Innsett 3 ting

I dag har jeg savnet sofaen min! Haha, jeg har vært på farten i hele dag. Det ble brått bestemt at jeg skulle ut på et oppdrag i dag tidlig, så da var det ikke annet å gjøre enn å kaste på seg fillene og komme seg ut dørene i en hast. Ikke bare-bare å finne et passelig arbeidsantrekk, få to hunder plassert i bilen og komme seg avsted sånn på rappen, men det gikk!

Etter oppdraget, som pappaen min nok en gang ble med meg på (så takknemlig!), dro vi hjem til mamma som ventet med middagen klar på oss. Jeg fikk gjort unna første skriveøkt der ute, før jeg la meg langflat på sofaen frem til jeg ble vekket av kattungen som mistet leken sin ned trappen.. Åh, det er deilig å være “hjemme” også. Vigra er alltid hjemme, det. På hjemveien stakk jeg innom en kompis for å hilse på, så jeg kom ikke hjem før nå. Ikke tid til mye annet enn å skrive litt til før jeg legger meg, med andre ord. Akkurat slik liker jeg dagene når jeg er helt alene – mest mulig busy 😉

Selfien jeg tok i dag fikk meg til å innse tre ting:

 1. Jeg må kjøpe en foundation som matcher hudfargen min bedre nå som den skal holdes sommerbrun ut vinteren
 2. Håret mitt trenger sårt en hårkur
 3. Jeg trenger eksperthjelp for å finne en leppestift som passer meg

I morgen skal jeg få levert sakene fra dagen i dag, i tillegg til en til pluss litt arbeid som frilansjournalist, før jeg forhåpentligvis rekker en shoppingtur. Jeg har blitt ferdig med tre julegaver allerede, i morgen tenkte jeg å bli ferdig med minst seks til.. Det er i alle fall planen. Jeg gleder meg skikkelig til jul og kan knapt vente med å få pyntet opp her hjemme! Jeg lurer på om det er sosialt akseptabelt å pynte til jul like etter bursdagen min, den 18. november..? Jeg håper det, for akkurat nå frister det veldig. Juletreet skal jeg vente med, da. Kanskje.

Ha en riktig fin kveld videre, da!

Et døgn i mitt liv, 28.09.2019

Mandag 28.09.2019: 

07.00: Alarmen ringer, jeg lufter hundene, steller meg kjapt på badet, vekker Sienna, steller i stand matboks, koser oss med en rolig morgen før vi brått får dårlig tid og kjører mot skolen og avlevering der. Jeg tar en kjapp tur hjem for å pakke med meg hundene som skal få bli med på kjøretur.

08.30: På vei til kjøpesenteret for å møte pappa, som er min faste turkompis når jeg skal langt avsted for jobboppdrag.

09.00: Vel fremme, jeg hopper over til passasjersiden og lar pappa ta styringen over både tidsforbruk, når det passer seg å lufte hundene og kjøreretningen.

12.45: Fisker opp telefonen fra lommen og gjør en siste research på stedet jeg skal besøke, før jeg går inn til intervjuet fem minutter før avtalt tid.

13.00 – 14.00: Intervju! Jeg lærer mye, blir passelig overveldet over all informasjonen, noterer flittig og tenker – som alltid – over hvor ubeskrivelig morsom jobben min er.

14.00 – 15.20: I bilen igjen, denne gangen på vei til et annet oppdrag (på hjemveien, fordi pappa får legge opp ruten, han burde kanskje ha fått betaling…)

15.30 – 16.30: Intervju nummer to for dagen. Prøver å holde tunga rett i munnen, ta innover meg alle inntrykkene og lære mest mulig på kortest mulig tid. Ser meg strålende fornøyd med alt jeg fikk sett og hørt!

16.30 – 18.00: Tilbake til kjøpesenteret for å la pappa gå over i sin egen bil før jeg kjører hjem igjen.

18.30 – 19.00: Vel hjemme, en liten halvtimes treningsøkt med hundene før del to av arbeidsdagen kan begynne.

19.00 – 21.00: Skriver skjelett til sakene jeg har fått ut av intervjurundene i dag, før jeg sier meg fornøyd med innsatsen og legger det bort frem til i morgen (det er aldri lurt å publisere noe når øynene går i kryss, sannsynligheten er stor for at det må rettes opp i likevel).

21.00 – 22.00: En liten tur til med hundene før jeg kryper opp i sofaen med et pledd over meg og kaldsvetter litt av feberen som brått bestemte seg for å melde sin ankomst igjen.

22.00 – 00.00: Koser meg med et par episoder elendig Reality-TV før jeg legger meg sammen med den ene av hundene (woups, dårlige vaner blir vonde å vende…) med lydbok på øret.

7 ting jeg unner meg i hverdagen

God mat. Jeg kjøper det jeg liker best – ikke nødvendigvis det som er billigst. Jeg er en av de merkelige skrullene som ikke kjenner forskjell på smaken av gulost og ville aldri i livet ha bestått en test som gikk ut på å gjette meg til hva som er Norvegia, hva som er Jarlsberg og hva som er av butikkens eget billigmerke, så slike varer kjøper jeg det billigste av. Men når det kommer til mat generelt unner jeg meg det som er godt og det jeg har lyst på; fersk frukt går alltid foran fryst, og av grønnsaker passer jeg på å handle inn av det som hører til sesongen. Og ja, vil jeg ha biff, så kjøper jeg biff.

Solarium. Det blir nok som regel 15 minutter 3-7 ganger i måneden, rett og slett fordi jeg syns jeg fortjener de avslappende minuttene i en hektisk hverdag og ikke minst fordi jeg helt klart føler meg best med litt farge i ansiktet.

Negler. Nå har jeg faktisk sluttet (vel, i alle fall tatt en pause fra) å legge falske negler ettersom mine egne har blitt nokså fine, men shellac unner jeg meg en gang i måneden. Det gjør så mye med både ethvert antrekk og humøret, syns jeg.

Vaskehjelp. Jeg er fullstendig klar over at jeg er i en luksussituasjon hvor jeg fint kan bruke noen minutter av arbeidsdagen min på husarbeid, men den helt store ukevasken kjenner jeg at det er godt å slippe å ta seg av selv. Skinnende rent hjem hver fredag uten å løfte en finger for det? Ja, takk! Det betyr mer energi til andre, og for meg viktigere, ting.

Tøymykner-lager. Jeg er fortsatt på tøymykner-kjøret, dere.. Jeg klarer ikke å la være. Finnes det egentlig noe mer behagelig duft enn det? Bortsett fra lukten av en nyfødt baby eller en liten valp, tror jeg det skal mye til for å slå det. Noe av det jeg skal sette høyest på prioriteringslisten når jeg omsider skal begi meg ut på husjakt må være et svært vaskerom med plass til et vanvittig lager av tøymykner. Aaahh, drømmen.

Pepsi Max – hver dag. Rett og slett fordi jeg fortjener det, og fordi det hadde vært enda verre om min obsession var sukkerholdig drikke, energidrikk eller alkohol for den saks skyld. Kaffe er sikkert også verre.

Opplevelser. Dette er særlig sammen med Sienna, jeg sparer sjelden på noe når det skjer noe vi har lyst til å bli med på. Bowling, lekeland, kino, sirkus, ferier… Slike små og store opplevelser gir det lille ekstra i hverdagen som både jeg og datteren min setter stor pris på. Å prioritere slike ting er en deilig “luksus” syns jeg.

Leker mann og kone

God kveld!

Dagens nokså oppdelte arbeidsdag er over, og jeg skal slappe av en liten stund med Love Island Australia (blir jeg noensinne lei av konseptet?) før jeg skal legge meg. I går hadde jeg en lang dag på farten sammen med pappaen min, som har blitt min faste kjørepartner (det vil si taxisjåfør) når jeg skal reise på oppdrag lengre unna. I starten skyldte jeg på at det var skummelt å kjøre over fjellene alene når jeg ikke var vant med verken minusgrader eller mørket ennå, men innerst inne tror jeg at pappa vet utmerket godt at det er for selskapets skyld. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har en greie med å nesten kun besøke foreldrene mine når Sienna er med. Det er jo et stykke unna og ikke minst er det så mye morsommere når hun er med – uansett hva det måtte være – så det blir bare slik. Litt tomt å dra dit uten henne, så da setter jeg ekstra stor pris på kvalitetstiden det blir når det bare er oss to.

Jeg er så uendelig takknemlig for at han vil bli med meg på slike ting, og ikke minst at han også koser seg med å passe hundene mine i bilen mens jeg er inne for intervjuer. Jeg er så heldig med begge foreldrene mine, ord kan ikke beskrive det en gang.

Dagen i dag har altså gått til hjemmekontor ettersom jeg var fullstendig skutt da jeg kom hjem igjen i går kveld etter å ha vært på farten absolutt hele dagen. Jeg har jo som nevnt klart å bli syk også, så jeg tror jeg gjør lurt i å lytte til kroppen når den sier at den vil slappe av og hvile seg litt. Jeg kler overhodet ikke å være syk (der skrev jeg “sur” først i stedet for syk, det stemmer forøvrig også bra), haha. Jeg føler meg heldigvis mye bedre i går, kanskje særlig fordi jeg fikk tømt hodet mitt for alle idiotiske bekymringer og surr som foregår i topplokket fra tid til annen. Foreldrene mine er så mye mer enn bare foreldrene mine, de er også bestevennene mine som jeg kan snakke med om absolutt alt. Det er en fin følelse!

Nei, nå; tilbake til Love Island og nusselige par som leker mann og kone allerede første dag (hva skjer med det, forresten? Jeg kunne ikke ha nusset på første date en gang) – vi prates!

På min telefon..

På min telefon, en Samsung Galaxy S10+ for å være helt nøyaktig, finner du svært lite unødvendig. Jeg har de appene jeg trenger og som jeg bruker flittig – resten av det jeg måtte teste ut avinstalleres ganske kjapt. Forsiden min er enkel; med en inspirerende bakgrunn som matcher både interiøret mitt og favorittvesken (eh.. ja, it’s a thing), været og de tre ikonene som tok seg best ut akkurat der.

Sveiper du til høyre finner du de mest brukte original-appene mine. Disse, særlig kalenderen, kalkulatoren og notatblokken er jeg fullstendig avhengig av i hverdagen.

I mappen jeg har valgt å kalle “Stream” finner du blant annet den aller viktigste appen på hele telefonen min; Storytel. Dette er uten tvil den appen jeg har som brukes desidert aller mest; jeg hører lydbok i bilen, når jeg slapper av og når jeg skal sove. I gjennomsnitt hører jeg nok på lydbok rundt tre til fem timer hver eneste dag. Ellers har jeg også samlet de andre streamingtjenestene mine her, som jeg bruker flittig (takk, Chromecast!). Det irriterer meg at det ikke er mulig å få til et samarbeid mellom disse tjenestene, man må jo ha alle?! Først nå la jeg merke til at jeg har to stk Viaplay her, den ene ble fjernet umiddelbart.

Diverse-mappen min er nettopp det; en blanding av alt mulig. Det fortjener en aldri så liten oppramsing:

1: Nedtelling. Denne bruker jeg hver gang kjæresten reiser på havet, det er så ubeskrivelig tilfredsstillende å se på at appen teller ned dagene både med tall og visuell sirkel! Et lite tips om du skal ha den samme; jeg pleier å stille den inn på fredagen før han kommer hjem (om han så kommer påfølgende fredag), ettersom det da er så kort tid igjen at det føles som ingenting likevel, haha. Slik lurer jeg altså meg selv til å tro at det ikke er såååå ille..

2: 1010. Spillet over alle spill! Jeg tror ikke jeg tuller om jeg sier at jeg spiller rundt femti runder per dag, haha. Det som er så fryktelig irriterende er at rekorden min er på nesten nitten tusen, noe jeg ikke har sjanse i havet til å slå igjen noensinne.

3: Play-butikk. Lite brukt, jeg har egentlig de appene jeg trenger.

4: Chrome. Denne er mye brukt! Jeg får ikke til den idiotiske mail-appen, så for at jeg skal få jobbet eller sjekket mail i løpet av dagen må jeg altså inn på nettleseren på telefonen.

5: Vipps. Begriper ikke at enkelte i 2019 ikke har Vipps.

6: Brun og Blid. Denne er jo obligatorisk, selv om den er nokså forsømt om dagen. Jeg har lovet meg selv å ta den i bruk minimum to ganger i løpet av neste uke.

7: TripAdvisor. Er det overhodet mulig å spise ute, enten det er i hjembyen eller på reise, uten å sjekke innom TripAdvisor først? Det tror jeg faktisk ikke at det er.

8: Mobilbank. Knipser et bilde av regningen min og svjosj, der er den betalt. Jeg har også en greie med at jeg ikke klarer å gå i butikken for å handle uten å dobbeltsjekke at jeg faktisk har penger på kortet (selv om jeg sjekket før jeg dro hjemmefra), tenk så pinlig om jeg må begynne å føre over fra en annen konto mens jeg betaler i kassen? Det er på grensen til å kalles risikosport, det.

9: PostNord. For en nettshopoholiker er denne appen helt fantastisk.

10: SnapBrigde. Fjernkontrollen til kameraet mitt♥

11: Gule Sider. Denne er mildt sagt livsviktig for meg som kjører rundt en del på jobb. Jeg hadde nok endt opp i Karasjok ved mer enn én anledning om det ikke var for denne.

12: Finn. For å snoke på nydelige valper til salgs, vel! Ja, og andre ting som kan være kjekt å ha, da.

Mine beste serietips del 1: Girlpower

Jeg kan ikke huske sist jeg faktisk så en film (om man ser bort ifra kosefilmene til Sienna og meg), men serier liker jeg! Når det kommer til nettopp serier er jeg nokså splittet; på den ene siden elsker jeg spennende krimserier og dokumentarer, men på den andre.. Vel, der kommer virkelig jenta i meg frem. Når jeg er alene er det altså denne type serier jeg ser på, kos deg!

 1. Pretty little liars
 2. Gossip Girl
 3. Desperate Housewives
 4. Black Widows
 5. Big little lies
 6. Good girls
 7. Jane the virgin
 8. Switched at birth
 9. Beverly Hills 90210
 10. The O.C
 11. The vampire diaries
 12. The dynasty
 13. Drop dead diva
 14. Medium
 15. The client list

Seriene er satt opp i tilfeldig rekkefølge. Disse du sjekke ut, altså. Åh, så mye jeg skulle ha gjort for å “un-see” dem!

Innekos-lørdag

Jeg er fortsatt syk og svak – da er det deilig med en ordentlig innekos-kveld etter at Sienna har fått rast fra seg sammen med bestevenninnen sin hele dagen. Jeg trappet opp på apoteket (som mitt eneste gjøremål bortsett fra å høre på barnelatter mellom hosteanfallene mine) med én beskjed til farmasøyten: “Gjør meg frisk igjen, jeg har en viktig dag på mandag”. Haha! Jeg føler meg allerede mye bedre enn det jeg gjorde tidligere i dag, så forhåpentligvis er jeg på rett spor. I morgen skal jeg la tateren i meg styre showet, og med det forsøke meg på en frisk-luft-kur. Selvsagt med både lue og ullsokker.

I kveld har jeg fått unnagjort litt jobb og om litt skal jeg se videre på mine nokså intetsigende serier, før jeg skal trene hundene litt etter tur. De har vært eksemplariske i dag til tross for at de ikke har fått lengre turer enn ut for å tisse på plenen, så en liten runde med trening på stuegulvet gjør nok susen.

Noe av det beste i hele verden må være lørdager; å sette på en ordentlig kosefilm (gjerne fra den tiden jeg selv var ung, prøver å tvinge mini’en til å se “Ronja Røverdatter” sammen med meg) og dele på godteri i sofakroken er så fint. Stressnivået senkes og man bare… Er. Det er noe vakkert ved det.

Jeg merker selv hvor mye mer pris vi setter på disse stundene med film- eller serietitting etter at jeg ble enda mer konsekvent med skjermtiden. Jeg har aldri vært den mammaen som setter på TV’en i tide og utide, men de siste årene har det blitt enda mindre av det. Da blir det plutselig slik det var da jeg var liten; stas. Det blir ikke så hverdagslig som det har lett for å bli, og deilig er det.

Tradisjon tro

Endelig helg! Og jeg har selvfølgelig – tradisjon tro – klart å bli syk. Ikke så syk at jeg med god samvittighet kan pakke meg inn i et mykt pledd og la arbeidsoppgavene støve ned, men akkurat syk nok til at det høres ut som om jeg har vært på whisky-fylla i et par dager i strekk. So much for å ikke ha rørt alkohol på ti måneder, altså. Neida, men det skal bli greit med helg! Jeg tar imidlertid ikke helt fri ettersom jeg skal legge inn noen flere sitater fra intervjuer jeg har hatt denne uken og ikke minst planlegge neste uke (som forhåpentligvis blir stappfull av gjøremål), men det skal bli godt med ordentlig kvalitetstid med verdens beste lille jente likevel.

I dag hentet jeg henne tidlig fra skolen etter å ha fått unnagjort et par telefonintervjuer og lagt noen avtaler, før vi tok turen til foreldrene mine for middag og medlidenhet. Det kunne ikke ha passet meg bedre, å få servert både middag og dessert (sammen med noen gode ord i form av “huff, legg deg nedpå litt, du”) var akkurat det jeg trengte.

Nå skal jeg nyte følelsen av en skinnende ren leilighet (jeg mener det, vaskehjelp må være livets luksus) med mine idiotiske, men koselige, programmer på skjermen. Jeg har nettopp begynt å se “Kjendis søker kjæreste” og den siste sesongen av “Svenske Hollywoodfruer” liksom.. Snakk om å utnytte at kjæresten ikke er her i kveld, haha! Jeg tror ikke han er klar over hvor vanvittig mye rart jeg ser på alene, med tanke på at vi ellers har nokså lik smak. Jaja, godt at det bare er på den fronten jeg er two-faced♥

Men først; forsøke å lufte hundene med whisky-stemmen som fører kommandoene. Det matcher i alle fall brumlebassen av en voffse, om ikke annet.

Min økonomi: September

Jeg har skrevet mye om økonomi her på bloggen og har nok vært ganske tydelig på at økonomi ikke er noe jeg anser som særlig privat. Vi har jo alle en økonomi, ikke sant? Jeg ligger nok midt på treet hva inntekt angår, men utgiftene derimot.. Der har det vært ufattelig mye å stramme inn på, og det er det for så vidt også fremdeles. Nå som jeg har fått forbruket mitt ned fra “sinnsykt” til bare “pinlig”, tenkte jeg å innføre en ny spalte på bloggen om nettopp dette.

I slutten av hver måned fremover kommer jeg til å dele enkelte utdrag fra forbruket mitt, og da ta for meg de postene jeg har slitt mest med å kutte ned på. Dette tror jeg kan bli en fin motivasjon, særlig fordi jeg ikke vil drite meg loddrett ut med å legge ut om mine idiotiske valg 😉 Da er det mye morsommere å se at jeg blir bedre og bedre for hver måned som går!

Så, vi kjører i gang med september måned for å kickstarte det hele, og for å forhåpentligvis vise stor forbedring når oktober skal oppsummeres om kort tid: 

Dagligvarer, mat, kafé- og restaurantbesøk: 8066,-

Interiør: 0

Klær, sko, shopping og skjønnhet: 2574,-

Ferie, aktiviteter og moro: 13526,-

Min kommentar til denne måneden: Oi, at jeg har brukt så mye penger på mat er det som overrasket meg. Det er drøyt å bruke åtte tusen kroner på mat og dagligvarer når vi tross alt bare er to små personer her i hus. Denne blir det skjerpings på! Ellers syns jeg ikke at det ser så ille ut, jeg har vært knallflink til å la være å handle interiør, da! Posten med klær og skjønnhet var jeg også positivt overrasket over ettersom jeg har handlet nytt tøy til skolestart for Sienna og et par nyheter til meg selv. Jeg tok riktignok ingen skjønnhetsbehandlinger utenom litt solarium den måneden så vidt jeg husker, så jeg føler at disse to postene rettferdiggjør at jeg brukte litt ekstra penger på å bestille flytur (som jeg riktignok bare betalte halvparten av, det kjæresten bruker på meg eller oss tar jeg selvfølgelig ikke med i denne spalten). I den kategorien med ferie ligger det også aktiviteter som for eksempel bowling, kino, lekeland, bøker, lytte- og titteabonnementer som Storytel, Spotify, Viaplay også videre, så denne syns jeg ikke var så fryktelig ille.

Gi gjerne en lyd fra deg på Instagram om dette er en spalte du kunne tenke deg å følge med på videre!

10 tanker på en onsdagskveld

♥ Jeg elsker de to bittesmå barbiehundene mine, men fy søren så deilig det er å ha en stor kosebamse av en brumlebasse traskende rundt her også. Det må til, det.

♥ Jobben min blir bare mer og mer interessant for hver dag som går, særlig nå som jeg begynner å få bittelitt teken på det. Jeg forstår i alle fall mye mer enn det jeg gjorde for et par uker siden og godt er det, haha.

♥ Jeg har tatt mange valg i det siste som vil påvirke hverdagen min allerede fra nå av. Det sier seg selv at jeg ikke kan sjonglere alt på en gang, så noe har jeg blitt nødt til å si opp. Jobben min på Stormberg er én av de tingene og selv om det er 100% riktig å ha sagt opp, så føles det nokså vemodig, trist og rart også. Jeg mener, den butikken har jo vært en så stor del av livet mitt i langt over ett år! Det er en sær følelse å ikke skulle gå tilbake dit.

♥ Her om dagen bestemte jeg meg for å bli hakket mer økonomisk for å rettferdiggjøre at jeg bruker penger på husvask når jeg strengt tatt går hjemme og er i full stand til å ta meg av det selv, og har dermed kuttet ut et par unødvendige utgifter. For å si det slik; jeg sparte over en tusenlapp i måneden bare på vitaminabonnementer… Haha, det skulle ikke ha vært mulig en gang. Jeg får heller kjøpe når det trengs, fremfor å alltid ha fire-fem bokser for mye av den slags liggende.

♥ Apropos økonomi; den oversikten jeg får fra DNB gir en helt sinnsyk motivasjonsboost på den fronten. Nå har jeg stålkontroll uten å bruke tid på det en gang!

♥ Litt sutring; jeg har så sinnsyk tannverk for tiden, det er så ille at jeg knapt vet hvor jeg skal gjøre av meg en gang. Som både pappa og kjæresten min sa samtidig til hverandre; “oi, nå har hun vondt…”. Jeg tror ikke jeg har opplevd maken til fysisk smerte som tannverk, det er det verste som finnes. Ikke er det stort å gjøre med det heller, annet enn å bruke nye fire tusen kroner på operasjon som ikke fungerer. Jeg gjør snart alvor av trusselen min om at jeg røsker ut den tanna selv om ikke tannlegen gjør det.

♥ Nå er det faktisk flere måneder siden jeg kjøpte noe som helst i kategorien interiør – wow! Det er ikke til å legge skjul på at jeg må få på plass litt nye blomster (les: lyng) nå som høsten er her, men det spørs om det ikke får bli et lite gjør-det-selv-prosjekt for Sienna og meg, fremfor å kjøpe på butikken som vi alltid gjør. Og ja, jeg har plutselig blitt en mester i å spare – det merkes kanskje?

♥ Band of Brothers, dere.. For en serie. Jeg mener det; se det! Jeg gruer meg allerede til alle episodene er sett.

♥ Jeg er så matlei om dagen. Det eneste jeg har lyst på er middag, men det har jeg verken tid eller mulighet til å spise til hvert måltid av dagen, så da blir det gjerne altfor kjappe løsninger. Jeg trenger noen gode tips til enkle måltider utenom middagen – og det snarest! Egentlig er jeg fortsatt obsessed med knekkebrød med baconost på, men det godtar ikke djeveltannen. What to do?

♥ Apropos mat; jeg har blitt så flink til å teste ut nye oppskrifter den siste tiden! Jeg har en lei tendens til å havne på vanekjøret der ukene blir seende nokså like ut på matfronten, noe jeg er mektig lei av. Selv om jeg ikke er så fryktelig glad i å stå over grytene er det jo så utrolig gøy når jeg får til noe nytt – og ikke minst når det ender opp med å bli en ny favoritt. Det får bli et høstforsett å prøve ut noe nytt på middagsfronten hver uke.