Kom mai du skjønne milde..

 

God søndagsmorgen! 

Her er dagen godt i gang, det har den for så vidt vært en stund i dette hjemmet. Jeg har stått opp med Felix ikke mindre enn tre ganger i løpet av natten, og de siste to timene før Sienna våknet fikk jeg ikke sove igjen selv en gang, haha. Det er så typisk. Heldigvis har vi en kjempefin dag foran oss, så det skal fint gå seg til med litt ekstra energi i form av BCAA og en knekk sjokolade fra det hemmelige godteri-stedet mitt… Er man mamma, så er man mamma. 

Før vi skal avgårde på Fotballcup og salgsboder om et par små timer, skal søndagsmorgenen bestå av en lengre søndagsfrokost, Mikkes Klubbhus på skjermen, husarbeid og litt skolearbeid for min del. Jeg fortalte jo at jeg hadde fått A på min første innlevering i økonomi, ikke sant? Vel, nå har jeg fått en C i Organisasjon og Ledelse. Jeg er faktisk utrolig fornøyd med den, særlig ettersom det er et helt ferskt fag for meg. Nå har jeg levert inn en oppgave i Personaladministrasjon, lover og avtaler, så det blir innmari spennende. Der følte jeg faktisk at jeg fikk grei kontroll etterhvert. Æh, så gøy dette er! 

Nå gleder jeg meg egentlig bare til mai og en mildere måned. Selv om vi har vært rimelig bortskjemt med fantastiske dager i april, setter jeg en liten knapp på at mai skal gi oss den deilige vårfølelsen – hele måneden igjennom. Det er lov å håpe, ikke sant? 

Her venter det bretting av tøy, støvsuging og oppvasken før vi er klar til å dra – så ha en riktig fin søndag videre! Jeg er så glad for at dere har begynt å klikke dere inn hit oftere, det må jo bety at dere vil ha hyppigere oppdateringer? Det skal jeg få til, jeg har så fine planer for bloggen fremover! Det handler bare om å tørre…

Det er så rart at det har blitt mitt problem i denne bloggverdenen, etter så mange år hvor den opptok mesteparten av tiden min og helt generelt var meg. Det er spesielt. Men igjen; legg gjerne igjen flere kommentarer enn det dere gjør. Det er nemlig det som motiverer meg aller mest. 

 

 

Gullkorn #5

 

Jeg: Det lukter brent her.. 
Linn: Så se hva det er da, og ikke sitt foran PC’en din! 
Jeg: Ja.. Men.. Det kommer ikke fra sofaen. Jeg sitter i sofaen. Den er myk og god. Jeg har teppe på meg.. 
Linn: Dette er grunnen til at vi er bestevenner. 

*

Jeg: Er vi to kanskje litt litt… Unormal? 
Supermann: Selvfølgelig er vi det. Du kan ikke seriøst lure på det?

Regnskapsføreren: Det der er jo gøy! 
Jeg: Dersom du sier at det der er gøy én gang til så bør du vurdere uføretrygd og blå resept på det meste.. 

*

Jeg: Hva sier du til hundegården, Pizzabakeren-pizza og brus kombinert? 
Kompis: Fy faen, du er et geni! 

*

Kompis: Du er latere enn meg, men tynnere. Verden er urettferdig. 
Jeg: Ja, jeg lurer på hvor det legger seg. Rundt hjernecellene mine, kanskje? 
Kompis: Det var det jeg skulle til å foreslå, ja.. 
 

Har du noen artige gullkorn å dele? 

#gullkorn #hverdag #livet 

A new start

 

Viktige møter er unnagjort, fremtiden et hakk nærmere å være spikret – skuldrene senkes. Herlighet, så godt det føles! I morgen og på fredag gjenstår det riktignok noen biter til som må på plass før jeg kan ta livet helt med ro og det endelig kan bli den mest avslappende helgen på lenge.. Denne uken har mildt sagt tatt på. 

Jeg skulle jo egentlig prøve å ta det litt med ro i dag også, men med eksamensforberedelser i hytt og gevær, oppstart av nytt studie, kurset mitt som snart lanseres og en hel del greier som må ryddes, kastes og gis bort, får jeg heller utsette den planlagte rolig-dagen. Haha! Det er jo litt gøy også, jeg kan ikke huske hvordan det var å ikke ha noe som helst på dagsplanen. Det hadde kanskje vært en idé å kjenne på den følelsen igjen snart, men ikke enda. Det har jeg ikke tid til. 

Bildet over representerer meg ganske greit i dag; pent kledd, plassert i senga og med et ansikt som overhodet ikke burde utlyses offentlig. Whoop! Det kalles onsdag, det. 

I kveld har jeg følgende spennende saker på agendaen; rydde opp etter Siennas forsøk på å lage et velsmakende havregryn-måltid på spisebordet, støvsuge sofaen som følger av det førstnevnte påfunnet, vaske gulv, tømme og fylle oppvaskmaskinen og… Se på Paradise Hotel. Kort oppsummert. I morgen er jeg forhåpentligvis tilbake med bedre bilder til bloggen, jeg har innsett at jeg kommer til å angre som pokker dersom jeg ikke satser på å oppdatere her inne med litt bedre innhold og ikke minst bilder fremover. Det er jo så utrolig gøy å gå igjennom mine gamle blogger og jeg er sikker på at jeg kommer til å elske å se tilbake på denne tiden også om noen år. Eller ti. 

Ha en herlig onsdagskveld da, fininger! 

 

En nydelig overraskelse

 

Jeg tror jeg må være den eneste som kjenner en kriblende følelse i hele meg av det deilige høstværet vi har på Sunnmøre akkurat nå. Joda, høsten er definitivt aller best når den kommer når den skal komme – men den er helt ærlig fantastisk uansett. Lite gjør mer mer motivert og inspirert av ruskende vind, regn og kalde snuter hos både to- og firbente!

Så ja, dagen i dag har rett og slett vært litt magisk, til tross for at jeg har tilbragt mesteparten av den innendørs med viktige telefonsamtaler og epost-utveksling hit og dit. Mye spennende står på planen for tiden fremover, men før den tid må enkelte detaljer på plass. Forhåpentligvis er det ikke lenge igjen før jeg kan senke skuldrene førti hakk og bare nyte den tilværelsen jeg selv har skapt meg. Det skal bli så skjønt – og ikke minst velfortjent. 

Det at dagen i dag har vært så nydelig har selvfølgelig også noe med det faktum at jeg fikk en helt vanvittig flott blomsterbukett levert på døren i går, sammen med deilig sjokolade♥ Jeg blir så rørt, så uendelig takknemlig. Det finnes så mange oppriktig hjertevarme mennesker der ute, det er ikke vanskelig å la dem skinne gjennom og la energityvene forbli i skyggen der de hører hjemme. Åh, mennesker♥ Det gjelder bare å velge dem med omhu. 

Nå er det ikke lenge før jeg skal krype til køys med et smil rundt munnen. Først må siste lille del av husarbeidet tas! Jeg har blitt ordentlig så flink på den fronten, om jeg får si det selv. Litt og litt hver dag, i stedet for et realt skippertak en til tre dager i uken. Det burde kanskje ha vært logisk nok, men det har bare aldri falt seg helt slik for meg. Før nå, da. Jeg begynner kanskje å bli voksen…? La oss håpe det. 

Nå skal stuen ryddes, gulv vaskes, tørketrommelen fylles (men ikke settes på, sånt gjør man ikke om natten har jeg hørt av mamma), oppvaskmaskinen tømmes og overflatene skrubbes før lydboken skal plasseres i ørene. God natt, fine dere! 

 

Det er ikke til å tro!

 

Min tankegang er alltid den samme i krevende situasjoner; gå løs på det vanskeligste først, og jobb deg videre fra det utgangspunktet. Som da jeg skulle stå på ski for første gang siden jeg brukte størrelse tjue-something i sko, og bandt dem med tau rundt barneskiene mine. Jeg bad kjæresten om å ta av seg skiene og tråkke ned i mine tursko for et lite øyeblikk, slik at jeg fikk prøve meg. I bakken, selvfølgelig. Med dyttehjelp opp og støtte til jeg fikk snudd meg midt i den bratte bakken, seilte jeg nedover. Først på rumpa etter tre millimeter, deretter stod jeg ned hele bakken. Det er slik man lærer, tenker jeg. Å bare kaste seg ut i de utfordringene man får anledning til å prøve seg på.

Så ja, over til poenget! Jeg leverte min første innleveringsoppgave i økonomi (Fagskoleutdanning som Arbeidsleder) – og fikk A! A! Jeg må innrømme at det kom et aldri så lite gledeshyl da jeg så resultatet. Tenk det, da! Økonomi er utvilsomt det faget jeg har gruet meg mest til og som jeg har sett på som den største utfordringen, jeg mener, det er ikke uten grunn at jeg har tatovert på meg “10+9=11” på leggen for å representere det skoleåret jeg snart har lagt bak meg… Nei, herlighet, dette kommer jeg til å leve lenge på. Nå er min andre innleveringsoppgave sendt inn, denne gangen i faget Organisasjon og ledelse, så jeg kan ikke si annet enn at jeg er utrolig spent på resultatet der også. Jeg føler jo at jeg mestrer det faget langt bedre enn økonomi, men jeg aner virkelig ikke hva den karakteren vil bli… Krysser fingrene! 

Nå skal jeg begrave hodet i skolebøkene igjen. Disse fagene er så utrolig spennende og ikke minst lærerike! Det er noe helt annet enn allmennfag, for å si det mildt.

Tanken på at jeg faktisk har bruk for hver eneste setning i alle disse bøkene gjør meg så motivert at ord knapt kan beskrive det. Jeg trenger å ha en mening bak det jeg gjør, annet enn at det “bare” skal være en byggestein mot veien videre. Dette blir så innmari bra, jeg kunne ikke ha vært mer lykkelig over det valget jeg har tatt på også denne fronten av livet mitt. Fremtiden smiler, rett og slett. Det er en innmari fin følelse. 

 

Vil du lære hvordan DU kan leve av å skrive?

 

/Reklame for mitt onlinekurs med oppstart 1. mai! 
 

Kjenner du på en kribling i hele kroppen av tanken på å kunne leve av å skrive? Har du skriving som hobby? Føler du en trang til å skrive, nesten som om du må skrive for å i det hele tatt kunne puste? Har du lyst til å arbeide i din egen stue, en hytte på fjellet eller en sandstrand i et eksotisk land som din arbeidsplass? Vil du styre din egen arbeidshverdag uten å måtte ta hensyn til noen andre enn nettopp deg selv? Dersom du føler på et rungende “JA!” til flere av disse punktene, har du kommet på rett sted. Den 1. mai kjører jeg i gang med et helt eget onlinekurs for alle som ønsker å leve av skrivingen sin! 

For påmelding, klikk her: ONLINEKURS 

 

Onlinekurs: Steg for steg på veien mot frilansjournalistikken! 

Dette onlinekurset går over 6 uker, og er bygd opp av 6 sterke moduler som rett og slett gir deg alt jeg kan og vet om det som har vært mitt yrke i over tre år – og min drøm gjennom hele livet. Modulene er satt opp til 6 moduler, hvor vi går gjennom alle fasene enhver blivende frilansjournalist “må” igjennom.

Modulene er eposter som sendes ut fra meg til alle påmeldte én gang i uken i seks uker. Epostene vil inkludere både videoer og tekst, samt mange eksempler som skal sikre deg at du får med deg absolutt alt stoffet på best mulig måte. Husk at du når som helst kan ta kontakt med meg dersom det skulle dukke opp spørsmål underveis – det er derfor jeg er her. I tillegg til modulene vil jeg samle alle spørsmål som dukker opp fra kursdeltakerne i en felles e-post til alle påmeldte – det er nemlig slik at dersom én lurer på noe, kan du være sikker på at flere lurer på det samme. Spørsmålene vil selvfølgelig anonymiseres 100%, så du trenger aldri å være redd for å spørre. 

Og hvem er så jeg? Lizbeth Osnes heter jeg. Jeg bor på Sula like utenfor Ålesund, sammen med min datter, Sienna på fire år, og hunden Felix på ett år. I 2014 startet jeg opp studiet Nettjournalistikk via NKI Nettstudier, og fullførte studiene med gode karakterer samtidig som jeg var hjemmeværende mor i permisjonmed min datter. I tillegg til journalistikkstudiene tok jeg en rekke kurs for å bedre mine skriveferdigheter, og startet samtidig opp som frilansjournalist like etter fullført studie i 2015. Jeg har siden den gang skrevet utallige artikler for en rekke magasiner, aviser og nettsider. Jeg har kunnet arbeide fulltid som journalist og levd godt av det, samtidig som yrket tillot meg å være hjemmeværende mor uten barnehageplass for datteren min så lenge jeg ønsket det. Det å kunne arbeide når som helst og ikke minst fra hvor som helst, har vært en mulighet jeg har satt uendelig stor pris på. Jeg trengte ikke å sende datteren min i barnehage før vi begge følte oss klare for det. Jeg trenger aldri å tenke på å bestille reiser ut ifra når jeg har fri – jeg kan jo bare ta med meg arbeidet over alt i verden! Jeg må ikke stå opp til en fast tid hver dag med mindre jeg selv ønsker det, og om jeg vil kan jeg arbeide om natten. Det er rett og slett en fantastisk mulighet til å leve et fritt liv hvor jeg er den eneste sjefen – og det er nettopp det jeg vil lære bort til dere. Denne muligheten, til den nette summen av 950 kroner, er rett og slett en mulighet for å få den endringen DU måtte ønske i ditt liv.

Og du? Bare ved å skrive én eneste artikkel kan du tjene flere tusen kroner, så de kronene du bruker på dette kurset tjenes raskt inn igjen om du går inn for det! 

 

Dette får du som melder deg på onlinekurset: 

  • Seks moduler som går over seks uker – en epost med tekst og video hver uke, som gir deg absolutt alt du trenger for å lykkes som frilansjournalist, steg for steg. 
  • En egen epost med svar på alle spørsmål både du selv og andre kursdeltakere har stilt i løpet av uken som gikk, hver uke. Dette i tillegg til modulene. 
  • E-boken “Slik når du gjennom som frilansjournalist” gratis! Denne kan det være fint å ha i tillegg til kurset, ettersom du når som helst kan bla deg opp i den og bli kjent med yrket på egenhånd. Du vil også få e-bøkene “Kunsten å skrive elendig” og “Slik lærer du å skrive med hjertet” helt gratis! Disse har fått mye skryt fra både journalister, forfattere, elever, studenter som skriver bacheloroppgave, mennesker som skriver mye i arbeidssammenheng og mengder av hobbyskribenter. E-bøkenes samlede verdi alene, uten kurset, er 549 kroner. 
  • Muligheten til å sende inn dine artikler, påbegynte artikler, ideer til artikler.. Ja rett og slett alt du ønsker en vurdering på! Det finnes ingen maks-grense for hvor mange ganger du kan be om en gjennomgang for tips og råd. Jeg er tilgjengelig stort sett døgnet rundt, og vil svare på alle henvendelser fortløpende. 
  • Du vil få en oversikt over en rekke magasiner, fagblader, aviser og nettsider som du kan selge inn dine artikler til. Tro meg, her er det sannsynligvis langt flere muligheter enn du overhodet ante! 
  • Og selvfølgelig; mengder av bonusstoff og materiale det rett og slett ikke ble plass til i e-bøkene! 
     

Du vil i løpet av kurset lære: 

– Absolutt alt du trenger å vite for å lykkes som frilansjournalist! 
– Hvilke muligheter som finnes der ute, og hva som passer best for akkurat deg
– Hvordan du kan se på artikkelen din med nye øyne, og som noe som kan gi verdi til dine lesere. 
– Hvordan du kan komme på de aller beste ideene som redaksjonen bare “må” si ja til. 
– Hvordan artikler skal settes opp, og hvilke friheter du kan ta deg underveis. 
– Hvordan du selger inn artiklene dine uten å i det hele tatt ha skrevet dem først (dette tipset er gull verdt – her er det snakk om å arbeide effektivt og å få mest mulig ut av den tiden du har til rådighet!) 
– Hvordan du kan legge opp tidsplanen din for å få tid til skrivingen din, og hvordan du kan ta deg selv mer seriøs som skribent. 
– Hvordan du kan finne verdi i hver eneste idé, og legge bort prestasjonsangsten din for godt. 
– Hvordan du kan få et mer levende språk, skrevet rett fra hjertet. 
– Hvordan du kan spisse deg inn på hver enkelt lesergruppe, og gi maksimal verdi til enhver leser, selv om du kanskje ikke har så mye til felles med målgruppen til artikkelen. 
– Hvordan du kan bli en “kameleon” i faget og skrive om absolutt alt, selv temaer du ikke har personlig interesse for eller kunnskap om på forhånd. 
– Hvordan du tar kontakt med redaksjonen og selger inn dine artikler, enten du har skrevet dem på forhånd eller ikke. 
– Hvordan du gir inntrykk av, både ovenfor redaksjonen, deg selv og andre du måtte møte på din vei, at du er en profesjonell skribent og journalist. 
– Hvordan du enkelt kan sette dine artikler i system og skape struktur i din hverdag. Det er ingen hemmelighet at det å jobbe “hvor som helst og når som helst” kan skape litt kaos. Her vil du få alle mine tips til hvordan du kan skape akkurat den strukturen som er viktig for deg, samtidig som du bevarer den deilige friheten ved å bestemme over din arbeidshverdag helt selv. 
– Du vil få se haugevis av eksempler på gode artikler, og noen regelrett elendige, og lære deg å kjenne igjen forskjellene – og hva du kan gjøre for å sikte deg mot de gode, og unngå fellene som fører deg til det “dårlige”. 
– Du vil få så mye veiledning og oppfølging av meg som du måtte ønske. Det er skummelt å stå på egne bein som frilansjournalist, så det skal du få slippe. Jeg er selvfølgelig tilgjengelig for alle kursdeltakerne også etter kursets slutt! 

