Gullkorn #4

 

Jeg: Det spørs om jeg får start på bilen min, da. Den liker å tulle litt når den har lite bensin og det er kaldt ute. 
En stk fin fyr: Du har jo ikke lite bensin, det var en kvart tank igjen da jeg sjekket. 
Jeg: Ja, men…. Det er lite til å være min bil. 
En stk fin fyr: Øøh…? 
Jeg: Okei, jeg innså selv hvor dumt det hørtes ut. 

*

Sienna til En stk fin fyr: Du er Supermann! 
En stk fin fyr: Og du er SuperSienna! 
Sienna: Sa du nettopp “thank you, baby”…? 

*

Sienna: Synnøve på reklamen her sier at hun skal lære oss å rydde.. Vi kan jo å rydde da mamma, vi bare gidder ikke. 

 

#gullkorn #hverdag #mamma #blogg #blogger #mammablogg #mammablogger #personlig 

Gdansk-guide: Mat, shopping og velvære

 

Det er ingen tvil om at stikkordene for turen vår har vært mat, shopping og velvære. Akkurat som vi liker det! Vi var i Gdansk i fem dager, og bodde i “hjertet” av gamlebyen; på Raddison Blu hotel Gdansk. Hotellet i seg selv kan så absolutt anbefales! Treningsrommet var noe skuffende, men ellers var alt utrolig fint. Vi hadde businessroom, noe som var vel verdt pengene dersom du skal ha et lengre opphold: rommet var nesten som en egen, liten leilighet. 

MAT 

POD LOSOSIEM 
Denne restauranten var den første jeg ville teste ut da vi ankom Gdansk. Den har topp-stjerner på de fleste anbefalinger, og det med veldig god grunn. Selve restauranten ser nydelig ut, og maten kunne ikke ha passet bedre til verken tema eller det estetiske ved restauranten. Prisene er noe høye i forhold til andre restauranter, men det er helt ærlig ikke noe vi Nordmenn merker noe til. Spør gjerne betjeningen om historien bak restauranten og dens navn! 

GOLDWASSER RESTAURANT 
Denne restauranten ligger med fantastisk utsikt over elven, og bør rett og slett oppleves. Husk å prøve Goldwassers egen likør med flere karat av gull! 😉 

RITZ RESTAURANT 
Også nydelig mat! Her er det en “kulere” look enn de to overnevnte restaurantene, men maten er svært smakfull og oser av deilig kvalitet. Anbefales! 

 

SHOPPING 

GALERIA BALTYCKA: 
Dette var kjøpesenteret de fleste anbefalte til oss før avreise, og det skuffet mildt sagt ikke. Senteret er enormt, og inneholder mange fantastiske butikker for enhver smak. Dette kjøpesenteret ligger en cirka 10 minutter lang taxitur fra Gamlebyen i Gdansk, og er veldig enkel å finne frem til på egenhånd. 

RIVIERA GDYNIA 
Dette kjøpesenteret fikk vi anbefalt av vår “speedlover” av en taxisjåfør. Velger du ham som taxisjåfør ankommer du antageligvis kjøpesenteret to minutter før du i det hele tatt satte deg i taxien (neida), men generelt tipper jeg at dette kjøpesenteret befinner seg cirka en halvtime fra Gdansk. Om du er like glad i shopping som oss bør du utvilsomt ta turen hit – særlig om du har mange dager på deg.. Jeg har aldri i mitt liv sett maken til kjøpesenter! Det var rett og slett enormt, så mye større enn det jeg overhodet kan klare å beskrive. Og ja; du har absolutt alt av butikker der. Alt! 

VELVÆRE 

HOTEL RADDISON BLU GDANSK
Jeg hadde jo egentlig tenkt at vi skulle utforske mange flere steder med stikkordet “velvære”, men det ble altså med hotellets eget spa. Det er noe dyrere her enn utenfor sentrum av byen, men etter min mening – uten å ha vært andre steder – er dette noe av det beste du kan få. Det er, så vidt vi fik med oss, kun kvinnelige ansatte på spaet. Her kan du få mengder av behandlinger; manikyr, pedikyr, massasje, kroppsskrubb, mange ulike kropps- og ansiktsbehandlinger – ja, rett og slett en ordentlig drømmedag. De har også mange gode tilbud til menn! 

FRYZUR VENUS 

Denne frisørsalongen for kvinner ligger like ved Raddison Blu Hotel (vegg-i-vegg, altså så nærme at jeg våget meg dit på egenhånd, haha), og kan på alle tenkelige vis anbefales videre. Jeg klippet håret mitt litt mer opp, samt fikk mer form på bob’en i tillegg til å farge det en tone mørkere, pluss hodebunnsmassasje og pleiende hårkur. Prisen? Cirka 350 norske kroner. Jeg er superfornøyd! Lokalet var nydelig, de ansatte svært søte og hyggelige – og hele stemningen var rett og slett herlig. 

 

Jeg kan av hele mitt hjerte anbefale Gdansk videre til absolutt alle; par, vennegjenger – og familier. Det er noe for enhver smak her, det er jeg helt sikker på. For oss er det altså ikke “Kultur” og den slags som står øverst på listen når vi reiser, men byen i seg selv er et aldri så lite kulturinnslag for min del. Det er så vakkert der, og vi er allerede fast bestemt på å få oppleve byen på sommerstid også. Forhåpentligvis snarest! 

#reise #reiseblogg #ferie #tur #gdansk #polen #anbefaling #anbefalinger #tips #råd #godetips #reisemål #bucketlist #eventyr #kjærestetur

Jeg har aldri…

Husker du denne drikkeleken? Den er jo alltid… Interessant, så da jeg kom over denne (noe mildere) tekstversjonen måtte jeg bare hive meg i gang. Om du vil kopiere er spillet enkelt: utheve det du har gjort i fet skrift, og la det du ikke har gjort stå i normal skrift. 

Jeg har aldri… : 

1. Vært våken i over 48 timer i strekk
2. Vært skikkelig forelsket

3. Blitt påkjørt av en bil 
4. Vært i en ambulanse 
5. Badet naken i solnedgangen 
6. Brukket noe i kroppen 
7. Hatt one night stand 
8. Gitt et kompliment til en fremmed
9. Reist til utlandet 
10. Vært utenfor Europa 
11. Ledd til jeg tisset på meg 
12. Kysset i regnet 
13. Vært innlagt på sykehus 

14. Ønsket at jeg var en annen 
15. Tatt utdannelse 
16. Lest ut en roman
17. Jobbet frivillig 
18. Gjort en god gjerning uten å fortelle om det 
19. Opplevd kjærlighet ved første blikk
20.Tatt narkotika
21. Drukket alkohol 
22. Prøvd sigaretter
23. Prøvd snus

24. Besvimt 
25. Vært deprimert 
26. Gått på en smell 
27. Kjørt for fort 
28. Kjørt moped 

29. Kjørt vannscooter
30. Kjørt snøscooter
31. Tatt sertifikat på noe 
32. Vært hemmelig forelsket 
33. Vært så glad at jeg har grått 
34. Vært så trist at jeg har ledd 

35. Brukt humor som forsvarsmekanisme 
36. Lagt skylden på andre for noe jeg har gjort 

37. Angret bittert på noe 
38. Fått barn 
39. Eid noe som koster over 100.000 kroner 
40. Hatt panikk 
41. Fortalt bort noen andres store hemmeligheter 
42. Fortalt min dypeste hemmelighet til noen 
43. Hatt kjærlighetssorg 
44. Vært i fengsel 
45. Vært i rettssak 
46. Følt at jeg er god nok som jeg er
47. Tatt en kosmetisk operasjon 
48. Vært i narkose 
49. Elsket noen så høyt at det gjør vondt 
50. Følt at jeg virkelig lever livet slik jeg burde leve det

Si ifra om du kopierer denne, da! Det er alltid så gøy å lese 🙂 

 

Ikke akkurat alenemor-vennlig

 

Okei, så er det veldig deilig med hverdag igjen etter tidenes ferietur♥ I dag har vi besøkt min eldste storebror og barna hans, så hele dagen har gått til lek og moro – akkurat som det skal være! Det er så gøy nå som barna har blitt såpass store at alderen er ganske jevn mellom dem. Det får meg nesten til å ønske at jeg hadde flere allerede, men bare nesten 😉 

Nå står det avslapping og jobb på planen resten av kvelden. Jeg har kjøpt inn den sjette boken i serien “Ekte fotballfruer” av Hege Norman-Stormberg, og kjenner vel egentlig allerede på en sorg når jeg tenker på at serien snart tar slutt.. Æh, da vet man at det er gode bøker! Den første boken er litt kjedelig i begynnelsen, men så tar den seg veldig opp og man ender opp med å tråle butikkhyllene med øynene i jakt på en ny bok med det samme du har lest ut en av dem, haha! Om du liker chicklit-sjangeren like godt som meg må du utvilsomt se etter disse bøkene, men jeg anbefaler deg å begynne med den første. Det er helt sikkert ikke verre enn å Google for å finne ut hvor du kan få kjøpt dem. Do it! 

Jobb, ja. Jeg har noen artikler jeg må få levert og enda flere som jeg må finne kilder til, så det skal i alle fall ikke stå på innsatsen. Ved siden av både jobb og skole har jeg flere prosjekter jeg er i gang med på vegne av andre, så nå har jeg det virkelig gøy altså. Dette blir bra! Apropos skole; siden jeg var i Gdansk denne uken begynner ikke semesteret mitt før i morgen. Historie fra 13.45 til 17.00. Passer perfekt når man må være i barnehagen for henting rundt fire 😉 Jeg spurte rektoren flere ganger over telefon om det ville være mulig for meg å ta dette studiet med tanke på nettopp det faktum at jeg er alenemor, og ble fortalt at det ikke ville bli et problem. Vel, om jeg skal følge timeplanen er det flere dager jeg ikke er hjemme før i sekstiden, så det funker jo mildt sagt dårlig. Det er ikke akkurat alenemor-vennlig, for å si det sånn… 

Jeg får bare peise på med lesing og pugging hjemmefra, så satser jeg på at det går greit å gå glipp av halve semesteret i flere fag… Nei, folkens, studier først – barn etterpå 😉 

 

#skole #studie #studier #elev #student #forfatter #blogg #blogger #bok #bøker #bokelsker #bokanbefaling #anbefaling #tips #råd #hverdag #hverdagen #personlig #jobb #arbeid 

Dette kan jeg leve lenge på

 

Æææh, for noen fantastiske dager vi har hatt! Vi leide oss inn på Raddison Blu i Gdansk, som er det flotteste hotellet i byen. Fem stjerner, spa-avdeling, fitness-senter (som vi aldri utnyttet oss av..) og ikke minst oppgradering til business-room; da snakker vi kos!♥

Jeg angrer forresten overhodet ikke på at jeg slo til med fem dager i stedet for en helg, slik flere antok at jeg ville. Vi har virkelig ikke hatt problemer med å fylle tiden, for å si det mildt 🙂 En guide kommer selvfølgelig fortløpende. Gdansk oppleves, enten du er på kjærestetur, venninnetur eller guttetur, altså. 

Ikke verst å ha med seg verdens besteste superkjæreste og “homobestevenn” (internt) i ett, heller 😉 Vi shoppet såpass at vi måtte kjøpe med oss en ekstra koffert tilbake.. Dette shoppingsenteret kan absolutt anbefales på det varmeste, men en kjapp halvtime med taxi unna Gdansk ligger Gdynia – der snakker vi shoppingsenter! Herlighet, det var så gigantisk at jeg aldri har sett på maken i hele mitt liv. Jeg tror vi var innom rundt 10% av hele senteret i løpet av én dag. Det var amazing! 

Nå er jeg altså hjemme igjen, og sitter igjen med så utrolig mange fantastiske minner.. Denne turen har vært ubeskrivelig fra ende til annen, og jeg gleder meg allerede voldsomt til neste eventyr med denne fine, fine, fine mannen♥ Jeg er heldig! 

#gdansk #polen #kjærestetur #ferie #fri #shopping #shoppe #shop #kjøpesenter #turguide #tur #reiseliv #reiseblogg #reise #forelska #forelsket #kjærlighet #love

Gdansk in my heart

 

Hei fra Gdansk! 

At jeg ikke har besøkt denne byen før er nesten litt utrolig; så nærme, så billig – og så vakkert! Turen var en julegave til En stk fin fyr nemlig, noe jeg først nå tenker over var en smule… Optimistisk. Jeg bestilte faktisk turen for flere måneder siden, da vi kun hadde holdt sammen i et par måneder. Haha! Ikke akkurat typisk meg å gjøre noe sånt, men det er det vel omtrent alt med dette forholdet som ikke er. Typisk meg, altså. Jeg har vel for så vidt landet på at det er nettopp dette som er meg, men det føles fremdeles litt skummelt. Tenk så tilfeldig alt er..? Jeg blir nesten svimmel bare av tanken. 

Uansett; hittil (vi ankom på søndag) har vi brukt dagene til spa-behandlinger, manikyr og pedikyr for min del, shopping og fantastiske restaurantopplevelser. Jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd – han er heldigvis helt lik meg på de viktigste områdene, så det kunne helt enkelt ikke ha passet meg bedre. 

I skrivende stund er vi på farten ut for å spise igjen. Ny restaurant hver dag – det kan jeg like! Det er jo halve opplevelsen, sammen med hotellfrokost. Haha! Jeg håper dere har hatt en fin dag og at dere nyter hverdagen som endelig er het for fullt♥

 

#blogg #blogger #gdansk #ferie #reise #reiseblogg #reiser #polen #poland #mamma #mammalivet #kjæreste #par #forhold #kjærlighet #hverdag #hverdagen #personlig #tanker

Here we go again

 

Etter litt pushing fra både min og En stk fin fyrs side, har vi endelig blitt medlem på treningssenteret (igjen, for min del). Yey! Vi fikk kjørt oss godt både i dag og i går, og det merkes – mildt sagt! Jeg har så ufattelig vondt i hele kroppen nå, haha. Jeg tar det selvfølgelig veldig med ro med tanke på at jeg knapt har trent de siste fem årene, med unntak av en periode da Sienna var baby. Jeg pleide å trille henne med vippestolen på armen, og der fikk hun ligge og se på mamsen som fikk svettet litt, haha! Det var så hyggelig♥ 

Nå er det med andre ord på’an igjen, og jeg er faktisk ganske sikker på at jeg skal klare å holde meg til den nye rutinen med trening etter å ha levert i barnehagen. Da er jeg liksom allerede ute, og med mindre jeg har et tidlig møte eller en avtale å rekke, har jeg altså tid til å svinge rundt med vektene en times tid. Jeg blir nesten litt imponert over meg selv og denne nye tankegangen 😉 Kan vel kanskje ha noe å gjøre med at En stk fin fyr ser ut som en Gud… Kan liksom ikke være helt slappfisk selv da. Eeehhe. 

Treningen for i går ble seende slik ut: 
Intervall-roing med 5’er-styrke i motstand. 500×4 på moderat til høy hastighet. 
10×3 Mason twist med 10 kg manual 
10×3 situps med 10 kg manual 
10×3 setehev med 10 kg manual
Roing 1000 meter i rolig tempo, med 5’er-styrke i motstand. 

Treningen i dag ble slik: 
Langkjøring på 2000 meter roing uten stans, 5’er-styrke i motstand. 
10×3 sittende benkpress med 27 kg vekt 
10×3 lårpress med 67 kg vekt 
10×3 rygghev med 10 kg vekt 
10×3 skulderhev med 2 kg vekt i hver hånd
10×3 bicepcurl med 2 kg vekt i hver hånd 
8×3 nedtrekk med 27 kg vekt 

Jeg er så fornøyd med innsatsen! I går ble det selvfølgelig supersunn kyllingsalat til middag, og i dag venter blomkål. og brokkolisuppe litt senere. Mmhhh! Skap og kjøleskap er fylt opp med frukt, grønnsaker og nøtter også – så dette blir bra! Jeg tror ikke jeg har vært så motivert til trening noensinne, faktisk. I alle fall ikke i frisk tilstand. Det er en deilig følelse! 

Nå reiser vi jo straks på tur, så det spørs om det blir like enkelt å holde treningen vedlike der.. Det bør det jo være med tanke på at vi har bestilt hotell med både treningsrom og spa, men det gjenstår å se, haha. 

Ha en nydelig dag, da! 
 

#trening #livet #mamma #mammablogg #workout #trene #hverdag #flink #flinkpinke #treninggirmening #sunn #sunnhet 

Ny motivasjon

 

God morgen! 

Det blir vel mer riktig å si “formiddag”, men sannheten er at dagen her ikke startet før for en drøy halvannen time siden, så jeg er fremdeles i morgenmodus – noe bildene under avslører, haha. Akkurat nå prøver jeg å tvinge i meg en yoghurt med müsli, er det bare jeg som ikke kan fordra å spise om morgenen? Jeg har aldri vært noen fan av det, men dagen i dag består av en hel del møter, kjøring hit og dit, telefonsamtaler og ikke minst en del husarbeid (hvordan er det mulig at vaskerommet aldri blir tømt for skittentøy?!), så jeg tipper at kroppen setter pris på litt mat før jeg tar fatt på dagens oppgaver. 

Noe av det jeg tenkte å få tid til i dag er å melde meg inn i treningssenteret.. Yep, you heard me! Jeg er så motivert til å bli en sterkere utgave av meg selv, og da må det trening til. Merkelig nok er det langt mer motiverende å trene nå som jeg har en kropp jeg trives med og er glad i, enn det det var da jeg ville trene for å forbedre utseendet på noen måte. Det finnes jo ikke logisk, men jeg er glad til. Trening it is! Om jeg rekker det, da. Jeg må som sagt “jorden rundt” i løpet av dagen, så det spørs om det ikke må bli i morgen… Om noensinne. Neida, denne gangen skal jeg holde meg til planen. 

Ellers har jeg litt av hvert på arbeidsplanen også for i dag, men det rekker jeg ikke å gjøre noe med før til kvelden. Jeg skal skrive og levere en artikkel for lokalavisen, finne kilder til tre artikler for Ledernytt og sette i gang med disse samt fakturere for noen artikler jeg allerede har levert til en annen redaksjon.

I tillegg må jeg planlegge bloggen litt. Jeg har fått så stor motivasjon til å blogge den siste tiden, men da vil jeg jo gjøre det ordentlig. Jeg tror jeg har kommet over den verste “jeg vil ikke eksponere livet mitt lenger”-perioden jeg hadde da jeg la bloggen på hyllen for en del år siden, så det skal bli spennende! Det gjenstår bare å finne den gylne middelvei, og ikke minst planlegge hva bloggen min i hovedsak skal bestå av. Jeg tenker at det vil bli en god blanding av hverdagslige innlegg og litt om livet som journalist, forfatter, student og mamma generelt. Jeg håper at dere vil følge med på ferden videre – jeg tror det kan bli bra til slutt! Kom gjerne med forslag til innlegg du vil like å lese her inne.

Nå får jeg runde av, en hektisk dag venter! 

 

Jeg tjener penger på å gjøre.. Ingenting

/Inspirert av Anne Brith 
/Inneholder reklame for egne e-bøker 

 

Nå er det vel hakket mer “sosialt akseptabelt” å være journalist og forfatter enn det det er å være blogger, men fordommene er likevel skremmende mange. Her tenkte jeg å ta opp noen av kommentarene jeg hører oftest når det er snakk om yrket mitt, og mine svar til disse: 

“Du har ikke en ordentlig jobb” 
Jeg tjener nok til å forsørge meg og mine. Jeg betaler skatt. Jeg eier firma. Jeg tror jeg har en ordentlig jobb. 

“Du tjener penger på å gjøre ingenting” 
Jeg jobber gjennomsnittlig 40 aktive timer per uke. I løpet av en helt vanlig uke er jeg som regel innom følgende: 
– Planlegging og strategi for de ulike oppdragene 
– En rekke intervjuer, både “live”, over telefon og over e-post 
– Jeg kontakter utallige kilder og planlegger intervjuer videre 
– Jeg skriver en rekke artikler
– Jobber med bokmanusene mine
– Noterer ned alt av inspirasjon som jeg kan trenge 
– Knipser bilder
– Sender inn pitch-mails
– Planlegger enda mer
– Sender saker til sitatsjekk
– Leverer artikler
– Fakturerer
I tillegg til alt dette er jobben min i tankene mine nærmest konstant. Jeg tenker ut gode artikkelideer, jobber med manusprosjektene mine i hodet og er i det hele tatt konstant “på”. Det er en fantastisk jobb, men altså… Det er en jobb. En ganske krevende en, også. 

“Hadde jeg likt å skrive, hadde jeg også lett gjort det du gjør” 
Denne må være min favoritt of all times altså, HAHAHAHA. Ja, om jeg hadde likt å operere folk hadde jeg også blitt en steinrik hjernekirurg. Easy as that! Jeg forstår at det ser enkelt ut, men det er det virkelig ikke før du har det “i fingrene”. Det blir en vane etterhvert som alt annet, og det blir selvfølgelig mye enklere jo mer erfaren du blir, men så enkelt er det nok ikke at det bare er til å like å skrive – så kan du tjene gode penger på det. Det må litt hardt arbeid til også, og noe sier meg at de som lirer av seg slike kommentarer ikke akkurat er av typen til å mestre den slags.. 😉  
 

Alt i alt er dette – selvsagt – for meg verdens beste yrke. Jeg kunne ikke ha drømt om et bedre liv, hyggeligere hverdag eller en mer perfekt arbeidssituasjon enn den jeg har i dag. Jeg er så heldig, og ikke minst ekstremt takknemlig for at jeg kan leve av å gjøre noe av det jeg elsker høyest i verden. Dersom du vil lære mer om den magiske skrivekunsten (passer til deg som skriver – enten du er blogger, student, skriver i jobbsammenheng, ønsker å forbedre skrivespråket ditt eller i det hele tatt er opptatt av skriving og skrivekunst), eller få en komplett guide til hvordan du kan bli og ikke minst tjene gode penger som frilansjournalist, vil jeg anbefale deg å sjekke ut e-bøkene mine her: Leve av skriving. Så lenge du ikke er proppet av fordommer mot verdens beste yrke, håper jeg på å se DEG som min nye “kollega” i 2018!
 

#jobb #mamma #mammablogg #karriere #yrke #fordommer #livet #hverdag #hverdagen #personlig #tanker #meninger #følelser