Av

God morgen!

Jeg har noen minutter til rådighet før jeg skal kjøre på jobb, så da tenkte jeg å stikke innom her en snartur. Jeg har vært uten PC-lader helt frem til i går, så det har mildt sagt satt en stopper for det meste jeg tenkte å få unnagjort både med jobb og skole. Jeg må innrømme at det har vært litt deilig å ikke ha mulighet til å gjøre annet enn å slappe av disse kveldene, men nå er det nok. Kan ikke bare glane på TV og legge meg før Norges pensjonister gjør det.

I dag skal jeg altså jobbe i noen timer også må jeg få gjort en innleveringsoppgave eller to. Jeg begynner å bli smålig stressa av at eksamenene nærmer seg med stormskritt og angrer som en gal på at jeg ikke tok flere nå i høst.. Lurer litt på hvordan alt skal gå, men det ordner seg nok. Det gjør det alltid, ikke sant?

Siden jeg har hatt litt for mye fritid for hånden har jeg rukket å ta solarium, trene hester, kjøpe ny sofa (!!!!) og litt nytt stæsj til leiligheten (nå venter det snart bilder, jeg er så innmari fornøyd) i tillegg til som alltid deilige turer med voffsen. Så skjønt!

Nå må jeg hoppe i tøyet for å komme meg avgårde her – ha en riktig fin dag!

7 momhacks verdt å vite om

Det skader vel aldri å få med seg noen velmente råd langs veien? Her har jeg samlet noen av mine tillærte “momhacks” gjennom tidene; både de som skaper et litt enklere småbarnsliv, og noen tips som, vel, gjør livet litt lettere for mammaen selv.

1. Forvirring med høyre og venstre ved påkledning av sko? Tegn en liten prikk på innsiden av hver sko, og fortell at prikkene skal “se” på hverandre når skoene er satt på riktig.

2. Vanskelig å få pene bryn? Det beste lyset til å nappe eller skjære brynene i er definitivt i et solarium (uten at solsengen er på). You’re welcome.

3. Vanskelig å få barna til å gjøre husarbeid? Lat som om dere er superhekser på et magisk rydde-oppdrag, eller ha en konkurranse om hvem som klarer å få det ryddigst på kortest mulig tid. På med høy musikk – rydd!

4. Stygge negler? Å få lagt shellac på neglesalonger er både pent, rimelig, holder lenge (!) og lar neglene vokse seg sunne og sterke uten å brekke av.

5. Vil du samle på barnetegningene uten å dekke kjøleskapet fullstendig? Samle alle tegninger i en mappe og oppbevare den godt.

6. En kjedelig dag? Hva med å dikte opp en historie sammen? Du kan begynne med en enkel setning – la barnet fortsette. Dette har vært en slager for oss siden Sienna var i ettårsalderen. Så gøy!

7. Tegnestreker der de overhodet ikke skal være? Bruk neglelakkfjerner og vask over med eddik etterpå. Voilla!

Sykdom – igjen

God kveld!
Her har dagen vært preget av sykdom, så vi har tatt det fullstendig med ro hele ettermiddagen etter jobb. Slike dager må til det også, det gjør godt for både liten og stor♥ Jeg er godt i gang med flere manusprosjekt om dagen, og kan endelig føle litt på følelsen av hvor deilig det er å bare skrive.. Det er trist, men den følelsen er det en stund siden jeg har hatt. Alt jeg skriver føles som elendig vissvass og ingenting gir mening, noen som kan kjenne seg igjen? Det hele handler jo bare om å ta tilbake skrivingen som noe vi gjør utelukkende for vår egen del, så forhåpentligvis forsvinner den ekle “styggen på ryggen” med litt tvang. Noe annet er ikke et alternativ.

I kveld skal jeg altså fortsette å skrive (samme hvor idiotisk ordene blir plassert) og catche up litt med Farmen. Er det bare jeg, eller virker Svein som en ordentlig herlig type? Det hadde jeg ikke sett for meg at jeg ville syns så umiddelbart, men det gjør jeg altså. Heia, heia!

En som virkelig ikke har noe imot en rolig dag eller to (eller tre, eller fire..) er denne vesle karen. Det regner ute, vet dere. Ikke snø en gang – hvordan er det mulig å tisse da?! Haha, jeg ler meg ihjel av denne fyren av og til. Han er virkelig en stor personlighet i en bittelitenn, hårete kropp.

Men nå; fyr i peisen, fingrene løpende over tastaturet og litt Farmen-titting mellom slagene. Torsdagskvelden sin, det!

5 tegn på at han ikke er den rette for deg

1. Magefølelsen prøver å advare deg
Er du flink til å lytte til den? Magefølelsen, altså? Om ikke – øv deg på det! Når den forsøker å advare deg er det et sikkert tegn på at noe ikke er helt som det burde være.

2. Du er redd for å diskutere 
Det må være rom for diskusjon i et forhold; om du er redd for å si din mening eller lufte et spørsmål det vil bli diskusjon av, er det kanskje på tide å tenke over om det er rett person å diskutere det med.

3. Tilliten blir ikke forsterket 
Det tar tid å bygge opp tillit – det vet jeg alt om. Det å ikke stole på noen med det samme er helt i orden, men om du ikke ser at det forbedrer seg over tid kan det være lurt å revurdere om forholdet er verdt innsatsen.

4. En gir, den andre tar 
Et forhold må pleies av begge parter. Om bare en av dere er villige til å ofre noe eller gjøre en innsats, er det sjelden noe verdt å bygge videre på.

5. Mangel på respekt 
Det er ikke alt man trenger å ha forståelse for, men respekt er viktig – uansett hva. Jeg forventer ikke at kjæresten min skal forstå hvorfor jeg velger som jeg gjør, men at han må respektere mine valg og mine tanker, er helt avgjørende. Om ikke, hva skal da forholdet kunne bygges på?

Og med det – ha en riktig fin dagen-før-Valentinsdagen 😉 

Tilbake i salen

Jeg endte faktisk ikke på legevakten da jeg her om dagen skulle driste meg tilbake til hesteryggen – whoop! Et fremskritt i seg selv, det altså. For en nydelig hest, for en vilje og for et fantastisk lynne! Jeg er helt frelst, såpass mye at jeg i hvert øyeblikk kommer til å gjøre noe… Vel, noe som kan kalles en smule overilt. Vi får se om planen går som den skal!

Jeg har savnet hestelivet så fryktelig, det gjør mer vondt å tenke på at jeg faktisk har den sykeste gangsperren noensinne fordi jeg har gjort noe som tidligere var hele livet mitt, enn det gangsperren i seg selv gjør. Og det sier litt – alt jeg gjør nå er smertefullt, haha.

Nå vel; det viser ganske tydelig at jeg ikke har rørt en hest på aldri så lenge, men det ordner seg raskt. Det ligger i blodet, det er jeg overbevist om. I dag skal jeg pleie gangsperren med en liten tur med Monkey før dagens første møte. Deretter blir det noen timer jobb, før personalmøte senere. Alltid like hyggelig! Den jobben altså♥

Ha en ordentlig fin tirsdag – måtte denne dagen fly like raskt som gårsdagen!

Ukens planer – uke 7

Mandag: 
– Jobb
– Gjøre en innleveringsoppgave
– Avtale noe spennende og egentlig ganske skummelt, i løpet av uken

Tirsdag: 
– Jobb
– Personalmøte
– En innleveringsoppgave

Onsdag: 
– Fri fra jobb!
– Et møte på dagtid
– Et møte om ettermiddagen

Torsdag: 
– Jobb
– Ta en rolig dag hjemme, spise kveldsmat utendørs

Fredag: 
– Jobb
– Kosefilmkveld med verdens beste jente

Lørdag: 
– Forhåpentligvis få middagsgjester

Søndag: 
– Ha en gøyal dag!
– Gjøre en innleveringsoppgave

Ha en fin uke! 

Treningsplan: Tidsklemma

Jeg er ikke utdannet innen verken trening eller ernæring, men jeg har samarbeidet med flere med både den ene og den andre utdanningen, så jeg tok saken i egne hender og spikret et enkelt og greit treningsprogram for meg selv. Passende nok har programmet fått navnet “Tidsklemma”, ettersom jeg mener at litt er bedre enn ingenting – og at trening ikke er noe som skal spise av for mye av tiden jeg har til rådighet i et lite døgn.

De fleste øvelsene gjør jeg med vekter, men om du skal prøve deg på programmet må du kjenne etter selv om øvelsene er for enkle uten. Egenvektstrening er også bra!

♥ Mitt nye treningsprogram 

Oppvarmingen er lik for alle dager i uken: 
20×3 jumping jacks
30 sekunder x 3 hoppetau
25×3 mountain climber i høyt tempo

Mandag: 
15×3 situp’s
15×3 rullerende situp’s
30 sek x 3 planken
10×3 inch worm
10×3 liggende beinhev

Onsdag: 
10×3 rygghev
10×3 armhevinger
15×3 hoftehev
10×3 splittknebøy
10×3 utfall

Fredag: 
10×3 (på hver arm) Èn-arms stående roing
15×3 hoftevri
15×3 rullerende situp’s
30 sek x 3 planken

Let’s do this! 

Skolelys, hest og legevakt

Hei og hopp!

For et herlig døgn; i går kom tantebarna mine med mammaen sin på besøk til oss, og tilbragte noen koselige timer her hos oss før jeg måtte på en kort vakt på jobb. Da jeg kom hjem igjen dro Siennas tante videre, og vi fire hygget oss her hjemme med litt snop, lek, kos og aktiviteter før det var på tide å ta natta – noe som for første gang i historieboken med denne gjengen, gikk over all forventning. Selv var jeg i seng så tidlig som klokken elleve og nøt de siste par timene av lydboken min før jeg selv stupte baklengs inn i drømmeland.

Hittil i dag har ungene lekt og styrt seg selv, så jeg har fått unnagjort to (!!!) innleveringsoppgaver i personaladministrasjon, lover og regelverk. Nå har tantebarna mine dratt hjem og Sienna er levert i et bursdagsselskap, så nå skal jeg sluke en energidrikk samtidig som jeg tar fatt på innleveringsoppgave nummer tre for dagen.

Min saving angel for the day, haha. Denne var skikkelig god, forresten 🙂 Når bursdagsselskapet er over skal vi pakke med oss min eldste niese og dra til en stall for å se om jeg ikke kan utøve litt “magi” på en hest som har en litt trøblete adferd for tiden. Jeg er så spent på hvordan det skal gå, det er jo årevis siden jeg satt i en sal sist – og enda lenger siden jeg arbeidet med hest og adferdsproblem. Det skal bli interessant, men jeg er klar! Forhåpentligvis er det ikke fullt kjør på legevakten.. Med min flaks ender ettermiddagen der, nemlig.

Jeg håper dere har en riktig nydelig søndag, og om ikke – gjør den til en.

Oppskrift: Frisk laksemiddag

Her i huset et laks en stor hit, det blir jo godt uansett hva man gjør – men denne oppskriften skal jeg benytte meg av langt oftere. Så utrolig friskt og godt! Egentlig kan man vel si at retten gir en litt “sommerlig” følelse, men hva gjør vel det nå som snøen daler ned utenfor? Jeg ønsker det i hvert fall velkomment.

Du trenger:  
– Laksefileter (beregne 1-2 per person)
– 1 boil-in-bag-rispose (per person)
– 1,5 dl sursøt saus (per person)
– 1 spiseskje revet ingefær
– 2 finhakkede hvitløksfedd
– Saften av en halv lime
– Revet og vasket grønnkål
– En halv squash

Slik gjør du: 
1. Sett ovnen til 200 grader. Legg laksen i en ildfast form, skvis over litt lime og krydre med salt og pepper.
2. Sett på risen og sett laksen i ovnen.
3. Bland sammen sursøt saus med revet ingefær og hvitløk.
4. Kutt opp squash.
5. Når ovnen har blitt varm, tar du ut laksen og smører sausen over. Strø over med squashterninger og grønnkål.
6. Sett formen inn igjen og la det stå til laksen er ferdig stekt – cirka 10-15 minutter. Servere!