Mine beste råd til deg som nylig har blitt singel/aleneforelder

 

Et samlivsbrudd er aldri enkelt. Det er ofte til det beste, men særlig enkelt kan det vel neppe sies å være. Nå som jeg for et halvt års tid siden ble singel etter å ha vært i et forhold med mitt barns far i over fire og et halvt år, var det selvfølgelig en stor omveltning, til tross for at det ikke ligger det snev av verken kjærlighetssorg, hat eller drama her. Det var jo en utfordring likevel. Man får litt den “hva faen gjør jeg nå?”-følelsen, selv om all fornuft og logikk tilsier at det vil løse seg og at det utvilsomt er til det beste. 

Det å velge å bli alenemor like før man fyller 25 er nokså tøft – det skal jeg innrømme. Han hadde jo vært der i hvert sekund av hele mitt voksne liv – hvem er jeg egentlig uten? Og det dere, det var det deilig å finne ut av. Haha! Før jeg setter i gang med mine beste tips til alle nysingle der ute, vil jeg nok en gang understreke at min eks og jeg er gode venner, og ikke minst at vi har et fantastisk godt samarbeid rundt datteren vår. Jeg kunne ikke ha bedt om en bedre forelder for jenta mi, og jeg vet at han føler det på samme måte. Så; no drama – no pain her i gården, men likevel en omstilling man bør la seg selv fordøye i eget tempo. 

Mine beste tips til deg som nylig har blitt singel: 

Tillat deg selv å ha det vondt. Det å gå så smertefritt ut av et forhold som det jeg har gjort er nok mer en luksustilværelse enn normalen, vil jeg tro. Selv om det for meg og oss var det eneste riktige på det tidspunktet, har jeg ikke problemer med å forstå at det for mange kan være vanskelig. Gi deg selv tid og rom til å være nedfor og lei deg. Om du føler for å hylgrine til “The Notebook” så gjør du det. Vil du dynke deg i iskrem, sjokolade, potetgull eller vin – så gjør du det også. Vær lei deg. Hat verden. En liten stund, i alle fall. 

Gjør noe som gir deg glede. Skriv opp 10 eller flere hverdagslige ting som gir deg en god følelse. Enten det er å lese en god bok, legge deg tidlig, drikke en kopp te, gå tur midt på natten, ta et langt bad, ringe en nær venn eller venninne, lakke neglene samtidig som du sitter med både ansiktsmaske og hårkur, rydde.. Skriv det opp – alt sammen. Deretter skal du ha som mål å gjøre så mye som overhodet mulig på denne listen hver eneste dag. You can do this!

Drop the alcohol. Okei, så er det innmari deilig å slå seg løs med jentene når man først har fått ordet “singel” stemplet i panna – men er det egentlig så fryktelig lurt? Av og til, kanskje, men ikke hele tiden. I begynnelsen er det meste lov; da handler alt om overlevelse likevel. Etterhvert kan det imidlertid være lurt å “face” realiteten uten alkohol innabords. Kjenn litt på det. 

Utnytte dine nærmeste. Jeg vet alt om hvor fælt det er å føle at man er til bry, men sannheten er at dine nærmeste høyst sannsynlig vil bli kjempeglad for å kunne være der for deg. Spør om de vil finne på noe med deg, om de kan overnatte eller om de tilfeldigvis har ledig gjesteseng til deg. Jeg vet i alle fall at jeg setter uendelig stor pris på å få lov til å være der for mine kjære, så jeg er sikker på at dine vil føle det på samme måte. Våg å være litt til bry – livet ditt suger tross alt bittelitt akkurat nå. 

Våg å være alene. Og neida, dette er ikke stikk i strid mot punktet ovenfor. Det er så viktig å kunne ha noen å lene seg til i denne perioden! Men; minst like viktig er det å lære deg å være alene. Det er da realiteten virkelig treffer deg som en AK47 rett i fleisen, for å si det mildt. Ha tidenes datenight – med deg selv! Det er gull verdt å bli sin egen beste venn, det kan virkelig ikke sies nok altså. Kjenn litt på det å være alene, samtidig som du gjør noe fint for deg selv. Fisk frem listen du skrev i punkt nummer to, og gjør ditt beste for å oppfylle alt som står der – så lenge det er realistisk og gjennomførbart en helt vanlig hverdag. Lær deg å trives i ditt eget selskap – det er etter min mening selve nøkkelen til det å aldri trenge å føle på den massive håpløsheten noen gang igjen. 

 

Mine beste tips til deg som nylig har blitt aleneforelder: 

Alle punktene over. Seriøst; ikke glem deg selv opp i alt. Jeg vet at det er barnet eller barna som står som fokus nummer én akkurat nå, men glem for all del ikke deg selv. Husk det. 

Rett fokus mot det dere har – ikke det dere mister. Greit, så blir feriene litt annerledes enn det du i utgangspunktet hadde planlagt. Økonomien er kanskje ikke like romslig, og den typiske, kjærlige A4-familien gikk regelrett i dass. Who cares?! Du har jo så mye annet å tilby både deg selv og barna dine. Tenk at du får æren av å lære dem “first hand” hvor viktig det er å kunne være selvstendig og stå på egne bein. Det er jo ikke annet enn gull verdt. Du mister ikke familien din – du får bare en litt annen type familie enn det du hadde sett for deg. Og helt ærlig – det trenger virkelig ikke å være negativt. 

Ha kvalitetstid med barna. Det er ekstremt vanskelig å få til de gode stundene med barna når det føles ut som om hele livet ditt har gått i knas, men desto viktigere er det å få på plass den gode kvalitetstiden. Kom dere ut i skog og mark, spis kveldsmaten under bordet, ta middagen ute, se en hyggelig film sammen eller finn på noe annet gøy. Det å kjenne på den deilige familietilværelsen selv om dere nå bare er én voksen i hjemmet, er ekstremt viktig. Kjenn på at det kan være fint, det også. 

Be om hjelp. Ta det fra en som vet alt om hvor grusomt det er å faktisk be om hjelp eller støtte; det er viktig. Tillat deg selv å være litt ekstra sliten, ha kortere lunte enn vanlig eller å bare være for nedfor til å kunne være “supermammaen” du drømmer om å være. La eksen, familie eller andre nære hjelpe deg med barna i større grad enn tidligere, og våg å spørre om hjelp. Det er ikke et tegn på svakhet – heller det motsatte. Barna er så mye mer lønt med en mamma som tar seg tid til å helbrede seg selv. Du vet; det er ikke uten grunn at flyvertene alltid opplyser at man skal sikre seg selv før man hjelper andre. 

Vit at du er god nok. Du gjør ditt beste for barna dine – mer kan du ikke få gjort. Om det betyr at det enkelte dager serveres pølser i brød, halvtørr spaghetti eller ostesmørbrød til middagsmat, spiller ingen rolle. Det er heller ikke så viktig om hjemmet ikke ser ut som innholdet i en møbelkatalog til enhver tid, eller at barna går med de samme klærne tre dager i løpet av én uke. Stress ned. Vær deg selv. Vit at du er god nok. 

Ingen vil ha deg, sier du? Oh well.. Helt ærlig; selv ikke som singel, superblond, megarosa, ultratynn og “careless” tjueåring var innboksene mine både her og der så stappfulle som det de er nå. Det er (overhodet) ikke for å skryte – men for å med hånden på hjertet fortelle deg at det å være alenemor virkelig ikke er ensbetydende med at ingen vil ha deg. Heller tvert om! Jeg tror absolutt at bak tittelen som aleneforelder ligger det konklusjoner de fleste trekker – og det i den positive retningen. Tro meg – fiskene dauer ikke, de spreller bare mer. Tjohei! 

 

Lykke til! Og du? Du kommer til å klare deg helt strålende♥

#forhold #kjærlighet #personlig #singel #single #alenemor #alenemamma #aleneforelder #mammablogg #mammablogger 

Siste innlegg