Alt dette, og mer til, vil du altså få i dette onlinekurset som rett og slett foregår over din egen epost-innboks. Ettersom jeg vil sørge for å kunne være til hjelp og optimal veiledning for alle mine kursdeltakere er det begrensede antall kursplasser. Vær derfor rask med påmeldingen dersom du kjenner at det kribler i hele deg ved tanken på å kunne leve av å skrive – fra hvor som helst og når som helst! 

De gratis e-bøkene får du med det samme kursavgiften er betalt. Du kan med andre ord gjøre deg godt kjent med dem allerede før kursoppstart! 

Påmelding: ONLINEKURS 
 

Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg, og til å hjelpe deg med å nå din skrivedrøm! 

#skrivelyst #blogg #blogger #journalist #skriver #skriving #journalistikk #artikkel #artikler #leveavåskrive #kurs #onlinekurs 

Hva vil dere lese mer om?

/Inneholder reklame for eget onlinekurs

Det skal ikke stå på verken motivasjonen eller skrivelysten; de valgene jeg har tatt de siste månedene har ført til en økt glede for bloggen, og et ønske om å satse mer på “fri” skriving av denne og ikke minst manusprosjektene mine. Jeg er i gang med så utrolig mye spennende om dagen – blant annet et onlinekurs for alle som kunne tenke seg å leve av å skrive! Det er så utrolig gøy å se listen vokse, og vite at jeg kan inspirere noen til å ta de valgene de trenger å ta for å kunne lykkes med skrivedrømmen. Jeg har vært så ubeskrivelig heldig på den fronten, nå er det tankene om noe helt nytt og spennende som venter.. Ææh! Klyp meg i armen, jeg kan umulig ha blitt så heldig..? 

Uansett; nettopp på grunn av denne inspirasjonen jeg sitter inne med, er jeg tilbake til innleggets overskrift. Hva vil dere lese mer om her inne? Hva liker du best å lese om på en blogg, og hva føler du at jeg kan inspirere med? Jeg vil så gjerne høre fra deg, så jeg setter enormt stor pris på det om du vil legge igjen en kommentar eller sende en melding til Facebook-siden min med dine ønsker. 

Jeg føler at jeg har så mye å komme med, men det føles viktig for meg å vite at det jeg leverer er i tråd med deres ønsker. Jeg har jo nettopp begynt å blogge “ordentlig” igjen, så jeg vil starte denne nye ferden med å sikre meg at dere får lese og se mye av det dere ønsker av meg. 

Nå håper jeg at dere skaper dere en ordentlig fin søndag – det skal vi! Et svært basseng er kjøpt inn til terrassen, så i dag tenkte jeg å finne frem både hageslangen og høytrykksspyleren for å få det skinnende rent og pent der ute, før familiebesøk venter senere i dag. Fine, fine våren – endelig er du her! 

 

Veien videre – mine fremtidsplaner er klare!

 

God morgen, dere! 

Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en så lang pause fra bloggen samtidig som jeg faktisk har tenkt på den. Det må vel være et godt tegn? De siste dagene har vært preget av at jeg ikke har visst helt hva fremtiden min vil bringe; skal jeg søke nye utfordringer andre steder? Hvilken utdannelse skal jeg gå for denne gangen? Skal jeg satse på ett år innen noe jeg virkelig brenner for, eller skal jeg starte opp med tre år uten å helt vite hvordan det livet vil bli? En avgjørelse er tatt, og jeg kunne ikke ha vært mer glad og lettet over avgjørelsen jeg endelig landet på. 

Jeg er ikke en gang ferdig med dette skoleåret, men har nå begynt på fagskoleutdanning som Arbeidsleder med 30 fagskolepoeng. Utdanningen vil gjøre meg trygg på rollen som leder- eller mellomleder i små og store bedrifter, og gi meg grundig innføring i alt man trenger å kunne som nettopp leder. Jeg kjenner med hele meg at det er på tide med nye inputs, ny kunnskap og ikke minst en helt annen retning i livet. Flere bein å stå på – flere muligheter for en trygg og sikker fremtid for meg selv og hovedpersonen i mitt liv; datteren min. Jeg har fått snust litt på fagene selv om bøkene ikke er på plass ennå – det er et godt tegn at det kiler i kroppen og at jeg bare vil slenge meg over absolutt alt på en gang, ikke sant..? Ææh, jeg er så fornøyd med valget mitt! 

Denne skolegangen vil altså gå over ett år, og er nettstudie. Jeg har med andre ord mange muligheter til å jobbe ved siden av, og har landet på at jeg ønsker noe helt annet enn journalistikken som har vært mitt levebrød de siste årene. Jeg vil utforske andre veier, lære masse nytt og ikke minst ha service og kundebehandling som en stor del av min hverdag. Jeg har lært at jeg rett og slett er for sosial og utadvent til å ha stuen som eneste arbeidsplass og Felix som eneste kollega. Jeg trenger noe mer. Noe annerledes. Noe vanskeligere, noe jeg kan vokse på og ikke minst med

Det føles helt ubegripelig at jeg endelig har bestemt meg og at det kjennes så innmari riktig. Den siste tiden har jeg søkt på mangfoldige stillinger og krysser fingrene for at jeg kan få en fartsfylt hverdag med alt jeg ønsker meg i arbeidslivet. Det siste året har uten tvil påvirket meg til å søke etter både endringer og andre veier enn de tryggeste, det gjenspeiler seg også i dette valget. 

Foto: Amalie Hole Munk 
 

Nå gjenstår det bare å vente på at en hentelapp på bøkene skal ramle ned i postkassen min i løpet av kort tid, så setter jeg i gang! Dette blir så bra. Jeg er så klar! Jeg håper at dere som har lest her inne og ventet på en oppdatering kan forstå at det ikke har vært enkelt for meg å velge bare én vei, og at jeg derfor har ventet litt med å fortelle. Jeg har snust på så mye; sykepleie, vernepleie, sosionom, bachelorgrad i anvendt psykologi.. Alt har virket så spennende, men det meste har vært yrker hvor jeg vet at det ville blitt umulig for meg å legge igjen jobben hjemme. Det var det Supermann som fikk meg til å innse, og jeg er så glad for at han er av typen som våger å si det han mener, og ikke minst bryr seg nok om meg til å ta en del av både nåtiden og fremtiden min. Jeg er virkelig heldig. 

Så, det var altså oppdatering på den fronten! I dag skinner solen (som den har gjort de siste dagene) og vi har planer om både grilling og familiekos. Det skal bli skjønt å senke skuldrene og la tanken om vår, nye muligheter og et helt nytt liv gjøre meg om mulig enda mer euforisk enn det jeg allerede er. 

Livet smiler, folkens! Ha en nydelig lørdag. 

 

#fremtid #hverdag #student #fagskole #utdanning #utdannelse #fremtidsplaner #planer #hverdag #lørdag #helg #mamma #mammablogg #personlig #privat #tanker #meninger #følelser 

Potespor og skrivekunst

 

Så, de siste dagene har – som vanlig – gått i ett. Hverdagen er definitivt det beste, men det er da ikke måte på hvor hektisk det kan ende opp med å bli. Jeg har hatt stort fokus på kurset jeg tar for øyeblikket, Lær å skrive en roman av Veslemøy Soløy, så mesteparten av tiden min går altså til å følge modulene slavisk og ikke minst bruke alt jeg lærer der til mine egne prosjekter. Det beste er at jeg, samtidig selvfølgelig lærer alt om det å skrive en knallgod roman, også kan bruke alle disse tipsene ellers i skriveprosjektene mine – som blant annet en ordentlig skjønn ungdomsbok jeg nå er i gang med. Det stopper liksom ikke; inspirasjonen har sjelden vært mer tilstede enn det den er nå, og jeg har aldri vært sikrere på at det vil ende med suksess. Den følelsen er fantastisk! 

Ellers har jeg hatt besøk av en dyktig journaliststudent som ville skrive et portrettintervju om meg. Det var gøy – men også litt skummelt – å stå på den siden av penn og papir. Det er ikke akkurat hverdagslig, selv om jeg har stilt opp til en del saker i løpet av årene. Det gir jo så absolutt god verdi for meg som journalist også, det å få oppleve hvordan det faktisk kan føles å bli intervjuet om alt som kjennes både nært men samtidig så fjernt.. Jeg gleder meg til å se resultatet! Bildene under er det journaliststudenten som har tatt. 

Dagene har ikke gått utelukkende til skriving; jeg har også trent Felix en del, og fått øynene opp for en helt ny type trening etter å ha sett hvor fantastisk flott han jobbet sammen med en klassekamerat. At han er knalldyktig og virkelig blant de beste jeg har sett med hund noensinne er én ting, men at Felix kunne vise såpass arbeidsvilje og pågangsmot hadde jeg rett og slett ikke trodd. I mine øyne er han en hyperaktig valpesak som mer enn alt helst vil kjøre sitt eget løp, men her fikk jeg brått se en helt annen side av han. Det skal bli så ufattelig gøy å bygge videre på det jeg har lært, og ikke minst smiske meg til å få lære mye, mye, mye mer. 

Nei dere, livet smiler! Nå skal jeg i gang med litt husarbeid før jeg skal ta natta. Jeg har lovet meg selv å gi det å krype til køys en halvtime etter midnatt hver kveld fremover et oppriktig forsøk, så det skal jeg klare. Dagen i dag har gått til familieselskap, skravling, barnelatter og mengder av kos – så nå kjenner jeg at det skal bli godt å spille av lydboken og sovne til den behagelige stemmen.. Åh, det spørs om klokken rekker å bli halv ett i det hele tatt. 

 

Trenger ikke botox, men briller

 

Der inntok hverdagen med et poff og et smell! Vi startet dagen med et tannlegebesøk for vesla, før dagens arbeidsdag satte i gang for fullt for min del. Jeg har skrevet så mye i dag! Nå er det virkelig ikke lenge igjen før min aller første barnebok, “Den ulykkelige smokkefeen”, kommer ut så det har vært litt arbeid med den i dag. Alt må jo være helt perfekt! Ellers har jeg startet på nytt igjen på et manus jeg har drodlet litt på tidligere og satt opp et klart plot for den. Herlighet så spennende det er å skrive – det er jo faktisk enda litt bedre enn å lese. Jeg har hatt en periode hvor skrivingen ikke har gitt meg fullt så mye som det den gjorde tidligere, men nå kjenner jeg at skrivegnisten er tilbake for fullt. Det er så deilig, det er jo dette som er meg

Den siste dagen i påsken, altså mandag (nå er det vel strengt tatt onsdag, det er i alle fall etter all sannsynlighet onsdag når du leser dette), tok vi med oss foreldrene mine, storebroren min og tantebarna mine på Fjellstua her i Ålesund. Det var for så vidt mamma som dro med seg resten av oss, men det er vel en bagatell, haha. Det ble i alle fall en fin tur og deilig trim for både store og små! Etter turen fikk vi med oss storebror og barna hjem til oss for pizza, lek og hygge før det var på tide å ta kvelden og la hverdagen komme snikende dagen etter. 

Det er godt å ha en god morfar-hånd å holde i♥ 

Etter jobb tok jeg turen til Moa for en spontan synstest. Jeg har fått hodepine oftere og oftere i det siste, i tillegg til store smerter i nakken og skuldrene. Kanskje ikke så rart; jeg har skjeve hornhinner, fullstendig ulikt syn på øynene, jeg er langsynt og litt forskjellig annet grums jeg ikke helt forstod, haha! Med andre ord trenger jeg både lesebriller og vanlige briller.. Hurra!

Lesebrillene ble bestilt i første omgang, de skal jeg teste ut i et par måneder før vi tar skrittet helt ut og bestiller vanlige briller. Jeg trodde helt ærlig ikke at det var så ille, men når optikeren spurte om jeg har hatt problemer med dybdesynet eller beregning av avstand holdt hodet på å trille av nakken etter all nikkingen… Oh well. “Nå blir det en helt ny verden for deg!” lovet han, så jeg satser på at det blir bra. Jaja, flaks at jeg bare trengte briller og ikke botox!