Jeg er sliten

Okei, nå innrømmer jeg det; jeg er sliten. Sånn helt oppriktig. Jeg trodde vel hakket for lenge at jeg var en evigvarende maskin, men det er jeg altså ikke. For første gang på lenge kjenner jeg at jeg trenger et lite avbrekk fra det meste, et lite pust i bakken for å minne meg selv på at det er lov å ta alt litt mer med ro. Da innså jeg det; har jeg egentlig lest i en bok i det siste? Har jeg lagt meg tidligere enn nødvendig for å lytte litt ekstra til lydboken?

Har jeg pakket med meg barn, hund og niste for å spise mat utendørs i regn, vind eller sol? Har jeg gått en ordentlig lang tur, helt alene og med hunden traskende ved siden av meg? Har jeg tatt solarium? Har jeg unnet meg selv å sitte med hårkur i håret, ansiktsmaske i fjeset og tannbleking i munnen? Nei. Ingen av delene har hendt på så lenge som jeg kan huske. 

I dag innså det; det er ikke alle timene på arbeid, all frustrasjonen rundt eksamen som finner sted allerede førstkommende mandag (!) eller bøkene som skriker etter å bli skrevet som er problemet. Problemet er helt enkelt at jeg har glemt å stoppe opp, ta vare på meg selv og gjøre de tingene for meg selv som gir meg aller mest. Så, i dag skal jeg nettopp det. Etter at Sienna har lagt seg skal både hårkur, ansiktsmaske og tannbleking på, og på lørdag – etter arbeid – skal vi låne mine to tantebarn; søndagen skal bli fylt av latter, lek og ikke minst kvalitetstid utendørs. Hver kveld i en hel uke skal jeg legge meg før midnatt, og dermed sikre meg tid til å virkelig lytte til lydboken min, helt uten å la meg stresse av varselet om at alarmen ringer om 3 timer og 48 minutter. 

For meg er dette oppskriften til et lykkelig liv; å fylle dagene med så mye gøy, koselig og avslappende som overhodet mulig. Joda, livet mitt er nok hakket mer hektisk enn det de fleste ville ha orket særlig lenge, men hva gjør vel det når det er nettopp dette som gjør meg så glad? Jeg vet jo at det er slik jeg ønsker å ha det, i alle fall akkurat nå. Jeg må bare minne meg selv på at det er okei å puste ut litt, at det er greit å prioritere meg selv fra tid til annen. Alt ordner seg. 

 

#tanker #meninger #følelser #mamma #mammablogg #mammablogger #sliten #hverdagen #psykisk #psykiskhelse #helse #velvære #tips #råd #skole #jobb #eksamen

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg