Foreldre i 2017: Dere er dømt til å mislykkes

Ammer du barnet ditt, sier du? Du vet vel at du frarøver far en gylden mulighet til å knytte bånd med barnet ditt? Dessuten blir ungen din en mammadalt som ingen noensinne kan passe. 
Gir du MME? Stakkars barn, alle vet at morsmelk er det beste for alle barn. 

Tviholder du på gode rutiner, enten det er helg, julaften eller nyttårsaften? Ungen din kommer til å slite den dagen han eller hun møter uforutsette endringer. 
Er det ikke så nøye om rutinene endres nå og da? Ærlig talt, unger trenger en fast rutine å forholde seg til – ellers gjør du dem bare forvirret! 

Lever familien uten sukker, hvetemel og asparmatam? Stakkars barn som aldri får noe godt. Du er en fæl mamma. 
Lever du etter prinsippet “alt med måte”? Alle vet at sukker og den slags er skadelig for barna. Du er en elendig mamma. 

Sender du ettåringen din i barnehage? Skam deg – du vet jo at barn blir stresset av en slik hverdag. Hadde DU taklet åtte timer med høyt volum, kanskje?
Utsetter eller dropper du barnehage totalt? Barna dine kommer aldri til å bli skikkede mennesker, lære å dele eller utvikle sosiale antenner. Sannsynligheten for at de aldri vil lære å snakke er også veldig stor. 

Lar du barnet ditt sitte foran skjermen, enten det er snakk om nettbrett eller TV? Ring barnevernet, denne ungen kommer til å ta stor skade. 
Dropper du alt av skjermtid? Du tenker kanskje ikke på at du frarøver ungen din muligheten til å tidlig komme i gang med det som er fremtiden? Barnet ditt kommer til å bli hengende etter. 

Har du ofte barnevakt til barnet ditt? Alle vet at barnet trenger foreldrene sine, og at man aldri skal forlate barnet sitt mer enn antall minutter per måneder eller hva det nå enn er som er regelen for alle verdens barn. 
Har du ikke barnevakt til barnet ditt allerede fra første stund? Lykke til – ungen din kommer til å bli en uselvstendig dritt som ikke en gang kan dra på skole eller jobb som attenåring, fordi den skal henge i skjørtekanten din hele tiden. Nå har du gjort det store. 

Jobber du? Jasså, så du velger jobb og penger fremfor tid med barnet ditt? Skam deg. 
Jobber du ikke? Neivel, så ungen din skal tenke at det er helt greit å ikke jobbe for å tjene samfunnet? Barnet ditt kommer til å bli NAV’er kun på gøy. Tenk det, du! 

Sliter du psykisk? Du vet vel at ungen kommer til å slite selv og aldri komme seg noen vei her i livet? 
Sliter du ikke? Hah, stakkars den ungen som vokser opp uten å være klar over at det finnes annet her i livet enn enhjørninger og rosa skyer. Gleder meg til den dagen den opplever en kvise på panna eller enda verre – kjærlighetssorg. Det blir rett i grøfta, det. 

Kjære foreldre i 2017; dere er dømt til å mislykkes uansett. Feile gjør dere i andres øyne uansett hva dere foretar dere – så hvorfor ikke følge instinkt og magefølelse? Det kan umulig gå særlig mye verre enn hva det hadde gjort uten likevel. Lykke til! 

 

#mamma #foreldre #hverdag #personlig #blogg #meninger #tanker #følelser #tips 

10 kommentarer
  1. Der traff du spikeren på hodet ja 🙂 Takk for at du skrev dette. Foreldre nå til dags blir jo helt forvirret av alle velmente råd og formaninger fra mammapoliti og eksperter (“eksperter”) – rundt omkring… Det viktigste er å følge mammahjertet og magefølelsen.. Jeg tror de fleste er gode foreldre jeg. Det viktigste er å faktisk se barnet, og ikke glemme seg bort i telefonen og dataen som jeg har sett mange gjør 🙂 Å være der for barnet, men barnet har ikke vondt av å leke seg litt på egenhånd heller, tvert i mot 🙂

  2. Anonym: Jeg er så enig med deg 🙂 Jeg tror de aller fleste gjør alt så riktig – eller så feil – som de bare føler for selv, og det uten noe bedre eller dårligere resultat enn andre.

  3. Slik har det vært i alle år😳 Alltid noen som vet bedre en foreldrene😵 Nei, bruk sunn fornuft og gjør de valg av verdier som dere anser som viktige. Legg inn det som dere vet vil kreves av barnet i fremtiden og forbered de for det som kommer, som venner,skolegang mm. Dette krever sosial kompetanse.
   Tips: Litt god gammeldags folkeskikk går aldri av moten og gir barna mye goodwill ute i samfunnet.
   Lykke til alle foreldre😃👍🏼
   Hilsen fra en mamma/fostermor/bestemor/barnevernspedagog/jordnær kvinne❤️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg