Det er ikke til å tro!

 

Min tankegang er alltid den samme i krevende situasjoner; gå løs på det vanskeligste først, og jobb deg videre fra det utgangspunktet. Som da jeg skulle stå på ski for første gang siden jeg brukte størrelse tjue-something i sko, og bandt dem med tau rundt barneskiene mine. Jeg bad kjæresten om å ta av seg skiene og tråkke ned i mine tursko for et lite øyeblikk, slik at jeg fikk prøve meg. I bakken, selvfølgelig. Med dyttehjelp opp og støtte til jeg fikk snudd meg midt i den bratte bakken, seilte jeg nedover. Først på rumpa etter tre millimeter, deretter stod jeg ned hele bakken. Det er slik man lærer, tenker jeg. Å bare kaste seg ut i de utfordringene man får anledning til å prøve seg på.

Så ja, over til poenget! Jeg leverte min første innleveringsoppgave i økonomi (Fagskoleutdanning som Arbeidsleder) – og fikk A! A! Jeg må innrømme at det kom et aldri så lite gledeshyl da jeg så resultatet. Tenk det, da! Økonomi er utvilsomt det faget jeg har gruet meg mest til og som jeg har sett på som den største utfordringen, jeg mener, det er ikke uten grunn at jeg har tatovert på meg “10+9=11” på leggen for å representere det skoleåret jeg snart har lagt bak meg… Nei, herlighet, dette kommer jeg til å leve lenge på. Nå er min andre innleveringsoppgave sendt inn, denne gangen i faget Organisasjon og ledelse, så jeg kan ikke si annet enn at jeg er utrolig spent på resultatet der også. Jeg føler jo at jeg mestrer det faget langt bedre enn økonomi, men jeg aner virkelig ikke hva den karakteren vil bli… Krysser fingrene! 

Nå skal jeg begrave hodet i skolebøkene igjen. Disse fagene er så utrolig spennende og ikke minst lærerike! Det er noe helt annet enn allmennfag, for å si det mildt.

Tanken på at jeg faktisk har bruk for hver eneste setning i alle disse bøkene gjør meg så motivert at ord knapt kan beskrive det. Jeg trenger å ha en mening bak det jeg gjør, annet enn at det “bare” skal være en byggestein mot veien videre. Dette blir så innmari bra, jeg kunne ikke ha vært mer lykkelig over det valget jeg har tatt på også denne fronten av livet mitt. Fremtiden smiler, rett og slett. Det er en innmari fin følelse. 

 

Siste innlegg