5 ting mammabloggere bør tenke på

 

♥ Vi som foreldre skal alltid tenke på hva som er til det beste for barnet vårt – ikke hva som helt sikkert ikke kan skade. På hvilken måte kan det være til det beste (og ikke bare “sikkert ikke skadelig”) for barnet å utlevere bilder og privat informasjon om det på en offentlig blogg? 

♥ Det er like viktig å være påpasselig med informasjon, som med bilder. De fleste (riktignok langt ifra alle…) mammabloggere passer på å ikke legge ut lettkledde bilde av barna sine. Det er helt topp! Personlig er jeg langt mer bekymret for de barna som får store deler av livet sitt utlevert på en blogg, i form av informasjon. Jeg er ikke fan av bilder av barn på blogg heller, men informasjon er enda verre i mine øyne. 

♥ Husk på at det som finnes på Internett i dag, også vil finnes det når barna begynner på skolen. Jeg er full klar over at barn kan mobbe andre av helt idiotiske grunner – men hvorfor kaste bensin på bålet? Utsagn som “hun er ei skikkelig puppejente” hadde i alle fall ikke jeg likt å høre om… Jeg husker fremdeles hvor flau jeg ble da jeg så gjennom et album fra da jeg var baby, og jeg fikk se et bilde av at jeg lå på brystet til mammaen min. Bildet “viste” ingenting annet enn at brystet hennes var nakent (med meg som dekket hele – altså viste det ikke noe særlig i det hele tatt), men det var skikkelig ekkelt og flaut. Og ja; jeg satt helt mutters alene da jeg bladde i albumet – og verken klassekamerater eller andre fikk noen gang se det bildet. Jeg kan bare tenke meg følelsen jeg hadde hatt dersom jeg visste at hele klassen hadde sett nakenbilder av moren min, eller fått vite at jeg elsket puppen som lita jente. Jeg hadde vært så flau at jeg nesten kan kjenne det bare ved å tenke på det. 


Min datter har vært mitt ansvar siden den dagen de to fineste strekene noensinne lyste mot meg. Det er ikke en jobb jeg tar for gitt, eller gjør halvveis ved å unnskylde meg med at det “sikkert ikke skader”. 

♥ Barna våre er vårt ansvar, og det er også deres privatliv. Jeg vet ikke med dere, men jeg elsker å holde enkelte ting privat. På denne bloggen deler jeg ikke en gang hva jobb nummer tre er – selv om det er en høyst normal jobb, og en jobb jeg faktisk er utrolig glad for å ha. Dette gjelder selvsagt ikke bare blogg, heller. Jeg er – tro det eller ei for dere som har lest mine tidligere blogger – en svært privat person. Ingen vet alt om meg, og jeg har full kontroll på hvem jeg lar kjenne meg og ikke. Tenk å få denne friheten frarøvet på denne måten? Jeg hadde blitt illsint. Barn har så absolutt rett på privatliv, og det er vår plikt å sørge for at de får nettopp det. Selv barn av Kongefamilien og Norges “ekte” kjendiser er langt mer skjermet enn det bloggbarna er. Kim Kardashian har et helt program om seg selv (?), men selv ikke hennes små er så til de grader utlevert som det bloggbarna i Norge er. Det sier absolutt alt. 

♥ Det finnes ikke én eneste god grunn til å eksponere barn på nettet, men ekstremt mange grunner til at du bør la være. Jeg er oppriktig interessert i å høre fra dere som mener at dere har argumenter for utlevering av barn. Det hadde vært en utrolig spennende diskusjon! Og nei; her teller ikke ordene “det er sikkert ikke skadelig”.. 

Det hadde vært innmari givende med en ordentlig debatt rundt dette temaet. 

#åpen #ærlig #debatt #mamma #mammablogg #barn #småbarn #tanker #meninger #privat #personlig #barnpånett #internett #hverdag 

8 kommentarer
  1. Her tar du opp noe jeg har tenkt mye på når det gjelder det jeg selv blogger om og da er jo tross alt Eli og jeg voksene og vært enige om at vi skal ha åpen dør i forhold til alzheimer som hun har. Jeg holder til og med våre voksene barn unna bloggen. Jeg lurer jo litt på hvordan datter til norges mest kjente mamma vil få det som tenåring. Han er vel litt mer diskre norges pappablogger, men nå nok si at jeg synes han har mistet hjertet sitt litt. Barn til underholdning liker jeg dårlig.

  2. suttung: Det forstår jeg er en vanskelig situasjon, men forhåpentligvis har dere valgt å følge den linjen som føles best for akkurat dere.
   Jeg syns det er fryktelig skummelt å tenke på fremtiden til enkelte bloggbarn, det er i alle fall sikkert..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg