En liste for 2019

♥ Jeg startet året med å slutte i en liten deltidsjobb jeg hadde hatt i flere år. Det føltes rart i begynnelsen, men likevel riktig.

♥ Jeg fikk tidenes sjokkbeskjed, og lærte på den hardeste måten jeg kan forestille meg, at ikke alle du har rundt deg er den de gir seg ut for å være. Det ble tøft, helt ærlig. Det var mange følelser i sving, og det føltes som om å stadig trakke på glasskår.. Jeg ble sårbar, møtte motstand på en helt annen måte enn jeg noensinne hadde gjort. Jeg har definitivt blitt langt mer kynisk etter dette, og krysser fingrene for at karma virkelig eksisterer.

♥ Jeg jobbet mye, til tider altfor mye. Det første halvåret av 2019 var mitt fremste fokus å alltid ha noe å henge fingrene i, glemme litt den stormen som herjet på innsiden.

♥ Jeg dro på ferie til Spania sammen med kjæresten, og i vår spontanitet kjøpte vi ferieleilighet i koselige Torrevieja.

♥ Jeg kjempet meg opp igjen fra grøften jeg havnet i etter beskjeden jeg aldri trodde at jeg ville få, og kom ut av det som et bedre menneske. Jeg innså at den eneste jeg kan endre, er meg selv. Det eneste jeg kan styre, er mine reaksjoner. Det ble en enormt viktig lærdom, og jeg vil ta det med meg videre for resten av mitt liv.

♥ Jeg landet alle de økonomiske målene jeg hadde satt meg for året, og kunne endelig puste lettet ut. Jeg klarte det.

♥ Etter en fantastisk sommer som vil skli rett inn i minneboken, var det på tide å tenke nytt. Jeg kastet meg over en utlyst stilling som 100% fast ansatt journalist, og kapret drømmejobben! Jeg må fortsatt klype meg i armen fra tid til annen, tenk at jeg skulle få være så heldig!

♥ I høstferien dro vi tilbake til vårt lille ferieparadis, da også sammen med Sienna. Det var en helt magisk følelse, og vissheten om at det er dette som kan kalles en ekte, liten familie rører meg fortsatt til langt inn i hjerteroten. Ikke bare er jeg ubeskrivelig heldig, men det å vite at Sienna er en stykk heldig liten jente, varmer meg mer enn ord kan beskrive. Familie. Idyll. Lykke.

♥ Etter å ha sjonglert 4 jobber en periode, inkludert min nye 100% stilling, sa jeg opp alt annet enn min nye jobb og et frilansoppdrag, i november. Det var rart å si farvel, særlig til Stormberg, men det var helt klart det eneste riktige. Jeg kunne senke skuldrene, slappe mer av – samtidig som jeg kunne sette høygiret på og virkelig få levert i min nye jobb. Jeg er ikke helt der enda at jeg er fornøyd med innsatsen hver eneste dag, men jeg vet at jeg kommer meg dit. Det er et nytt, spennende og utfordrende emne jeg jobber innenfor, så jeg vil la meg få tid til å kunne blomstre fullt ut.

♥ Jeg fullførte ytterligere to utdannelser, og er nå utdannet journalist, arbeidsleder og prosjektleder. På samme tid lærte jeg også at skole ikke skal være en prioritet for meg før jeg havnet i den virkelige midtlivskrisen – om noensinne. Jeg vet at det er journalist jeg er skapt for å være, og det får holde. Jeg har ingenting å bevise for noen, jeg har nådd mine mål.

♥ Det dukket opp spørsmål i meg som jeg ikke før hadde tenkt virkelig over. Hvor vil jeg være om 5 år? Vil jeg ha flere barn? Kommer jeg til å gifte meg, og eventuelt når? Skal vi bygge eller kjøpe hus? Skal denne leiligheten selges, eller leies ut? Jeg har kjent på uro, selvmotsigelser og ambivalent. Jeg vil så mye, men våger så lite. Dette tar jeg med meg inn i 2020, forhåpentligvis blir det det året jeg får svar på alt..

Tilbake til hverdagen

Julen er virkelig noe for seg selv, men det er heldigvis hverdagen også♥ Vi har hatt en helt fantastisk desember måned med mye kos, latter, lek, moro, kaker, godterier, gaver og ikke minst det mest verdifulle vi har; tid sammen. Når jeg tenker på måneden som har vært, blir jeg fylt med en indre ro og en visshet om at vi virkelig har gjort denne tiden helt spesiell for både store og små. Ikke én dag har vært kjedelig, akkurat som det skal være denne magiske, siste måneden i året.

Nå venter altså hverdagen igjen, men det skal bli ordentlig fint det også. Sienna har juleferie i en uke til, så den skal nytes til det fulle selv om jeg er tilbake på jobb. Julen er pakket bort for i år, leiligheten er skinnende ren og bilen er omsider i orden. Ganske greit å starte det nye året med alt på stell. Jeg kunne ikke ha blitt mer klar for året 2020! Jeg har nemlig på følelsen at det kommer til å bli et helt spesielt år som skal huskes for alltid, uansett hva det måtte bringe..

To fine venninner, fra et av juleverkstedene vi hygget oss med♥ Og ja, jentene er så like at det nesten er litt skummelt, haha! Da vi tok med oss begge to til byen for en stund siden fikk de flere spørsmål og kommentarer som gikk på at de var tvillinger – til de små bestevenninnenes store fryd. Selv er jeg ganske fornøyd med å ha to av dem fra tid til annen fremfor hele tiden, for å si det sånn 😉 Hehe!

Bortsett fra jobb, har dagen i dag gått til klesvask-prosjektet mitt (ryddig vaskerom før vi entrer 2020 hadde vært litt av en drøm) og til å trene hundene på fyrverkeri. Sistnevnte tok imidlertid ikke mange sekundene før jeg innså at det var nokså bortkastet; hundene er så trygge og rolige i enhver situasjon at de, bortsett fra å skakke litt på hodet av de uvante lydene, ikke kunne ha brydd seg mindre. Forhåpentligvis blir det ikke noe verre når nyttårsaften faktisk er her.

4 ting jeg har lært i 2019

2019 har vært et innholdsrikt år, på mange måter har det vært et år hvor forandringer, viktige valg og ikke minst en følelse av tilfredshet har stått øverst på prioriteringslisten. Jeg har lært så mye, opplevd så mye..

De viktigste lærdommene tar jeg med meg inn i 2020 – og krysser fingrene for et år der alle valg fra 2019 blir levd ut til det fulleste.

 1. At det er viktig å følge drømmene. I 2019 tok jeg som nevnt mange valg, der enkelte av dem var utenfor det som er mine ultimate drømmer. Noen ble tatt for å overleve, andre for å få den erfaringen jeg visste at jeg trengte. Jeg angrer aldri på noe, men er glad for at jeg fikk prøvd og feilet i alt fra tanker til økonomi, til jobbsituasjon og relasjoner. Jeg er sikrere på hva jeg virkelig vil nå, enn det jeg noen gang har vært.
 2. Hvem som er verdt å ha i livet, og hvem som ikke er det. Man skulle kanskje trodd at i en alder av 28, godt voksen og veletablert allerede hadde funnet ut av det, men for meg måtte man altså så langt som til 2019 for at det skulle bli å leve etter. I dag har jeg kun de menneskene som jeg aldri vil slippet taket på, i livet mitt. Jeg har luket bort mange og tatt noen harde valg, men alt jeg kjenner på nå er hvor godt det er å kun ha mennesker som passer for meg, rundt meg.
 3. Det er lov å være sliten. Bortsett fra som syk, er året 2019 det første året jeg har våget å si de ordene høyt; “jeg er sliten”. Bare det å kjenne på den følelsen tidligere har vært et nederlag, nå har jeg lært. Det er lov å være sliten – men da gjør man også alt i sin makt for å endre på det som tærer.
 4. Økonomisk trygghet. Jeg har alltid, særlig etter at jeg ble alenemor, vært opptatt av økonomisk fornuft. Likevel har året 2019 vært det året jeg har lært mest, om hvor jeg kan kutte ned, hvor jeg bør investere pengene mine for å spare smart og ikke minst hvordan jeg skal kunne skape trygghet ikke bare her og nå – men for alle år fremover.

Jeg er så klar for 2020!

Lillejulaften!

Goooooood formiddag!

Tenk at det er lillejulaften allerede! Vår (nokså tidlige) morgen startet med julestrømpe, leker, spill og kos – og selvfølgelig mine deilige julekjeks til frokost 😉 Er det jul, så er det jul! Jeg har satt meg ned med litt jobb, men tenkte å gjøre meg relativt tidlig ferdig slik at vi får gjort unna mest mulig av det vi bør få gjort før morgendagen brått er her.

Dagens planer, etter noen timer hjemmekontor: 

 • Levere julegaver her og der (definitivt det mest tidskrevende prosjektet)
 • Stikke innom Devoldfabrikken for en aller siste julegave (for noen andre, selv ble jeg ferdig for en evighet siden – tjohei!)
 • En tur innom stallen
 • Planlegge og finne frem morgendagens antrekk for både store og små

Tro meg, det blir langt mer hektisk enn det det så ut som på listen, haha! Men først; saker skal jobbes videre med, intervjuer skal avtales for både romjul og nyåret og de allerede spikrede avtalene skal få litt bedre struktur over seg. Dette blir en fin dag!

Ha en nydelig lillejulaften, dere!

Dagens planer..

Det merkes at det snart er jul, for å si det sånn! Kildene til jobb er det nesten umulig å få tak i, og en snikende følelse av stress trenger igjennom både kos og morsomme påfunn. Men, det blir jul i år også – enten vi er 100% klar for det eller ei!

Dagens planer ser slik ut:

 • Hjemmekontor. Jeg har i hvert fall én sak som blir ferdig i dag, og som skal publiseres. I tillegg skal jeg gjøre en del forarbeid som forhåpentligvis vil gjøre arbeidsuken fra og med mandag av, nokså gjennomførbar. Jeg tar ikke juleferie selv om “alle” andre gjør det, så det gjelder å være så effektiv som mulig akkurat i dag. Ikke overraskende på en dag som denne hvor både gudstjeneste og godterispising står på barnas skoleplan, bad Sienna innstendig om å få være ekstra lenge på SFO 😉 Det skal utnyttes!
 • Handle juletre. Det er ikke et ordentlig julehjem uten at det står et juletre i stuen, så det skal vi sette opp i dag. Med tre hunder i hus høres det nokså fornuftig ut med et plastikkjuletre, men så er det jo også litt greit å kunne ta vare på det i mange år fremover.
 • Lage juletrepynt. Det er ikke et ordentlig fint juletre uten hjemmelaget pynt på, etter min mening. Ettersom vi skal bruke helgen på å pynte selve treet, syns jeg at vi skal ha et aldri så lite verksted både i dag og i morgen for å få litt hjemmelaget juletrepynt på det også. Det skal bli så fint.
 • Pynte pepperkakehus! Dagens viktigste og hyggeligste gjøremål – uten tvil. Vi skal samles en hel gjeng hos min fantastiske svigerfamilie, for å pynte juletrehus – i all american style 😉 Jeg gleder meg sånn! Det vet jeg om flere her som gjør også.. Hihi.

For å rekke noe som helst, må jeg nesten bare begynne i en ende. Vi skrives (om tidsklemma ikke angriper meg) senere!

Hamster på jobb

Fullt kjør, sa du? Det merkes at det er den siste uken før jul, med alt det innebærer.. Jeg har vært på jobb store deler av dagen i dag, og tilbragt både morgen- og kveldstimer på hjemmekontoret. Jeg har fortsatt igjen en del, men aller først må jeg få de siste detaljene tilsendt på epost. Så, en aldri så liten pause nå altså. Det passer fint, kjæresten står nemlig på kjøkkenet og disker opp med lasagne, som var det eneste jeg følte for å spise i dag. Det skal bli så godt!

I morgen venter det kontortid fra bilverkstedet… Bilen min skal endelig på et sårt trengt doktorbesøk. Forhåpentligvis blir ikke regningen skyhøy. Jeg gruer meg allerede. Om den oppfører seg pent og ikke koster meg en halv månedslønn, har jeg lovet den nye dekk så snart det lar seg gjøre fra verkstedets side. Ja, og en ny frontrute og en skikkelig vask både utvendig og innvendig. Med andre ord; fingrene krysses for at jeg slipper å gå på ny biljakt ett år etter at jeg kjøpte denne..

Veske: Michael Kors – Kåpe: Zara 

Grusomt bilde – men, det ble tatt idet heisen åpnet seg og jeg tenkte mer på om noen oppdaget meg enn på om jeg så OK ut. Førstnevnte var det ingen fare for, ansiktsuttrykket mitt derimot… Jaja, ikke verst å se ut som en liten hamster en helt vanlig mandags ettermiddag heller.

Denne ukens planer…

Jeg er helt avhengig av å ha en almanakk med alle avtalene mine i, men nå begynner den å bli fryktelig slitt og klar for å byttes ut mot en ny, fresh personlig almanakk for 2020. Den trer i kraft allerede lillejulaften, og jeg gleder meg nesten like mye til det som til selve julekvelden 😉 Neida, men det er ikke så langt unna som man skulle trodd, heller. Følelsen av blanke ark og nye begynnelser, altså.. Aahh! Okei, men nå – denne ukens planer:

Mandag: 
– Hjemmekontor frem til klokken 13.00
– Gjøre meg klar for dagens intervju, 13.30 – 15.30
– Hjemmekontor; saken fra intervjuet skal skrives og leveres

Tirsdag: 
– Hjemmekontor-dag. En sak skal skrives og leveres, bilder skal redigeres og saker for neste uke skal spikres.
– Forhåpentligvis rekke å ordne bilen min, nå begynner den å bli nokså skummel..
– Jeg har en overraskelse til Håvard! Hint: Morsomt, noe nytt, stressende, hodebry, samarbeid.. Det blir gøy!

Onsdag: 
– Intervju fra 09.30 – 11.30
– Hjemmekontor resten av dagen
– Juleavslutning på skolen
– Kjøpe juletre!

Torsdag: 
– Intervju fra 09.30 – 12.30
– Hjemmekontor resten av dagen, og utover kvelden etter mini’ens leggetid
– Dersom bilen min har en sjanse til å overleve det den nå enn sliter med for tiden, skal jeg prøve å få gitt den nye vinterdekk på labbene, mens jeg hamrer på tastaturet etter dagens møte

Fredag: 
– Hjemmekontor, saker skal skrives, ferdigstilles og leveres. Neste uke skal planlegges
– Endelig juleferie for Sienna! Pepperkakehus-pynting og kos står på planen

Lørdag & Søndag: 
– Nå skal den siste lille biten av julestemning på plass, koste hva det koste vil! Vi snakker pynting av juletre, marsipangriser, julefilmer, spill-tid, baking og alt annet koselig. Jeg gleder meg så!

ToDo ToDay

Søndaaaaaaaag!

Denne dagen skal bli fin – det har jeg bestemt. Hjemmet skal tas ordentlig tak i med både rydding og vasking, og forhåpentligvis rekker vi å i hvert fall planlegge kjøp av juletre. Jeg er så usikker på om vi skal gå for ekte eller plastikk.. Førstnevnte gir jo en så deilig lukt, samtidig ser jeg for meg barnåler over absolutt alt med tre hunder i hus… Ikke minst en liten fyr som kanskje finner det for godt å markere på “skogen” vi har dratt i hus… Okei, der ble for så vidt den avgjørelsen tatt i skrivende stund. Plastic fantastic, altså.

Ellers er planen for dagen en tur til stallen, og litt besøk her og der. Jeg har så utrolig mye jeg har lyst til å gjøre på så altfor kort tid, så jeg får se hva jeg rekker å få gjort denne nest siste søndagen i advent for i år. Det minner meg på at jeg må pakke inn den aller siste julegaven (ta et lite øyeblikk for å ta innover deg at jeg ble ferdig med årets julegaveshopping lenge før desember, forresten), og forhåpentligvis finne tid til å levere alle gavene i løpet av uken som kommer. Det blir bra! Soverommet mitt skriker etter å bli ryddig igjen; nå står det hauger av innpakkede gaver over alt der inne.

Helgen hittil har jeg brukt på mye kos med dyrene, turer og jobb. Du vet at du har drømmejobben når du bare ikke klarer å la den ligge selv om det er helg og ingen følger med på om du jobber eller ikke 😉 I love it!

Nå gjenstår det bare å bli klar for en uke med fullt kjør – vi prates!

Home alone

Heisann!

Nå har det allerede rukket å gå noen timer av denne dagen, som jeg – om jeg får si det selv – har brukt effektivt. Jeg har gjort en del jobb (skrevet eposter, avtalt møter og intervjuer, satt opp lister for fremtidige saker å skrive, hatt telefonintervju og gjort regnskap), i tillegg til litt husarbeid innimellom. Det er ikke verst med tanke på at jeg samtidig leker liksom-sykepleier for en liten vannkopp-dalmantiner, altså 😉 Klapp på skulderen! Nå skal jeg straks hive meg rundt for å finne på noe smart til middag, vi er litt matlei om dagen så det blir spennende å se hva vi faktisk lander på. Jeg vil egentlig bare ha julemiddag, jeg..

Resten av dagen skal gå til noe så enkelt som: 
1. Forhåpentligvis få de siste svarene jeg trenger for å publisere en artikkel (eller to, om jeg skal være ordentlig optimistisk)
2. Få unnagjort en del klesvask
3. Vaske alle gulv og overflater
4. Skrubbe badet
5. Kose oss masse! Blant annet med å sette opp en liste over julefilmer vi skal rekke å se i desember.

I morgen kommer kjæresten hjem fra en aldri så liten Spania-tur (heldiggrisen!), som det gledes! Jeg er veldig glad i å være alene om kveldene også altså, men det er nok at han jobber på havet 😉 Haha!

30 spørsmål og svar

Lånt fra Andrea.

1. Hvor gammel er du? Jeg fylte 28 år i november, uææh.

2. Hvor høy? 164 centimeter.

3. Stjernetegn? Skorpionen, uten at jeg egentlig bryr meg stort om stjernetegn og den slags.

4. Når står du opp i hverdagen? Mellom halv syv og halv åtte, det varierer.

5. Og i helgene? Rundt åtte/ni, som regel.

6. Favorittsang akkurat nå? Sweet but psycho, haha. Jeg blir ikke lei av den, syns den passer meg bra. Haha.

7. Har du tatoveringer? Mellom 20 og 30 stk, det spørs hvordan du velger å telle dem.

 8. Hva var det siste du spiste? Julemann, mmh! Ganske greit å ha to sett besteforeldre og ett sett bonus-besteforeldre, da blir det mye godt i hus uten at jeg trenger å bake stort selv 😉

9. Hva var det siste du drakk? Pepsi Max.

10. En hemmelighet om deg? Hmmm.. Jeg tror jeg har delt det meste som egner seg offentlig, men det kan kanskje være at jeg har fått time til en nokså (men ikke helt, da) overfladisk operasjon i april neste år.

11. Har du noen gang vært forelsket? Ja!

12. Hvilken farge har du på tannbørsten din? Akkurat nå har jeg en rosa og hvit. Det blir som regel noe rosa.

13. Hva hører du på akkurat nå? Monkey og Max som leker seg på gulvet.

14. Er det noen du savner? Ja, jeg savner mange.

15. Favoritt quote? Helt sikkert mange, men jeg liker som regel mine egne best 😉 “Dream, believe, achieve” er enkel, men så sann.

16. Høy eller lav musikk? Høy!

17. Hvor drar du når du er trist? Til stallen, eller ut på tur i skogen.

18. Favorittfarge? Rosa.

19. Hvem snakket du med sist? Bortsett fra hundene? Sienna.

20. Hva ønsker du deg mest akkurat nå? At hva enn det er som feiler bilen min, så er det noe som er enkelt å fikse.

21. Hva var det siste du kjøpte? Mat.

22. Hva står det på den siste SMS’en du sendte? “Sienna har fått vannkopper og blir hjemme denne uken”

23. Hva skal du gjøre til helgen? Jeg aner ikke! Mest sannsynlig slappe fullstendig av, bruke god tid med både hest og hund og ikke minst klargjøre uken for en toppers arbeidsuke før jul.

24. Drømmereisemål? New York, London og København står veldig høyt på listen akkurat nå, men det endrer seg hele tiden.

25. Hvordan er du som venn? Jeg er nok “mammaen”; den alle kan be om råd, og den som alltid stiller opp så godt det lar seg gjøre. Samtidig er jeg veldig lojal – du kan tro det var vanskelig å ha to gode venninner med termin på samme dag, uten å avsløre det for den andre, haha! Jeg er også helt elendig på å være fysisk sosial. Folk vet liksom at de har meg, men jeg har altfor få timer i døgnet til å rekke å se dem så mye.

26. Hva kan holde deg våken om natta? Om jeg har enorme smerter kan det holde meg våken, ellers kan jeg seriøst sove igjennom absolutt alt. Med mindre Sienna våkner da, da spretter øynene mine opp omtrent før hun får krøpet ut av sengen selv, haha.

27. Hvem i Kardashian-klanen er du? Jeg har ikke satt meg så fryktelig inn i det altså. Scott, sikkert. Han hadde jeg gått godt overens med.

28. Hvilken TV-serie følger du med på nå? Ingenting nå som både Farmen og Love Island Australia er over. Vet liksom ikke helt hva jeg skal ta meg til med livet mitt.

29. Hvilken bok leste du sist? Opp som en bjørn, om vi snakker fysisk bok. Hører fortsatt på serien Flammedans på Storytel, som jeg har holdt på med i godt over et halvt år nå.

30. Hva skal du gjøre når du er ferdig med dette innlegget? Jobbe.