Forhold: 6 “feil” jeg aldri vil begå igjen

 

Jeg fikk et ganske fint spørsmål forleden, som virkelig fikk meg til å tenke. “Hvilke feil kommer du aldri til å begå i et forhold igjen?”. For meg er det et interessant spørsmål. Det er klart at man gjør seg opp noen meninger om hva som gikk galt og hvordan, selv etter de reneste og enkleste samlivsbrudd. Så her kommer det; “feilene” jeg aldri vil begå i et eventuelt nytt forhold: 

1. Fengsels-fella
Den typiske fella man alltid forteller seg selv at man aldri skal falle i; den frivillige fengsels-fella. Du vet, når det kun er kjæresten din og deg som betyr noe som helst i hele verden, og verken noe eller noen er interessant nok til å i det hele tatt få dere til å trå utenfor hjemmets fire vegger? Vel, det skjer faktisk ikke. Det er så uendelig viktig med et liv utenom sofaen og Netflix – det kan ikke sies nok. 

2. Å gå for fort frem
Okei, så er det kanskje fristende å hoppe i både samboerskap, giftermål og felles tatoveringer (…) i løpet av få måneder, men for min del føles det så utrolig viktig å ta vare på “kjærestetiden” også. Du vet, den tiden hvor man slett ikke henger sammen daglig, og faktisk får tid til å savne og tenke på hverandre innimellom? 

3. Når man ikke finner på ting med andre
Så avhengig som det jeg er av å tilbringe tid med både venner og familie, for ikke å snakke om mor-datter-tid med Sienna så ofte som overhodet mulig, føler jeg meg rimelig trygg på at punktet med å kun tilbringe tid med hverandre ikke vil være eksisterende i mitt eventuelle fremtidige forhold. Jeg kan ikke tenke meg noe verre enn en som til enhver tid vil være sammen med meg – og som ikke vil bruke tid på seg selv eller venner utenom. Det føles nesten klaustrofobisk bare av tanken. 

4. Alenetid 
Tid for meg selv er så uendelig viktig. Jeg vil drøye det så langt som til å si at tiden jeg har kun for meg selv er regelrett hellig. Aldri i livet om det skal endre seg for noen som helst. 

5. “Vi blir bare her” 
Ååh, så lett det er å bli værende i sofakroken med Netflix rullende over skjermen og godteri i skåla! Det er så viktig å komme seg litt ut sammen også, det er noe jeg definitivt vil ta med meg videre dersom jeg skulle gå inn i et forhold. Kinodates, ut for å spise, weekend-turer – you name it. Det er så viktig å ha det gøy også! 

6. Å ikke prioritere hverandre 
Om det så ikke skulle skje at jeg – eller et fremtidig vi – får flere barn, er jeg for alltid først og fremst mamma. Likevel ser jeg én ting tydelig klart for meg; å pleie forholdet er så ekstremt viktig – selv om det kan være vanskelig å få det til. Det er så altfor enkelt å skli inn i den dårlige vanen med å bruke kveldstimene fra barna er lagt til de voksnes leggetid på å sitte i hver sin ende av sofaen uten å utveksle så mye som et eneste ord. Det er flott det altså, men ikke hver kveld. Det er så viktig å bruke tiden på hverandre også, enten det er weekend-turer eller bare det å slappe av sammen en tirsdagskveld. 

 

#forhold #kjærlighet #forelskelse #tips #råd #love #blogg #hverdag #romantikk #romantisk #tanker #meninger #følelser 

6 kommentarer

Siste innlegg