2018: Topp 8 bøker

Jeg er og forblir en ivrig lesehest, og året 2018 har jeg virkelig slått på stortromma. Ikke nok med at jeg har gått til innkjøp av flere flotte bøker som jeg har storkost meg med å lese side for side, men jeg har også blitt mer enn ivrig på lydbok-fronten. Jeg hører lydbok ved hver eneste anledning; hver natt når jeg legger meg, i bilen til og fra jobb (og ellers når jeg kjører alene) og når jeg tar en velfortjent hvil på sofaen fra tid til annen. Det har ført til at mildt sagt mange bøker- og bokserier har blitt lest, så her kommer en oversikt over de jeg virkelig vil anbefale fra dypet av hjertet:

1. Sønnavind
Altså.. Denne er magisk. Jeg føler at jeg har kjent Elise og Johan i over tretti år – det er faktisk akkurat slik. Denne anbefales til absolutt alle! Serien er hjertevarm, engasjerende og sår – samtidig som den tar opp temaer og fortvilelser som er akkurat like aktuelle i 2019 som i 1905. Les eller hør dem, lov meg det.

2. Ildkorset
Også en serie av Frid Ingulstad som på det aller varmeste kan anbefales. Denne serien er tatt ut ifra 1700-tallet der heksebål og blodskam står sentralt, likevel er den – som Sønnavind – på alle tenkelige vis gjenkjennelige for oss som har vokst opp i de moderne tider.

3. Villa Magdalena

4. Helenas hemmelighet

5. Birøkterens datter

6. Tusen strålende soler

7. Så lenge det er stjerner på himmelen

8. Lavendelhagen

Seriøst – disse bøkene leses!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg