Nyttårsforsetter – året 2017

 

♣ Jeg skal fullføre Barnebokforfatter-kurset og Skrivedisiplin-kurset hos Forfatterskolen

♣ Jeg skal komme inn i en god arbeidsrutine som faktisk kan kalles en rutine, og ikke litt-her-og-der-som-jeg-føler-for-arbeidsdøgn. 

♣ Jeg skal komme meg ut – både på tur og på fest – oftere. 

♣ Jeg skal fortsette å være like måteholden med sjokolade, godterier og annet snacks som det jeg har vært de siste par månedene. 

♣ Jeg skal skrive ferdig den ene barneboken jeg er i gang med, og det rimelig kjapt etter at det nye året ringes inn. Hjelp! 

♣ Jeg skal markedsføre og forhåndsselge den første barneboken jeg skrev i 2016, og med det den første boken jeg har skrevet som har blitt antatt av et forlag. ÆÆÆH! 

♣ Sienna og jeg skal kose oss max sammen, med tonnevis av turer, påfunn, opplevelser og kos. 

♣ Jeg skal lære meg å skifte lyspærer. En dag. Kanskje. Høyst sannsynlig vil dette punktet bli det eneste jeg ikke vil strebe så voldsomt etter å nå. 

♣ Jeg skal være like flink til å spare som det jeg har vært det siste året. 

♣ Jeg skal ta minst to nye tatoveringer. 

♣ Jeg skal ikke anskaffe flere dyr. 

♣ Jeg skal gjøre endringer i hjemmet. Maling, ommøblering, sortering og kasting. Aaah, det skal bli så skjønt! 

♣ Jeg skal bli interiørmessig ferdig med Siennas soverom. 

♣ Jeg skal sortere alle husets skuffer og skap i løpet av året. 

♣ Jeg skal lese enda flere bøker enn det jeg rakk i år. 

Det får holde med 15 punkter – det skal jo være realistisk også, ikke sant? Akkurat det med å lære meg å skifte lyspærer er kanskje ikke et så fryktelig realistisk nyttårsforsett.. Jeg kan knapt å fylle bensin på min egen bil, så akkurat den biten der får jeg overlate til noen uten ubevisste planer om å brenne ned hele huset. 

Har du noen nyttårsforsett i år? Fortell, fortell! 

 

Noen av mine seneste artikler

Det er jo alltid hyggelig å dele litt fra jobblivet også, så her kommet et lite knippe av mine seneste nettartikler: 

Slik fjerner du vanskelige flekker!

Er det mulig å selv bestemme babyens kjønn? 

Gode grunner til å droppe treningen

Er det mulig å bli syk av å fryse? 

Er du konstant trøtt? 

Så lenge kan sædceller leve i en kvinnekropp 

Noe av det jeg elsker mest med jobben min er at det er såpass variert som det er. Det er mine seks siste nettartikler et soleklart bevis på at jobben virkelig er – selv om det kommer ganske tydelig frem at helse generelt er av svært stor interesse for meg. I love it! 

 

God jul!

 

Litt i etterkant, men bedre sent enn aldri? Jeg håper at dere alle har hatt en riktig flott julefeiring i år♥ Lite gjør så vondt som å vite at det sitter så mange mennesker der ute som helt oppriktig gruer seg til denne nærmest magiske tiden. Åh, som jeg kunne ønske at jeg kunne gjøre noe – et eller annet – for å hjelpe mer enn det jeg allerede gjør.. 

Sett litt ekstra stor pris på de menneskene du har i livet ditt denne julen – vi vet aldri hvor raskt livet kan bli snudd på hodet. 

God jul – hver og en av dere! 

10 fordeler med å være singel

 

♥ Du kan se på SKAM uten å, eh, skamme deg

♥ Punktet ovenfor bringer meg inn mot neste; du kan se på hva enn du vil uten verken hevede øyenbryn eller oppgitte sukk. Det er rimelig digg bare det! 

♥ Du står fritt til å velge middagsmenyen selv. Det har ikke blitt verken Pizzabakeren eller Burger King på oss etter at jeg ble alenemor, for å si det sånn. 

♥ Du kan legge opp dagene nøyaktig som du selv ønsker. Jeg er en rastløs sjel; aller helst skal det skje noe hele tiden. Da er det så greit å ikke ha andre å ta hensyn til enn Sienna, som mer enn gjerne blir med mamsen på hvilke som helst slags eventyr. 

♥ Det gjør ingenting om det flyter litt. Noe av det beste jeg vet er å la husarbeidet ligge en hel dag. Haha! Det skjer ikke så lenge andre enn meg (og en treåring som slett ikke bryr seg), skulle ha sett på kaoset, så det er en rimelig god følelse – selv om jeg blir litt stressa. 

♥ Du har 50% færre personer å tenke på julegaver til. Tjohei! 

♥ Det er ingen som maser på deg om klærne fra gårsdagen ligger på gulvet, eller om sminken din fremdeles står fremme to timer etter at masken har blitt lagt. 

♥ Du kan bruke tiden din på nøyaktig det du vil. Fra å tidligere måtte velge mellom kjærestetid og alenetid når kvelden kommer, kan jeg nå bruke tiden min på akkurat det jeg selv ønsker. At jeg som regel ender opp med å likevel jobbe er ikke så fryktelig viktig å ta med. 

♥ Ingen mas. “Hvor er..?” eller “Hvor har du gjort av..?” eller “Kan du hjelpe meg med å..?” eksisterer. Fra annet enn barnemunn, da. Men det er hakket enklere enn å hele tiden måtte lete etter saker og ting en eventuell partner har rotet bort, men skylder på deg for at det har blitt borte. 

♥ Du slipper å unnskylde deg. Har du det dritt, så har du det dritt. Om du føler for å synge for full hals samtidig som du øver deg på sinnsyke dansemoves som ikke en gang hører hjemme på charterferie til Gran Canaria med venninnene, så gjør du det. Ingen ser deg likevel! Kanskje med unntak av naboen, da. 

Singellivet er egentlig ikke så verst, altså. 

 

Christmas love

 

♥Levende lys ♥Julemiddag ♥Å pakke inn gaver ♥Forventningsfulle barn ♥Julesanger ♥Hvit snø ♥Kakao med krem ♥Te ♥Innekos ♥Baking ♥Julemenn ♥Pepperkaker ♥Sjokoladekjeks ♥Rødt ♥Pyjamas ♥Varme tøfler ♥Nisser 

♥Juletre ♥Hjem til mamma og pappa ♥Marsipan (i mengder!) ♥Julekuler ♥Frost ♥Store skjerf ♥Vintersko ♥Pynteputer ♥Myke pledd ♥Potesokker ♥Indre ro ♥Peis ♥Melisglasur ♥Sølv ♥Ribbe ♥Pinnekjøtt ♥Riskrem ♥Julebrunsj ♥Bøker ♥Avslappet ♥Kjøretur ♥Lykke

 

 

 

25 questions and answers

 

1. Hva er ditt favorittsted? 
Er jeg kjedelig om jeg svarer leiligheten min nå? 

2. Hvor gammel er du om 10 år? 
35. Wooah. 

3. Hva er dine fremtidsplaner? 
Å fortsette nøyaktig som jeg har gjort til nå, med å stadig utvikle meg innen journalistikk og tekstforfatting. I tillegg skal jeg utgi mange, mange flere bøker innen ulike sjangre. Og ja; reiser skal også settes opp som en stor del av min fremtidsplan. 

4. Hvor mange barn vil du ha? 
Jeg er strålende fornøyd med Sienna, og selv om man aldri vet helt sikkert kommer det nok ikke til å bli et savn for meg å ikke få flere barn. Jeg vil derimot svært gjerne bli foster- eller beredskapshjem når Sienna blir gammel nok til det. 
Sienna tre år, og Siennamagen ved 13 uker. 

5. Hva er dine verste sider? 
Det må være emetofobien. Selv om den på ingen måter påvirker livet mitt i dag, er det jo en merkelig sak å alltid skulle ta hensyn til. 

6. Er du bereist? 
Haha, nei, langt ifra. 

7. Hvilket forhold har du til familien din? 
Jeg er veldig nærme familien min, og vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten hver eneste én av dem. 

8. Om du kunne endre noe ved utseendet ditt, hva ville det ha vært? 
Ingenting. 

9. Om du kunne endre noe ved personligheten din, hva ville det ha vært? 
Da hadde jeg gjort meg selv mindre godtroende og naiv, tror jeg. 

10. Hva er det første du tiltrekkes av ved det motsatte eller samme kjønn? 
Tatoveringer, haha. 

11. Er du forfengelig? 
Midt på treet, tenker jeg. Jeg bruker rundt 2 minutter på å sminke meg, så kanskje ikke så veldig? 

12. Har du noen uvaner? 
Helt sikkert mange, men det eneste jeg kan komme på nå er at jeg røyker. Og ja; at jeg har altfor god håndhygiene. Og at jeg ikke får sove uten å se på TV. Det ble visst litt likevel. 

13. Hva bruker du helst penger på? 
Sienna, sparing og tatoveringer. I den rekkefølgen. 

14. Beskriv deg selv med 5 ord? 
Omsorgsfull, snill, vimsete, sta og viljesterk. 

15. Hva er du avhengig av 
Familien min, skriving og Pepsi Max. 


Pappa og Sienna, og lillebror og Sienna. 

16. Er du spontan? 
Ja, i aller høyeste grad. 

17. Hva er din sivilstatus? 
Singel. 

18. Hvordan ville dine nærmeste ha beskrevet deg med stikkord? 
I stedet for å spekulere, har jeg spurt noen av dem:
Mamma: Ærlig, god mamma, snill, kreativ og veldig flink journalist og forfatter. 
Marit: Snill, omtenksom, spontan, pliktoppfyllende og opplyst. 
Sandra: Snill, morsom, omsorgsfull og rar. 
Lillian: Sterk, supermamma, omtenksom, pen, godhjertet, hjelpsom og arbeidsom. 
Linn: Reflektert, sofistikert, du utfordrer deg selv (og jeg elsker det!), bestemt, unik – og du nailer mammarollen! 

19. Hva ser du etter i en potensiell partner? 
Ærlighet, åpenhet, humor, tatoveringer og selvstendighet. Også er det en enorm fordel om jeg ikke gruser vedkommende i håndbak, da. 

20. Hvem er du i vennegjengen? 
Definitivt en blanding av den med spontane påfunn og håpløse ideer som får frem både sukk og himling med øynene, og “mammaen”. Jeg er den man kan ringe til alle døgnets tider – og den som stiller opp på flekken samme hva det skulle være. 

21. Hva er den verste fysiske smerten du har opplevd? 
I løpet av de siste ti årene står valget mellom bekkenbrudd og betennelse i visdomstann. Fødsel var heller ikke særlig behagelig, men det havner nok lengre ned på listen.  

22. Hva kunne du ønske du kunne forandre med verden? 
Urettferdighet. 

23. Hva bruker du unødvendig mye tid på? 
Prokrastinering. 


Meg som ungdom. Haha. 

24. Hvordan var du som ungdom? 
Rastløs, rotløs, vilter – men fornuftig. Til en viss grad, i alle fall. 

25. Har du noen hobbyer? 
Skrivingen er absolutt en hobby, selv om jeg er så heldig at jeg også kan kalle det jobben min. Bortsett fra det er vel turer og lesing de eneste hobbyene jeg fremdeles holder meg til. 

Kommentarer til mine innlegg vil bli lest, men ikke publisert. 

Denne ukens..

Opptur: 
Definitivt det at det endelig nærmer seg jul! Jeg gleder meg fryktelig til akkurat denne julefeiringen – den blir nok den aller fineste jeg noensinne har opplevd♥ 

Nedtur: 
Tidligere i dag presterte jeg å hoste på meg enten en brist eller et brudd i det ene ribbeinet mitt. Auch! Det var enda litt verre enn det jeg kunne huske fra sist, til og med. Så irriterende at det ikke finnes noe å gjøre med det heller. 

Sang: 
Anne Marie – Alarm 

Irritasjonsmoment: 
Tinder. No words needed. 

Venn: 
Alle. Herlighet så vanvittig heldig jeg er! Ekstra knusekos til Marit, Lillian og Linn♥ Ja, og lillebror. Som alltid. 

Følelse: 
Frustrasjon. 

Kommentarer til mine innlegg vil bli lest, men ikke publisert.