Eksponering av barn i sosiale medier – kort oppsummert

 

ARGUMENT 1: Det skader ikke barnet 

● Om du mener at det ikke direkte skader barnet ditt er det én ting. Men er det virkelig til det beste for barnet? Skal vi ikke heller tenke på hva som er best for barnet – og ikke hva som “sikkert ikke skader dem”? Sienna hadde helt sikkert ikke tatt skade av det dersom jeg dro på butikken og lot henne være hjemme alene en kveld – hun våkner helt sikkert ikke, og det begynner helt sikkert ikke å brenne. Det hadde nok gått fint å ikke bruke en sikker bilstol også – vi krasjer helt sikkert ikke. Skjønner du tegningen? Må det virkelig være til skade for barnet før vi tar grep? Jeg tror ikke det. Og ja, jeg er fullstendig klar over at sammenligningene var temmelig hårreisende – men det må til for å få frem et poeng. 

ARGUMENT 2: Det finnes pedofile over alt uansett 

● Nå er det ikke pedofile som er min første tanke når jeg vemmes av eksponering over nettet, men det er likevel et hyppig brukt argument; det finnes pedofile over alt, vi kan ikke skjerme barna våre for dem. Nei, det er helt sant. Jeg sier ikke at barn ikke skal bade nakne på stranden eller at de ikke skal gå ute i offentlighet, heller. Men, og det uten å ha noen som helst form for kjennskap til sykdommen, vil jeg tippe at et barn den pedofile allerede har et “forhold til” i form av at det indirekte kjenner barnet, vil være mer attraktivt enn et tilfeldig barn på en strand – der også omsorgspersoner er tilgjengelig. Jeg føler rett og slett at jeg kjenner mange av bloggbarna. Jeg vet når de har bursdag, hvem familien deres er, hvilken farge de liker best, hva de liker å gjøre, hvilken barnehage de går i, om de er kresne i matveien, om de er innadvente eller utadvente.. Som tidligere nevnt er det selvfølgelig ikke farlig å dele denne informasjonen med meg, men tenk på hvor mange andre det er som leser slike blogger? Jeg husker selv episoden da Andrea Badendyck ble stalket. Det var helt forferdelig – men enda verre hadde det vært dersom hun var et lite barn, og offer for foreldrenes idioti og ikke “bare” eksponering av seg selv av fri vilje. 

ARGUMENT 3: Du mister lesere av å ikke eksponere barnet 

● Javel, så lesere er viktigere enn barnets privatliv? Det argumentet orker jeg ikke en gang å svare bedre på. 

 

ARGUMENT 4: Leserne blir for nysgjerrige om ikke 

● Vi husker vel alle “Fotballfrues” forklaring på hvorfor hun brått bestemte seg for å dele bilder av sin førstefødte? Jo, fordi lesere ble nysgjerrige. De møtte opp hjemme hos henne, tittet nedi vognen og what not. Jeg kan forstå at det er ubehagelig, men ærlig talt; når man ser hvor syke enkelte personer er og hvor langt de er villige til å strekke seg for å se på ungen din – da burde de i alle fall ikke få se den. Å argumentere med dette er rett og slett så kvalmt og så langt bak mål som overhodet mulig. Dessuten; om andres meninger veier mer enn den du i utgangspunktet hadde, bør du ta et kraftig tak i deg selv. Det er den merkeligste og mest absurde unnskyldningen jeg noensinne har hørt. Rett og slett. 

For barnas skyld; la oss tenke på hva som er til det beste for dem. Ikke hva som helt sikkert ikke kan gjøre noen skade, eller hva som sikkert ikke vil plage dem når de blir eldre. La oss være sikre på at de ikke tar skade. La oss være sikre på at de kan føle seg trygge på at deres privatliv har blitt skjermet. Vi er foreldrene og vi bestemmer enn så lenge – men vi burde virkelig bestemme oss for å ikke benytte oss av barna våre, eller overtrampe deres privatliv. De er ikke små dukker eller eiendeler; det er barna våre. Og for dem er kun det beste godt nok. Det burde det i alle fall være. 

#tanker #meninger #personlig #mamma #mammablogg #eksponering #eksponerebarna #barn #bloggombarn #barn #barna #mammablogging #mammablogger

2 kommentarer

Siste innlegg