Skjønnhetsritualene du ikke spøker med

Til å være et nokså tenkende, drømmende og hjertevilt menneske er jeg definitivt også nokså overfladisk. Jeg mener; hvorfor sikte så høyt om du ikke kan glede deg over de små tingene på veien dit? Jeg elsker å kunne glede meg over småtteri andre tar som en selvfølge – det er nok derfor jeg prioriterer det så ofte som det jeg gjør. Å ta vare på meg selv er jeg på sett og vis flink til, i alle fall når det kommer til det ytre. Å slappe av, få nok søvn, spise sunt og å trene derimot.. Vel, not so much. Meeeeen så gir det meg ikke særlig mye glede, heller – selv om det så absolutt burde det, haha. 

Daglig: 
– Ansiktsrens: Det er så viktig å rense huden skikkelig hver morgen og kveld. Dusjer jeg om morgenen renser jeg huden med bare vann for så å rense med egnet rensevann/rensemelk til kvelden, eller motsatt dersom jeg legger dusjen til kvelden i stedet. Jeg gjør det også de (få) dagene jeg ikke bruker sminke, ettersom huden uansett blir tilsmusset av både det ene og det andre av støv og bakterier gjennom en hel dag. 
– Fuktighetskrem: Jeg har normal til tørr hud og får derfor ikke fet hud av det, derfor bruker jeg verdens beste fuktighetskrem både på kroppen og i ansiktet. Denne kremen oppdaget jeg da jeg var gravid og er jo strengt tatt ment for de som faktisk er det, men den er så god at jeg fremdeles sverger til den – selv om det er godt over fem år siden jeg satt med struttemage. Jeg kjøper kremen på Apoteket. 

Ukentlig: 
– Full kroppsskrubb: Før jeg går i dusjen skrubber jeg meg godt inn med en god skrubb, enten kjøpt eller hjemmelaget (oppskrift: fuktighetskrem blandet med en hel masse sukker), for så å massere det enda bedre inn mens det skylles av i dusjen. Huden blir silkemyk og glatt! 
– Ansiktsskrubb: Samme som med kroppen. 
– Hårkur: Jeg pleier alltid å ta hårkur i håret en til to timer før jeg har planlagt å dusje, da får den virke lenge og gi ekstra god pleie. Håret mitt kan fort føles “tungt” dersom jeg kurer det ofte, så jeg holder meg til én gang i uken (ekstra dersom jeg nylig har farget eller bleket det). Kuren settes i lengdene for at det ikke skal se fett og ekkelt ut. 
– Mani/padi: Jeg takler ekle hender like dårlig som jeg takler ekle føtter, haha. Derfor gjør jeg alltid en ukentlig innsats med både peeling, skrubb og filer til både det ene og det andre for å få hender og føtter litt mindre.. Ekkelt. Et godt tips (med mindre du sliter med svette, noe jeg takk og lov aldri har gjort, haha) er å smøre undersiden av føttene godt inn med en tykk fuktighetskrem etter å ha filt dem, for så å gå rundt med sokker i noen timer før du dusjer. Det funker som bare det, og føttene blir silkemyke etterpå. Neglene pleies også på beste vis, om jeg ikke tar meg luksusen å gjøre det hos profesjonelle i stedet. 

Ved behov: 
– Inityol: Dersom jeg får spesielt tørr eller sprukken hud (dette skjer ofte på leppene og hendene mine) smører jeg meg godt inn med Inityol (krem beregnet på såre babystumper, av alle ting) og sover med et tykt lag på. Neste morgen våkner jeg uten verken sår eller tørrhet. Kremen lukter bensin (ingen andre jeg har spurt er enig med meg om akkurat det, da) og det ser ikke særlig bra ut – derfor tar jeg det om natten når ingen skal se på meg likevel. 
– Babyolje: Seriøst, denne vidunderlige greia kan jo brukes til alt! Jeg bruker babyolje på hele kroppen (og i ansiktet – igjen, fordi huden min er alt annet enn oljet og fet) fra tid til annen for at huden skal bli ekstra silkemyk. Spesielt ofte gjør jeg det etter barbering av leggene, da de blir fort tørr ettersom jeg ikke takler å gå en dag uten å rake over det som egentlig bare er hud, haha. 
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg