Jeg trenger å gjøre noe viktig med livet mitt

Uansett hvordan jeg begynner på dette innlegget, får jeg det samme problemet som når jeg skal forklare det for mine nærmeste. Nemlig svaret på hvorfor jeg gjør som jeg gjør, hvorfor jeg tar på meg så mye fra alle kanter og hvorfor det aldri ser ut til å bli nok. Min aller største motivasjon er selvfølgelig like over én meter høy, har blå øyne og kaller meg mamma. Det å jobbe så hardt for hennes fremtid er en selvfølge – noe jeg gjør med den største glede, og som gir meg så uendelig mye tilbake i form av trygghet og sikkerhet i det livet jeg har valgt å leve. For henne. For meg selv også, men mest for henne. Det ville være ren løgn å påstå noe annet. 

Selv om hun og det livet jeg skaper for oss er den største årsaken til at jeg har valgt som jeg har gjort, er det også noe annet som gnager i meg. Det er dette som er så vanskelig å forklare. Jeg trenger å føle at jeg gjør noe viktig med livet mitt, at jeg utgjør en forskjell i andre menneskers liv. At jeg kan bidra med noe, være noe for noen. Jeg elsker å skrive bøker og artikler og jeg vet at det å ha evnen til å kunne underholde, informere og få andre mennesker til å reflektere er en svært god og viktig egenskap, men det gir meg ikke alt jeg trenger. Det som gir meg alt jeg må ha, er det jeg får av å gjøre alt jeg gjør – kombinert. Jeg ville ikke vært foruten verken det ene eller det andre. 

Som skribent kan jeg gjennom bøker og artikler både underholde, veilede og informere. Jeg kan få andre mennesker til å drømme seg bort fra hverdagen de lever i – kanskje var det akkurat det de trengte den dagen? Jeg kan få foreldre til å lese med iver og glede for sine små, og jeg kan hjelpe til med å skape leserglede hos de minste – noe som alltid har vært viktig for meg å fremme. Med artiklene mine kan jeg skrive noe som treffer noen, om så bare ett menneske, rett i hjertet. Eller i hjernen. Eller bare opplyse om noe de ikke visste fra før av. Jeg kan inspirere og motivere, lære bort og gi et sted og rom for drømmer, tanker og refleksjon. Det er viktig, det. Et pust i bakken. En hverdagsflukt. 

Arbeidet som tilsynsfører? Det å gjøre en så til tider vond og vanskelig jobb er helt klart krevende, selvfølgelig går det inn på meg. Noe annet ville ikke vært realistisk å overhodet tenke. Om det er verdt det? Ja. Tusen ganger; ja. 

I arbeidet på Stormberg er det lett å tenke at man går inn, gjør seg ferdig med arbeidsdagen og drar hjem igjen. Mange ser på det å arbeide i butikk på denne måten. Der stiller jeg meg annerledes. Ikke bare er Stormberg miljøvennlig og gjør en forskjell i verden – men selve jobben er så ufattelig givende. Jeg møter kundene med et smil og vennlige samtaler; kanskje har de ikke hatt noen å snakke med den dagen? Kanskje trengte de et smil eller et kompliment, akkurat i dag? Jeg lytter og veileder, gir dem det de kom for – og ofte noe de ikke en gang visste at de trengte, men som de vil få stor bruk og nytte for. Jeg får møte nye mennesker, høre nye historier og ta del i andres hverdag. Lite gir så mange nye inntrykk for meg som det, lite er så inspirerende i en hverdag som å ta seg tid til å virkelig møte hvert menneske som krysser min vei. 

Det å kunne kombinere disse vidt forskjellige yrkene er for meg selve oppskriften til en god hverdag, selvfølgelig med Sienna i spissen og som gjør livet til ikke bare en lek, men en dans på roser også. Det høres så merkelig ut, men det er sant. Selv om det krever mye av meg å være så til de grader “spredt og delt” som det jeg ofte er, ville jeg ikke ha byttet det bort mot noe. Livet mitt gir meg alt, elementene i det gir meg det påfyllet jeg trenger. Det er vanskelig å forklare, og sannsynligvis enda verre å forstå, men det er altså slik det henger sammen. Jeg er ikke en forvirret sjel som gjør mye fordi jeg ikke har funnet ut hva jeg vil. Jeg har landet. Jeg er verken det ene eller det andre, jeg er alt på én gang. 

 

#tanker #meninger #personlig #helse #arbeid #jobb #arbeidslivet #endeligvoksen 

3 kommentarer

Siste innlegg