Denne ukens planer

Mandagen har gått til første skoledag for vesla, jobb for min del og en aldri så liten shoppingtur før leggetid og mer jobb. Åh, mandager! Det er alltid like skjønt å få en ny uke kastet på seg, inspirasjonen bobler og motivasjonen er på topp. Ettersom jeg nærmest drukner i jobb akkurat nå, tenkte jeg å dele ukens planer med dere fremfor å igjen fortelle hvor mye som må bli gjort før hodet min kan treffe puten med et klask.

Tirsdag:
Tidligvakt på Stormberg, som jeg gleder meg! Og det til tross for en uutholdelig tannverk. Da er man glad i jobben sin.
Etter jobb (og skole) drar vi hjemom for lekser, skift og hundelufting før turen går til familieselskap og kos♥

Onsdag: 
En kort tidligvakt på Stormberg, hjem for å skrive noen kjappe setninger og få unnagjort en innlevering, henting på skolen, hjem for å spise middag, fotballtrening, leggetid for vesla og deretter mer skriving for min del.

Torsdag: 
Ta solarium på vei hjem fra levering på skolen – det er et must. Forhåpentligvis rekker jeg å trene før jeg legger meg i solsengen. Deretter venter noen timer arbeid, en skikkelig husvask og altfor mange runder med vaskemaskin og tørketrommel før henting på skolen og til sist et møte på kveldstid.

Fredag: 
Trening! Ukens deadlines må bli unnagjort før klokken rekker å bli 16.00, så her gjelder det å arbeide raskt og effektivt. Det er også på tide å ta fatt på regnskapet – selv om det aldri frister i det hele tatt.

Lørdag: 
Senvakt på Stormberg etterfulgt av en halvtime i solarium – og det er det som er planen. Kjenner jeg meg selv rett blir det noen timer skrivejobb etter butikkjobb, men det skal bli minimalt. Denne lørdagen skal gå til fullstendig avslapping.

Søndag: 
Det slappe humøret mitt fra lørdagen skal fortsette å få komme til sin rett. Vi snakker hårkur, ansiktsmaske, skrubb, tannbleking og alt mulig annet digg jeg så altfor sjelden tar meg tid til å prioritere. Jeg har også store planer om å se alle episodene av Bloggerne jeg ikke har rukket å se til nå.

5 ting alle barnehageansatte bør vite

Jeg har blitt tvungen til å svelge mange kameler i mitt liv, men ingen har vært så stor – men likevel smakt så godt – som denne. Barnehagen. Jeg kommer aldri til å glemme innstillingen jeg hadde da jeg gikk inn døren i en barnehage, som mor, for første gang. Listen med spørsmål var lang, tanken om at “jaja, vi får se, men egentlig er det ikke aktuelt” stod sterkt.

At det som ville møte meg viste seg å være de skjønneste menneskene, personer jeg uten tvil ville stortrivdes i selskap med selv, var jeg ikke forberedt på. At alle mine uendelige spørsmål skulle bli besvart så godt og så genuint, ante jeg heller ikke. Allerede etter fem minutter hadde jeg bestemt meg – men det skulle gå enda en lang stund før jeg sa det høyt. Jeg tror ikke jeg overdriver om jeg sier at jeg spurte om absolutt alt som spørres om kan i en slik situasjon. Og de ansatte? I stedet for å føle seg som en skyldig i et avhør med et skarpt lys rettet mot fleisen, møtte de meg med både forståelse, interesse og kunnskap. Evig kunnskap. Jeg ble, og er fortsatt, målløs. Det krever et helt spesielt type menneske for å arbeide i barnehage. En hverdagshelt.

Så, nå som jeg har fulgt datteren min til livets første skoledag og ikke lenger er mor til et barn i barnehagen, har jeg flere ting jeg vil si til alle som er så heldige som får lov til å ha det jeg selv mener må være verdens mest fantastiske jobb, og et av de aller viktigste yrkene jeg vet om.

– 5 ting alle barnehageansatte bør vite – 

1. Dere har, uansett stillingsprosent og årsinntekt, et av verdens viktigste yrker.

2. Verken barnet mitt eller jeg vil noensinne glemme dere og dere vil for alltid ha plass i hjertene våre.

3. Dere er ekte hverdagshelter – jeg kan snakke for så mange når jeg sier at hverdagskabalen aldri ville ha strukket til om det ikke var for akkurat deg.

4. Dere har lagt et uvurderlig grunnlag for livet fremover. Vit at akkurat den jobben dere har gjort, har lagt en verdifull grunnmur for alt vi skal gå i møte i fremtiden.

5. Til sist vil jeg si tusen takk for at dere viser at akkurat mitt barn er deres favoritt – og for vissheten om at hvert eneste barn i barnehagen føler det på akkurat samme måte.

Ord kan ikke beskrive hvor rart det var å gå ut av barnehagen for siste gang tidligere i sommer, eller hvor merkelig det føles å ikke lenger parkere der jeg har parkert så mange ganger, ikke lenger lukke opp den velkjente porten og ikke lenger bli møtt av akkurat dere hver eneste morgen. Det å vite at nettopp dere har hatt en så stor innflytelse på mitt barn, gir meg trygghet og en indre ro; det er klart at alt vi fra nå av vil møte går fint, når det er nettopp dere som har betydd så mye for oss.

Tusen, tusen takk til alle barnehageansatte. Jeg håper at dere vet hvor uendelig viktig dere er, og at dere aldri blir fersket i å fly over himmelen i racerfart med superheltkappen flagrende – for “bare” mennesker, nei, det nekter jeg å tro at dere er. Tusen takk! 

5 fun facts om meg

1. Da jeg var yngre pleide jeg å si at jeg var 167 centimeter høy. Sannheten er at jeg er 164, altså ikke den helt store forskjellen, men det høres så lite ut..Haha.

2. Jeg er det eneste mennesket jeg vet om som er i fysisk stand til å slikke sin egen albue.

3. Jeg har hatt fjorten piercings totalt, nå har jeg én. Jeg har også mellom 20 og 25 tatoveringer og vet at det vil bli enda flere.

4. Min største drøm i livet akkurat nå er å en dag få gifte meg med mannen i mitt liv♥ Jeg har aldri egentlig drømt om bryllup tidligere, men nå kjenner jeg at bucketlisten min blir komplett den dagen det eventuelt vil skje. Time will tell, om jeg noensinne skulle få bli så heldig.

5. Jeg har, uten en eneste pause, gått skole og/eller tatt kurs i ett strekk siden begynnelsen av året 2014. Jeg elsker å tilegne meg ny kunnskap, eller friske opp noe av det jeg kan fra før. Det har endt i nå tre utdannelser, flere studiepoeng og en hel del selvutvikling til nå – og jeg kan knapt vente med å lære enda mer om… enda mer 😉

Nytt og bedre li… Eh

Goooood kveld!

Jeg bestemte meg for en aldri så liten powernap på godt og vel to timer midt i arbeidstiden i dag, så akkurat nå bobler det nesten over av energi her. Jeg fikk gjort en hel haug på jobbfronten, og det etter å ha startet dagen med en time på trening (!) etterfulgt av frokost bestående av havregrøt med bær (!!!) etterpå. Jeg mener det; å ha det som en rutine å dra på trening etter å ha levert Sienna på skolen er noe jeg virkelig skal kjempe hardt for å få til. Fy søren, så flink jeg har følt meg i dag.

Jeg har jo nevnt mange ganger at høsten er som min nyttårsaften; tiden for nye begynnelser, gode rutiner og ikke minst endring. Jeg setter meg nye mål hver eneste høst, og har faktisk aldri opplevd å ikke nå de aller fleste av dem når de blir bestemt på den måten. Den dagen du anser deg selv som ferdig utlært er du ikke utlært i det hele tatt – bare ferdig, var det noen som sa en gang. Det kunne ikke ha blitt sagt bedre enn det.

Om jeg kommer til å bli et sånt merkelig vesen som faktisk liker å trene..? Njaaa.. Det er jeg mildt sagt ikke helt sikker på. Disse bildene ble tatt etter at jeg forsøkte meg på litt for tunge vekter til bicepscurl, jeg syns de viser entusiasmen min over det nye påfunnet mitt ganske greit, haha! Jeg merker at magen min er relativt sterk, men bortsett fra det finnes det bare forbedringspotensiale over alt. Jeg tror ikke at jeg har vært i så dårlig fysisk form noensinne, som det jeg er akkurat nå. Ikke har jeg vært så fornøyd med utseendet på kroppen min noen gang heller, vel å merke 😉 I morgen er det på’an igjen, da riktignok på ettermiddagen sammen med en liten gjeng med barn. Det skal bli interessant.

Bortsett fra å trene, jobbe, hate støle muskler og skjelve av tanken på å måtte gå opp eller ned en trapp, har vi hatt en ordentlig fin dag med innspill av både sosialliv og gøyale påfunn, akkurat slik jeg liker det. Nå skal jeg åpne et word-dokument for å forhåpentligvis finne lysten til å skrive litt før Monkey skal trenes og sengen inntas etterhvert. Fine, fine dagen!

Nytt kjøkken – på budsjett!

Først og fremst: Jada, jeg har fått med meg at frosken i forrige innlegg egentlig er en padde.

Uansett! Nå er det “nye” kjøkkenet mitt endelig klart til å vises frem! Jeg er så fornøyd, det ble til og med bedre enn jeg hadde bestemt meg for at det skulle bli på forhånd – det er ikke ofte når det er snakk om meg og mine “diy-prosjekter” altså. Heldige meg som har en så fin handyman som slenger seg på alle mine prosjekter uten å nøle♥

Vi (det vil si, jeg bestemte og Håvard fikset) har altså lakkert kjøkkenskapene nede og rammen rundt overskapene, malt veggene i en lekker lyseblå tone, hatt folie på frontene og hengt opp en ny krydderhylle. Alt i alt tror jeg at oppussingen kostet meg rundt 3000 kroner. Altså, det hadde vært verdt ti ganger prisen, for å være helt ærlig. Kjæresten har lyst til å bytte ut flisene med steinfliser lik veggen på peisen i stuen, men det får vente til han eventuelt skulle flytte inn her en vakker dag – det gidder nemlig ikke jeg å verken delta på eller betale for, haha! Listene under kjøkkeninnredningen skal han derimot få lov til å fikse så snart som mulig, da.

Nei, åh, jeg er så strålende fornøyd med kjøkkenet nå – det er en fryd å være der!

Jeg har forresten oppdaget Rituals. En butikk som bar så mye preg av luksus at jeg ikke gjorde annet enn å nærmest lukke øynene hver gang jeg gikk forbi (selvfølgelig pustende med nesen, det lukter som himmel der inne), men som jeg bare måtte sjekke ut nå nylig.. Og ja, nå er alt av håndsåpe, oppvaskmiddel og kroppssåpe derfra, i tillegg til duftpinner både her og der. Bare vent, så snart jeg har brukt opp siste rest av alt annet jeg har stående i dusjen skal også den fylles med produkter fra Rituals. Det lukter og ser luksuriøst ut, men prisene henger overhodet ikke på greip – luksus på budsjett, der altså.

I kveld venter det litt mer jobbing (intervjuer skal planlegges og alt mulig rart må skribles ned i almanakken min) før jeg tar kvelden. I morgen venter det tidligvakt på Stormberg etterfulgt av fotballtrening, så her gjelder det å gjøre mest mulig unna.

Sløv søndag

En skikkelig sløve-søndag for første gang på en halv evighet har ikke vært til å forakte. Med unntak av å sette på navnelapper på noen nye klær jeg har bestilt til skolestart har jeg ikke gjort det eneste fnugg av fornuftige gjøremål og deilig er det! I går kveld etter jobb på Stormberg fikk jeg besøk av en kompis, så etter prat og fjas her hjemme dro vi ut på tur med voffsene. Det er så deilig å kjenne at høsten kommer krypende, selv om temperaturene fortsatt er såpass høye at jeg kan høre det både plaskes og stupes i bassenget til naboen! Jeg absolutt elsker høsten, og denne kommer til å bli den mest spesielle på seks år for min del♥

Jeg la ikke merke til at den stakkars frosken hadde en pinne gjennom huden på hodet før jeg kom hjem og tittet på bildene. Da fikk jeg så vondt i sjelen at en liten prosentdel av meg ville kjøre tilbake for å se om jeg fant igjen den vesle skapningen. Men, med tanke på at vi la merke til (les: holdt på å tråkke på) rundt hundre frosker i mørket hadde nok ikke det prosjektet lyktes så godt.. Stakkar liten!

Nå skal jeg fortsette å sløve videre med sesong fire av Love Island UK – denne søndagen er virkelig en skikkelig søndag, den.

Slik skaper du hverdagsidyll

Jeg har full tro på at for å være helt og holdent lykkelig, er det de små tingene i livet du må evne å la deg begeistre over. For meg er hverdagsidyllen det viktigste i hele verden – jeg trenger verken de store opplevelsene eller de mest magiske omgivelsene for å kjenne på pur glede og ektefølt lykke. Den skaper jeg selv, ofte i mitt eget hjem en helt ordinær tirsdag. Det er tross alt hverdagene vi har mest av, så sørg for å gjøre det beste ut av hver eneste en.

– Slik skaper du hverdagsidyll – 

♥ Gjør noe ekstra ut av frokosten. Det er ikke verre enn å sette rundstykker i ovnen før du begynner morgenrutinene, så er det ikke mer tidkrevende heller. Jeg elsker å dekke på spisebordet med alt mulig av pålegg, god frokostdrikke og gjerne levende lys – også i hverdagen. Det gir en god start på dagen og gir rom for de mest fantastiske samtaler.

♥ Tilbringe dagen utendørs. Det er ingen hemmelighet at det er langt enklere å være mamma ute enn inne; skogen, fjæra og markene er jo en eneste stor lekeplass for både store og små. Særlig de dagene vi begge har hatt lange dager på jobb og barnehage/skole, er det gull verdt å holde seg utendørs til leggetid nærmer seg. Jeg innrømmer også fint at det på slike dager er nokså komfortabelt å ta med pølser på termos eller kjøpe med seg ferdig varmrett fra butikken, som enkelt kan nytes utendørs 😉

♥ Legg av et fast tidspunkt for husvasken. Selv vasker og støvsuger jeg alltid i en halvtimes tid hver morgen, samt en halvtime etter veslas leggetid (før jeg setter meg ned med kveldens jobb). Nå har vi jo to hunder som krever at det støvsuges hakket oftere enn daglig, men det å sette av en liten halvtime to ganger daglig til sånt er gull verdt. Da har jeg all verdens tid til alt annet hverdagskabalen inneholder, uten å kjenne på at jeg burde ha gjort både ditt og datt før sofaen inntas når kvelden kommer.

♥ Gjør de små tingene for deg selv. For min del er et besøk til neglesalongen, tjue minutter i solarium, å kose meg med en god bok og et glass Pepsi Max noe av det jeg sørger for å gjøre for min egen del. Slike små ting er så viktig – enten det for deg er å skru på en bil, kjøre en tur med musikken på full guffe eller å ha en full hjemmespa-dag fra tid til annen.

Lykkerus

Tilbake til hverdagen! Det er noe fint med det også, heldigvis. I skrivende stund har jeg akkurat slukt en porsjon stekt potetball, det er så altfor enkelt å bare dra med seg ferdig varm-mat fra disken på vei hjem fra jobb.. Morgenen og formiddagen har altså gått til noen herlige timer på Stormberg før jeg plukket med meg litt nytt til hjemmet fra Rituals etter at sjefen minte meg på at arbeidsdagen min var over for ti minutter siden 😉 Jeg gleder meg så til å vise frem det nye kjøkkenet mitt! Jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd. Takk til fineste kjæresten som tar ideene mine ut i praksis♥

Resten av dagen skal gå til mer jobb, gulvvask og noen runder med klesvask- og bretting. Tjohei! Det verste er at absolutt alt av husarbeid er oppriktig gøy for tiden, forhåpentligvis sitter lykkerusen av å ha fått et “nytt hjem” i meg en stund slik at motivasjonen opprettholdes lengst mulig, haha.

Mine mål for resten av 2019

♥ Jeg skal sørge for å gjøre noe innenfor selvpleie hver eneste uke. Det er ikke det at det er så fryktelig viktig om neglene er på stell sånn sett, men det å gjøre noe kun for sin egen del er rett og slett ganske magisk. Det skal jeg bli enda flinkere til, om det så bare er de små tingene.

♥ Beise terrassen. Jeg håper virkelig at jeg får det til i løpet av sommerens siste måned, for nå har jeg utvilsomt utsatt det altfor lenge som det er. Jeg har lagt noen nokså omfattende planer for hvordan det skal se ut her neste år, men enn så lenge får det holde med beis og drømmen om hvordan det skal se ut her om ett års tid, haha.

♥ Bli ferdig med enda et oppussingsprosjekt her inne. Nå er stuen og kjøkkenet endelig helt ferdig (for en følelse!), så nå gjenstår det å finne ut om vaskerommet eller soverommet mitt skal bli det neste på prioriteringslisten. Det får bli en liten stund til, da. Nå skal jeg nyte det som allerede har blitt gjort en gooood stund før jeg setter i gang med noe nytt.

♥ Komme ordentlig på plass i Spania-leiligheten. Det er mye som må handles inn og litt som må ordnes når vi først kommer på plass i ferieleiligheten, så om ikke lenge må jeg finne frem lister over alt som må kjøpes inn for å ordne det hele. Ikke minst få en oversikt over hva som lønner seg å ha med seg fra Norge, og hva som blir billigst å bare kjøpe på Ikea i Spania. Jeg gleder meg vilt til å vise frem det vesle ferieparadiset – og ikke minst til å dele det med andre.

♥ Forsøke meg på en treningsrutine igjen. Jeg var jo så fornøyd med livet da jeg klarte å komme meg på trening noen dager i uken! Den følelsen vil jeg ha tilbake så snart det lar seg gjøre. Hører du det, Sandra?

♥ Spare penger. Jeg, av alle luksusdyr i verden, har fått det for meg at det er gøy å spare. Det er jo det! Jeg skal stå på akkurat like hardt so jeg har gjort hittil i år og gleder meg til å regne sammen hvor mye jeg faktisk har klart å spare når året er omme. Motivasjonsboost!

I august skal jeg…

Jeg har alltid sagt det; nyttårsforsetter er ikke noe for meg. Min nye start og mine nye muligheter kjennes rett og slett best på kroppen når høsten går meg i møte. I år ser jeg ikke bare frem til høsten fordi det er min favorittårstid, men også fordi nettopp denne høsten representerer et helt nytt kapittel i livet mitt – på så mange måter.. Det er riktignok fortsatt sommer, men denne gangen er det august som virkelig gir meg en ny og bedre start. Så; here we go!

 

– I august skal jeg – 

♠ Satse hardt på jobbfronten. Jeg er så klar! Dette blir en fantastisk høst når det kommer til arbeidsinnsatsen, på alle områdene jeg har valgt å satse for fullt på. Det er så deilig å kjenne på at jeg gjør ting på en helt annen måte enn tidligere denne gangen, nå er det på høy tid å gi jernet.

♠ Oppdatere garderoben. Vi snakker jumpsuits, pene kåper og stilrent tilbehør. Jeg skal gå høsten i møte iført så fint tøy!

♠ Finne nye favoritt-serier som jeg skal kose meg med når kvelden kommer snikende. Det er noe med det å krype opp i verdens deiligste sofa med teppe over seg, et glass Pepsi max med isbiter på bordet og en ordentlig god serie på skjermen.

♠ Planlegge og bestille reise! Jeg må selvfølgelig ta med meg Sienna til det nye feriehjemmet vårt, det skal bli så fantastisk! Jeg gleder meg til å sette i gang med små og store prosjekter som til slutt vil føre til den ultimate drømmeleiligheten, hihi. Nå er det ikke lenge igjen til vi kan sette føttene på Spansk jord.

♠ Være mest mulig ute med både barn og hund – som alltid.

♠ Forhåpentligvis sette i gang med prosjekt vaskerom! Jeg vil ha svart gulv der inne, bortsett fra det har jeg ikke riktig bestemt meg ennå. Jeg trenger noen gode løsninger for både det ene og det andre så jeg håper at jeg vil klare å få til noe med det bittelille, trange og mørke utgangspunktet rommet har.

 

Velkommen, august!