortgjeld, avbetalinger og andre smålån, kan det derfor lønne seg å ta opp et lån som kan innfri all denne usikrede gjelden. Da slipper du dessuten unna med kun et administrasjonsgebyr hver måned.

I tillegg får du bedre oversikt over gjelden din, slik at det blir enklere å holde privatøkonomien under kontroll. Imidlertid er det viktig også ved refinansiering å se nøye på hva man faktisk trenger å låne, og holde seg til den summen.