10 ting jeg har lært denne uken

 

1. Om du hoster så mye at du nesten hoster opp dine egne lunger, er det en dårlig idé å spise sjokolade. I rest my case.  

2. Det er mulig å klaffe fullstendig med en person i løpet av bare få minutter. 

3. Det er ikke lurt å bære en kommode som ikke veier langt ifra det dobbelte av deg selv, helt alene. Det får man svære blåmerker av, særlig på lår, legger, mage og armer. 

4. Å stå opp klokken 07.00 er faktisk innmari behagelig. 

5. Det er ingen skam å bruke bedøvelsekrem når store og vonde områder skal tatoveres. Noe så digg!

6. Lite er mer hverdagsglede enn når du kvelden før første skoledag kommer på at du har glemt å kjøpe ryggsekk, og venninnen din stiller opp på døra med både ryggsekk og deilige kjeks♥ 

7. Det er faktisk litt koselig å ta kollektiv transport.

8. Duftpinner er undervurdert. Særlig de med lukten av rent sengetøy. Oh my! 

9. Man bør ikke forlate kattunger alene dersom man har et vannglass stående på bordet eller er godt i gang med nabbyperling. 

10. En stabil kvalitetslaptop veier ganske mye, særlig i kombinasjon med tjukke bøker og rosa penalhus. 

Har du lært noe nytt i det siste? 

HUSK: SPØRSMÅLSRUNDE PÅ BLOGGEN NÅ 🙂 (LINK) 

 

Spørsmålsrunde: Ask me anything

 

Puuuhh, første skoledag er vel overstått, og med det har jeg allerede feiret med et lite kakestykke fra Rema 1000. Haha, skal det være, så skal det være! Det var selvfølgelig ikke en spøk fra skolens side; første skoledag var matematikk-dag.. Jeg hadde virkelig ikke troa på å få til noe som helst, men jeg ble faktisk ganske overrasket over at de gamle kunstene (som jeg hadde bruk for for ti år siden…) ikke var fullt så bortglemt som det hadde fryktet i forkant.

Matematikk er definitivt det faget jeg er dårligst i og som jeg har lavest forventning til min egen prestasjon i, men jeg begynner i det minste å håpe på en 3’er etter eksamen den 20. november. Iiiik, det er ikke lenge til en gang, jo! 

Nå skal jeg sette i gang med husvask og lekser (!!), så i mellomtiden tenkte jeg å kjøre en gammeldags spørsmålsrunde. Så, lurer du på noe? Spør da, vel! Det er selvfølgelig helt i orden å være anonym. 

 

New ink – again

 

For en dag! Jeg møtte opp på trappen til tatovøren min klokken elleve i dag tidlig, og få timer senere kom jeg ut med noen få detaljer ekstra på sleeve’n min, og en splitter ny tatovering på fremside av venstre lår. Ææh, nytt blekk gjør noe med hele meg. Det er nesten litt rart, men det er virkelig noe med det altså.. Jeg blir lettere til sinns, føler meg bedre og ikke minst er det så utrolig gøy å pynte kroppen litt ekstra. Jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd! 

Denne gangen falt valget på en gammeldags fjærpenn som “skriver” ordene “Neverending story”. Det er så meg, og så perfekt til den nye fasen av livet mitt. For det er jo slik jeg er; for hver fase i livet, tatoverer jeg meg. Jeg elsker å snakke om tatoveringene mine – men forteller jeg hva de alle står for, blir du raskt langt langt bedre kjent med meg enn jeg som regel er komfortabel med, hehe. De har hver sin historie, det er helt sikkert. 

Mitt nyeste tilskudd av blekk står for så mye. Fjærpennen i seg selv er selvfølgelig et symbol på forfatterskapet mitt og min forkjærlighet for det å skrive, mens teksten betyr så utrolig mye. “Neverending story”. Det oppsummerer egentlig det meste. Jeg har blitt alenemor (noe også de tre rosene på sleeve’n min står for; de er for meg, Sienna og pappaen hennes), jeg har satt i gang med utdannelse nummer tre og livet mitt går liksom.. Fremover. Det ender ikke, jeg stanser aldri på stedet hvil i livet mitt. Det er alltid noe nytt – og jeg elsker det. 

Se! Blåmerkene mine etter kommode-slosskampen begynner endelig å roe seg ned, haha. I alle fall etter redigering av både lys og kontrast i tillegg til å ha lagt på filter.. Haha! 

I skrivende stund sitter jeg med sjokoladen ved min venstre side, og straks skal vannglasset mitt fylles opp med pepsi max og isbiter. Mmmh, lite skriker “kos” så høyt som det! I morgen må jeg være på plass ved skolebenken allerede 08.15 så det kan jo bli… Interessant. Gir meg selv ti plusspoeng dersom jeg klarer å levere Sienna i barnehagen i noe annet enn pyjamas og tannkost. Haha, neida! I alle fall; det verste er at det står *trommevirvel* matematikk på planen! Den første ordentlige skoledagen! Det må være en spøk. Jeg krysser fingrene for at det er det, men noe i meg sier at Akademiet ikke tuller med meg… Jeg tar derfor med meg bøkene likevel, sånn i tilfelle det faktisk er så grotesk som det.

Jaja, det står i det minste ♥Norsk♥ på planen for torsdagen! Det blir bra, det. 

 

Latest snapchat’s

 

For én gangs skyld har det føltes ut som om  helgen har vart i evigheter. Det er lenge siden sist, så innmari deilig. Jeg er fremdeles syk selv om jeg endelig er på bedringens vei, så vi har tatt det helt med ro denne helgen. Det er så undervurdert, selv om det for all del er gøy å finne på litt sprell også. Det får vi forhåpentligvis muligheten til i løpet av denne uken, når formen min skal være hundre ganger bedre enn den er nå. Seriøst, jeg hoster til jeg brekker meg hele tiden. Ikke spesielt kult for en emetofobiker det altså, haha! 

Uansett; jeg tenkte å informere om at jeg har åpnet Snapchat-kontoen min igjen. Der er jeg halvveis aktiv på Mystory, men kommer til å jobbe med det langt mer fremover. Der får du et tettere innblikk i min hverdag som mamma, student, journalist, forfatter – og livsnyter på toppen av det hele. Legg meg gjerne til: Lizbethosnes

Nå skal jeg forsøke å dra en halvsliten kropp opp fra sofaen for å få gjort unna litt husarbeid. Gulvene skal støvsuges og vaskes, overflater skal vaskes og kjøkkenskapet trenger sårt en omgang med kasting og sortering. Vær så snill fortell meg at jeg ikke er den eneste som har null kontroll over tørrvare/godteri-skapet..? Det ser virkelig ikke ut, haha. Det verste er at kjøkkenskapene er gjennomsiktig i tillegg. De skal forresten byttes ut i løpet av året, dersom alt går etter planen! Nytt kjøkken har jeg ønsket meg siden den dagen jeg flyttet inn hit, men nye fronter på skapene kommer jeg veldig langt med. Om noen har tips til hvor dette kan kjøpes for en studentvennlig pris, hyl ut! Vi har IKEA-varehus her, men ikke selve butikken, om det skulle ha noen betydning.

Ellers må jeg til byen en tur også; innkjøp til barnebursdagsfeiring må gjøres, og jeg bør virkelig få tak i en skolesekk snart også. Jeg kan allerede kjenne hvor ødelagt nakken min vil være dersom jeg bruker en av skulderveskene mine til både bøker og datamaskin én eneste dag.. Uæh! Men først; husarbeid. Så får vi se om jeg ikke heller tar shoppingen i morgen, etter tatoveringstimen som venter på meg da. Gleder meg til å vise dere det siste tilskuddet på kroppen! 

 

Svar på siste stilte spørsmål: Forelskelse, giftemål, forhold, hunder og tidsklemma

 

Ville du ha klart å redde forholdet med eksen dersom du fulgte dine egne tips i innlegget om å ta vare på parforholdet i småbarnstiden
Jeg vil ikke utdype så mye om bruddet, men det var jeg som valgte å gjøre det slutt – og det av helt andre grunner enn de som dukker opp i dette innlegget. Har man ikke sterke nok følelser for en person, vil det heller ikke fungere. Både en selv og barna har det best så lenge foreldrene er glade, det er min mening 🙂 

Er du forelsket nå? Du virker så glad! 
Haha, så gøy at det blir lagt merke til at jeg er glad om dagen. Men; er jeg ikke alltid det, da? 😉 Hmm.. 

Hvordan aktiviserer du hundene nå som du går skole? 
På samme måte som alltid. De er tre svært ulike hunder, og har dermed ulike behov. Dias har HD og trenger turer hvor han får brukt musklene sine i bakker samt svømmetrening uten så mye spasering på asfalt, mens Felix krever enda mer fysisk og psykisk mosjon enn det de andre gjør. Jeg trener alle tre hundene på sporsøk, generell lydighet og litt triks innimellom, mens Aqua er den som får minst fysisk trim. Hun trives ikke godt med å gå tur, men dette er helt klart noe jeg har jobbet mye med i de to årene jeg har hatt henne. Det bedrer seg stadig, men noen fjellgeit blir hun nok ikke. Hun trives langt bedre med mye lek og innlæring av triks, enn å gå lange turer. Hun får bli med på kortere spaserturer, og får være hjemme med en av de to andre mens jeg prioriterer den tredje etter dens behov den dagen. Generelt får alle hundene to korte turer per dag, mens Felix får en lengre tur hver dag i tillegg til mye sosialisering og lek med andre hunder. Med Dias må jeg se an formen hans, men i snitt får han tre ordentlig gode turer per uke i tillegg til de kortere turene. Alle hundene trenes daglig med godbiter og skryt, og alle får løpe fritt på egnede områder tilrettelagt hver og en minst en gang i uken. Jeg ser ikke for meg at dette vil forandre seg nå som jeg går skole, annet enn at Felix gradvis vil trenge mer og mer fysisk mosjon så vel som psykisk trening etterhvert som han blir eldre. Det skal også sies at de tas ut på plenen for lufting flere ganger om dagen i tillegg, selvfølgelig.

Hva er hemmeligheten bak å få til så mye som det du gjør? 
Helt ærlig? Jeg har det bare gøy. Bortsett fra enkelte deler av husarbeidet, gjør jeg sjelden noe jeg ikke syns er morsomt, spennende eller på andre måter givende. Jeg absolutt elsker skole og ny lærdom, jobben min er hobbyen, å være mamma er det jeg elsker høyest her i verden og hundene er fantastiske turkamerater som sliter med ut på en god måte. Jeg er så heldig som får fylle dagene mine med alt jeg liker å gjøre! Det gjør det enklere å tvinge meg selv til å gjøre alt jeg ikke kan fordra, som å brette sammen og legge på plass klær, eller skifte på senger. Haha! Det er virkelig ikke noe å klage på. Ja, og et ekstra-tips; jeg har blitt flink til å sove. Selv om jeg ikke alltid er så flink til å legge meg tidlig, presser jeg som regel inn en liten powernap på dagtid når det går. Søvn er virkelig undervurdert. 

Når bør man gjøre det slutt med kjæresten, om man er usikker på forholdet? 
Jeg er overhodet ingen ekspert og jeg kan absolutt ikke si hva andre bør eller bør unngå å gjøre. Likevel mener jeg at dersom du tenker på å dra eller fryder deg over tanken på å ikke lenger være i forholdet i en bra periode forholdsmessig, er det på tide å pakke sakene – enten det er dine eller hans. Det er min ærlige mening. Jeg syns ikke at noen burde gjøre det slutt i en dårlig periode, med mindre det er ekstremt mange og lange av dem. For meg betyr det langt mer om man har en god periode og likevel ønsker å dra. Men; dette må man kjenne på selv. Ingen kan fortelle deg hva som er riktig eller galt for deg. 

Hvor mye tjener du?
Søk meg opp på skattelistene neste år, du 🙂 

Får du støtte av NAV nå? 
Nei, det gjør jeg ikke. Jeg får utvidet barnetrygd (= en ekstra barnetrygd, altså cirka 980 kroner ekstra i måneden) slik alle aleneforeldre med hovedomsorgen for et barn får, men ellers ingenting. 

Hvilket parti stemmer du på? 
Jeg er medlem i Fremskrittspartiet, og stemmer derfor FRP. Det har jeg alltid gjort, og det står jeg ved. 

Har du ikke krav på overgangsstønad? 
Det vet jeg ikke. Sannsynligvis har jeg det. 

Du virker ganske “streng” når det kommer til en ny kjæreste. Hvordan tror du det vil bli mottatt? 
Så lenge vedkommende er den riktige for meg, blir det tatt godt imot. Om det ikke blir det, ligger svaret allerede der egentlig. Jeg har ikke satt mine “krav” for moroskyld, de er der ettersom jeg vet hva jeg vil ha og hva jeg rett og slett ikke vil vike på. Det er klart at man må inngå kompromiss i et forhold, men enkelte av mine krav vil jeg overhodet ikke rikke meg på. Jeg har det såpass bra med meg selv og det livet jeg har nå, at det føles veldig riktig å sette en standard for hvordan jeg vil ønske å ha det også i fremtiden. Jeg viker ikke ved min egen lykke, den har jeg ansvar for selv. Jeg forventer selvfølgelig også at en eventuell kjæreste skal ha ønsker og “krav” tilbake, altså, så lenge de ikke krasjer fullstendig med mine. 

Hvor mye betyr Siennas følelser ovenfor en ny kjæreste? 
Absolutt alt. 

Hvordan tror du Sienna vil reagere på at du eller pappaen får nye kjærester? 
Jeg kommer ikke til å blottlegge hennes privatliv og følelser på bloggen 🙂 Én ting er sikkert; ingen av oss ville ha overtrampet henne uansett, og vi er begge opptatt av å sette henne først – koste hva det koste vil. 

