10 ting jeg skal bruke karantenetiden til

Jeg har satt oss i en frivillig karantene, altså har vi ingen symptomer, men det skal ikke stå på oss om flere i området blir smittet. Så for at tiden skal gå og ikke minst at det skal komme noe godt ut av denne krisen, har jeg satt meg opp en liste over ting jeg skal utnytte all denne ledige tiden til. Et eget innlegg rettet til foreldre som er hjemme med barn kommer også, men nå er det altså min gjøremålsliste som skal deles:

1. Rengjøre flisene på badet 
Frem med klorin, skuresvamp og Q-tips! Fugene mellom listene på badet er egentlig hvite, og det skal de nok en gang bli. Kjenner at jeg gruer meg litt til å gå til verks her, det kommer til å ta en aldri så liten evighet..

2. Vaske klær 
Jeg skal vaske, tørke, brette sammen og legge på plass klær til den store gullmedalje. Jeg har nylig omorganisert det kaotiske vaskerommet mitt, og i den anledning fikk jeg gitt bort to skittentøyskurver. For at jeg ikke skal trenge å kjøpe nye igjen (…) må jeg altså vaske unna en hel del, og forhåpentligvis få et bedre utgangspunkt til å på sikt få et pent vaskerom. Det blir, det blir!

3. Sortere Siennas klær
Sienna har ekstremt (!) mye ull og fleece som garantert ikke kommer til å passe neste år, så det meste (noe vil vi trenge i tiden fremover, her er det full vinter) skal pakkes bort og senere selges til noen som trenger det til neste høst- og vintersesong.

4. Selge unna 
Jeg har en hel haug ting jeg ikke lenger trenger og som kan selges videre, så det skal jeg planlegge å få gjort den nærmeste fremtiden. Om ikke noe blir solgt på grunn av karantenetiden vi er inne i nå, skal jeg i hvert fall ha lagt det klart.

5. Få orden i skuffer og skap 
Dette henger helt klart sammen med punktet ovenfor; så snart jeg får ryddet ut alt som skal selges, blir det mye enklere å skape plass og orden i alle skuffer og skap. Det trengs, for å si det mildt.

6. Rengjøre sofaen 
Jeg har gått over sofaen med en fantastisk ting som fjerner hundehår fra sofaen kjempeenkelt, så nå gjenstår det å vaske trekkene. Halve sofaen har fått sine trekk vasket, så nå er det bare resten igjen.

7. Gå igjennom klesskapet 
Jeg har jo allerede gjort det, men nå som jeg har planer om å flytte kommoden fra soverommet og inn på vaskerommet, trenger jeg å gjøre det en gang til.. Jeg fatter ikke hvordan jeg, med min garderobe, overlever uten et gigantisk klesrom. Helt ærlig, det burde jeg ha hatt for lenge siden.

8. Ommøblere 
Det eneste rommet som det overhodet er mulig å ommøblere skikkelig her hjemme, er Sienna sitt. Det tenkte jeg å gjøre en av de nærmeste dagene. Forandring fryder!

9. Trene hundene 
Monkey har blitt så innmari flink på innkalling, så det skal vi trene enda mer på. Max er generelt flink til alt annet enn å møte andre mennesker, så det blir det heller dårlig med trening på, haha. Men, de skal få aktivisert seg godt begge to. Aqua også, så sant været tillater det.

10. Hekle duker 
Haha, ja.. Jeg har begynt å hekle igjen. Jeg har alltid pleid å få skikkelig senebetennelse av det, men jeg prøver igjen. Jeg har jo en leilighet nummer to som må få litt personlig preg, så da er det greit å hekle noen duker som skal “pynte” opp. Hah!

Vi må bli kjent med barna våre på nytt

Selv om de fleste av oss ikke er i direkte karantene, har nok mange av oss satt oss i en likevel. Vi drar på butikken og gjør det mest nødvendige, men bortsett fra det er vi nokså isolert. Skolene er stengte, hjemmekontor – om det er mulig – er arbeidsplassen. Jeg har fått direkte vondt i magen av flere innlegg på Facebook. Noen er direkte ufyselige, som at man allerede etter to dager er drittlei av å gå hjemme med barna sine. Andre går på tips til hva man kan finne på med barna, og humoristiske utsagn om hvor ekstremt smertefullt det er å høre på “Mishka” i “Mishka og Masha” i mer enn en halvtime i strekk.

Joda, jeg kan forstå frustrasjonen. Kjedsomheten. Men må vi virkelig bli kjent med barna våre på nytt? Dette er ikke som feriene med fullt opplegg, haugevis av familiebesøk og reiser hit og dit. Dette er ikke som inneklemte rød-dager med ekstra frihet. Dette er nytt, for oss alle. Men helt alvorlig, har det virkelig gått så langt at vi ikke en gang vet hvordan vi skal være sammen med våre egne barn?

Tiden min som hjemmeværende mor var på mange måter den beste tiden i mitt liv. Hjertet mitt er fortsatt der, kjenner jeg. Selv nå, med skole, SFO, fritidsaktiviteter og fulltidsjobb med studier når kvelden kommer, kjenner jeg på det. I hjertet er jeg fortsatt en hjemmemamma.

Selvfølgelig skulle jeg ønske at dette viruset, og alle andre potensielt livsfarlige sykdommer, ikke eksisterte. Selvfølgelig skulle jeg ønske at vi kunne ha brukt denne tiden som en ekstra ferie, med alt det innebærer av sosiale aktiviteter og påfunn. Ikke misforstå, det finnes ingenting positivt med situasjonen vi er i nå. Men, om jeg likevel skal dra noe godt ut av noe svært vondt, så er det nydelig å tilbringe mer tid sammen med datteren min. Så godt, at vi fra høsten av har den minste SFO-plassen vi kan velge, men som likevel er på fast basis. Det er nydelig, rett og slett. Det er så godt å ha de gode samtalene, leke sammen og virkelig ha tid til å være sammen. Jeg blir oppriktig trist av å tenke på at mange andre som sitter her slik vi gjør nå, gremmer seg og knapt kan vente til hverdagen inntreffer og barna der er en del av den fra klokken fem om ettermiddagen til leggetid.

Så, om noe godt skal komme ut av dette: Bruk tid med barna deres. Bli kjent på ny, om det trengs. Ha det hyggelig sammen, og husk på at de gode samtalene betyr mer enn alt i verden. Og du? Ingen har vondt av å kjede seg. Heller ikke barna våre.

Unntakstilstand

Jeg har sannsynligvis godt av det, men en hel dag uten å en gang ha vært på butikken føles skikkelig rart.. Da vet man at man bør legge om stilen litt ellers også. Vi har hatt “skolegøy” (okei, sier jeg “hurra for iPad i skolen”) i dag, og friminuttet gikk til en herlig dag i skogen sammen med min kjære nabo og venninne, før vi fortsatte med vårt innendørs. Vi er jo ikke vant med å ha så rolige dager som det vi står ovenfor nå, så det er allerede en liten prøvelse.. “Vi får gjøre det når tredje verdenskrig er over”, som Sienna så fint sier 😉 Hun spøker om det og tar det hele med ro. Heldigvis, det er vi voksne som skal ta oss av bekymringene.

Hva helgen vår skal bestå av, aner jeg imidlertid ikke. På den ene siden vil jeg alt mulig, men på den andre er jeg livredd for å potensielt smitte noen. Man vet jo ikke om man er syk før symptomene er der, og hvordan vet man om man har en uskyldig forkjølelse, eller skrekkens virus? Mest sannsynlig holder vi oss bare hjemme i helgen, og venter på ytterligere informasjon.

Fremover skal jeg få gjort unna mest mulig jobb, og Sienna har fri tilgang til alle husets skjermer. Nesten, i hvert fall. Jeg får dra frem igjen hjemmemammaen i meg, den som aktiviserte henne dag ut og dag inn frem til hun startet i barnehagen som treåring. Det skal bli litt fint også, så lenge alle våre holder seg friske igjennom dette.

I helgen skal det jobbes med tre saker, så jeg får hendene fulle. Litt skole må jeg også klare å prioritere, selv om hodet er helt andre steder for tiden. Vi finner ut av det! Jeg håper at dere alle gjør så godt dere kan for å være en del av et medmenneskelig samfunn, som står sammen fra hverandre for å bekjempe spredningen av viruset. Ta vare på hverandre.

Jeg lanserer blogg-kurs! Vil du bli med?

Etter mange år som toppblogger og nå med en blogg som raser opp på topplistene så snart jeg blir hakket for overivrig, er det på tide å ta et skritt i en helt ny retning. Nå er jeg i gang med utdannelse innen markedsføringsledelse i tillegg til at jeg fra før av er utdannet journalist, så for min del kunne det ikke ha passet bedre å hjelpe andre som ønsker seg flere lesere og få en bra blogg, til å nå målet sitt. Jeg starter derfor opp et blogg-kurs på nett! 

Jeg kommer kun til å ta imot fem deltakere i denne omgang, så det gjelder å være rask på labben! Prisen blir 399,- (nei, jeg har ikke glemt et tall!) for hele kurset, men dersom det blir en suksess vil prisen på senere nettkurs stige. Med andre ord; det kan være lurt å sikre seg en plass raskest mulig. Det gjør du ved å sende en mail til [email protected] og fortelle at du vil bli med på bloggkurs.

Kurset vil foregå over 5 moduler, og du vil få tilsendt én modul i uken. Hver modul vil bli tilsendt i Ebok-format som du laster ned på datamaskinen din til odel og eie. Du vil med andre ord ikke trenge verken pålogging eller å følge slavisk med; du kan ta alt i ditt tempo. Du vil rett og slett få lære absolutt alt som er verdt å lære om hvordan du skaper den best mulige bloggen for ditt utgangspunkt!

Som sagt, kun fem stykker får plass i denne runden, og det er derfor lurt å sikre seg en plass raskt. Første modul vil bli tilsendt søndag 22.mars.

Du vil – blant annet – få: 

  • Lære alt du trenger å vite for å på best mulig få strukturert bloggen din, og lagt en plan for bloggen din
  • Skreddersydde tips rettet til akkurat din blogg, og ditt utgangspunkt
  • Lære hvordan du definerer målgruppen din, og skriver direkte til ham eller henne. For ja, enten du skriver for femti, hundre eller fem hundre tusen lesere, skal du bare skrive til én
  • Lære viktigheten av å ha en buffer på alle områder, og at planlegging er nøkkelen til langvarig suksess
  • Lære om SEO (nei, det er ikke så kjedelig som det høres ut!) og hvorfor du også for hver enkelt lesers skyld, bør tenke på nettopp det
  • En personlig definisjon av bloggen din, og et tett samarbeid der alt legges til rette for akkurat din blogg

Dersom du ønsker å sikre deg en plass på introduksjonskurset (399,-) send en epost til [email protected] for påmelding.

/Jeg føler nesten at jeg må fortelle om den vonde smaken jeg får i munnen av å skrive dette, nå som det har stormet så fælt rundt et visst blogg-menneske. La oss bare si det slik at med min hjelp, trenger du verken å lage dramatikk, få fjorten kjærester på tre dager, eksponere barna dine, lyve for leserne dine eller skryte av hvor mange bedrifter du eier/slår konkurs.. Og du trenger i hvert fall ikke å forholde deg til en fiasko av et bloggkurs. 

Svar på siste stilte spørsmål – Korona, avlyse Spania-tur, økonomi og trening

Skal du reise i nærmeste fremtid, med tanke på Korona? Hva er ferieplanene dine?
Jeg har bestilt tur til Spania både i påsken, i juni og i august, men jeg aner ikke om det blir aktuelt å dra – eller eventuelt når. Vi får rett og slett bare følge med på hva som skjer, og ta alt som det kommer. Jeg har også fryktelig lyst til å dra til Kristiansand i løpet av sommeren, og kanskje en Sverige-tur. Men, vi får se. Spania og leiligheten der må nesten prioriteres akkurat i år 🙂

Er du hysterisk når det kommer til Korona, eller er du blant de som gir blaffen? 
Ingen av delene. Jeg tar mine forholdsregler, som jeg jo alltid gjør. Jeg vil jo ikke ha omgangssyken heller, så hygienen min er alltid på topp – det er ingen endring der. Jeg er ikke redd for min egen del, men det er klart at jeg blir bekymret over mine nærmeste i risikogruppen. Det er skremmende, men jeg krysser fingre og tær for at det skal gå bra, også med dem.

Hva bruker du mest penger på? 
Å bo, tror jeg. Altså huslån, strøm og den biten der.

Hva har du alltid i hus av mat- og drikkevarer? 
Knekkebrød, baconost og Pepsi Max. Haha! Ja, og sjokolade.

Kan du begynne med økonomisk oppsummering måned for måned igjen? 
Ja! Jeg har helt glemt det, men det skal jeg få til. Jeg syns det er så motiverende å se at jeg blir flinkere, og ikke minst er det deilig å få enda mer kontroll.

Hvordan trener du?
Sporadisk, haha. Jeg er helt elendig på å ha trening som en fast rutine, dessverre. Jeg er i mye aktivitet i hverdagen og går mye på tur, men der stopper det vel egentlig. Jeg trener litt styrke innimellom, når jeg husker på det.

15 tips: Sunne, enkle og billige middager!

Okei, så har jeg kanskje satt meg noen overivrige sparemål for i år.. Jeg er sikker på at jeg vil klare dem, men det kommer til å kreve noen grep fra min side. Et av mine kortsiktige mål for å nå det langsiktige, er å ha tre billige middagsretter på menyen hver uke. Det skal vel ikke være så vanskelig å få til? Men, det skal i tillegg være nokså sunt (i alle fall for det meste), i tillegg til enkelt; jeg kommer aldri til å bli typen som elsker å tilbringe timer over grytene en helt vanlig hverdag. Av og til, ja, men ikke ofte.

Som en påminner til meg selv når jeg går tom for ideer, sitter jeg altså her nå – sulten – for å notere ned noen av disse rettene. Kanskje det kan være til inspirasjon for flere også? 

1. Mac’n Cheese
Fullkornmakaroni, stekt kjøttdeig, stekte grønnsaker (brokkoli, gulrot og blomkål er nydelig til) med pommes frittes-krydder og ost.. Mmh, det blir jo faktisk ikke stort enklere enn det.

2. Speltlompe-pizza

3. Stekt ris med egg og grønnsaker

4. Stekte nudler med egg og grønnsaker

5. Middagsomelett
Egg, grønnsaker (i små biter) og strimlet skinke vispes sammen med litt melk og revet ost, stekes på pannen og voilla – en ganske så fullverdig middag dersom det serveres med grovt brød.

6. Svine/nakkekoteletter med poteter, grønnsaker og fløte/peppersaus

7. Ferdig-bacalao med grovt brød til (denne bacalaoen er definitivt best)

8. Spaghetti

9. Lasagne

10. Blomkål- og brokkolisuppe med brød til

11. Soppsuppe med brød til

12. Enkel brennsnut med brød til

13. Chili con carne

14. Snadderpanne
En billigere versjon av biffsnadder! Kutt opp paprika, champignon og løk i passelige biter, og fres det på pannen. Serveres med peppersaus og kokt ris – enklere blir det neppe.

15. Fiskekake-burger 
Stekte fiskekaker med hamburgerbrød (eller grove skiver, det er best syns jeg) er godt i seg selv! Med en enkel salat og litt ketchup til, blir det overraskende godt. Særlig om den nytes utendørs.