4 gode tips som gjør deg til en bedre blogger

/Inneholder reklame for egne e-bøker 


 

Noe av det jeg ser på som en stor mangelvare i dagens topplister, er uten tvil et godt skribentspråk. Nå er det absolutt ikke et krav om feilfrie tekster for at jeg skal like en blogg, men det hjelper så absolutt godt på. I den anledning tenkte jeg å komme med noen gode tips fra meg som journalist og forfatter, til deg som blogger: 

Skriv levende
Det å skrive er en kunst; gjør den levende – og teksten løftes flere hakk. Bruk humor, skriv som om du skildrer det som skjer – uten å bare fortelle om det. Bruk sanser og dyptgående beskrivelser der det passer, og la leserne føle på det samme som deg i situasjonen du skriver om. Krisssy er ofte flink til dette, syns jeg. 

Sjekk innleggene for skrivefeil 
Som nevnt; en skrivefeil her og der er ikke nok til at en blogg blir dårlig. Da hadde ikke topplisten sett ut som den gjør i dag.. Men, det er aldri dumt å gå over én ekstra gang for å se etter glipper. Nå skal det sies at jeg på ingen måte skriver like korrekt på bloggen som på jobb, så ikke la deg bli for opphengt i å skrive 100% korrekt. 

Legg merke til dine vanligste feil 
Sliter du med “Å/OG”? Bruk av komma eller punktum? Skriver du et spesifikt ord feil, gang på gang? Legg merke til feilene dine, og vær bevisst på dem når du skriver. Ha dem gjerne nedskreven på en liste slik at du enkelt kan sjekke de opp i blogginnleggene dine. Google er din venn – søk opp ordet eller sammenhengen, og du vil raskt lære hvordan det skal skrives riktig. 

Fokus på det estetiske
Sørg for at innleggene dine ser “rene” ut: Kutt dem opp i avsnitt der det passer seg, og ha en behagelig skrift- og skriftstørrelse. Variere lengden på setningene dine; noen kan være korte, andre lange. Slik blir det mer behagelig, og ikke minst mer levende lesning. 

Vil du bli enda flinkere til å skrive?
To av mine e-bøker lærer deg nettopp det! De kan leses mer om og kjøpes (VIPPS eller betalingskort) for 99,- per stykk, her: 

Slik lærer du å skrive med hjertet 
Kunsten å skrive elendig (for deg som vil lære å skrive bra!) 

 

#skrive #skrivekunst #blogg #bedreblogg #bedreblogger #blogger #blogging #hverdag #skrivelyst #forfatter #skribent #læreåskrive #skrivekurs #ebok #ebøker #bok #bøker #bokelsker #lære 

    1. 😀 uff da føler vel at jeg bryter med alt det der, men jeg skriver det jeg tenker rett i bloggen uten å kladde først. Skulle jeg ikke gjordt det så kunne jeg like gått latt være å blogge. Uff, uff,uff sier jeg og håper på tilgivelse fra leserne mine. Ha en fin kveld og takk for tipsene.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg