Busy day

Goooooood morgen!

Jeg har akkurat levert en artikkel til iLaks og er godt i gang med å planlegge denne ukens intervjuer og møter. Jeg reiser jo til Spania i helgen så mye må ordnes denne uken slik at ingen av mine arbeidsgivere merker noe av at jeg ikke skriver fra kalde Norge i høstferien 😉 Altså, det hagler ute akkurat nå… Det gjør meg virkelig ingenting å forlate dette været for en stund.

Om litt skal jeg tvinge hundene ut på en liten tur før jeg skal sette snuten mot byen og et møte/intervju jeg har der i formiddag, før resten av dagen skal gå til hjemmekontor-runde nummer to.

Jeg må også få hentet et speil til bilen min i løpet av dagen (nå begynner den endelig å komme i orden igjen – det eneste som mangler er bare å få tatt en skikkelig service på den og bytte rute etter steinsprutskade, så er alt i tipptopp-stand, finally!), så timene skal absolutt få bein å gå på i dag. Akkurat som jeg liker det best!

Men nå; hundene må ut, enten det slutter å hagle eller ikke. Wish me luck 😉

Uken som gikk…

Akkurat nå: 
I skrivende stund har jeg akkurat plassert meg foran datamaskinen for litt kveldsjobbing og avslapping. Jeg er snart ferdig med Love Island US, så det spørs om ikke minipausene mine må bli brukt til å nistirre på parene der. Hæsjtægg hekta.

Cravings: 
Sjokolade og Pepsi Max som vanlig, men de siste dagene har jeg også hatt en sinnsyk craving på vann. Vann, av alle ting! Jeg som knapt nok drikker en halv liter til sammen i uken har nå kastet i meg flere glass om dagen.

Innkjøp: 
To par vintersko og to par joggesko/goretex-sko til Sienna og en hel del deilige hjemmespa-produkter til meg selv.

Høydepunkt: 
Uten tvil det at jeg har fått en 100% fast stilling som journalist for iLaks! Jeg er så ubeskrivelig glad, stolt og ikke minst takknemlig for muligheten. Æææhhh, lykkelig!

Ukens nedtur: 
At den vesle pusen min på Vigra (hos mine foreldre, hun kunne ikke bli med da jeg flyttet til byen som attenåring ettersom hun allerede den gang var gammel og godt vant med det livet hun hadde på landet) er på sine aller siste dager på denne jord. Hun er riktignok 22 år gammel så det er vel på tide å ta farvel, men trist er det uansett. Fineste Suzie som har vært i mitt eie siden jeg var 6 år gammel♥

Matrett: 
Denne uken har jeg vært rimelig sløv på matlagingsfronten, vi har stort sett snyltet middag hos familie. Haha! Men når både krabbe, reker, pastaretter, pizza og annet digg har stått på menyen gjør det virkelig ikke så mye.

Ukens gleder-seg-til: 
Det står mellom å komme meg ordentlig i gang med den nye arbeidstilværelsen min og det at vi reiser til Spania førstkommende lørdag. Begge deler blir så ubeskrivelig skjønt at ord knapt kan beskrive det – heldigvis får jeg kombinert det.

Ukens gruer-seg-til: 
Flyturen ned til Spania skal gå fint, men jeg gruer meg mildt sagt til hjemreisen… Der er det nemlig ingen direkteflyvninger, men en lang ventetid på Gardermoen. Gi meg styrke sier jeg bare… Haha.

Fast stilling som journalist!

Jeg sa at det var nye og spennende tider i møte for min del – nå kan jeg endelig dele nyheten! Jeg er den nye faste journalisten for iLaks.no! Ord kan ikke beskrive hvor fantastisk deilig det er å hoppe inn i en 100% stilling innen det jeg elsker aller mest – også i et så spennende felt! Smilet mitt har gått helt rundt det siste døgnet og jeg tror kjæresten er lei av å høre “fordi jeg er journalist for iLaks, vel!” som et svar på.. Vel, absolutt alt uten sammenheng overhodet. Jeg er nemlig ikke bare litt stolt.

Nå vil altså hverdagen min bli enda mer fartsfylt og spennende, med så uendelig mye kunnskap å ta innover meg. Det er ingen hemmelighet at det ikke er det temaet jeg kan mest om her i verden, men desto gøyere er det å hele tiden lære noe nytt og oppleve en høy læringskurve for hver eneste dag. Jeg har allerede fått en smakebit av hvordan arbeidshverdagen min vil bli fremover og kan bare ikke bli mer fornøyd enn det jeg er – let’s go!

Nå har jeg akkurat lagt klart noen saker som skal publiseres på iLaks senere og om litt skal jeg hente vesla på skolen og ta turen til Vigra igjen. Jeg har et oppdrag for lokalavisen der, også skal vi i kjent stil snylte middag på foreldrene mine når vi først er der ute. For en dag, for en uke det skal bli og for et liv! Om man trodde at jeg var en hyperpositiv person fra før av, sier jeg bare… 😉

Vakre Vigra

Goooood morgen!

I dag må jeg være effektiviteten selv for å rekke over alt som må gjøres, jeg kjenner allerede at det skal bli rimelig deilig å legge seg i kveld. Haha! Først ut står frokost for en gangs skyld, før jeg må levere to artikler og jobbe med tre andre som skal leveres før helgen, i tillegg til noen andre prosjekter på siden av det. Forhåpentligvis rekker jeg en tur innom Stormberg også, om alt går som smurt her.

I går tok jeg med meg Max til foreldrene mine og et jobboppdrag etter et av de mest spennende oppdragene jeg har hatt, som jeg så vidt fortalte om i går. Pusen “min” hos mamma og pappa skranter litt om dagen (kanskje ikke så rart når hun straks fyller 22 år), så før jeg tok med meg Max inn gikk vi en tur i fjæra, der jeg alltid pleide å gå da jeg bodde hjemme.

Det er noe eget ved det å sitte der nede og ikke høre annet enn ens egen pust.. Jeg så til og med en liten mink som tittet opp fra steinene! Fine Vigra, jeg kan knapt fatte at jeg en gang hadde et ønske om å komme meg vekk derifra. Ting endrer seg, det er helt sikkert.

Jaja, på tide å ta fatt på dagen. Som den evige listefreaken jeg er, resten av dagens to-do-liste ser slik ut:

1. Vaske og henge opp saueskinnet

2. Vaske og tørke to maskiner med klær

3. Legge vaskemaskin og tørketrommel ut for salg – jeg skal ha kombimaskin!

4. Skrive ferdig artiklene som skal leveres i dag + redigere bilder

5. Få tak i kilder til de sakene som skal leveres i helgen/neste uke

6. Research

7. Få på plass en avtale om et intervju som må tas i neste uke

8. Gå en tur med hundene

9. Dra innom forhandlere for å hente deler jeg har bestilt til bilen + ta turen innom et verksted og satse på at de har tid til meg

10. Forhåpentligvis få tid til å dra innom Stormberg

11. Rydde og vaske begge soverommene

12. Støvsuge sofaen

Det er nok best å bare sette i gang!

Mine siste publiserte artikler

  1. Mette er bestemor til to – nå er hun gravid igjen 
  2. Lizett opplevde omsorgssvikt som barn
  3. Linda har vært en reisende hele livet: “Jeg er en slik dere kaller tater” 
  4. Aalesundfisk med ny satsing – historien gjentas baklengs 
  5. Rigger om på hvitfisk, men beholder satsingen på laks 

I tillegg til disse nettpubliserte sakene har jeg skrevet et lite knippe ledelserelaterte saker og en hel del gøy for lokalavisene. Jeg har snakket med så mange, opplevd så mye – lært så masse!

Jeg blir ofte overveldet over alt det fine jeg får lov til å oppleve gjennom arbeidet mitt. I dag har jeg for eksempel besøkt et slakteri etterfulgt av å snakke med et band som viste seg å være fullstendig min smak (og i mitt stille sinn booket dem til bryllupet mitt som jeg ikke en gang vet om jeg kommer til å delta i en gang).

Spennende tider i møte

For en dag det har vært – allerede! Klokken har ikke rukket å bikke 14.00 enda en gang og jeg har hatt en utrolig innholdsrik og ikke minst lærerik dag. Jeg vil ikke si for mye om det før det er publisert, men jeg har fått se og oppleve noe helt nytt som utvilsomt har vært veldig spennende…

I tiden fremover kommer jeg til å lenke til noen av sakene jeg har skrevet den siste tiden (i alle fall de som publiseres på nett), slik at dere får et lite innblikk i alt det interessante jeg jobber med for tiden. Jeg er utvilsomt ufattelig heldig som får oppleve alt dette, jeg kommer aldri i mitt liv til å ta noe av det for gitt.

Nå har jeg akkurat levert to saker til sitatsjekk og en sak til redaksjonen. Så snart hundene begynner å våkne til liv skal jeg ut på tur før jeg må på et annet oppdrag i kveld, etterfulgt av kveldsmat som jeg har bestilt fra mamma og pappa 😉 Ikke dumt å slå to slike flotte fluer i én smekk!

Om jeg får tid mellom slagene i kveld skal jeg dele et lite utdrag av de siste sakene jeg har fått publisert på nettet. Jeg håper at alle skriveglade og kanskje særlig de som selv er interessert i dette yrket, vil følge med fremover. Jeg kan love mye gøy!

3,2,1 – go!

Jeg startet morgenen min med en 40 minutters luftetur med hundene, tenk på det! Jeg orker sjelden tur så tidlig om morgenen. Det er vel nå jeg skulle ha lagt ut om en idyllisk spasertur i soloppgangen med to lykkelige hunder (selvsagt pent spaserende) ved siden av meg, er det ikke? Vel, helt idyllisk var det riktignok ikke. Den eneste grunnen til at jeg faktisk gikk en tur og ikke bare lot dem gjøre fra seg like utenfor for så å plukke opp med rosa bæsjeposer med dødningshoder på, er at jeg ville at de skulle legge seg til for å sove igjen med det samme vi kom inn slik at samvittigheten for å forlate dem til fordel for jobb ble litt lettere.. Ikke ville de herje fra seg og ikke syns de noe om mitt hakket for tidlige påfunn heller, så energien kom i stedet da vi tuslet inn igjen. Ikke fikk jeg bruk for de rosa bæsjeposene heller, så jeg krysset fingrene for at det skulle dufte en blanding av engangsvåtmopp og tøymykner idet jeg kom hjem fra jobb, og ikke noe helt annet..

Anyway, tidligvakt på Stormberg stod på planen og jeg kan ikke huske sist jeg hadde så mye å gjøre på en og samme tid. Som jeg sa til sjefen; “i dag må jeg faktisk jobbe litt, sorry” og byttet på å gjøre noe fornuftig i butikken og å oppdatere og svare på mail gjennom dagen. Jeg fikk plutselig en hel masse gøy på arbeidsfronten så da måtte jeg klone meg selv litt. To ting på samme tid der, altså. At jeg startet dagen på Stormberg med å moppe over gulvet for så å etterpå finne ut at jeg hadde tråkket med meg en hel gressplen inn ble heldigvis glemt rimelig kjapt..

Bildet av Max ble tatt da han fikk bli med meg på et jobboppdrag for et par dager siden. Fine gutten!

I morgen bærer det avgårde igjen, jeg må kjøre herfra så tidlig som klokken åtte (!) i morgen tidlig.. Takk og lov er det et ufattelig spennende oppdrag jeg skal på så jeg er helt sikker på at jeg kommer til å våkne klar som et egg allerede før alarmen ringer. Sannsynligvis fordi hundene maser, men likevel. Jeg gleder meg sånn! Etter det oppdraget, som antageligvis vil ta noen timer, har jeg nok et oppdrag på kveldstid. Det skal også bli morsomt, så i morgen er det en slik stappfull dag hvor ingenting egentlig føles ut som jobb. For en ren, skjær lykke. Sånn bortsett fra at jeg vil bli å finne på tur før fuglene fiser (det vil si, før naboen rekker å sleppe ut hønsene sine), da. Den tid, den sorg.

Denne ukens planer

Mandag: 

11.00 – 12.00: En aldri så liten runde på kjøpesenteret

12.30 – 15.00: Kontorarbeid, intervjuer må planlegges og saker må få skjelett

15.00 – 16.15: Intervju

17.00 – 20.15: Senvakt på Stormberg

21.00 – 23.00: Tur med hundene før leggetid

Tirsdag: 

09.15 – 14.00: Tidligvakt på Stormberg

14.30 – 18.00: Kontorarbeid, får på plass alle intervjuer for uken

18.00 – 20.00: Tur med hundene

20.30 – 22.00: Kontorarbeid, saker skal skrives på

Onsdag: 

09.00 – 15.00: Kontorarbeid, forhåpentligvis få på plass et svært spennende intervju

15.00 – 17.00: Tur med hundene, trene Max

18.00 – 20.30: En tur til veterinæren med Monkey

Torsdag: 

09.00 – 15.30: Kontorarbeid med intervju

15.30 – 19.00: Familietid

19.30 – 23.00: Kontorarbeid

Fredag: 

09.00 – 15.00: Kontorarbeid, saker skal ferdigstilles før helgen

15.00 – 19.30: Familietid

20.00 og utover: Helg og kjærestekos står på planen!

Ingen hviledag

God morgen!

Denne søndagen er den store kontordagen for min del, altså ingen tid til å hvile den syvende dagen her 😉 Jeg har akkurat levert tre artikler til ulike redaksjoner, nå gjenstår det å skrive ferdig én artikkel til og redigere bilder til sakene som er og skal bli levert. Woah! Tenk det, i løpet av de to små timene jeg har vært våken har jeg lært om fiskerinæringen, palliasjon, håndball og husbygging. Er det rart om jeg blir litt ekstra takknemlig for jobben min innimellom? Det er så spennende, og nå venter det som så vidt nevnt nye tider… Jeg kunne ikke ha vært mer klar for alt denne høsten har i vente.

Senere i dag får jeg besøk av et vennepar, så jeg skal være rask og effektiv med å få alt på plass innen den tid. Jeg må kjøre til byen for å knipse noen bilder jeg trenger også, så det er ikke mange minuttene med surr jeg har til rådighet i dag. Akkurat som jeg liker det!

Nå må hundene ut en kjapp tur før jeg som sagt skal sette i gang med arbeidet som venter. Det skal bli deilig å starte en ny uke i morgen etter en så effektiv søndag, det gir alltid en så fin følelse.

Vi skrives senere!

Hei lørdag!

Gooood lørdagsmorgen!

Vi har hatt en rolig morgenstund til nå, med deilig frokost, lek og nå fullstendig avslapping. I dag skal jeg ha senvakt i butikken, så før den tid må vi komme oss ut en liten tur. Sienna fikk selvfølgelig ny sykkel akkurat idet årets første skikkelige høstvær-opplegg satte inn for fullt, så i dag som det endelig verken blåser eller regner for mye er det på tide å ta den i bruk. Hundene trenger også en aldri så liten luftetur, merkelig med det at den “lille” valpen i hus allerede trenger mye mer mosjon og hjernetrim enn det Monkey gjør 😉

Jeg kjenner på at det skal bli deilig å komme tilbake til Stormberg for noen timer i kveld, det er noe med det å jobbe i butikk som jeg bare ikke blir lei av – selv om jeg har flere baller i luften akkurat nå. I forgårs fikk jeg nemlig en utrolig spennende telefon som jeg knapt kan vente med å fortelle om, men siden jeg ikke vil “jinxe” meg selv, får jeg vente med å dele for mye. Jeg føler meg i alle fall ekstremt heldig og lykkelig over nye, fantastiske muligheter innen noe av det jeg elsker aller mest.

Nå: ut for å nyte det deilige været en stund!