10 PRIVATE SPØRSMÅL OG SVAR!

Lånt fra Stina.

Hvis du fikk velge hvilke som helst tre kjendiser å invitere på fest, hvem skulle det bli?
Jeg fester jo ikke, haha. Jeg tror det måtte ha blitt Britney Spears, Ozzy Osbourne og Justin Bieber, bare fordi jeg ikke kan se for meg en mer underholdende kombinasjon.

Vet du om en kjendis som har bursdag samme dag som deg?
Nei, aner ikke. Jeg er født 18. november, så kanskje noen andre vet?

Hvis politiet skulle ransake hjemmet ditt, hva skulle det være aller mest pinlige de fant?
De utallige klesplaggene som fortsatt har prislappen på, kanskje? Det er ganske pinlig. Eventuelt det horrible opplegget mitt for rent sengetøy, haha.

Har du nære venner som aldri har sett din naturlige hårfarge?
Jeg tror ikke noen av mine nærmeste venner, bortsett fra familien min, noensinne har sett den.

Hvis alle klærne dine brant opp, og du bare kunne redde ett plagg, hvilket plagg skulle det vært?
Ikke et plagg, men en veske. Jeg elsker begge mine Michael Kors-vesker like høyt, så da hadde jeg tatt den av de som stod lettest tilgjengelig.

Hvem er den absolutt mest kjente personen du har snakket med?
Jeg har ikke den fjerneste anelse, haha. Jeg tror ikke jeg har snakket med noen særlig kjente personer, jeg?

Finnes det noe du er eksepsjonelt bra på, og som du flere ganger konstaterer for deg selv at du er bedre enn de fleste på?
Ja, skriving.

Hvis du var i et land hvor de spiser hund, og du ble invitert på en veldig formell middag der de serverte hund, hadde du spist det?
Absolutt ikke.

Kan du komme på noe som foreldrene dine nektet deg å gjøre som ung, men som du skulle la dine egne barn gjøre?
Nei, men motsatt er det derimot veldig mye.

Hvor lenge må du ha vært sammen med en gutt, før du kan sitte på do samtidig som han er i rommet?
Det har aldri skjedd før, og kommer heller antageligvis aldri til å skje. Altså, jeg tisser ikke en gang foran venninner.

3 tips som redder en dårlig dag

Jeg kan ikke fordra følelsen; ingenting stemmer, du får ikke til det du skal og alt føles generelt bare litt dritt. En dårlig dag passer aldri; så hvorfor ikke gjøre ditt for å snu den om? For meg er det i alle fall tre ting som – for det meste – fikser en dårlig dag.

1. Ut i frisk luft! 
Det hjelper ikke å stirre inn i datamaskinen når ingenting blir gjort. Det hjelper heller ikke å ta ut av oppvaskmaskinen om du risikerer å knuse noen fat, fordi det er den dagen hvor alt går galt uansett. Naturen skal det derimot litt til for å mistrives i, så kom deg ut! Om så bare for noen få minutter, om deadlines og arbeidsoppgaver er vanskelig å komme fra for en lengre tid.

2. Gjør noe du vet at du mestrer 
Om det står stille for meg på jobbfronten, kan jeg finne på å trene hundene en liten stund. Om jeg ikke klarer å skrive den artikkelen jeg jobber med på best mulig måte, rabler jeg litt i et av manusene jeg holder på med. Om du gjør noe du mestrer og får til, blir motivasjonen brått hakket forbedret – og du er klar til å ta fatt på det du egentlig skulle gjøre.

3. Planlegging 
Om ingenting annet ser ut til å fungere; dropp det du gjør, og planlegg det du skal gjøre, i stedet. Det er fortsatt produktivt og kan være til nytte, samtidig som det er verdens beste unnskyldning til å slippe unna det du egentlig var i gang med. Bonus? Du blir langt mer effektiv når du først får ånden over deg til å faktisk gjøre det som står på listen. Til slutt 😉

Tilbake til hverdagen – med solkysset hud

Selv om det var ekstremt deilig å nyte noen herlige dager i Spania i vinterferien, må jeg innrømme at det føles ganske godt å være hjemme igjen med hunder, jobb og rutiner igjen også. Vi har hatt noen hektiske dager med å få fikset opp i litt krøll, men nå er alt endelig på plass – og jammen ble det noen fine dager uten så altfor mye på agendaen, også. Ettersom vi tok med oss foreldrene mine i tillegg til at en kollega av Håvard og hans datter dro på tur samtidig, ble det en skikkelig vinterferie der vi klarte å legge fra oss alt som måtte ordnes opp i, med jevne mellomrom.

Deilig mat, stekende sol, shopping, interiørjakt og enda mer mat er beskrivende stikkord for uken som gikk. Det mest fantastiske med det hele må nesten være at vi ikke hadde med oss annet enn det vi shoppet av klær og gaver ment for Norge, tilbake. Jeg er jo så vant med at det å komme hjem fra ferie betyr å ha en hel haug av skittentøy å ta meg av i ukevis etterpå, men ikke denne gangen. Om jeg har tvilt på hvor riktig det var å kjøpe ferieleilighet før, gjør jeg ikke det nå lenger. Fy søren, så deilig å være “hjemme” med alt sitt rundt seg, i det magiske “sydenland”.

Et par snapshots fra de utfluktene vi rakk, irriterende nok har jeg mest videoer av turen vår. Jeg har knipset ett par bilder av leiligheten også, som jeg tenkte å dele med dere litt senere. Jeg hadde jo store planer om å ta skikkelig flotte – og mange – bilder, men det ble fort med tanken da ikke alle håndklærne var tørket dagen før avreise (som for øvrig var midt på natten) og som dermed måtte slenges over alle stolrygger som fantes. Det får bli neste gang!

I dag skal jeg gjøre mitt for å få tid til noen minutter i solarium.. 😉

My valentine

“Kjører du?” 
“Ikke akkurat nå, men det kan jeg vel. Hvor skal du? Fra og til?” 

Det var noe sånt det begynte med.

En bekjent av broren min skulle komme seg fra en fest til en annen, som hadde hørt at jeg hadde som hobby å kjøre rundt uten mål og mening på nattestid. Med en hund i bilen, musikk på anlegget og et ansikt som ikke hadde sett sminke på dagevis, la jeg i vei mot byen for å gjøre en god gjerning med å frakte noen trygt fra et sted til et annet.

Han skulle fra en fest til en annen. I stedet endte vi opp med å kjøre fylket rundt i syv timer. Det begynte med det, denne kjærligheten som nå skal vare livet ut.

Allerede da jeg satt ham av hjemme etter den lange bilturen, som føltes som minutter lang før jeg tittet på klokken idet jeg fant sengen for natten den kvelden, kjente jeg det. Boblende, sitrende, kilende. Herregud, hva gikk det av meg? Jeg husker at jeg fysisk ristet på hodet av meg selv, selv om ingen kunne se det.

Det skulle likevel ta tid før jeg, om ikke begge, innså at de små sommerfuglene i magen måtte få lov til å fly fritt. Men nå? Det føles som om det alltid har vært oss, som om jeg ikke vet om noe annet. Som om han alltid har vært en del av meg, og av oss. Det føles riktig, som en brikke som bare… Passet. Uten å lete, og uten å være klar over at jeg overhodet la et puslespill før det var ferdigstilt.

Takk for alt du er, for meg og for oss. Jeg elsker deg, Håvard!

Reisefeber – oppussing av ferieleilighet!

Jeg våger egentlig ikke å en gang tenke tanken, men for å hviske det ut; jeg føler meg mye bedre i dag enn det jeg har gjort på lenge. Halsen kjennes ikke lenger ut som piggtråd, jeg har ikke hatt feber i natt (så vidt jeg vet) og hosten fører meg ikke halvveis inn i døden (hver eneste gang, i hvert fall). Ååhh, for en lykkens dag! Jeg fortsetter å presse i meg antibiotika, og “skyller ned” med en sjokoladebit etter hver gang, da. Forhåpentligvis blir flyturen i morgen langt mer behagelig enn det jeg har fryktet at den skulle bli!

I dag har jeg hjemmekontor på planen, som vanlig, før vi skal spise middag hos familie senere i dag. Ja, og pakke! Jeg begynner å kjenne at det kribler i hele kroppen, selv om akkurat denne reisen var en nødvendighet av andre årsaker. Vi skal kose oss likevel altså, innimellom møter og sannsynligvis en del frustrasjon. Tenk at det klaffet så fint at mamma og pappa også kunne bli med♥

Okei, nå gleder jeg meg til sol og varme etter denne collagen fra en tidligere tur ned dit… Ja, også gleder jeg meg så innmari til å ta FØR-bilder av leiligheten til dere!

I kjent stil har jeg selvfølgelig store planer om oppussing, og selv om det logisk nok må skje litt etter litt, så skal jeg dele prosessen med dere helt fra starten av. Jeg er så innmari glad i den stilen jeg har her hjemme, men vurderer å gå for noe fullstendig annet i leiligheten i Spania.. Hva med å kjøre skikkelig hyttestil? Eller, det er vel det som er der fra før av, haha. Kanskje skikkelig knæsj-farger over alt? Eller en maritim stil? Vi har pakket med oss sengetøy og håndklær som går i alle slags nyanser av blått og knæsj, men det kan jo alltids byttes ut. Nå var det mest bare for å ha med noe som ingen andre allerede har sovet i i varmen. Ææh, nei, dette skal bli gøy! Og slitsomt, men mest gøy.

6 tips for mer energi i hverdagen

Mamma, arbeidsjern og skoleelev. Tre stikkord som beskriver livet mitt ganske greit akkurat nå. Samtidig prøver jeg å være en god og tilgjengelig kjæreste, søster, datter og venninne. I tillegg er det vel så viktig å ta vare på seg selv også, og å bruke tid på det som gir energi uten å tappe noe ut igjen. Om kombinasjonen er vanskelig? Ja, noen ganger. For meg handler alt om balanse – og ikke minst det å være så godt kjent med seg selv at man vet hva som gjør en sliten og hva som gir energi, på de rette tidspunktene.

Så, mine personlige tips for mer energi i hverdagen: 

  • Legg deg tidlig nok. Dette punktet er så viktig, det merkes så godt når man ikke klarer å overholde det. Selv trenger jeg seks timer søvn om natten, og forsøker derfor å legge meg i god tid slik at jeg slipper å få følelsen av at jeg sovne snart. Hvem klarer vel det, om man har tidspress på seg? En lydbok på svakt volum på ørene i en time eller to før jeg tar springfart inn i drømmeland, det er oppskriften som fungerer for meg.
  • Ha et fristende kjøleskap. Det å ha en mugge med sitronvann (og isbiter!) stående i kjøleskapet er så undervurdert. Det samme er enkle og gode snacks-måltider av det sunnere slaget. For å få litt av den samme følelsen på jobb ute; fyll en flaske litt over halvfull av vann, og legg den i fryseren over natten, og ta den med på arbeid. Da har du fristende isvann gjennom hele arbeidsdagen.
  • Start dagen med frisk luft. Selv må jeg logisk nok alltid det, med tre hunder som krever en luftetur etter natten. Det å la ansiktet våkne opp litt før resten av kroppen, gjør ofte susen!
  • Begynne med det verste. Noe av det kjedeligste jeg vet om her i verden, er å brette sammen klær og å ta ut av oppvaskmaskinen. Derfor starter jeg som regel dagen med akkurat det, så er det gjort! Da jeg jobbet på Stormberg syns jeg at det var forferdelig kjedelig å brette sammen fleece-gensere, så det var alltid det første på listen over dagens gjøremål. Når det først er gjort, er det merkelig hvor mye energi man har til andre ting!
  • Re opp sengen. Det høres kanskje rart ut, men for meg betyr det på en måte at dagen er i gang og at jeg heller kan glede meg til kvelden fremfor å i hodet fantasere om å krype tilbake under dynen. Det fungerer, om man bare innstiller seg på at det er nettopp det denne enkle, lille rutinen betyr.
  • Ha noe å se frem til. Gjør deg opp en liten liste over ting du ser frem til, så blir dagen automatisk hakket lettere – og energien kommer sakte, men sikkert, snikende.

Oversvømmelser og overanstrengelser

Svosj, og der hadde klokken blitt tre allerede. Jeg har hatt en sløv dag med hjemmekontor hittil, men jeg har fått gjort unna en hel del som vil gagne meg med å gjøre dagene fremover ti hakk mer produktive, så sånn sett er jeg fornøyd med innsatsen likevel. At den klokken kan gå sent frem til de fleste går fra kontoret, skal jeg ikke legge skjul på at jeg har et aldri så lite ønske om.

Om det er sykdommen i seg selv eller alle medisinene jeg tar for å få bukt med bakteriene som ser på kroppen min som en herskapelig villa vet jeg ikke, men jeg er i alle fall ekstremt trøtt. Da går ting i sakte film, men det er tross alt bedre enn å ligge langflat på sofaen i en uke eller to – slik jeg kanskje burde.

Slenger med et par bilder fra sist jeg følte meg relativt oppegående; festen til pappa, som jeg er så innmari glad for at jeg klarte å gjennomføre med glans. De siste dagene har jeg ikke orket å verken smile, prate eller kle på meg stort, haha. I går var jeg riktignok så drittlei av å ikke ha energi til noe annet enn jobb, så jeg startet dagen med å vaske hele leiligheten etter at første arbeidsøkt var unnagjort. Etter den, ett møte og tre timers sløving på sofaen, tvang jeg med meg kjæresten på tidenes kjøretur midt på natten. Målet med det? Studere havet. Jeg stoppet innom alle kaier i nærområdet, før vi til slutt tok turen til byen for å se oversvømmelsene der. Det er jo helt hinsides hvor høyt vannet var! Det var faktisk ganske interessant, og litt romlemantisk i mine særdeles merkelige øyne, å tusle rundt i Ålesunds gater som for én gangs skyld var full av folkemylder en natt til tirsdag. Det var i alle fall femten ganger mer spennende enn å glane i skjermen, slik de siste dagene i all hovedsak har gått med til.

Det er ingen tvil om at jeg overanstrengte meg en smule i går, så i dag skal jeg ta det med ro. Så godt det lar seg gjøre, i alle fall.

Lungebetennelse og streptokokker

Om jeg skal ta det mer med ro neste gang jeg ligger nede med influensa? Gjett om! Jeg begynte å føle meg litt bedre i forrige uke, men på lørdag var det som om noe smalt i kroppen min. Jeg mistet stemmen fullstendig (jeg er så vidt i stand til å hviske) og ubehaget sluttet ikke å øke på. Jeg, som aldri tar turen til legen for min egen del, dro rett til legevakta midt i et jobboppdrag. Der fikk jeg påvist det jeg nettopp hadde sagt til Håvard at jeg mistenkte; streptokokker og lungebetennelse.

Fy søren, så vondt jeg har det – og herlighet så synd jeg syns i meg selv. Det er min egen feil selvfølgelig; med full jobb, masse oppdrag utendørs, tre hunder som ikke skal lide noen nød og mange turer til byen for å arrangere tidenes overraskelsesfest til pappaen min (som takk og lov ble en stor suksess!), har jeg definitivt ikke latt kroppen min hvile ut godt nok.

Jeg orker ikke noen sykemelding nå heller (.. neida, så…), men det blir hjemmekontor på meg fremover før vi setter snuten mot Spania og ferieparadiset vårt der på fredag. Det har oppstått en situasjon som gjør at vi må ta turen dit, og etter litt tanker rundt det hele fant vi ut at vi like gjerne bestilte fem flybilletter og tar med oss både mamma og pappa på tur, sammen med oss tre. Som jeg gleder meg!

Jeg har mye jobb på planen fremover, men dette er i all hovedsak ting som kan tas over epost og telefon (når jeg omsider får stemmen min tilbake), så jeg er helt sikker på at det skal gå fint. Altså; det gjør meg virkelig ingenting å ha “hjemmekontor” fra vår lille perle i Spania. Sienna kommer nok ikke til å merke at jeg jobber i noen timer, med både besteforeldre og verdens beste stepappa tilstede heller, så det kunne ikke ha passet bedre at vi tar oss en familietur i samme slengen. Forhåpentligvis rekker jeg å bli så godt som frisk før avreise, fingers crossed! Jeg har begynt på tidenes antibiotikakur, så jeg er positivt innstilt, enn så lenge.

Dagens planer

Gjøremålene for dagen ser ikke spesielt hektisk ut, men akkurat det har jeg en viss følelse av at det kommer til å bli. Av og til lurer jeg på om jeg kanskje vil litt for mye på én gang, litt for ofte.. Men det skal bli gøy altså, jeg gleder meg til å få enda mer faglig input og forhåpentligvis gode ideer til saker fremover.

Dagens planer ser altså slik ut: 

  • Hjemmekontor 10.00 – 14.00
  • Fri!
  • Konferanse 16.00 – 22.00
  • Hjemmekontor 22.00 – 00.00

And that’s about it… Haha!

Interiør: Stuen før og etter!

Jeg har mildt sagt endret interiørstil i løpet av de snart syv årene jeg har eid denne leiligheten. Tidligere var stuen preget av en slags blanding av “shabby chic” og.. vel, det meste annet, mens den nå er langt mer minimalistisk, hakket mørkere og langt mer stilren i mine øyne. Jeg kommer aldri til å kunne trives i et hjem som minner mer om en side i et interiørmagasin enn et personlig hjem, så helt minimalistisk er det absolutt ikke. Men; jeg elsker det og det er det viktigste.

Nå skal det sies at jeg så vidt hadde begynt stil-endringen da før-bildene ble tatt. Før disse igjen var det engler over alt, alt av pynt var i beige farge og spisestuen var DENNE fra Bohus. Hehe, det ser altså ikke helt slik ut i dag 😉

FØR: 

 

ETTER: 

 

Akkurat nå går stilen i fargene svart, hvitt, gull og mørk blått. Jeg elsker det! Jeg varierer mye med pynten og skaper derfor forandringer fra tid til annen, uten å bruke en eneste krone på det. Bedre blir det ikke, for meg som elsker følelsen av “noe nytt” til hjemmet.