Hva tenker du om å gifte deg en dag? 
Jeg tror ikke at det kommer til å skje. Med det sagt har jeg vel å merke planlagt absolutt alt annet enn selve bryllupsåret, haha! Jeg mener det; jeg har tankene klare om alt ifra dato (måned og dag, selvfølgelig) til vielse, til cirka brudekjole og det meste av oppsettet rundt bryllupet klart allerede. Jeg er helt håpløs, haha! Det skal sies at dersom jeg noensinne skal gifte meg (som jeg igjen tviler sterkt på) kan alt annet enn datoen (bortsett fra året, selvfølgelig) diskuteres, altså. Jeg er ikke helt kontrollfreak eller… Kremt. “I’m not crazy, my mother had me tested!” – Sheldon Cooper. 

 

Slik redder dere parforholdet i småbarnstiden

 

Ganske ironisk at dette innlegget kommer fra en alenemor, ikke sant? Vel, jeg føler at jeg har en del å bidra med i denne sammenheng. Kanskje nettopp fordi jeg ble alenemor da datteren min var like over tre år gammel. Det er ingen tvil om at mange parforhold skranter i småbarnstiden, det er ikke uten grunn at flere eksperter fraråder småbarnsforeldre å gjøre det slutt i nettopp denne perioden, ettersom det ofte er en periode som vil by på mange utfordringer en kanskje vil overvinne med tiden. 

I alle fall; jeg sitter ikke med en fasit, men en klar og tydelig “oppskrift” på hvilke grep jeg vil ønske å ta i et eventuelt fremtidig forhold som jeg helt klart mener vil kunne styrke forholdet i en hektisk periode: 

♥ Sett av tid til hverandre 

Dette er uten tvil det viktigste – men også det vanskeligste – punktet for meg. Jeg var blant dem som sjelden hadde barnevakt og som overhodet ikke ønsket barnevakt til “unødvendige” ting som egen- eller kjærestetid. Skulle jeg ha barnevakt skulle det jo være av en viktig grunn, som jobb, sykdom eller lignende. Vel, om du vil at et parforhold skal vare – er det viktig å prioritere det. Jeg forstår for alt i verden deg som ikke kan forestille deg å sende bort babyen eller barnet ditt “bare” for å gå på kino, spise middag eller bare ha en hyggelig kveld hjemme. Tro meg, jeg har vært der. Men; det bør definitivt prioriteres oftere av mange. Min erfaring nå som jeg har blitt alenemor og dermed logisk nok ikke har datteren min hos meg hvert eneste sekund av hvert et døgn i året, er at det blir enklere med tiden. Det føles ikke slik i begynnelsen, og selv når du blir “vant” med det vil det kjennes ut som om du mangler en arm, en fot eller en del av hjertet ditt. Likevel, det er så verdt det. Prøv så snart dere føler dere klar for det, og dere vil ikke angre (etterhvert – første kvelden vil dere sannsynligvis det). 

Bruk kveldene sammen 

Jeg jobber om kveldene. Hver eneste kveld, hver eneste uke, hver måned – året rundt. Jeg setter av minst fem timer til jobb hver kveld, det har jeg gjort siden jeg startet opp firmaet mitt i begynnelsen av 2015. Det ville være enkelt for meg å avfeie enhver anledning til å finne på noe annet; jeg må jo jobbe. For andre kan det dreie seg om andre ting; hobbyer, serier eller sosiale medier, for eksempel. Det er så altfor lett å synke ned i hver sin sofakrok når kvelden kommer, og bli der til søvnen inntar dere. Den fellen kommer jeg aldri til å falle i igjen. Nå som jeg er student i tillegg til å drive firmaet sier det seg selv at jeg ikke kan slenge bort datamaskinen til fordel for timevis med seriemaraton, men også jeg kan prioritere når den tid kommer. Jeg kan velge å sette av to eller tre timer til noe hyggelig med en fremtidig kjæreste. Det betyr bare at jeg må ta igjen tiden for meg selv en annen gang. Og det er det vel verdt! Om det ikke føles verdt det, er heller ikke forholdet det etter min mening. I begynnelsen kan det være greit å fastsette et tidspunkt for egentid i hver deres sofakrok, før dere finner på noe dere begge har lyst til å gjøre sammen når klokken bikker det avtalte tidspunktet. Ikke at hverdagen bør være så strukturert som det i all evighet, men det får i alle fall ballen til å rulle (ut av skjermen). 

♥ Vær enige om ansvarsfordelingen 

Dette er et sårt punkt for mange. Særlig førstegangsforeldre aner jo virkelig ikke hva de begir seg ut på i rollen som foreldre – det gjelder oss alle før vi står i det. For meg er det så innmari viktig å tidlig bli enig om hvem som gjør hva, og hvilke forventninger man har til hverandre. Skulle jeg noensinne få et barn til skjer det ikke for alt i verden at jeg drar lasset alene. Aldri i livet. Her vil det være 50-50 arbeidsfordeling fra det sekundet min andre halvdel kommer hjem fra jobb, og slik vil det være til morgenen etter. Og slik fortsetter det. Døgnet rundt. Man er to om å bli foreldre sammen, og man skal være to om det som følger med det. Selv om det sier seg selv at jeg er den som må opp for å amme midt på natten, betyr ikke det at pappaen nødvendigvis kan snorke videre. Bleier skal skiftes og baby skal fås i søvn igjen. Om dette er noe jeg eventuelt vil komme til å ta alene dersom det kjennes greit for meg, både forlanger og forventer jeg ekstra tid til å ta igjen søvn morgenen etter. Da får han eventuelt stå opp om morgenen, levere en sulten baby til puppen og deretter ta seg av alt av morgenstell før han vekker meg med en fornøyd baby og et kyss på kinnet. Storforlangende? Kanskje, men slik skal det bli. Ellers er jeg strålende fornøyd med ett barn som jeg i over tre år tok meg av alene 50% av tiden, og som jeg i ettertid har hatt hovedomsorgen for alene. Da blir det opp til ham, da. Uansett; poenget mitt er ikke at alle skal leve etter mine strenge regler for et eventuelt nytt barn. Min tanke bak det hele er å tidlig være enig om hvem som gjør hva og når, og hvilke forventninger det settes til begge parter. I mine øyne kan det å være hjemme med et barn definitivt sammenlignes som å gå på jobb med tanke på at man blir sliten og har behov for å koble av i noen minutter. Skal én slenge seg på sofaen mens den andre tar seg av babyen eller husarbeidet, skal den andre få samme mulighet senere – og det før babyen sover søtt i sengen sin. 

♥ Vit at dette er en periode 

Småbarnslivet er en periode og særlig babytiden går rasende fort – selv om det overhodet ikke kjennes slik ut når man står midt i bleieskiftet av en kolikkbaby og med alt ifra morsmelk til gulp til snørr og andre raritetet fra topp til tå. Det går over! Dette er en periode, en relativt kort en også. Ja, det vil være slitsomt. Det vil føles ut som om det aldri noensinne blir bedre og at livet ditt for alltid vil bestå av å utelukkende gjøre “mammating” døgnet rundt. En dag vil du savne det. Kanskje ikke med det første og kanskje ikke så fryktelig intens, men det kommer en tid hvor alt du kunne ønske deg var å få oppleve én eneste kveldsamming til, eller et eneste lite gurglende, siklende babysmil fra en liten skatt. En dag vil du ha all tid i verden til å tenke på deg selv, og jeg kan bare forestille meg hvor tomt det må føles den dagen du innser at livet har blitt nettopp slik. 

 

Og du? Hang in there. 

 

 

Første skoledag; stuck i heisen med en annen elev

 

Første skoledag, som riktignok var et informasjonsmøte og ikke forelesning, er herved unnagjort! Min første dag på Akademiet begynte, selvfølgelig, med at jeg ble sittende fast i heisen med en medelev. Haha, det er så typisk meg som man overhodet kan få det. Det setter liksom en standard for resten av skoleåret føler jeg; det er så meg. Resten av dagen gikk fint, da. Jeg fikk virkelig kjenne på det å være elev, eller student som det nå kalles, igjen.. Det føles litt rart, egentlig. Skummelt, men på en god måte. 

Timeplanen har jeg også fått, den er fint notert ned på førsteside av min rosaglitrende informasjon-skrivebok. Bare det er kjempegøy, jeg gleder meg så innmari til å notere flittig, gjøre oppgaver og rekke opp hånden for hver minste detalj jeg ikke helt forstår. Jeg er så glad for at jeg ikke har så mange lesere på denne bloggen, jeg tipper jeg kommer til å kjede dere få som er her inne ihjel med skolerelaterte blogginnlegg, haha. 

Til dere som lurer på dette med skolen; jeg er altså privatist, og tar generell studiekompetanse etter 23/5-regelen. Dette innebærer da at eksamensresultatene mine er det eneste som teller i forbindelse med videre høyskole etter dette året. Jeg må ha minst 3 i matematikk og ellers er snitt på minst 4,5 for å komme meg dit jeg vil. Det skal jeg fikse! I alle fall den siste biten der, matten ser jeg mørkt på.. Haha! Neida, alt går vel. 

Uansett; de siste dagene har gått til mye lek og moro for både store og små. Høsten har definitivt inntatt oss den siste tiden, og glad er jeg for det. Finnes det egentlig noe bedre enn høst, varme pledd og en god film? For ikke å snakke om de hyggelige inneaktivitetene for både Sienna og meg. Hobby-ting står definitivt høyt på listen hos oss om dagen, hihi. 

Ikke for det, vi har selvfølgelig beveget oss en del ute også. Det er jo noe helt eget med det, særlig i de få øyeblikkene hvor jakken kan tas av og den siste resten av sommersolen kan nytes til det fulleste.. Aaahh, nei, nå ser jeg bare frem til høst og kos! Og skole. Og antrekk som viser at jeg faktisk gjør noe mer i løpet av en dag enn å handle på butikken, jobbe hjemmefra og lufte hunder.. Det er en helt egen glede bare det! 

Nå skal jeg lufte hundene en siste lille rusletur før natta. Jeg har begynt på boken “Engletreet” av Lucinda Riley, nå. Hun har ikke skuffet meg hittil, så det skal bli spennende å følge med i denne boken også. Jeg tror rett og slett at jeg har fått en ny favorittforfatter i det jeg liker å kalle sjangeren “Feelgood” jeg, altså! Det er så enkel og grei litteratur, som samtidig er givende – om det overhodet gav mening? Uansett; sjekk ut bøkene hennes. Særlig serien “De syv søstre”, de tre bøkene som har kommet ut til nå er nydelige. 

Kryss fingrene for at jeg ikke blir stuck i heisen med nok en elev på onsdag, da! 

 

Get to know me – spørsmål og svar

 

/Lånt fra Sofie Nilsen med tilleggsspørsmål 

Hvor høy er du?
165 centimeter

Hva er du mest redd for?
Bortsett fra at noe skal skje med mine nærmeste; kvalme og oppkast. No doubt. 

Hva er din største drøm?
Min største drøm var å bli mamma. Det har jeg oppnådd♥ Jeg har drømt om å bli journalist og forfatter, det har jeg også fått til. Jeg har drømt om en utdannelse – den er på plass. Jeg har drømt om å eie mitt eget hjem, noe som også er gjennomført allerede. Hva jeg drømmer om nå er jeg faktisk ikke helt sikker på, jeg føler egentlig at det er måte på hvor mye man kan ønske seg. Men ja, et småbruk og mange nye opplevelser og reiser er definitivt en drøm – og et mål. 

Hvor mange kjærester har du hatt?
3.

Hva gjør deg sint?
Altfor lite. Det skal så uendelig mye til for å overhodet få meg irritert, haha. Men selvfølgelig; urettferdighet og vold mot barn og dyr gjør meg selvsagt forbanna. 

Hva gjør deg glad?
Sienna, selvfølgelig♥ Ellers er det de små tingene i livet som gjør meg glad, som gullkorn fra verdens beste lille jente, en god treningsøkt med en av hundene, en god bok, overraskelser, fine turer, gode samtaler.. Åh, det er mye. Jeg er generelt bare veldig, veldig glad. Haha! 

Beskriv deg selv med tre ord?
Spontan, naiv og selvsikker

Har du noen hobbyer?
Jobben min er hobbyen min, haha. 

Hva er favorittsangen din?
Disturbed – Sound of silence 

Hvilken kjendis ville du møtt/datet?
Jeg har utrolig lyst til å møte Lucinda Riley! Hmmm.. Hvilken kjendis jeg ville ha datet? Det må bli Charlie Sheen, HAHA. Skulle vel ha klart å riste litt vett i ham vel? 

Favoritt drikke og mat?
Pepsi max, definitivt! Av mat er jeg glad i det meste bortsett fra fiskeboller, sushi og alt som inneholder ordet “blod”, haha. 

Neste reisemål?
Aner ikke! Jeg har ingen planlagte reisemål foran meg nå, ettersom skolen skal prioriteres i førsteomgang. Det blir også en del jobb i skoleferiene fremover, så jeg aner ikke om jeg vil få tid til noen reise med det første. Det eneste jeg vet sikkert er at det første reisemålet mitt etter at Sienna har blitt stor nok til at mamsen kan dra på nye eventyr på egenhånd, er at jeg skal sette meg på første og beste fly til et eller annet sted jeg overhodet ikke har planlagt på forhånd. Det blir bra. 

Favoritt årstid? 
Høsten♥ 

Hvordan ser drømmelivet ut?
Jeg lever allerede drømmelivet. 

Hva er du mest avhengig av?
Pepsi max. 

Hvem er din bestevenn? 
Jeg er så heldig at jeg har flere av den slags♥ Lillebror troner definitivt høyt på den listen, da. 

Hva liker du best med deg selv? 
Selvsikkerheten, tror jeg. 

Hva er ditt fulle navn?
Lizbeth Iren Sæther Osnes

Liker du best å være singel eller i et forhold?
Jeg har aldri trivdes så godt med meg selv og livet mitt som det jeg gjør nå. Alt jeg vet er at det må en utrolig spesiell person til for å forandre på svaret mitt til dette; singellivet. 

Har du en utdannelse?
Jepp! Jeg er utdannet journalist. 

Hva er stjernetegnet ditt?
Skorpionen, i alle fall etter det originale stjernetegnet. Jeg er altså født 18. november. 

Hvordan har du det akkurat nå?
Veldig, veldig bra. 

Er du prippen eller uredd for å få skitt på fingrene? 
Jeg er definitivt ikke prippen i det hele tatt. Jeg er ikke redd for å ta i et tak, og litt skitt (eller blod og gørr) må man tåle. Det ser imidlertid ut til å overraske de fleste, jeg ser kanskje ikke ut som typen til å spa hestemøkk eller bløgge en fisk? 

Ville du ha bodd alene i en hytte i en skog uten Internett-dekning i én måned om du fikk 100.000 for det? 
Akkurat nå? Nei, jeg ville ikke ha vært borte fra Sienna så lenge. Når hun blir voksen? Definitivt. Jeg hadde ikke trengt pengene for å gjøre det, heller. Hmmm.. Noe for “bucket-listen” min, kanskje? 

Har du piercinger? 
Niks, ingen. Jeg har tatt ut alle sammen. 

Har du tatoveringer?
Ja, en god del. Rundt 11-12 stykker kanskje? 

Blomster eller sjokolade? 
Gi meg begge deler og jeg sier som Ash i Pokémon: “Jeg velger deg!”. Haha neida! Bare nesten… 

Hva skulle du egentlig ha gjort akkurat nå? 
Jobbet. Jeg prokrastinerer på Liz-vis. 

Hva hadde du gjort dersom du vant 1 million kroner? 
Betalt ned billånet og en del på boliglånet, og spart resten. Jeg er litt kjedelig. 

Når pleier du å legge deg? 
Altfor sent. Det blir sjelden natta før klokka er tre, for å si det sånn. 

Når kysset du noen sist? 
Hemmelig, hemmelig. 

Er du A-menneske eller B-menneske? 
Jeg elsker å legge meg sent og stå opp tidlig, haha! Det er ikke sjelden at en aldri så liten powernap sniker seg inn i dagsplanen. 

Hvilken skostørrelse bruker du? 
Egentlig 37, men jeg kjøper alltid 38 eller 39. Jeg elsker å ha god plass i skoene – ikke minst til fluffy sokker. 

Hva er irriterende med å bo med deg? 
Jeg er elendig til å brette sammen og legge på plass klær, haha. Det ligger som regel en hel haug på tørkestativet som jeg “aldri” gidder å ta fatt på. Jeg er også avhengig av å ha på enten TV eller lydbok til jeg sovner, jeg glemmer alltid å bære ut glassene mine fra soverommet, jeg har cirka 50 flasker med diverse sjampo, balsam, hårkur og what not i dusjen og det kommer helt enkelt ikke på tale at jeg skifter lyspærer eller steker biff. Sånn ellers er jeg ganske enkel og grei, altså.. 

Har du et kallenavn? 
Så godt som alle kaller meg Liz, så jeg føler vel egentlig at det er mer mitt egentlige navn enn et kallenavn. Det er egentlig litt rart og unaturlig å bli kalt “Lizbeth” av andre enn foreldre og søsken, haha. Bortsett fra det har jeg ingen så vidt jeg vet. 

 

 

Løksuppe og opphostede lunger

 

Hva jeg har gjort siden sist, sånn bortsett fra å hoste opp lungene mine fra tid til annen? Særdeles lite annet enn å bli skjemt bort av verdens beste foreldre, spist kake og presset i meg usunne mengder Sanasol, vitaminbjørner og Solvipect. Ja, og gjort mitt beste for å følge litt med på “Orphan Black”, som på sin merkelige måte interesserer meg litt. Jeg må jo vite hva som skjer med den skrullete gjengen! Jeg har akkurat begynt på sesong 3, og helt ærlig har det ikke vært spesielt spennende før nå nylig. Anbefales likevel så langt! 

Jeg har også en del jobb igjen å gjøre før første skoledag er her. Uæææh, jeg starter om én uke, jo! Jeg gleder meg så fælt, men fy søren så skummelt det er også. Kryss fingrene for meg, det vil jeg garantert trenge.. 

Fra syt til helbredelse – noe jeg krysser fingrene for at denne suppa vil utrede – jeg bare dele oppskriften på verdens beste løksuppe: 

1. Skjær 3 gule løker i ønskelige biter, før du kutter opp 1 rød chili i småbiter 
2. Stek løk og chili sammen med finkuttede hvitløksfedd (eller bruk hvitløkspulver) og en liten dæsj Provence-krydder med en passelig stor dose matolje
3. Strø over cirka en spiseskje sukker og rør godt rundt 
4. Hell i 5 desiliter vann, og la dette koke opp 
5. Tilsett så en kjøttbuljong-terning og la suppen koke i 10-15 minutter 

Serveres med ferskt brød med store (!) mengder smør på. Nam! 

Jeg har blitt så altfor glad i supper for tiden, haha. Det er jo så enkelt og godt – og ikke minst lett å mestre fra bunnen av. Jeg er definitivt ingen hobbykokk, men det er alltid gøy å få til noe nytt. Denne suppen har jeg hentet inspirasjon til fra den koselige Facebook-gruppen Vegard Mois Matprat

Nå skal jeg svinge meg rundt for å ta siste del av husarbeidet; sengen min skal byttes på, og gulvene skal få omgang nummer to for dagen med moppen i hvert øyeblikk. Da er det faktisk 100% strøkent her! For en følelse! Ja, om du ser bort ifra vaskerommet, da. Og den enorme haugen av rene klær på tørkestativet som jeg aldri orker å en gang tenke på å brette… Haha. Man kan da ikke ha alt på stell, heller – kan man vel? 

 

Viljestyrke, eller kjæresten til Chris Brown?

 

Er det mulig å være så sinnsykt sta som det jeg er? Vel.. Det startet med at jeg kjøpte en ny kommode til Siennas rom. Brukt, selvfølgelig, både fordi jeg har blitt mer miljøbevisst den siste tiden men også fordi jeg overhodet ikke evner å skru opp noe som helst fra en flat pakke. Jeg burde ha skjønt tegningen da vi var tre personer som slet med å få kommoden 5 meter fremover og inn i den lille bilen min. Om jeg skulle ha hjelp til å flytte kommoden de mange meterne (i oppoverbakke og opp trapper!) fra bilen og inn? Absolutt ikke. Om jeg skulle få kommoden inn natt til i dag, koste hva det koste ville? Definitivt. 

Det endte selvfølgelig som det måtte gå. Jeg er glad for at det ikke er bikinivær på Sunnmøre for tiden. Hadde noen sett lårene, armene eller magen min her og nå, ville de ha ringt krisesenteret for mishandlede kvinner. No doubt. Det ser rett og slett ut som om jeg er kjæresten til selveste Chris Brown. Kroppen min er stappfull av svære, hissige blåmerker og jeg er ganske sikker på at naboene mine tror at en pensjonert, nordlandsk fisker streifet rundt i området i natt. Språkbruken min tilhørte ikke akkurat en blond, liten småbarnsmor. 


Sånn cirka 4 av rundt regnet 100 blåmerker. Vær så god. 

Men joda, den rundt 80-90 kilos tunge kommoden skulle opp bakken, opp trappen, gjennom stue og kjøkken og inn på Siennas rom. Det var ikke snakk om annet. Hvor jeg får styrken fra med mine nesten halvparten så mange kilo som det denne kommoden selv har, vet jeg ikke. Men, det gikk! Og fy søren, så stolt jeg var. Det er klart at sånt måtte dokumenteres både på snap og på bloggen. Førstnevnte med haugevis av kommentarer som “Herregud, du er håpløs” eller “Seriøst? Du kunne bare ha spurt om hjelp”. Ikke sjanse. Skal man klare seg selv, så skal man gjøre det 100%. Bortsett fra når det kommer til å klippe plenen eller å skifte lyspærer, da. Etter denne innsatsen begynner jeg nesten å lure på om jeg kanskje kan være i stand til sånt likevel… Det finner vi aldri ut av. 

Uansett; nå ligger jeg syk og svak på sofaen. Årstidsskifte og nytt barnehageår kjennes på kroppen. Når jeg ikke er i ferd med å hoste opp lungene eller famle i blinde etter nesesprayen fordi øynene er for såre til å kunne åpnes, prøver jeg å gjøre unna litt jobb. Nå er det bare litt over en uke til jeg begynner på skolen igjen, så det hadde vært innmari greit å få unnagjort de fleste oppdragene jeg har liggende for øyeblikket.

Litt mer hostesaft, enda flere spruter med nesesprayen og enda flere vitaminer skal inntas – så skal jeg nok være i form til bryllup i morgen. Tjohei! En av mine barndomsvenninner skal traske ned alteret i morgen, og jeg kan ikke hjelpe for at det får meg til å føle meg litt… Gammel? Haha. Det skal nok bli hyggelig, selv om denne formen tilsier at det blir alkoholfritt på meg. 

Og ja; en dag skal jeg lære at det er helt i orden å be om hjelp. Bare ikke når det er snakk om en teit kommode.