Svømmehallen, chill-modus og fyrverkeri

 

Denne romjulen har jeg virkelig latt roen senke seg over oss alle – det har knapt blitt gjort annet enn det høyst nødvendige av husarbeid og pysjen har vært på til langt utpå dag. Så deilig! I går var det imidlertid klart for å starte hverdagen litt igjen, så vi dro til svømmehallen og tilbragte en god time der. Det må vi uten tvil gjøre oftere, det var så hyggelig! Ikke minst var det greit for skrotten min å få trent seg litt igjen, haha. Et av nyttårsforsettene til neste år blir definitivt å melde seg inn igjen i treningssenteret… Vel, vi får se om jeg kommer meg så langt. Prioriteringene er liksom ikke helt der. 

I dag har jeg tatt i et ordentlig tak her hjemme, så nå begynner klesvasken å minskes betraktelig. Det gjør alltid godt for samvittigheten, det sier liksom seg selv at man bør skjerpe seg når man må lete i haugen av rene klær for å finne dusjhåndklær… HAHA. Latskapen lenge leve – særlig i høytidene! Jeg skal fortsett litt med bretting av tøy i løpet av kvelden, men først skal sofakroken nytes med pledd, brus og Unge mødre på skjermen før Felix skal få leke litt med nabovoffsen. Det blir ikke stort bedre fredagskveld enn det, etter min mening. 

Det ble litt spørsmål etter forrige innlegg, om hvorvidt sivilstatusen min har skrudd seg tilbake til singel eller ei. Det håper jeg da virkelig ikke. Etter min definisjon er jeg i alle fall ikke singel, så da vet dere det 😉 Hehe! 

Mens jeg skriver dette hører jeg på altfor høy lyd av “Fireworks dog training“, haha. Felix har jo aldri opplevd nyttårsaften før, så jeg tenkte at det var på sin plass med litt trening. Hittil har han ikke reagert i det hele tatt – forhåpentligvis holder det seg slik på selve dagen også. Jeg blir nok bare hjemme uansett, så han blir selvsagt ikke alene, så jeg satser på at det hele vil gå veldig fint. Heldigvis er han en utrolig stødig og rolig kar, så det skal nok gå bra. 

 

10 ting singellivet har lært meg

 

♥ Det er ubeskrivelig deilig å slippe å ha en annen person å bekymre seg for, ta hensyn til eller i det hele tatt ha konstant i tankene. Som mamma er det selvfølgelig alltid én person som fyller hjerte og sinn med alt dette, men å slippe at en annen voksenperson “tar opp” så mye av tankene er faktisk ganske befriende. 

♥ Ikke bare er det fullstendig mulig å klare seg alene på alle tenkelige vis, men det gir en god mestringsfølelse i tillegg. Selv om jeg aldri var i tvil om at det å bli alenemor ville være det beste valget for meg og mine, var det selvfølgelig skremmende å tenke på at jeg skulle klare meg 100% selv uten en eneste sjel å støtte meg til. Helt ærlig? Det har kun vært fint, og jeg har ikke ofret det en tanke en gang. Det gir en digg følelse av selvstendighet! 

♥ Det er utrolig kjedelig å skulle lage mat til bare én person. De dagene jeg ikke har Sienna hos meg går det for det meste i knekkebrød, ferdig bacalao og fastfood for å si det sånn, haha! 

 ♥ Alt du gjør, gjør du for deg selv. Jeg har det ryddig og rent fordi jeg vil det. Jeg legger meg tidlig eller sent fordi jeg velger det. Det er undervurdert. 

♥ Å fikse en tett sluk på badet, kjøkkenet eller vaskerommet er faktisk ikke spesielt vanskelig. Og ikke så grisete som jeg hadde forestilt meg at det ville være, heller! 

♥ Noe av det verste i hele verden er å være låst til hjemmet med et sovende barn, når akutt sjokoladecravings slår inn. Det kan nesten toppe smerten av fødsel. Men bare nesten, altså. 

♥ Når man ikke har noen til å mase på seg, er det ofte langt enklere å bare kjøpe seg nye klær enn å vaske de du har fra før av… HAHA. 

♥ Total stillhet og det å stirre rett i taket i flere minutter uten å tenke på noe spesielt er noe av det mest avslappende som finnes. 

♥ Jeg kan faktisk få til nøyaktig det jeg bestemmer meg for, uten hjelp. Vil jeg, så kan jeg. 

♥ Å være forelsket er vondt, spennende, magisk, herlig, skummelt, forferdelig, koselig og grusomt på én og samme tid. Det å ikke være det burde man sette langt større pris på. 

Hva er din sivilstatus, og hva er det viktigste du har lært av det? 

 

Hvilepuls

 

Åh, for en deilig juletid♥ Denne tiden av året var alltid så magisk da jeg var liten, men nå som jeg har barn selv er den om mulig enda mer fortryllende. Tenk, så heldig jeg er! Det kjenner jeg ofte på, kanskje særlig rundt høytidene. Det å få lov til å være mamma til verdens beste lille jente er helt ubeskrivelig, jeg er så innmari takknemlig. Det er jo – etter min mening – det viktigste med denne høytiden. Å bruke tid på de du er glad i, og å reflektere over hvor heldig du faktisk er. Nei, åh, jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd med verken julekvelden eller romjulen hittil! 

I går ble det en luftetur ut på denne mamsen; jeg dro like gjerne med meg to av brødrene mine og den ene svigerinnen min med på søskenjulebord – en tradisjon vi (vel, jeg) startet på i fjor. Gjett om vi skal fortsette med det hvert år fremover! Forhåpentligvis passer det bedre med resten av gjengen neste år også. Note to myself: ikke legg en kveld på byen til andre juledag… Haha! Det er så lenge siden jeg var et “festmenneske” (haha, jeg har vel aldri noensinne vært det..) at jeg rett og slett glemte (eller fortrengte) hvor ekstremt stappfullt det er over alt denne dagen. Vi fant en liten puff i en gang som sitteplass til slutt, HAHA. Vanvittig koselig var det uansett, og ikke minst deilig å få luftet meg litt også. Det skjer jo ikke akkurat så ofte 😉 

Etter en slik kveld sier det kanskje seg selv at det er hvilepuls det har gått i i dag, haha. Jeg er virkelig ikke atten år lenger, det merkes! Men, det var det verdt. Nå skal jeg jobbe litt med noen spennende artikler jeg skriver på, før jeg skal sette på en episode eller to av “Unge mødre”. Det må være en av mine topp guilty pleasures; gamle episoder av denne serien. Tidligere i dag rant tårene som to fosser da jeg så fødsel på skjermen, hahaha! Det er det absolutt fineste i hele verden etter min mening, men gjett om jeg er glad for at det er mange, mange år til jeg skal gå igjennom det samme igjen om det noensinne skulle skje. 

Ha en fortsatt fantastisk romjulstid!♥ 

 

Med hjertet på utsiden av kroppen

 

Det er så vanskelig å beskrive den følelsen jeg sitter med.

Lykken, frykten, euforien, usikkerheten, vissheten.

Det er som om jeg bærer hjertet mitt på utsiden av kroppen og at han er den eneste som har kniven som på et enkelt sekund kan knuse det fullstendig, uten at det finnes noe jeg kan gjøre for å stoppe det.

Å gå side om side med, og å velge å satse på, det ene mennesket i verden som har denne makten.. Det kalles tillit. Usikkerhet. Visshet. Lykke. Forelskelse. Kjærlighet.

Jeg er lykkelig og jeg er redd. 

Jeg bærer hjertet mitt på utsiden av kroppen. Det er likevel tryggest der. Hos ham. 

♥ 

 

Halvveis håpløst

 

Okei, var det digg å sette seg i sofaen. Vi har tilbragt timene mellom barnehage og leggetid utendørs, det gjør så ufattelig mye med humøret! Nå som dagene knapt nok kan gå raskt nok for min del (hemmelig, hemmelig) kjenner jeg litt ekstra på hvor viktig det er å holde seg opptatt med noe fra morgen til kveld. Snøhule- og snølyktbygging stod derfor på planen i dag. Så koselig!

Innendørs ventet det selvfølgelig pølser med brød etterfulgt av klementiner – akkurat som det skal være av og til 😉 

Kvelden min blir vel å merke ikke fullt så koselig; husarbeid står på planen! Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg har fem maskiner med rent tøy som skal brettes sammen og legges på plass..  Urk! Finnes det egentlig noe kjedeligere? Tvilsomt! Jaja, jeg har i alle fall kjøpt nytt sengetøy og noen fine, store puter til soverommet mitt så det er i alle fall en motivasjon til å få det riktig så rent og ryddig her hjemme. Haha, det er passelig håpløst når det må nye innkjøp til for å få meg til å ta i et ordentlig tak, HAHA. 

Nei okei, én episode av “Jane the virgin” nå, så skal leiligheten skinne som julestjernen om en times tid. Tjohei! 

 

Winter wonderland – dogs edition

 

Jeg juksa litt med alle voksen-oppgavene jeg skulle ha tatt fatt på i dag. Egentlig burde skittentøyskurvene tømmes og haugevis av klær vaskes, tørkes og brettes i tillegg til at både gulv og skuffer trenger en vask – men det får jeg rett og slett ta igjen. I stedet har jeg vært på en deilig tur med min gode venninne og våre to små sjelevenner♥ Det er så innmari deilig å være ute nå som snøen er på sitt aller mest perfekt. Myk, deilig og kram snø over alt – det blir jo ikke stort bedre enn det nå som vi går mot jul! Måtte den bare holde seg til over nyttår, for så å forsvinne frem til neste år… Det hadde vært noe, det! 

Se på disse søte “små”, da! De har blitt riktig så store nå, med sine 10 og 11 måneder. Eurasieren, Ino, er én måned eldre enn Felix, men syns ikke stort om å ta på seg noen storebror-rolle av den grunn. Han lar Felix herje og være den som styrer showet, det er nesten som om han fra dag én har sagt “det er viktigere for deg å være sjef enn det det er for meg, så bare kjør på du” 😉 Haha, de voffsene altså. For noen personligheter det er på dem! 

Nå som samvittighetslageret på hundefronten er fylt for en stund, skal jeg se om jeg ikke får tatt unna siste rest av julegavehandlingen i ettermiddag. Det er ikke mye som gjenstår, men for en følelse det vil bli å kunne si seg ferdig likevel! I alle fall etter at Dias har åpnet flere av gavene i jakt etter den som inneholdt en Twist-pose.. Han fant den, og spiste opp rubbel og bit. Nå ja, hunder er herlige – men de er til å bli sprø av også. 

Ha en nydelig dag da, dere! 

 

Putti Plutti Pott

 

I dag hadde Rampenissen en viktig beskjed; vi skulle ta båten over til byen, hvor vi skulle møte noen vi er glad i for å finne på noe gøy. Hvem vi skulle møte og hva vi skulle finne på fikk vi ikke vite før vi kom over til by-siden; der ventet mormor og morfar (mine foreldre) på oss, med billetter til Putti Plutti Pott-show! Hihi♥ Jeg har hørt “alle” snakke om at den riktige julestemningen ikke kommer på plass før det stykket er sett, og nå kan jeg virkelig forstå hvorfor. Jeg har ikke sett det selv før, men det må uten tvil bli vår egen, lille tradisjon fremover. Så innmari koselig – også så flinke barn! Jeg blir rent imponert – og ordentlig rørt, haha! 

Det å være mamma er helt magisk. Tenk at vi er så heldige å få oppleve barndommens gleder på ny gjennom barna våre! Det er jo så enormt mye å glede seg over, bare tanken får det til å krible i hele meg. Vi våknet jo til enorme mengder snø i dag også, så forhåpentligvis ligger det lenge nok til at både snømenn og snøhuler kan bygges i morgen. For en årstid – og for et liv♥ Jeg er så takknemlig, ord kan ikke beskrive det en gang! 

Jeg kan knapt tro at julen er så nærme – denne måneden er det så mye å glede seg til for min del, og at tiden har gått så fort kunne jeg ikke ha vært mer takknemlig for. Æææhh, lykkerus! Apropos lykkerus; jeg har både sjokolade og Pepsi Max ved siden av meg og så snart dette innlegget er publisert skal jeg klikke “Play” på episode elleve av “Jane the virgin” sesong 3. Hverdagsidyll på sitt beste! Oppvasken og det overfylte juleverksted-gaveinnpakning-rote-spisestuebordet mitt får pent vente til senere. Eller til i morgen. Det er snart jul, men ikke riktig enda! 

Har du sett Putti Plutti Pott? Har du funnet julestemningen ennå?♥ 

 

Nytt hår! Og nei, jeg spiller ikke i “voksenfilm”

 

Okei, i kveld var det virkelig digg å krype inn i fleecedressen og pakke seg inn i teppet på sofaen. Vi har hatt full rulle med både tur til kjøpesenteret, luftetur med hundene og ikke minst Lekeland i dag, så nå er en rolig og avslappende kveld helt greit. Jeg elsker dager som dette, særlig nå som vi teller ned til jul og knapt kan få tiden til å gå raskere! 

Haha, og ja; noen etterlyste bilde av det nye håret mitt – og det skal dere få! Sammen med en tekst som forteller litt om hvordan jeg føler meg med den nye sveisen, hahaha: 

Uff! Det tar nok bare litt tid å bli vant med det, tenker jeg. Jeg har jo gått med halvlangt, platinablondt hår i mange år nå, så det at det brått er mørkt og ikke minst så kort (jeg har vel kun hatt så kort hår én gang tidligere i livet?) var virkelig en stor forandring. Vel, som en på Snapchat sa det; når kvinner bestemmer seg for å klippe håret kort, tyder det på enten forandring i livet eller trøbbel på kjærlighetsfronten. Vel, sistnevnte kunne ikke ha gått bedre – men forandringer i livet er det så definitivt. 

Er dere flere som er slik? Forandrer drastisk på det ytre så snart livet endrer seg? Jeg tror det ligger noe i det for min del altså. Jeg lærer meg nok å digge det korte håret til slutt, bare tenk på Ruby Rose… Haha, det funker alltid! Nei, nå skal jeg hoppe innom Netflix for å se om jeg finner en eller annen koselig julefilm. Ååhhh, denne tiden av året altså! 

 

Et lite knippe av mine seneste artikler

 

Jeg føler at jeg begynner hvert eneste innlegg med skryt over hvor deilig dagen har vært, og i dag har det altså ikke vært noe unntak. Jeg har sløvet meg gjennom første episode av “Jane the virgin” sesong tre, og skal straks i gang med å snurre episode to før jeg forhåpentligvis finner det for godt å ta natta før det blir altfor sent. Hundene snudde i døra da vi skulle gå tur tidligere i dag, de er akkurat like begeistret for sterk vind som det jeg er, haha! Da tok de valget for meg; innedag it is! 

De har likevel fått sin dose trening innendørs, så nå ligger de som slakt ved siden av meg begge to. Slike kvelder er himmelske! Jeg har også fått gjort unna litt jobb i dag, det er deilig å være tilbake på den fronten etter eksamensinnspurten altså! Det er en stund siden jeg har delt av mine siste artikler med dere, så her får dere noen av dem: 

Slik kommer du deg over drittsekken
Gravid student? Dette har du krav på 
Hormonutslett hos baby 
Enslig forsørger? Dette har du krav på 
Slik blir du kvitt tørrhosten 
Slik får du babyen til å sove om natten 
Slik bør babyen sove på dagtid 
Tips når du skal velge kjøkkenvifte 

Forhåpentligvis kan noen av disse artiklene være til hjelp for noen 🙂 Som dere ser elsker jeg å skrive variert innhold, og det å bruke meg selv til mange ulike temaer er utrolig spennende, lærerikt og ikke minst morsomt. Det er nok ingen hemmelighet at jeg trives svært godt med å skrive til og for foreldre, men det stopper selvsagt ikke der. Det er jo noe av det absolutt beste med yrket mitt; jeg kan skrive om hva som helst – når som helst! Det er så gøy, og det er (i alle fall for meg) helt umulig å bli lei av denne jobben. 

Nå skal jeg som nevnt krype tilbake til pleddet og Pepsi max’en – “Jane” venter på meg på skjermen. Ha en strålende helg, folkens! 

 

Pampering day

 

Tidenes selvpleiedag: Check! Jeg møtte opp til frisøren et par timer før stengetid, og spurte nokså blygt om noen hadde tid til å ordne opp i marerittet av noen bryn. Etter et soleklart “ja, da!” kvinnet jeg meg opp til å spørre om hun ikke kunne ta en titt på det altfor slitte, uregjerlige håret mitt i samme slengen. Etter tidenes deiligste time med velvære (herlighet så undervurdert en ordentlig god vask med kur, massasje og hele pakka er!) ble håret klippet i en kort bob, og brynene fikk endelig en form som kan minne om nettopp bryn og ikke et kråkereir med heve- og senkemuligheter. Så digg! 

Etter frisørtimen dro jeg rett til solariumet for en etterlengtet halvtime der, og i dusjen hjemme ventet både peeling og kroppsskrubb. Er det rart at jeg føler meg som et nytt og forbedret menneske, eller? Så deilig! Resten av kvelden har gått til fullstendig avslapping med den femte boken i serien “Ekte fotballfruer” av Hege Norman-Stormbringer (anbefales på det sterkeste, men begynn med bok nummer én). 

Om en liten stund skal hundene få luft i pelsen en siste gang før jeg kryper til køys med lydbok på øret, og regnet piskende på vinduet. Denne dagen kjenner jeg at jeg virkelig trengte, sannsynligvis langt mer enn det jeg selv ante at jeg gjorde. 

Greit, sengen kaller i hvert øyeblikk. Ha en nydelig blåse-bort-natt, dere 🙂