Handywoman deluxe

 

Akkurat idet jeg følte at jeg knapt klarer noe som helst på egenhånd, tok jeg malingskost (og en rull fra naboen..) fatt, og malte hele rekkverket til den gigantiske terrassen min. Wohoo! Det er så deilig med alt som er gjort, og nå blir det endelig fint hos oss. I alle fall til neste år, når hele huset skal males grått. Det blir så fint! Jeg har jo hatt så mange planer for både fasade og innside helt siden vi flyttet inn hit for fire år siden, men så har det liksom bare gått i ett med graviditet, barn, skole, jobb, hunder og alt annet livet måtte innebære – så da har alt blitt satt på vent. Nå blir det andre boller! 

Maling var jo verken så vanskelig eller så dyrt som jeg hadde sett for meg, så det er vel mulig at plattingen på terrassen blir tatt allerede i neste uke. Jeg må bare finne ut hvordan i alle verdens dager jeg skal klare å gjøre det uten å fylle den nye malingen med fotspor… Haha! Da skal selvfølgelig plattingen du ser på bildet tas i samme rennet, men det er tross alt felles for alle som bor i huset, så jeg må nok øve meg på min egen terrasse i første omgang. Jeg er virkelig helt elendig når det kommer til hagearbeid, maling og generelt det meste annet. Man lærer vel så lenge man lever? 

Nå gjenstår det bare å male hele innsiden av terrassen, og ta strøk nummer to på utsiden. Jeg gav meg ikke før rundt midnatt i natt, og da hadde det allerede begynt å dryppe litt fra himmelen.. Ups! Det ser ut til at det gikk bra, da. I dag skal det i følge værmeldingen regne frem til kvelden, så vi får se om det stemmer. Det hadde jo vært så innmari greit å kunne fortsette på dette prosjektet i dag også, men ikke om det skal regne bort med én gang. 

Rundt syv timer til sammen har jeg brukt på dette prosjektet, og jeg tipper at det blir syv til ettersom andrestrøket skal tas langt mer grundig, og at det gjenstår to av tre vegger på innsiden også. Jaja, heldigvis er det faktisk litt gøy også! 

Og ja; de buskene langs terrassen har så absolutt sett sine beste dager. Særlig etter at jeg klipte dem ned til halv størrelse, og slanket dem innover med cirka tre fjerdedeler, haha.

I dag skal jeg med andre ord la malekosten hvile litt, i alle fall til jeg ser om kvelden har tørket opp regndråpene godt nok til at jeg kan fortsette litt. I stedet skal vi ut på nye eventyr, etter planen. Det kommer i alle fall ikke på tale å sitte inne hele dagen, så et eller annet gøy skal vi nok klare å finne på. 

Om noen skulle ha tips til beising av terrasse – hyl for all del ut, altså. Det skal mildt sagt bli litt av et prosjekt, haha! Vi får se om jeg får tid til å komme meg avsted på butikken for å kjøpe inn beis allerede i dag… Hmm… Jeg er helt elendig på å faktisk sette i gang, men når jeg først begynner med noe vil jeg som regel fullføre med én gang. Kanskje ikke den verste egenskapen, når jeg tenker meg om! 

 

 

4 kommentarer

Siste innlegg