Facts

♦ Jeg leser alltid nyheter om kvelden, 2-3 timer før jeg skal sove. Jeg tar alltid alt så innmari til meg, og da er det ekstremt vanskelig å skulle fungere optimalt etterpå. Jeg har lite tro på moteord som “høysensitiv” så helt ærlig vet jeg ikke særlig mye om det, men at jeg tar til meg alt og alles følelser, problem og sorg er det ingen tvil om. Leser jeg nyheter like før leggetid ender det opp med en urolig natt – og ikke minst at jeg henter inn en liten kropp i dyp søvn, kun for å ha henne tett inntil meg. Så det gjøres altså etter at dagen er forbi, men tidlig nok til å ikke forstyrre hele natten mer enn tankene allerede gjør. 

♦ Jeg gråter tilnærmet aldri foran andre. Ikke fordi jeg ser på det som en svakhet, men det føles bare ikke riktig. Som da foreldrene mine og jeg så på Farmen, og gjensynsgleden mellom Tore og Balto.. Åh, jeg gjorde meg fullstendig oppslukt i telefonen, og de bare lo av meg. Da pappa skulle vise meg en Facebook-video av ei jente som fikk en liten valp ropte jeg ut et par skjellsord og stormet inn på badet i ekte fjortisstil, haha! No can do, altså. 

♦ Jeg elsker å ha det ryddig og rent i leiligheten, men i bilen derimot… Jeg kan vel med hånden på hjertet si at jeg aldri i mitt liv har sett en mer rotete bil. Ups! 

♦ Jeg kommer sannsynligvis til å farge håret mørkt igjen ganske snart, for så å angre som bare det. Jeg trives definitivt best som blondine. 

♦ For en stund siden opplevde jeg at penger begynte å bety mer for meg enn det jeg ønsket at det skulle. Å se pengene komme inn på konto gav en lykkefølelse jeg ikke kan beskrive med annet enn “stolthet”. Jeg hatet det så mye at jeg bestemte meg for å leve for tilnærmet ingenting – og da mener jeg virkelig veldig lite – i tre måneder. Penger er viktig i den forstand at jeg vil kunne betale ned leiligheten og bilen min, spise den maten jeg ønsker og ikke minst kunne kjøpe alt Sienna trenger (og mye av det hun bare har lyst på..), men utover det har penger liten betydning for meg. Jeg trives best slik. 

♦ Jeg er livredd for å bli forelsket.

♦ Jeg vurderer sterkt å gå til anskaffelse av en jobb nummer fem. Haha, apropos punktet ovenfor liksom.. Neida, men det handler om at jeg har vært syk i så mange år at det føles ut som om det er så ekstremt mye jeg har gått glipp av på den fronten. Jeg tok aldri vakter på Burger King da jeg gikk på skole, og jeg har aldri måttet snuble meg rundt i en tilsynelatende evigvarende labyrint av valg slik “alle andre” har gjort. Jeg har aldri hatt ekstrajobber for å spe på inntekten, eller tenkt over hva jeg passer til og ikke. Jeg kommer nok aldri til å endre retning i yrkeslivet, men det plager meg at jeg ikke har testet ut så mye. At jeg jobbet i kassa på Godteland et par dager i måneden da jeg veide i overkant av tretti kilo og var høyst uegnet for jobben teller liksom ikke helt, haha.

♦ Jeg elsker galgenhumor. De som kjenner meg vet at jeg har vært ute en vinternatt før, og jeg elsker at de kan spøke med alt fra A til Å – uten å være redd for å tråkke meg på tærne. Jeg er ingen porselensdukke, og vil heller ikke bli behandlet som en. 

♦ Du vet den følelsen av at du har funnet noe skikkelig godt, som du bare få alle andre til å prøve? Jeg driter i om du ikke liker det – prøve skal du, liksom? Litt slik har jeg det også med journalistikken (og absolutt alt annet jeg mener er verdt å bruke tid eller smaksløker på), og det er altså grunnen til at jeg mekket sammen en ebok for alle som ønsker å kunne leve av å skrive – uten å bruke en formue på utdannelser. Jeg kunne helt sikkert ha satt prisen langt høyere, men det ville ikke ha gitt meg den samme følelsen. 

♦ Jeg har utrolig lyst på en hund nummer tre til flokken. Jeg har også veldig lyst på en nakenkatt. Og rotter. Og det meste på fire bein. 

♦ Dersom jeg lurer på noe, må jeg finne ut av det. Enten det dreier seg om større spørsmål, tanker rundt religion eller noe helt ubetydelig som overhodet ikke ville ha forandret verken livet eller tankegangen min. Det er med andre ord ikke så vanskelig å forestille meg at mitt største irritasjonsmoment er Area 51… Meningen med livet derimot, ofrer jeg ikke en tanke. 

♦ I løpet av de siste fem årene har jeg servert én eneste løgn – og det var for å beskytte noen som stod meg nærme. Selv om det ville ha ført til problemer for vedkommende gjorde det faktisk fysisk vondt. Jeg takler virkelig ikke løgner, baksnakking, drama og sånt tull, det er så langt utenfor min komfortsone som overhodet mulig. Små, hvite “løgner” som at “mamma bare rydder litt” når små ører hører at det romstreres litt i godteriskapet etter leggetid teller selvfølgelig ikke 😉

♦ Jeg skriver lister, ukeplanleggere og journal hele tiden – men viktige huskelapper og strenge beskjeder til meg selv skrives alltid på SMS til mitt eget nummer. Akkurat nå står det så mye som “Jobb 3. mars, ikkje gløm d no da”, “Husk å ta solarium! Du trenge d!” og “Brød, melk, klorin, skinkepålegg, egg, Pepsi max” idet jeg åpner SMS-innboksen. 

♦ Jeg er aldri langsint. Jeg kan bli irritert, sint eller forbanna – men så går det over av seg selv så snart jeg får sagt min mening. Å tilgi er for meg ganske stort, men jeg er en racer på å legge det meste bak meg. 

 

12 kommentarer

Siste innlegg