Dagens planer

Dagens planer: 

  • Sende en artikkel til sitatsjekk (check!)
  • Redigere bilder og legge saken inn til publisering så snart den er tilbake fra sitatsjekk
  • Ha 3 telefonmøter
  • Avtale intervjuer for resten av uken
  • Research-arbeid
  • Skrive en annen sak, redigere bilder og sende inn
  • Skrive en sak ut ifra telefonmøtene
  • Treningstur med hundene
  • Brette sammen og legge på plass klær
  • Gjøre skolearbeid

… og det var vel alt. Håper jeg. Det skal bli en produktiv dag, for å si det mildt! I går var jeg på farten så godt som hele dagen; da den ene arbeidsdagen sluttet, startet jeg like gjerne på del to med det samme. Det er hektisk, men det er jo så innmari gøy også. Jeg blir raskt lite motivert om jeg har for lite å gjøre, så det føles veldig fint å ha hendene fulle en stund.

Jeg venter fortsatt på resultatet fra den forrige innleveringsoppgaven min, så hvor mye skolearbeid jeg orker å bruke energi på før den er tilbake, vet jeg ikke. Om det jeg har gjort er så elendig at det må rettes opp i før jeg kan gå videre, er det ingen poeng i å fortsette å vranglære meg selv.. Forhåpentligvis har jeg tolket alt riktig, men det er utvilsomt et bredt fag som det vil ta tid for meg å mestre 100%.

10 (faktisk!) upopulære meninger

Hva skjer med at alle disse innleggene alltid er så uskyldige? Altså, er det så fryktelig upopulært om du liker (eller ikke liker) ananas på pizzaen?! Til alles informasjon så absolutt elsker jeg ananas på pizza (men kan derimot ikke fordra skiver av tomat på den), men at det kan kvalifiseres som en “upopulær mening”, tror jeg neppe.

Så, min egen versjon er kanskje hakket mer provoserende – men det får bare være: 

1. Det politiske partiet jeg er mest enig med, er FRP. Jeg er dog ekstremt uenig der jeg ikke er enig, men det er en annen sak.

2. Selv om miljøtruslene definitivt (og ikke en gang til å diskutere) er reelle, er jeg helt sikker på at det vi fysisk merker med tanke på temperaturendringer, går i sykluser og ikke (i særlig grad) lar seg påvirke av forurensning.

3. Godteri, sukker, brus og kaker til barn? Yes, kjør på. Jeg syns det er regelrett idiotisk med skrikekorene mot både det ene og det andre. Alt med måte, tenker jeg.

4. Jeg er for at barn skal gjøre lekser hjemme.

5. Ikke mange “snylter” på NAV. Jeg er overbevist om at de aller fleste som “snyltere som lever av dine skattepenger” av nordmenn uten arbeid, overhodet ikke er snyltere i det hele tatt. Jeg er sikker på at de aller fleste har et oppriktig ønske om å kunne arbeide, og ville langt, langt heller ha gjort det enn å leve på NAV.

6. Jeg mener at de som lar livet dure og gå, og som ikke bruker noen minutter per dag til å virkelig ta innover seg det livet man har er, eller kommer til å bli, ulykkelige mennesker.

7. Jeg ville heller ha gjennomført en hjerneoperasjon utført av en blind åtteåring uten tilgang på bedøvelsesmidler, enn å operere inn silikonpupper eller bleierumpe. Nesten da, men du skjønner tegninga.

8. Så godt som alle med det vi i dag kan kalle et normalt kosthold, har godt av å spise mindre kjøtt og mer fisk enn de gjør i dag. Det handler om å se mulighetene, ikke begrensningene.

9. Trygghet gir tilfredshet, tilfredshet gir lykke. Penger gir trygghet. Ergo; jo, man blir lykkelig av penger. Jeg blir i alle fall det.

10. Det finnes bare én riktig måte å oppdra barn på.. Og det er at med mindre du gjør noe riv, ruskende galt (som man ikke en gang burde trenge å påpeke i en slik sammenheng, psykisk eller fysisk vold er aldri greit) med barnet ditt og samtidig følger hjertet, magefølelse og instinktene dine, er det så godt som umulig å gjøre feil.

Hverdagssøndag

Da var nok en helg straks over! Denne dagen føles vel egentlig mest som en mandag, jeg har seriøst knapt gjort annet enn å jobbe og gjøre skolearbeid hele dagen. Puhhh! Nå har jeg sendt inn min første innleveringsoppgave til skolen også, så nå er jeg spent på å se hvor i landet jeg ligger med tanke på disse studiene.. Krysser fingrene for en C, det er vel alt jeg kan håpe på akkurat nå. Men, det gjenstår fortsatt mye arbeid og haugevis av ny lærdom, så forhåpentligvis går det lettere fremover. Spennende og interessant er det i hvert fall, så det hjelper godt på motivasjonen.

Bortsett fra å skrive til krampen tar meg, har jeg vært ute på reportasje og gjort litt hjemmekontor for å kickstarte uke fem. Det er alltid greit å gå en ny møte i uke uten så altfor mye på to-do-listen før skrivingen kan sette i gang for fullt! Jeg har hele uken stappfull av spennende oppdrag dersom alt går etter planen, så det gleder jeg meg stort til å sette i gang med nå. Det gledes!

Men nå; skrive ferdig en artikkel som jeg skal sende inn i kveld (natt?) og redigere noen bilder som skal med i saken. Jeg prioriterer alltid iLaks i hverdagene, mens de andre prosjektene mine er kvelds- og helgekos. Haha! Det er da du vet at du har en jobb du virkelig elsker, ser du.. 😉

Ha en nyyyyyyyydelig kommende uke!

Mine økonomiske mål for 2020

Et tema jeg ble veldig opptatt av i 2019, har vært økonomi. Jeg har lært mye, endret på enda mer og ikke minst fått en skikkelig motivasjonsboost som skulle til for å ta viktige grep for fremtiden. Jeg er stolt over og glad for alt jeg har fått til, og gleder meg til å nå alle målene jeg har satt meg for 2020.

De viktigste målene jeg har for det kommende året når det gjelder økonomi, er følgende:

Mål 1: Spare 50.000 til, utenom fast sparing, til Sienna

Mål 2: Doble summen på bufferkontoen

Mål 3: Bli mer engasjert i fond og aksjer, og investere enda mer

Mål 4: Alltid runde av oppover når jeg betaler inn på boliglånet

I tillegg vil jeg fortsette slik jeg har gjort i 2019, der opplevelser vil bli prioritert foran alt annet. Selvfølgelig skal vi aldri mangle noe, men det er slutt på å bytte ut hele interiøret eller garderoben; de pengene skal i stedet gå til ekstra sparing, eller til opplevelser sammen. Jeg skal fortsette å bruke bufferkontoen som et “kredittkort” som må betales tilbake med det samme dersom jeg må ta noe fra den, og jeg skal bli enda flinkere til å kutte ned på mat-posten, uten at det går utover verken miljøet eller kostholdet.

Let’s go! 

På skolebenken – igjen

Et av nyttårsforsettene mine i år var å ikke havne på skolebenken igjen. Vi er ikke ferdig med den første måneden i det nye året igjen, og her sitter jeg.. Med skolebøker ved min høyre side, og nettstudiene som evig åpen fane på laptop’en. Jeg er student igjen, og min fjerde utdannelse blir et faktum om et halvt års tid. Denne gangen har jeg valgt å gå for et studie som føles aktuelt for meg som journalist, til tross for at det ikke blir helt det samme. Nå studerer jeg Markedsføringsledelse.

Uansett hva du jobber med i dag, handler mye om salg og markedsføring. Til tross for at jeg ikke skriver reklametekster eller content, er det likevel salg man driver med som journalist. Jeg selger inn til redaktører, og sakene mine skal få lesere til å klikke seg inn – og føle noe. Det er et utrolig spennende fag som jeg fikk en grei smakebit på da jeg studerte arbeidsledelse og prosjektledelse i fjor, men nå går jeg altså dypere inn på dette konkrete temaet. Så langt er jeg frelst!

For meg er det helt enkelt ikke et tema å stagnere utviklingen, eller læringsprosessen. Jeg er så heldig å få jobbe innen noe jeg stadig lærer noe nytt om, men for meg trengs det også faglig inputs fra tid til annen. At jeg nå går inn i en retning som oppriktig interesserer og engasjerer meg, er en enorm bonus. Altså, når kveldskosen min består av å studere… Da er det enten noe galt med meg, eller så har jeg truffet riktig retning. Mest sannsynlig er det en god blanding av begge deler.

Barnet mitt er mitt ansvar, ikke lærerens

Leksefri hverdag. Barnet er på skolen i noen timer, lærer det det skal lære – og er fri til lek, moro og kos med familien etterpå. På én måte kan jeg forstå argumentene for å kutte ut hjemmeleksene. Det er fint å slippe å mase, krangle og diskutere om ettermiddagen. Det er også fint å disponere tiden sin akkurat som en selv vil som familie.

Men, det er mye som hadde vært fint. Det hadde vært deilig om helgen varte fra torsdag til tirsdag også, eller om gjøremål som husvask, betaling av regninger og planlegging av ferien var noe du fikk lønn for (“overraskende” nok er jeg ingen fan av lommepenger for å bidra til fellesskapet, heller…). Uansett.

Jeg er for hjemmelekser, og fullstendig imot at skolen skal ha det hele ansvaret. 

Vi får tid til det vi vil ha tid til, likevel.

Jeg er genuint interessert i alt datteren min gjør på skolen. Jeg stiller spørsmål, lytter, stiller enda flere spørsmål og lytter enda mer. For meg er det å kunne følge henne opp, en selvfølge. For meg er det viktig å være en del av utdannelsen hennes, som starter allerede nå – i førsteklasse. Jeg skal være der hele veien. Selvfølgelig skal jeg det. Hennes fremtid, og dermed også skolegang, er først og fremst mitt ansvar. Selv om vi har fantastiske lærere som går den ekstra milen for hvert eneste barn, er Sienna mitt barn.

For hver eneste gang vi setter oss ned med leksene sammen, er vi nettopp det; sammen. Vi er sammen om å se på skolearbeidet som viktig og lærerikt, og sammen er vi enig om at lekser og skolegang er viktig.

Det er ikke det at det er et fokus i vårt hjem, ikke med ord. Med handling derimot, er det tydelig. Ved at leksene dras frem så snart vi kommer inn døren og får i oss litt mat, viser jeg som en selvfølgelighet at lekser og skole er en viktig prioritering. Ved å sitte der sammen med henne og være oppriktig engasjert i arbeidet, viser jeg at jeg støtter henne og er oppriktig interessert i hennes hverdag. Ved å vise glede over denne tiden sammen, viser jeg også glede over arbeidet hun gjør. Det arbeidet som om noen år gradvis går over fra morsomme spill, til kompliserte mattestykker jeg garantert ikke kommer til å klare å hjelpe henne med.

Skoledagen bør ikke slutte idet de pakker sekken for dagen og rusler hjemover. Det bør ikke slutte med lærerens fulle og hele ansvar. Det er tross alt barna våre, og deres fremtid, det er snakk om.

For meg er det en selvfølge at det skal og bør være et samarbeid mellom skole og hjem. Det barna lærer på skolen, skal også overføres til hjemmet. Vi er deres fremste og viktigste forbilder, det ville ha vært unaturlig å ikke ta ansvaret på alvor. For oss blir leksetiden en del av kvalitetstiden vi har sammen, ikke en tidstyv fra den. 

Enkelhet

I dag har jeg brukt hele dagen til hjemmekontor, og en liten halvtime til tur og trening med hundene. Det regner så ekstremt for tiden, så verken to- eller firbente trives noe særlig utendørs om dagen. Jeg har heldigvis hatt mye å gjøre på jobb, så dagen har fløyet avgårde likevel.

Jeg skal fortsette å arbeide noen timer i kveld, men først skal vesla og jeg innta dagens middag; blomkålsuppe med grovskiver med masse (!) smør på. Mmmmhhh! Det må faktisk være noe av det beste jeg kan få, i all sin enkelhet.

Etterpå skal jeg gi klesskapet mitt litt oppmerksomhet. Altså, det går ikke an å lukke igjen én eneste dør av de tre som er på skapet… Det sier sitt. Mye må ut, og alt som skal få bli må sorteres bedre. Jeg har en hel kommode (fem skuffer) stappfulle av Stormberg-klær også, så den må få en aldri så liten gjennomgang, den også. Trenger ikke hundre Stormberg-teskjorter nå som jeg ikke jobber der lenger 😉 Men først; middag og avslapping! Jeg stemmer for spillkveld før leggetid, det er så innmari koselig.

Dette må jeg bli flinkere til

… Svare på meldinger. Jeg ser at jeg har fått en melding, åpner og tenker at jeg skal svare “etterpå”. Det skjer jo aldri.

… Lese fysiske bøker. Jeg har hørt mye lydbok det siste året, men lest altfor få fysiske bøker. Vi snakker kanskje 10 stykk, på et helt år. Nå har jeg meldt meg inn i en bokklubb (fordi jeg fikk gratis sengetøy som passer helt perfekt til interiøret mitt), så nå får det bli andre boller fremover.

… Være sosial. Jeg trives rett og slett altfor godt i eget selskap, men vennskap er også ubeskrivelig viktig for meg. Starting now; til helgen får jeg overnattingsbesøk!

… Stelle neglene mine oftere. Nå er etterveksten til neglene mine snart mer synlig enn neglelakken på toppen av dem. Uhørt.

… Brette sammen klær. Det hoper seg altfor ofte opp, og da blir jo terskelen for å ta fatt på det bare enda større. Bare det å vite at jeg har en hel haug av klær å brette sammen er nok til å lage et aldri så lite rot i hodet.

… Drikke te. Te er så undervurdert, i alle fall av meg. Jeg glemmer det helt bort, og sluker Pepsi Max som om det stod om livet i stedet. En kopp te med kollagenpulver og honning i? Mmmmhhh! Det bli fast kveldsrutine.

Hektiske dager

Hei og hopp!

De siste dagene har vært nokså hektiske, med mye på planen både jobb og privat. Akkurat som jeg liker det! Helgen har vært full av besøk, playdates og familieselskap, og gårsdagen gikk i hjemmekontor fra tidlig til sent. Vel, med et avbrekk der jeg måtte komme meg til byen for å kjøpe munnkurv til Max.. Han ser så skummel ut med den på! Han finnes heldigvis ikke farlig, men har en tendens til å spise på alt han kommer over når vi er ute på tur. Allergisk mot et eller annet er han også, så da er det best å ha munnkurv på slik at vi enklere kan kartlegge hva det er han ikke tåler.

I dag har jeg arbeidet fra tidlig til nå, så i hvert øyeblikk skal jeg unne meg noen minutter i solarium før jeg tar med meg hundene ut på tur. Det spørs om jeg ikke skal gjøre det enkelt for meg selv med å la dem få herje rundt i hundeparken i en times tid i stedet.. Det er ganske avslappende å bare sitte der, mens hundene får aktivisert seg selv uten å dra meg inn i det. Haha!

Jeg får hive meg rundt slik at jeg rekker en god arbeidsøkt til før det blir kveld. I går la jeg meg rundt elleve om kvelden, og selv om jeg ikke fikk sove før klokken nærmet seg tre, føler jeg at jeg er på riktig spor. Nattesøvn er viktig! Og ja, jeg gleder meg allerede til å legge meg..

Inviterer på middag – vippser for pizzabaker’n

Fredag! Hvor ble det egentlig av denne uken? Den har gått i en rasende fart, altfor raskt etter min smak, og det til tross for at jeg har mye å se frem til i tiden som kommer. Vi har storkost oss i dag, med middagsbesøk av foreldrene mine♥ Da mamma ringte meg for å avtale tidspunkt tidligere i dag var jeg så trøtt at jeg bad henne om å “grabbe med seg en Pizzabakeren-pizza på veien så kan jeg heller vippse” før jeg la på. En times tid og en tur med hundene senere, ringte jeg imidlertid opp igjen og sa at koteletter med grønnsaker og hjemmelaget pepperfløtesaus (seriøst, nam) stod klar i firetiden, haha. Ikke greit å være for trøtt til å oppføre seg som folk.

Bortsett fra å endelig sosialisere oss litt, har jeg brukt dagen på stort sett utelukkende jobb, research, hundene og vasking. I kveld har jeg fortsatt litt med alt, i tillegg til noen episoder av Paradise Hotel US (som i virkeligheten er Love Island, come on?!). Om litt skal jeg vaske halvparten av sofaen her, slik at jeg kan ta neste halvdel i morgen – siden vi uansett skal ut av huset og ikke få gjester inn denne helgen. Jeg har fått helt oppheng i tøymykneren med duft av kløver og agurk… Ååhh, den lukter vår, jo! Med andre ord; sofatrekkene mine skal vaskes med en aldri så liten overdose av den.

Vi skrives!