Nå braker det snart løs!

 

I to dager på rad har det ramlet ned nye skolebøker i postkassen min, og det vil det nok fortsette å gjøre ut uken. Uææh, nå braker det snart løs for alvor! Jeg er helt i ekstase, haha. Jeg har som nevnt kjøpt inn alle bøkene jeg vil trenge til dette semesteret, i tillegg til alt av skrivesaker, notatbøker også videre.

Dette blir bra, jeg kan knapt vente med å starte min nye hverdag som skoleelev igjen. Ikke minst til bachelorgraden er på plass om fire små år, dersom alt går etter planen jeg har satt meg. Det skal det bare gjøre, koste (nesten) hva det koste vil altså. 

Jeg har ikke våget meg til å bla i bøkene enda, men jeg tipper det skal gå veldig fint. Det ser ikke så altfor ille ut nå i alle fall – det blir nok verre når matematikkbøkene kommer på plass.. Det blir definitivt min største utfordring, haha! Det skal vel gå fint det også, tipper jeg. Jeg får lese litt på egenhånd før skolen starter for alvor, så skal det nok ordne seg det også. 

Foruten å snikstarte litt på skoleshoppingen har vi hatt travle dager med mye sosialisering og et aldri så lite veterinærbesøk på planen. Vi har etter en halv evighet fått røntgenresultatene til Dias, og det viser seg at han har HD-grad D. Ikke akkurat en oppmuntrende beskjed å få, men det skal nok gå seg til det også – med riktig mat, trening, svømming og eventuelt smertestillende under skiftende vær. Lille klumpen skal ha det fint i mange, mange år til! 

Ja, også har jeg havnet skikkelig på bruktkjøp-kjøret igjen! Jeg har alltid vært flink til å se meg om etter gode bruktkupp før jeg går til innkjøp av noe nytt, men nå i det siste har jeg virkelig slått på stortromma. Jeg har kjøpt over en hel søppelsekk full av klær til Sienna, en flott jakke til meg selv og nå forhåpentligvis også en fin kommode til barnerommet. Det neste blir nok å se om jeg finner tak i en skolesekk for voksne med plass til den gigantiske laptop’en min. Det er så innmari gøy å gjøre slike kupp, det anbefaler jeg virkelig å sjekke ut.

Jeg har en liten “regel” om at for hvert kupp jeg gjør i brukthandel, skal vi eller jeg unne oss noe jeg eller vi har lyst på. Denne gangen var det min tur (helt ærlig; vesla har vel absolutt alt hun trenger og ønsker seg likevel…), så jeg har nettopp mottatt en lekker weightless-bukse fra Tights.no. Ikke dårlig deal med meg selv det, altså. 

Jeg tar forresten gjerne imot lese/pugge/skole-tips! Jeg har ikke gjort annet enn å studere fra min egen sofakrok siden året 2008 (!), så tips og råd er mildt sagt velkomment. 

 

 

12 kommentarer
  1. Har du kjøpt bøkene? Vet du ikke at du får låne gratis i skolebiblioteket? De pengene kunne du a spart deg altså. Dumt du ikke fikk info om det. Sa de at du ikke fikk låne ved Akademiet, så hadde du fått låne ved en annen skole. De låner stadig ut til privatister.

  2. Gratis bøker: Ååh, så typisk! Da skal jeg forhøre meg mer om det til neste semester 🙂 Jeg fikk beskjed om at jeg måtte kjøpe dem selv. Tusen takk for tipset!

  3. Ja. Det er derfor en får mindre stipend nå enn før, fordi bøker er gratis. Det er riktignok ikke alltid skolene har bøker til overs, for elevene har førsterett (det blir vel litt andre regler for deg, siden du tar det privat?). Men som regel har de flere ledige. det går alltids an å spør en av lærerne om du får låne hennes/hans bok, for de kan ofte innholdet utenat og trenger ikke boka si.

  4. Mitt tips er å lese temaene i boken på forhånd før du har undervisningstime. Spesielt i matematikk. Man har også mange undervisningsvideoer i matematikk, som man kan se på forhånd (sjekk campus.inkrement.no).

  5. Anonym: Jeg skal ta generell studiekompetanse i ett år etter 23/5-regelen i år, før det blir høyskole og bachelorgrad fra og med neste år. Deretter skal jeg jobbe i et år eller to, før jeg begynner på masteren 🙂

  6. Sikkert litt teit tips MEN vent med facebook/snapchat osv til etter timene. Jeg er en person som faller fort ut av temaet, og brukte desverre mesteparten av timene til å sitte på facebook, og det angrer jeg så sykt på idag..
   Ellers les deg opp litt før timene, og skriv ned nye/vanskelige ord etterpå og marker dem. Og ta masse notater! Notater er gull verdt visst stoffet ikke fester seg når du leser, det hjalp vertfall meg litt på vei.
   Folk sier at påbygg er grusomt og vanskelig, men det går faktisk utrolig fort. Kos deg masse med skolen og masse lykke til <3

  7. Jeg heier på deg! Jeg har lest bloggen din lenge før du fikk Sienna, og jeg er så glad på dine vegne! Synes du er råtøff som legger ut på denne ferdenmwn jeg tror ikke du kommer til å angre. You go girl!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg