A4-livet

Nok en deilig dag – noe så innmari skjønt. Jeg skal nyte solen en liten stund til før jeg løper avgårde mot treningssenteret, etterfulgt av mat og vasking av leiligheten. Jeg skal jobbe ettermiddag/kveld i butikken, så det gjelder å utnytte formiddagstimene på best mulig måte før den tid. Det å jobbe i butikk igjen er virkelig spennende og ikke minst utrolig gøy. Jeg har jo vært selvstendig næringsdrivende så lenge nå at det å komme seg ut, snakke med folk og drive den beste kundebehandlingen jeg kan få til gir meg langt mer enn man kanskje skulle tro.

Det er deilig å styre sin egen hverdag og arbeide fra sofaen også altså, men nå som jeg har så mye annet på gang kjenner jeg at det er deilig med det “avbrekket” jeg får på jobb. Der er det ikke tillatt å bruke mobiltelefonen i arbeidstiden, så det i seg selv er jo vanvittig skjønt. Hjemme har jeg aldri samvittighet til å la telefon, epost og meldinger ligge med mindre jeg er opptatt med Sienna, så det kjenner jeg at jeg trenger. Om du ikke har en slik fastsatt regel på din arbeidsplass anbefaler jeg på det sterkeste at du lager det for deg selv likevel. Det er undervurdert hvor deilig det er å la mobilen ligge urørt i timevis. 

Nytt treningstøy hjelper alltid på motivasjonen! Jeg skal begynne å belønne meg selv med et eller annet nytt på den fronten for hver måned jeg klarer å trene minst tre dager i uken 😉 Det blir med andre ord ikke en stappfull treningsgarderobe med det første… Kremt. Neida, jeg gjør så godt jeg kan og skviser inn trening der jeg får tid – samtidig som det på alle tenkelige vis havner bakerst i køen av prioriteringer om dagen. 

Tenk at jeg skulle få kjenne litt på A4-livet da, dere! Det er det ikke så mange som hadde trodd om meg, haha. Det føles så riktig om dagen, som om jeg trenger å “lande” på en mer… Fast grunn. Kanskje. Noe sånt. Uansett, lag deg en ordentlig fin dag, enten du skal nyte solen eller arbeide i fineværet. Jeg går for en kombinasjon av de overnevnte! 

Hva skal vi med sydenferie?

For en dag! For et vær! Herlighet, så heldige vi er! Haha, det måtte litt rim til for å virkelig understreke følelsene mine akkurat nå. Da jeg hentet Sienna i barnehagen tidlig ettermiddag gikk turen rett til et nydelig vann vi er så heldige å ha rett i nærheten, der ble vi like gjerne til leggetid (og vel så det – det var jo så mange andre barn der!). Jeg kan ikke huske sist det var en så ufattelig varme her hjemme, det må ha vært flere år siden vi hadde slike deilige dager i mai sist.

Etter at vi kom hjem og Sienna var lagt var jeg å finne utstrakt på divanen på terrassen, med en pesende hund ved siden av meg og en bok i fanget. Herlighet, for en idyll. 

Nå skal jeg sette i gang med skolearbeidet igjen. For moroskyld regnet jeg ut hva snittkarakteren min er hittil (med 7 innleveringer), noe som ikke endte med annet enn en solid B (altså 5). Whoop! Arbeids- og prosjektledelse er utvilsomt mye morsommere og langt mer spennende enn det jeg hadde sett for meg at det ville være – og det sier sitt når jeg hadde høye forventninger fra før av. 

Nå står marinert svinefilet i ovnen, deilig med litt luksus-kveldsmat etter en dag som denne. Noe av det skal i kjøleskapet til morgendagen, da. Alltid greit å spare tid (og penger, for så vidt) på å ha lettvint mat tilgjengelig. Nei, denne dagen altså… Den sklir rett inn i rekken blant de fineste dagene i livet mitt hittil. 

Lekser til barna? Ja, takk!

Jeg er klar over at dette innlegget kan oppfattes som provoserende; for det første har jeg ikke en gang skolebarn ennå, og for det andre kan det se ut til at hele Norge (i alle fall vennelisten min på Facebook, det skulle vel være representativt nok) er imot lekser til dagens barneskolebarn. Jeg stiller meg derimot på den andre siden; ja takk til hjemmelekser! 

Jeg er selvfølgelig ikke tom for argumenter (her heller) når jeg skal tale min sak. Det er mange årsaker vil at jeg velger å stille meg totalt uforstående til de som ønsker å tilintetgjøre hjemmelekser.

1. Mindre tid med barna – aldri i livet 
Null lekser hjemme, betyr selvfølgelig lengre skoledager for å veie opp for tapt (og viktig) lærdom. Vil vi virkelig ha lengre skoledager til barna våre, som vi i mange tilfeller ser i så altfor få timer per dag fra før av? Jeg stemmer “ja” til frivillig skolefritidsordning, men nei til mindre tid med dem av tvang. 

2. Vi er foreldrene, vi skal stille opp
Vet du hvor gull verdt det er å vise at vi som foreldre er engasjerte i det barna gjør, også på skolefronten? Er du klar over hvilke verdier det gir barna våre at vi med et smil setter oss ned sammen med dem og løser både matematikkstykker og andre oppgaver? Det å vise at vi er engasjert i det de driver på med på skolen viser også at vi støtter opp under utdanning og skolegang. Ikke minst lærer vi barna våre at det er greit å be om hjelp, og at de ikke står alene om det. Selvfølgelig skal vi ofre tiden vår på å hjelpe barna våre. 

3. Den viktige leseleksen
Som ivrig skribent og lesehest sier det seg selv at jeg er engasjert når det kommer til barn og leselekser; det er jo så viktig! Og nei, det er ikke det samme å lese interessante bøker som barna faktisk elsker. For de yngste er det selvfølgelig en viktig motivasjon at tekstene er lettleste og holder en viss spenning tilpasset alderen, men barn må også lære seg å lese det kjedeligere stoffet, det de aller helst vil gjespe seg igjennom. Kunsten å lese – og ikke minst å elske det – er så viktig og så avgjørende for fremtiden. 

Jeg er for så vidt helt enig i at lekser, og skolegangen generelt, bør tilrettelegges for hvert enkelt barn. Noen bruker timevis på å få unna alt som står på lekseplanen – det sier seg selv at det ikke er særlig fornuftig. Fremfor å gi lik lekse til alle, bør det være midler for å kunne se hvert enkelt barn og dets behov. Noen kan bruke en halvtime på tjue matematikk-stykker, fire sider i leseleksen og en praktisk lekse ved siden av, mens andre ville ha brukt hele natten på samme lekser.

Det er her statens midler burde komme inn; lærere og andre ansatte på skolen burde ha midler nok til å kunne tilrettelegge slik at barna får gjort det de skal gjøre i løpet av en fornuftig tid. Det de minst ressurssterke barna kan mestre på hjemmebanen, bør heller tas igjen i leksegrupper på skolen. Det kommer nemlig ingenting godt av frustrasjon hos barnet som prøver uten å mestre, eller foreldre og barn i vilter krangel på grunn av leksene hver eneste dag. Men, frem til det kan finnes en løsning på problemene, bør i alle fall ikke den midlertidige være å avskaffe lekser i det hele tatt. 

Så foreldre; leksehjelp er vår plikt, en plikt vi burde gjøre med den største selvfølge og med de mest motiverende kommentarer. En bedre løsning enn den som finnes i dag kommer nok, forhåpentligvis vil den ikke tilsi å kutte hjemmeleksene helt. Til det er de for verdifulle. 

 

Endelig orden

Puuuhhh, det er ikke ofte jeg er fullstendig utslitt idet klokken bikker ti om morgenen, men det er jeg i dag. I går tømte jeg hele boden min og la alt strødd utover både stue- og kjøkkengulv, så i dag var det på tide å ta i et skikkelig tak. Ekstreme mengder tull, dritt og unødvendige greier har blitt lempet ut for så å skulle kastes på Miljøstasjonen så snart jeg får lånt en egnet bil til det, mens det jeg skal beholde har blitt plassert pent tilbake i boden igjen.

For å si det slik; jeg beholdt kanskje 20% av alt som var der inne… Haha. Jeg skulle ha tatt i et tak der for lenge siden, men bedre sent enn aldri – right? Tre fulle søppelsekker med klær er klar for levering til Fretex også, og en hel del fullt brukbare greier jeg selv ikke har nytte for er klargjort for salg. Tjohei, så deilig det er med alt som er gjort! 

Bildet? En stykk mildt sagt sliten sjel. Nå er det virkelig ikke mye som skal til her før jeg kan puste lettet ut og nyte en “ny” leilighet, det føles så bra! Søknader om både det ene og det andre i forbindelse med studiene mine (nå har jeg nemlig kastet meg på nok en fagskoleutdanning som vil si at jeg sammenlagt vil gå 100% skole 2018-2019) er gjort og andre greier for å sikre at min og min datters økonomiske fremtid ser lys ut er også ordnet. Ja, også har jeg fått meg sommerjobb! I butikk denne gangen, forteller mer når det nærmer seg.

Jeg er så utrolig takknemlig for at alt bare… Ordner seg. Det er så deilig, særlig når man står helt alene med ansvaret for både seg selv, et barn, et hjem og alt som hører med. Jeg føler så innmari med alle som sliter i en slik situasjon, det kan umulig være enkelt.. Nå må jeg bare holde tunga beint i munnen og satse på en god stilling fra høsten av når sommervikariatet mitt går ut, slik at alt kan fortsette å gå like fint på skinner som det har gjort hittil. Som jeg har nevnt tidligere har jeg valgt å gå mer og mer bort fra journalistikken; jeg vil ha skrivingen tilbake som hobby og det den en gang betydde for meg, så alle valgene jeg har tatt til nå føles så innmari riktig. Den følelsen er det lite som slår. 

For seks år siden fikk jeg livet i gave på ny

“Hvordan kom du deg igjennom alt?” 
“Jeg bestemte meg for det” 

Det høres så enkelt ut. Som om jeg ikke egentlig hadde det vanskelig, eller som om jeg er av den oppfatning at alle problemer kan skyves til side bare man går inn for det. Slik er det på en måte også, samtidig som det ikke kunne ha vært lengre unna sannheten. Å bestemme seg for noe er ikke å halvhjertet lire av seg at man skal ta fatt på det når man får tid. Senere. I morgen. I neste uke. En eller annen gang. Det handler om så mye, mye mer enn det. 

Jeg ble frisk fra spiseforstyrrelsene fordi jeg bestemte meg for det. Så enkelt, men så komplisert. Det var så mye som måtte på plass først. Først og fremst måtte jeg innse at et liv uten, er bedre enn et med. Deretter måtte jeg innse at jeg hadde den styrken som behøvdes for å klare meg gjennom den vanskelige kampen. Etter det, måtte jeg lande på at min motivasjon for å lykkes var sterkere enn ønsket om å fortsette i den trygge, men så farlige, retningen jeg kjente så godt. Jeg måtte vite at jeg var villig til å stå i kampen jeg visste ville komme, og jeg måtte vite at jeg var sterk nok til å håndtere den. Alt det sammenlagt, gjorde at jeg bestemte meg. Jeg bestemte meg for å gå videre og jeg bestemte meg for å bli frisk. 

Denne måneden er det hele seks år siden jeg ble helt frisk fra spiseforstyrrelser – fra innerst til ytterst, fra psykisk til fysisk. Denne måneden er det seks år siden jeg fikk livet i gave på ny. Seks år siden jeg så for meg en fremtid. Seks år siden jeg visste at jeg kunne overleve. 

For seks år siden veide jeg mindre enn det man skulle tro var mulig å leve med. For seks år siden hadde jeg sultet meg for aller siste gang. For seks år siden gav jeg slipp på de aller siste slankemidlene jeg noensinne skulle røre. For seks år siden fikk jeg livet i gave på ny. For seks år siden endret jeg meg til det bedre, samtidig som mitt liv tok en helomvending fra et dystert mørke til å virkelig sette pris på hvert eneste sekund.

Det har vært en lang kamp. Seksten lange år med spiseproblematikk, selvhat og foraktelse. Seksten år med et forvridd syn på kropp, mat og ikke minst kontroll. Nå har jeg vært frisk i over en tredjedel av den tiden jeg var syk. Det føles surrealistisk og fantastisk på samme tid. Herlighet, så heldig jeg er. 

Om jeg ville ha vært foruten? Aldri i verden. Noe av det jeg setter høyest med meg selv er nettopp min evne til å elske hvert eneste, krevende øyeblikk av dette deilige kaoset som også kan kalles livet. Det ville jeg aldri ha byttet bort mot noe som helst. 

#tanker #meninger #personlig #privat #spiseforstyrrelser #anoreksi #anoreksianervosa #psykiskhelse #helse 

Interiør: Summer in the air – oppgradering av uteområdet

Ååhh, for en deilig dag! Det er en viss fare for at alle mine fremtidige innlegg kommer til å starte på denne måten, særlig dersom været holder på sommertemperaturen hele mai igjennom, hihi. Vi har knapt vært innendørs for annet enn middag verken i går eller i dag – og det er så skjønt. Jeg elsker at nabolaget livner til og at barna kan leke fritt både her og der. Jeg vil være den mammaen som alltid holder dørene åpne for Siennas venner både nå og i fremtiden♥ 

I dag har vi hatt familiebesøk hele dagen fra barnhageslutt til sengetid, der både store og små fikk lekt seg, badet (i det gigantiske bassenget vårt, iiihh) og kost seg. Jeg er hakket for pysete til å bade i mai, men barna storkoste seg i alle fall. Også morgendagen blir stappfull av sosialisering for både store og små fra morgen til kveld, det ser jeg så frem til. Slike dager er de beste i hele verden, er du ikke enig? 

Og ja; jeg har på meg shorts, den er bare bittelitt liten… Nå begynner det endelig å bli bra utenfor her også. Jeg har jo tatt i et ordentlig tak i leiligheten den siste tiden med fullstendig stilbytte, nå er det terrassen og uteområdet generelt sin tur utover sommeren. Jeg er så fornøyd med hvordan alt har blitt til nå! Parasollen er også rålekker, med led-lys i og alt. Nå mangler vi bare enda flere blomster og planter i denne kroken og ikke minst en varmelampe av et eller annet slag, så sier jeg meg fornøyd.

Resten av terrassen er delt inn i to små sittegrupper; et kafésett for voksne og et for barn, samt basseng og lekehytte. Haha, slik blir det med 60 kvadratmeter stor terrasse, for å si det sånn! Sandkasse, stativ, sklier og litt forskjellig annet står her og der på de tre plenene vi har. Nei, åh, jeg begynner virkelig å forelske meg på ny i hjemmet mitt… 

#hverdag #personlig #blogg #blogger #mamma #mammablogg #interiør #inspo #inspirasjon #hjem #hjemme #husoghage

Nytt liv, nytt hjem – Bilder av stuen slik den ser ut nå

Nå begynner jeg endelig å bli ordentlig fornøyd her hjemme! Det kjennes bra. Stilen går sakte men sikkert fra shabby chic til minimalistisk, og jeg kan ikke annet enn å elske det. Beige og dusrosa har blitt byttet ut til fordel for svart, hvitt og et hint av blått – det kunne ikke ha passet meg og mitt “nye liv” bedre.

I dag har jeg virkelig stått på med husvask og rengjøring her etter flere dager med et levende kaos av søppelsekker, turer til miljøstasjonen, lån av varebil og henting av nye møbler. Ja, for ikke å snakke om å sette opp et helt klesskap.. Det er ikke en oppgave for pyser, haha. Fra nå av skal absolutt alt av slike ting kjøpes brukt og ferdig montert. 

Det jeg har fått gjort til nå er altså; ny spisestue med tilhørende stoler, ny sofa, nytt sofabord, nytt klesskap og massevis av nytt interiør og dilldall. I love it! 

Nå gjenstår det bare å fikse opp ordentlig på utsiden av huset, samt finne ut hva jeg skal gjøre med kjøkkenet.. skal alt være i boks! Det er så innmari deilig med alt som er gjort, selv om det fremdeles gjenstår mye. Jeg har tatt to turer til miljøstasjonen med en stappfull bil begge turene, men man kan bare så vidt skimte at jeg har gjort noe som helst i garasjen og boden, haha! Det blir, det blir. 

Resten av kvelden skal jeg bruke på å slappe fullstendig av. Det har jeg fortjent nå, syns jeg 🙂 I morgen venter et aldri så lite prosjekt; Sienna og jeg skal perle underlag til glass til 17. mai, men før det må vi sortere ut rødt, hvitt og blått fra alle de andre fargene i perle-kofferten… Gi meg styrke. Slike ting setter virkelig tålmodigheten min på prøve, haha! 

 

Svar på siste stilte spørsmål – Restylane, skole, kjæreste og flere barn

Hvem er du mest sammen med om dagen? 
Bortsett fra Sienna og Supermann må det bli en god kompis av meg, S. Jeg har ikke hatt så mye tid til å være så fryktelig sosial de siste månedene, så når jeg først er det er det i kombinasjon med trening av Felix – det er mitt eneste “fristed” for øyeblikket 🙂 

Når ser du for deg å få flere barn? 
Jeg ser det ikke for meg, haha. Det får bli som det blir, men i alle fall ikke på en god stund ennå. 

Hvordan er du som kjæreste? 
Jeg tror jeg er veldig omsorgsfull og snill, jeg vet jo at jeg gjør alt som står i min makt for at alle rundt meg skal ha det så fint som mulig. Men, jeg har også blitt en jente som vet hva jeg vil og som ikke gir meg før jeg får det nøyaktig slik. Jeg orker ikke å bruke et sekund av livet mitt på tull som ikke fører noen vei, så her er det ingen vei utenom det som tilnærmet kan kalles perfeksjon i mine øyne. Får jeg ikke det har jeg det bedre alene, haha. Heldigvis har jeg det som plommen i egget nå, så da er jeg fornøyd 🙂 

Skal du gå noe mer skole etter dette året? 
Nå er jeg ferdig med fagskoleutdannelsen om ett år, så så mye lenger frem i tid enn det orker jeg ikke å tenke. Jeg snuser også på tanken om å ta noen ekstra fag nå for å sikre meg enda bedre til den tid.. Men, tanken på å aldri mer skulle gå skole får det til å grøsse i hele meg, så det blir nok garantert mer påfyll av kunnskap etterhvert. Jeg elsker ny kunnskap! Nå er jeg jo ekstremt motivert med tanke på at jeg hittil har fått to A’er og en C, da. Wiii! Vi får se, vi får se. 

Kommer du til å bo der du bor nå, lenge? 
Ja, sannsynligvis. Leiligheten min er 85 kvadratmeter og med to soverom, eget vaskerom, gigantisk bod og alt annet man trenger som småbarnsfamilie er det ingen grunn til å flytte med det første. Jeg kommer nok i alle fall til å bo her i et par år til før jeg selger til fordel for hus. 

Hvorfor innrømmer du ikke at du har restylane i leppene når det er så tydelig at du har det? 
Fordi jeg ikke har det. Hadde du kjent meg hadde du visst at det er fullstendig uaktuelt for meg å både være uærlig, og å fylle kroppen min med unødvendig dritt. Jeg er tross alt et forbilde for den viktigste skapningen i hele verden – datteren min. 

Noe du lurer på? 

#spørsmål #svar #spørsmålogsvar #hverdag #personlig #privat #barn #familie #forhold #kjæreste #student #skole #utdanning #utdannelse #mamma #mammablogg

Føles som å leve i et flyttekaos

Neida, vi skal ikke flytte – det ser bare slik ut. Jeg bøyer meg i støvet, tar av meg hatten og nusser én million takknemlige nusser på Supermann; han har virkelig stått på for meg, og for Sienna, den siste tiden. Det er nemlig ikke bare-bare når jeg bestemmer meg for “et nytt og bedre liv”. Da skal nemlig alt rundt meg også bli nytt. 

Jeg har tatt det gradvis det siste halve året, men nå føler jeg at alt virkelig begynner å komme på plass. Bare de siste par dagene har vi fylt en gigantisk varebil med søppel fra både garasjen og boden, i tillegg til at vi har hentet ny spisestue og et klesskap som i skrivende stund er på vei opp (nei, jeg tar ikke den jobben for å si det sånn..). Det blir så fint her til slutt, men akkurat nå ser det ut som om vi bor i et realt flyttekaos. Ingenting er på plass, klærne mine ligger strødd utover hele sofaen bortsett fra den ene lille flekken rumpa mi er plassert på og det er papp, isopor og plastikk over alt. Det blir en ny tur til Bingsa snart, for å si det sånn… 

I morgen får vi nye utemøbler til terrassen også, det blir bra! Jeg gleder meg vilt til å dele bilder fra både leiligheten og uteområdet når vi nærmer oss ferdig. Akkurat nå orker jeg ikke å se på annet enn datamaskinen, som til tross for hundrevis av faner oppe akkurat nå, tross alt er det eneste ryddige med hele leiligheten. Jeg tipper vi blir så godt som ferdig i morgen, da. Det blir så innmari deilig!

Åh, som jeg skal kose meg med innredningen! Jeg har startet så vidt i smug, da. Det er alltid så mye mer motiverende å ordne og gjøre klart når man vet at man kan pynte opp med lekkert, nytt interiør med det samme det verste er unnagjort! Bestilt en hel haug vaskegreier fra Matsmart har jeg gjort også, så det skal ikke stå på rensligheten her heller. Whoop! Nei dere, jeg gleder meg sånn til å få hjemmet mitt akkurat slik jeg vil ha det, det kan ikke beskrives en gang. 

Tid for valg; frossenpizza eller kanelboller til kveldsmat…? Noe må vi i alle fall få i oss, det er velfortjent nå. Ha en nydelig helg videre! 

#hverdag #oppussing #interiør #blogg #blogger #mamma #mammablogg #husoghjem #hus #hjem #rosablogg #rosablogger 

Dagens antrekk

 

Hellu! 

Jeg håper at dere alle har hatt en ordentlig fin dag? Vi har tatt det helt med ro i dag, hverdagen kom litt som kastet på oss. Nå er vi i rute igjen og ser frem til hundekos og deilig middag litt senere i kveld. Vi har fått en så fin luftegård på Sula som vi utnytter fra tid til annen, det setter Felix så stor pris på! Han har blitt en ordentlig fin og flink gutt den siste tiden, det er en fryd å være eieren hans. Nå har han fått en hormonsprøyte også som forhåpentligvis skal temme.. eh… Tenåringsfaktene hans litt, så det blir spennende å se hvordan han fungerer med det fremover. 

Dagens antrekk: 

Heels: Nelly – Bukse: New Yorker – Skinnjakke: Nastygal – Veske: New Yorker 

Vind + extensions som har sett sine bedre dager er ikke en god kombinasjon, haha! Jeg må få en time for å fikse opp i kråkereiret snart, men prioriteringene er liksom ikke helt der akkurat nå. Nå for tiden er jeg mer opptatt av å fikse opp i hjemmet; det kommer til å bli så fint her til slutt! Det er enda lenge igjen til jeg er 100% fornøyd, men det blir. 

Nå skal vi suse avgårde til hundegården om få strakser, før kyllingwraps venter til sen middag/kveldsmat når vi kommer hjem. Vi snakkes senere!