Momhacks #1

 

Jeg har (heldigvis!) lært mye siden den gangen jeg kom hjem med den vakreste lille skapningen i hele verden, og bare latet som om jeg visste hva jeg gjorde. Det viktigste jeg har lært som mamma er uten tvil dette; du aner ikke hva det vil si å være en forelder før du er det. Ikke en gang alle kurs eller bøker i hele verden kan forberede deg godt nok til denne enorme, fantastiske og altoppslukende reisen. Det er så uendelig mye mer, så mye større, enn du noensinne kunne ha forestilt deg. Det vet nok du, du som sitter med en liten skatt i armene dine akkurat nå. 

Men, selv om det ikke finnes noe jeg – eller noen andre her i verden – kan si for å forberede deg på mammarollen, er det aldri dumt å ha et par tips eller triks i ermet. Det vil nok ikke gjøre livet så mye enklere eller mindre bekymringsfullt, men det er i alle fall enkle tips og råd som kanskje kan gjøre trassanfallene litt mildere eller våkenettene hakket mer komfortable. 

5 “momhacks” fra meg til deg: 

♥ Se på de våkne nettene som en nattevakt. Husk å kose deg! Nattevaktene er aldri så hyggelige som når du er omringet av en god bok eller serie (husk headset for å ikke lage støy rundt den lille), sjokolade og deilige puter og pledd rundt deg. Når du først må være oppe hele natten, kan du like gjerne prøve å kose deg med det. 

♥ Har du små barn som har begynt å kle på seg selv? Lag en liten prikk med sprittusj på innsiden av hver sko, slik at barna lett kan se hvilken sko som skal på hvilken fot, ved å huske at prikkene skal “se på hverandre”. Vinn-vinn! Barnet får klare selv uten frustrasjon, du slipper å si at barnet har tatt feil (nok en gang..) og du har hendene fri til å gjøre andre ting enn å kle på små barneføtter. 

♥ Kle deg pent, selv om det er det siste du føler for. Jeg lover, det gjør så store underverker for selvfølelsen din – selv om det ikke er andre enn speilbildet ditt som skal se på deg i løpet av dagen. Jeg vet så godt hvor enkelt det er å både gjemme og glemme seg selv helt bort i baby- og småbarnstiden, men det er virkelig verdt det å gjøre en ekstra innsats for deg selv en gang iblant. 

♥ Sett av tid til å være deg. Nei, alt trenger faktisk ikke å handle om babyen hvert eneste sekund. Ved å prioritere deg selv og det du syns er gøy, givende, avslappende eller nødvendig i løpet av en hektisk hverdag, er jeg sikker på at du vil kjenne mye mindre på den følelsen av å ha “mistet” det livet du hadde. For jo, den følelsen kommer når du ser på de høyhælte skoene og den glitrende, tettsittende kjolen du ikke har brukt på årevis. Ta hårkur, solarium om det er noe for deg, klistre på deg en ansiktsmaske og nyt litt tid for deg selv. Å putte det inn som et eget punkt i dagsplanen er faktisk ikke så dumt! 

♥ Gallesåpe er gull verdt. Gulpeflekker, bæsj oppetter ryggen eller banan-flekker på klærne? Gallesåpe hjelper mot det aller meste! 
 

Nyt tiden!♥ 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg