Mammakroppen: Det kommer ikke gratis

… Med mindre man velger å operere seg til det, men den debatten får heller Mads Hansen ta. 

Jeg har den siste tiden fått utrolig mange spørsmål om kroppen min, og hvordan jeg klarte å bli kvitt magen jeg egentlig måtte operere for å få fin igjen. Forstå meg riktig her; med “fin igjen” mener jeg velfungerende og uten smerter. Den var så ødelagt etter svangerskapet at magemusklene var delt med over 7 centimeter, noe kirurgen som undersøkte meg hevet øyenbrynene forskrekket av. Han gikk over magen min tre ganger med ultralydapparat, så sjokkert var han over hvor stort mellomrom det var mellom musklene mine. Som følger av det, dannet det seg fett rundt magen (den såkalte “mammamagen”) for å beskytte organene og dermed veie opp for at magemusklene mine ikke gjorde den helt store nytten. 

Kort fortalt, jeg måtte opereres og fikk time allerede få måneder etter konsultasjonen. I løpet av kort tid ble jeg derimot alenemor, og ettersom jeg ikke ville risikere å gjennomgå operasjonen på nytt dersom jeg skulle finne drømmeprinsen og bestemme meg for å få et barn til en eller annen gang i fremtiden, avlyste jeg operasjonen. Jeg er klar over at jeg etter all sannsynlighet må operere etter et eventuelt svangerskap nummer to, men den tid – den sorg. Nå har jeg i alle fall klart å reparere magen min for denne gang. 

Det kunne for så vidt ha kommet gratis; når man har et så alvorlig tilfelle av delte magemuskler får man dekket både sammensying av disse og fettsuging, av staten. Men, for min del valgte jeg den hardere veien. Jeg har tatt mange grep rundt både trening og kosthold som har ført til at jeg endelig er fornøyd med kroppen min, og ikke minst magen min. Den hadde virkelig sett sine bedre dager utseendemessig etter at jeg gikk gravid, men enda verre var det med alle smertene og plagene som hørte til. Nå derimot, kunne jeg ikke ha vært mer fornøyd enn det jeg er! 

Det jeg ser på som skummelt er alle disse rådene som ligger der ute. Jeg vil ikke fortelle stort om hva jeg har gjort og latt være med for å få det resultatet jeg har fått. Ikke fordi jeg på noen måter har gjort noe ekstremt eller noe som potensielt kan være skadelig, men fordi du ikke er meg. Det viktigste du kan gjøre for din egen helse er å snakke med eksperter på området. Om du er interessert i det vet jeg om flere gode veiledere som kan gi deg den hjelpen du trenger, men den kontaktinformasjonen får du først dersom du sender meg en epost på [email protected], ettersom jeg ikke ønsker å reklamere for den slags 🙂

Nok mageprat; i dag er det jo Sankt Hans-aften! Det betyr at jeg må henge i for å bli ferdig med husvasken her, før vi skal ut for å se på bålet, kjøpe lodd, grille og kose oss maksimalt i regnværet. Ha en nydelig dag! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg