Veien videre – mine fremtidsplaner er klare!

 

God morgen, dere! 

Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en så lang pause fra bloggen samtidig som jeg faktisk har tenkt på den. Det må vel være et godt tegn? De siste dagene har vært preget av at jeg ikke har visst helt hva fremtiden min vil bringe; skal jeg søke nye utfordringer andre steder? Hvilken utdannelse skal jeg gå for denne gangen? Skal jeg satse på ett år innen noe jeg virkelig brenner for, eller skal jeg starte opp med tre år uten å helt vite hvordan det livet vil bli? En avgjørelse er tatt, og jeg kunne ikke ha vært mer glad og lettet over avgjørelsen jeg endelig landet på. 

Jeg er ikke en gang ferdig med dette skoleåret, men har nå begynt på fagskoleutdanning som Arbeidsleder med 30 fagskolepoeng. Utdanningen vil gjøre meg trygg på rollen som leder- eller mellomleder i små og store bedrifter, og gi meg grundig innføring i alt man trenger å kunne som nettopp leder. Jeg kjenner med hele meg at det er på tide med nye inputs, ny kunnskap og ikke minst en helt annen retning i livet. Flere bein å stå på – flere muligheter for en trygg og sikker fremtid for meg selv og hovedpersonen i mitt liv; datteren min. Jeg har fått snust litt på fagene selv om bøkene ikke er på plass ennå – det er et godt tegn at det kiler i kroppen og at jeg bare vil slenge meg over absolutt alt på en gang, ikke sant..? Ææh, jeg er så fornøyd med valget mitt! 

Denne skolegangen vil altså gå over ett år, og er nettstudie. Jeg har med andre ord mange muligheter til å jobbe ved siden av, og har landet på at jeg ønsker noe helt annet enn journalistikken som har vært mitt levebrød de siste årene. Jeg vil utforske andre veier, lære masse nytt og ikke minst ha service og kundebehandling som en stor del av min hverdag. Jeg har lært at jeg rett og slett er for sosial og utadvent til å ha stuen som eneste arbeidsplass og Felix som eneste kollega. Jeg trenger noe mer. Noe annerledes. Noe vanskeligere, noe jeg kan vokse på og ikke minst med

Det føles helt ubegripelig at jeg endelig har bestemt meg og at det kjennes så innmari riktig. Den siste tiden har jeg søkt på mangfoldige stillinger og krysser fingrene for at jeg kan få en fartsfylt hverdag med alt jeg ønsker meg i arbeidslivet. Det siste året har uten tvil påvirket meg til å søke etter både endringer og andre veier enn de tryggeste, det gjenspeiler seg også i dette valget. 

Foto: Amalie Hole Munk 
 

Nå gjenstår det bare å vente på at en hentelapp på bøkene skal ramle ned i postkassen min i løpet av kort tid, så setter jeg i gang! Dette blir så bra. Jeg er så klar! Jeg håper at dere som har lest her inne og ventet på en oppdatering kan forstå at det ikke har vært enkelt for meg å velge bare én vei, og at jeg derfor har ventet litt med å fortelle. Jeg har snust på så mye; sykepleie, vernepleie, sosionom, bachelorgrad i anvendt psykologi.. Alt har virket så spennende, men det meste har vært yrker hvor jeg vet at det ville blitt umulig for meg å legge igjen jobben hjemme. Det var det Supermann som fikk meg til å innse, og jeg er så glad for at han er av typen som våger å si det han mener, og ikke minst bryr seg nok om meg til å ta en del av både nåtiden og fremtiden min. Jeg er virkelig heldig. 

Så, det var altså oppdatering på den fronten! I dag skinner solen (som den har gjort de siste dagene) og vi har planer om både grilling og familiekos. Det skal bli skjønt å senke skuldrene og la tanken om vår, nye muligheter og et helt nytt liv gjøre meg om mulig enda mer euforisk enn det jeg allerede er. 

Livet smiler, folkens! Ha en nydelig lørdag. 

 

#fremtid #hverdag #student #fagskole #utdanning #utdannelse #fremtidsplaner #planer #hverdag #lørdag #helg #mamma #mammablogg #personlig #privat #tanker #meninger #følelser 

Siste innlegg