hits

Svar på siste stilte spørsmål

10.10.2018
19:04

Er du singel eller ikke? Du skriver aldri noe konkret. 
Om jeg ikke skriver noe konkret, er det jo nettopp fordi jeg ikke føler for å si så mye om det :-) Jeg har blitt nokså privat av meg de siste årene, det er ikke alle deler av livet mitt jeg ønsker å dele. Ikke enda, i alle fall. Det som overrasker meg er hvor nysgjerrige folk er på dette området, haha! Jeg har fått høre fra mange (!) av mine venner og familiemedlemmer at folk spør dem om nettopp dette. Jeg forstår egentlig ikke helt fascinasjonen, men for all del, bring it on - men helst til meg personlig, da. Mine nærmeste skal få slippe å svare, haha. 

Er det ikke fryktelig kleint å ha tatoveringer både for og ikke minst sammen med, eksene dine? Angrer du? 
Nei, absolutt ikke. For meg er hver og èn av mine tatoveringer tatt av en grunn. De representerer ulike faser av livet mitt, og mennesker som står og har stått meg nære er utvilsomt en stor del av det. To av tatoveringene mine er for en tidligere eks; der den ene faktisk ble tatt etter at det ble slutt. To andre har jeg tatt sammen med en annen (haha, det hørtes brått ut som om jeg har haugevis av ekser - det har jeg altså ikke) der vi faktisk tatoverte hverandre (!), nokså sprøtt - men likevel helt min type "romantikk", haha. Jeg angrer overhodet ikke, verken på tatoveringene, minnene eller det faktum at de nå er mine ekser ;-)

Fjerner du tatoveringene dine dersom en fremtidig kjæreste blir sjalu? 
Nei, da fjerner jeg heller sivilstatusen min for å si det slik. Jeg forstår at det ikke kan være supergøy å se på dem, men det er tross alt mitt liv og mine minner. Han hadde ikke hatt meg den dag i dag om det ikke var for at jeg vandret veien hit først, tenker jeg. 

Hva gjør du når du jobber utenfor Siennas barnehagetid? 
Jeg kommer ikke til å utdype dette noe særlig; jeg har mine løsninger som utvilsomt er til Siennas fordel, og noe mer enn det er det ikke så nøye med å fortelle. Hun er ikke alene hjemme i alle fall, det kan dere føle dere sikre på, haha. 

Hva gjør du når du er skikkelig sliten? 
Gråter. Enkelt og greit :-) 

Blir du lett forelsket? 
Nei, absolutt ikke. Betatt, kanskje litt? Men ikke forelsket. Det tar tid og skal veldig mye til. 

Om du må velge kun tre egenskaper som er helt obligatorisk for at du skal kunne bli sammen med noen, hva ville det ha vært? 
1. Humor, 2. Utstråling, 3. Oppriktighet. 

Kunne du ha skrevet om det å date en alenepappa? 
Jeg har faktisk ikke datet en alenepappa, så det blir litt vanskelig for meg å sette meg inn i den situasjonen. Når det er sagt vil jeg også nevne at det er helt tilfeldig; faktisk så jeg egentlig for meg at det var det jeg aller helst kunne ønske meg - noen med barn fra før av. Jeg ser for meg at det ville blitt enklere på mange måter. Skjebnen vil det visst ikke helt slik, da. Haha! 

 

Det var altså tilnærmet utelukkende spørsmål om mitt kjærlighetsliv.. Nu vel! Om du lurer på noe, enten det måtte være enda mer klisserirelatert eller noe helt annet; spør i vei! :-) 

#mamma #dating #date #kjærlighet #love #kjærleik #singel #single #alenemor #alenemamma #mammablogg 

Svar på siste stilte spørsmål

14.06.2018
13:07

 

Har du droppet ut av skolen siden du ikke skriver noe om det? 
Nei, det har jeg ikke :-) 

Jeg bare lurer på hvorfor du har valgt fagskole fremfor årsstudium på høgskole/universitet? 
Det var mildt sagt et vanskelig valg! Jeg vurderte lenge årsstudium i psykologi for så å ta bachelorgrad i Anvendt psykologi for å kunne arbeide som miljøterapeut og eventuelt ha muligheten til å videreutdanne meg innen psykologi, men valget falt altså på fagskoleutdanningen Arbeidslederskolen. Dette er det mange grunner til. For det første vil dette året på fagskolen gi meg mange muligheter for veien videre, ettersom jeg rett og slett utdanner meg som leder- og mellomleder. Her er det rom for mye gøy! I tillegg har jeg allerede en utdannelse og så ikke på en treårig utdannelse til som et så veldig gunstig valg for meg; jeg blir ikke yngre med årene, og dersom jeg noensinne skal få flere barn ønsker jeg ikke å binde meg til tre år på skolebenken, deretter arbeidserfaring innen min nye utdannelse for så å eventuelt gå ut i permisjon - det tar rett og slett for lang tid. Nå vet jeg jo ikke om flere barn vil bli aktuelt, men jeg ønsker altså å ha mulighetene for det åpne - og det uten å binde meg til 3-5 år før det eventuelt blir en realitet. Et årsstudium i psykologi (uten at det inngår i en bachelorgrad) gir heller ikke like mange muligheter som det fagskoleutdanningen som arbeidsleder vil gjøre. Nå får jeg en utdannelse, det får man ikke ved årsstudium i psykologi. I tillegg til dette er det for meg viktig å kunne sikre at jeg kan arbeide innen så mye som mulig etter endt utdannelse; jeg har en viss anelse om hva jeg ønsker å gjøre, men det er for meg avgjørende at mulighetene er mange og ikke minst gode. Derfor ser jeg på det som riktig å ta denne utdannelsen nå, så får vi se hva jeg velger å gjøre senere. Dersom jeg skal ha flere barn blir det innen fem år, og om jeg velger å ikke få flere har jeg et helt liv foran meg med mangfoldige muligheter til mer skolegang og variert arbeidserfaring. 

Jeg kjenner ikke så godt til fagskoler, kanskje du kan fortelle litt om det?
Slik jeg har forstått det er høyskole noe du går etter oppnådd generell studiekompetanse; da kan du velge den retningen du ønsker etter dette. Du kan også opparbeide deg realkompetanse ved å ha arbeidet innen et relevant fag i minimum fem år, for å komme inn på den høyskoleutdanningen du ønsker. Om du er helsefagarbeider og har jobbet som dette fulltid i fem år, kan du for eksempel søke deg inn på sykepleie eller vernepleie selv om du ikke har oppnådd generell studiekompetanse, men det kan ofte være vanskelig uten generell studiekompetanse. Alderen din må også være over 25 år, om jeg har forstått det riktig. Fagskole er vel hovedsaklig for de som har relevant erfaring innen det faget du ønsker, eller som har fagbrev (fullført videregående skole og tiden som lærling innen det aktuelle faget) i et relevant fag. Ettersom jeg har arbeidet som selvstendig næringsdrivende journalist og forfatter i flere år, samt jobber som tilsynsfører i barnevernet, har jeg oppnådd realkompetanse som kunne føre meg inn både på bachelorgrad i psykologi (høyskole) og arbeidslederskolen (fagskole). Begge deler er offentlig godkjente utdannelser. 

Hvorfor velger du å gå skole nå? Du har jo allerede en utdannelse. 
Det stemmer, jeg er utdannet journalist og har levd godt av det de siste årene. Men; det er helt klart at jeg ønsker flere bein å stå på, særlig nå som jeg er alenemor og 100% avhengig av meg selv og min inntekt alene. Økonomisk og karrieremessig sikkerhet er svært viktig for meg, så derfor er jeg nå i gang med en utdannelse nummer to for å være helt sikker på at min og min datters fremtid er sikker og stabil, uansett hvilke retninger livet måtte ta. 

Hvorfor vil du ikke ha samboer? 
Fordi jeg trives veldig godt med det livet jeg lever nå, og fordi min datter alltid vil forbli min aller fremste prioritet. Jeg syns personlig ingenting om å flytte sammen tidlig i et forhold så lenge det er barn inne i bildet. 

Hvilken bil har du? 
En Mercedes Benz B-klasse, 2006 modell. Eller "liksom-Mercedes", om du vil. 

Du sier at du har så mange baller i luften, kan du si noe om hvilke prosjekter du er i gang med som gjør at du er så "opptatt"? 
Jeg er vel ikke mer "opptatt" enn andre, men det som styrer dagene mine for øyeblikket - i tillegg til mammarollen selvfølgelig - er blant annet ferdigstilling av barneboken min, 3 manusprosjekter/bok-prosjekter, oppussing av leiligheten, jeg har begynt på to ulike fagskoler og opptrening av Felix som jeg stadig trener mer og mer - i takt med at han også krever mer. Ja, også kommer jo selvfølgelig jobb i tillegg, der har jeg også fått en del nytt å tenke på den siste tiden.. Jeg elsker å ha det litt hektisk, så sånn sett passer det meg utmerket med det jeg vil anse som "mye" på en og samme tid. Jeg syns vel å merke ikke at det er særlig mye, eller spesielt stressende, så for meg er det egentlig en helt normal hverdag. Jeg kommer straks tilbake med et langt innlegg som forklarer mer om min tankegang rundt akkurat det og om hvordan jeg klarer å holde styr på alt. 

Kan kjæresten din svare på spørsmål vi lesere stiller, i et eget innlegg? 
Det tviler jeg veldig sterkt på at han har lyst til, altså. Det måtte i så fall ha blitt anonymt, men vi får se :-) 

 

Er det noe du lurer på? 

#spørsmål #spørsmålogsvar #svar #spm #spørsmålsrunde #tanker #meninger #personlig #hverdag #skole #jobb #kjærlighet #hverdagen 

Svar på siste stilte spørsmål - Restylane, skole, kjæreste og flere barn

06.05.2018
16:53

Hvem er du mest sammen med om dagen? 
Bortsett fra Sienna og Supermann må det bli en god kompis av meg, S. Jeg har ikke hatt så mye tid til å være så fryktelig sosial de siste månedene, så når jeg først er det er det i kombinasjon med trening av Felix - det er mitt eneste "fristed" for øyeblikket :-) 

Når ser du for deg å få flere barn? 
Jeg ser det ikke for meg, haha. Det får bli som det blir, men i alle fall ikke på en god stund ennå. 

Hvordan er du som kjæreste? 
Jeg tror jeg er veldig omsorgsfull og snill, jeg vet jo at jeg gjør alt som står i min makt for at alle rundt meg skal ha det så fint som mulig. Men, jeg har også blitt en jente som vet hva jeg vil og som ikke gir meg før jeg får det nøyaktig slik. Jeg orker ikke å bruke et sekund av livet mitt på tull som ikke fører noen vei, så her er det ingen vei utenom det som tilnærmet kan kalles perfeksjon i mine øyne. Får jeg ikke det har jeg det bedre alene, haha. Heldigvis har jeg det som plommen i egget nå, så da er jeg fornøyd :-) 

Skal du gå noe mer skole etter dette året? 
Nå er jeg ferdig med fagskoleutdannelsen om ett år, så så mye lenger frem i tid enn det orker jeg ikke å tenke. Jeg snuser også på tanken om å ta noen ekstra fag nå for å sikre meg enda bedre til den tid.. Men, tanken på å aldri mer skulle gå skole får det til å grøsse i hele meg, så det blir nok garantert mer påfyll av kunnskap etterhvert. Jeg elsker ny kunnskap! Nå er jeg jo ekstremt motivert med tanke på at jeg hittil har fått to A'er og en C, da. Wiii! Vi får se, vi får se. 

Kommer du til å bo der du bor nå, lenge? 
Ja, sannsynligvis. Leiligheten min er 85 kvadratmeter og med to soverom, eget vaskerom, gigantisk bod og alt annet man trenger som småbarnsfamilie er det ingen grunn til å flytte med det første. Jeg kommer nok i alle fall til å bo her i et par år til før jeg selger til fordel for hus. 

Hvorfor innrømmer du ikke at du har restylane i leppene når det er så tydelig at du har det? 
Fordi jeg ikke har det. Hadde du kjent meg hadde du visst at det er fullstendig uaktuelt for meg å både være uærlig, og å fylle kroppen min med unødvendig dritt. Jeg er tross alt et forbilde for den viktigste skapningen i hele verden - datteren min. 


Noe du lurer på? 

#spørsmål #svar #spørsmålogsvar #hverdag #personlig #privat #barn #familie #forhold #kjæreste #student #skole #utdanning #utdannelse #mamma #mammablogg

Svar på siste stilte spørsmål: Dette irriterer kjæresten, jobb, studier - og mer

03.04.2018
09:42

 

Er En stk fin fyr og Supermann den samme kjæresten? 
Ja :-)

Hvor lenge syns du at man skal være sammen før man forlover seg? 
Det kommer helt an på mange faktorer. I et voksent og seriøst forhold? Ett år til halvannet kanskje? Om man har planer om å gifte seg, da. 

Kan du skrive et innlegg om å introdusere barna for den nye kjæresten? 
Absolutt. Her har jeg nok en litt "uvanlig" mening. 

Hva skal du studere til høsten? 
Det er hemmelig frem til siste lille detalj er på plass. 

Hva er dine jobber nå? 
Journalist, forfatter og tilsynsfører (med diverse andre oppdrag innimellom) for barnevernet i en av kommunene i området. 

Hva tror du at kjæresten din irriterer seg mest over med deg? 
At jeg er rotete og at jeg vil ha en slange og/eller en skjeggagam. 

Hva irriterer du deg mest over med kjæresten? 
Jeg lar meg ikke irritere :-) 

Hva er din favorittdate? 
Enten å gjøre så godt som ingenting; en film på senga med mat og godis holder i massevis for meg! Eller, å gjøre et eller annet snålt. Som diskgolf, rafting, tennis eller noe annet litt uvanlig. 

Hvilken skole går du nå? 
Jeg tar opp fag ved Akademiet i Ålesund, i tillegg til at jeg går forfatterskole ved Skriveakademiet. 

Hvordan er det å ha en så aktiv hund som Felix når du er småbarnsmor og jobber så mye? 
Det går veldig fint! Han er faktisk utrolig bedagelig når vi er alene uten besøk, så han er sjelden noe problem. Han ligger jo stort sett bare på gulvet (eller i sofaen... kremt) og slapper av uansett. Han krever selvfølgelig "litt" tur, men det er den mentale treningen som virkelig sliter ham ut. Der er han heldigvis enkel å slite ut, så det er ikke så krevende som man kanskje skulle tro med en Rottweiler/husky-mix. 

Hva gjør du for å trives alene når Sienna er med pappaen? 
Det kan jeg skrive et eget innlegg om!

 

Er det noe du lurer på? 

 

#spørsmål #spørsmålogsvar #personlig #privat #blogg #forfatter #journalist #skribent #blogger #mamma #mammablogg #hverdag #mammablogger

Jeg har aldri...

28.01.2018
23:49


Husker du denne drikkeleken? Den er jo alltid... Interessant, så da jeg kom over denne (noe mildere) tekstversjonen måtte jeg bare hive meg i gang. Om du vil kopiere er spillet enkelt: utheve det du har gjort i fet skrift, og la det du ikke har gjort stå i normal skrift. 

Jeg har aldri... : 

1. Vært våken i over 48 timer i strekk
2. Vært skikkelig forelsket

3. Blitt påkjørt av en bil 
4. Vært i en ambulanse 
5. Badet naken i solnedgangen 
6. Brukket noe i kroppen 
7. Hatt one night stand 
8. Gitt et kompliment til en fremmed
9. Reist til utlandet 
10. Vært utenfor Europa 
11. Ledd til jeg tisset på meg 
12. Kysset i regnet 
13. Vært innlagt på sykehus 

14. Ønsket at jeg var en annen 
15. Tatt utdannelse 
16. Lest ut en roman
17. Jobbet frivillig 
18. Gjort en god gjerning uten å fortelle om det 
19. Opplevd kjærlighet ved første blikk
20.Tatt narkotika
21. Drukket alkohol 
22. Prøvd sigaretter
23. Prøvd snus

24. Besvimt 
25. Vært deprimert 
26. Gått på en smell 
27. Kjørt for fort 
28. Kjørt moped 

29. Kjørt vannscooter
30. Kjørt snøscooter
31. Tatt sertifikat på noe 
32. Vært hemmelig forelsket 
33. Vært så glad at jeg har grått 
34. Vært så trist at jeg har ledd 

35. Brukt humor som forsvarsmekanisme 
36. Lagt skylden på andre for noe jeg har gjort 

37. Angret bittert på noe 
38. Fått barn 
39. Eid noe som koster over 100.000 kroner 
40. Hatt panikk 
41. Fortalt bort noen andres store hemmeligheter 
42. Fortalt min dypeste hemmelighet til noen 
43. Hatt kjærlighetssorg 
44. Vært i fengsel 
45. Vært i rettssak 
46. Følt at jeg er god nok som jeg er
47. Tatt en kosmetisk operasjon 
48. Vært i narkose 
49. Elsket noen så høyt at det gjør vondt 
50. Følt at jeg virkelig lever livet slik jeg burde leve det

Si ifra om du kopierer denne, da! Det er alltid så gøy å lese :-) 

 

Svar på siste stilte spørsmål: Samboerskap, giftemål, barn og 2017

02.01.2018
12:26

 

Er du singel igjen? 
Det er en del måneder siden jeg følte at sivilstatusen "singel" passet for meg og min situasjon :-) Det har ikke endret seg. 

Begynner navnet på "En stk fin fyr" med A eller S? 
Det spiller vel ingen rolle? Han får havne på bloggen når han måtte føle for det, om noensinne. 

Er du fortsatt ihuga FRP'er? 
FRP er det partiet jeg har mest til felles med, ja. Det er selvfølgelig mye jeg er uenig med også, som det ville ha vært med alt av politiske partier jeg valgte å stille meg bak. 

Det at du ikke eksponerer datteren din på bloggen, er det et bevisst valg? 
Ja, absolutt! Les gjerne dette innlegget: "Eksponering av barn på nettet"

Vet "En stk fin fyr" om følelsene dine for han, siden du bare skriver at du ikke syns du er singel? 
Hehe, ja, det regner jeg bare med at han er klar over :-) 

Hva er det viktigste 2017 har lært deg? 
Oi, det er mye. Jeg tror jeg fikk den viktigste lærdommen nå på tampen av året; å stole på min egen magefølelse, og ikke handle ut ifra noe annet enn den. Jeg tror virkelig at det er nøkkelen til å unngå å bli såret eller å la andre sitte i en posisjon som potensielt kan skade deg. Jeg er evig takknemlig for den lærdommen, selv om den kanskje kom litt sent ;-)

Hva tenker du om å bli samboer med noen igjen? 
Min første tanke: SKUMMELT. Tanke nummer to? "Hmmm.. Hadde vært greit å kunne bytte på middagslagingen". Med andre ord; kanskje ikke helt der enda, haha. 

Når vil du gifte deg? 
Om jeg noensinne skal gifte meg så vil jeg det før jeg eventuelt får flere barn, og senest om fem år. Tidligst om et par år, selv om det definitivt kan drøye enda lenger. Men altså, ingen av delene er et must for meg og det finnes virkelig ikke noe hastverk med noe som helst. Jeg koser meg her og nå, så får vi bare se hva fremtiden bringer. 


Noe du lurer på? 

#spørsmål #spørsmålogsvar #svar #blogg #blogger #blogging #mammablogg #mamma #foreldre #mammablogger #hverdag #hverdagen #personlig 

Ask me anything

30.10.2017
22:11

 

Da var det vel på tide med en ny spørsmålsrunde på bloggen, eller hva? 

Fyr løs! Og ja, du kan selvsagt være anonym. 

 

50 personal questions-tag

22.10.2017
12:52

 

1. Er du spontan eller liker du å overveie mulighetene før du kaster deg ut i noe? 
Jeg er definitivt en ekstremt spontan person, haha. Viktige avgjørelser tenker jeg grundig gjennom, men bortsett fra det er jeg nok så spontan som man overhodet kan bli. 

2. Hund eller katt? 
Hund. Alltid hund. 

3. Det villeste du noensinne har gjort? 
Hemmelig. 

4. Hvem var den siste personen du kysset? 
En stk fin fyr♥ 

5. Hvor er du om fem år? 
Det er umulig å vite. Enten er jeg på akkurat det samme stadiet i livet som nå, bortsett fra at jeg da har et barn på 9 år, nok en utdannelse og en større bolig, eller så er jeg gift, har et barn til og lever livets glade dager med massevis av reiser lagt bak meg. Man vet aldri - heldigvis. 

6. Hvor mange barn vil du ha? 
Jeg er strålende fornøyd med å ikke få flere enn Sienna, men jeg lurer på om jeg ikke kanskje har lyst på ett til om noen år. Vi får se! Det holder i alle fall med to. 

7. Hva irriterer deg mest akkurat nå? 
Politikken rundt frivillighet, rusomsorg og pelsdyrnæringen. 

8. Hva får deg til å gråte? 
Når jeg er alene; altfor mye. Sammen med andre; så godt som ingenting. Jeg fikser dårlig å gråte foran noen. 

9. Hva står det på den siste meldingen du fikk?
"Ååh :/ Får håpe d bedra sej fort"

10. Hva ville du bli da du var liten? 
Journalist og forfatter. Så, da ble jeg det, da. 

11. Hva liker du helst å gjøre på fritiden din? 
Å tilbringe tid med Sienna. Vi har ordentlig dilla på hobby-greier for tiden, og er i gang med å perle juletrepynt som skal få pryde juletreet vårt om bare et par bittesmå måneder. 

12. Er du forelska? 
Uæh.. Ja! 

13. Hvordan er ditt forhold til deg selv? 
Jeg har et utrolig godt forhold til meg selv, heldigvis. Jeg stortrives i eget selskap, og vet at det ikke er andre enn jeg som er ansvarlig for min egen lykke. Det er deilig, det! 

14. Hva er sivilstatusen din? 
♥ 

15. Hva liker du best med deg selv? 
At jeg er oppriktig snill og alltid setter andre foran meg selv. 

16. Hva liker du minst med deg selv? 
At jeg er ekstremt naiv og godtroende. Jeg velger alltid å la tvilen komme andre til gode. Forhåpentligvis får jeg igjen for det en vakker dag. 

17. Når har du det best med deg selv? 
Hmmm.. Alltid? 

18. Hva lager du helst til middag? 
Åh, jeg elsker middag! Jeg elsker å variere og har sjelden det samme flere ganger i løpet av en måned. I dag er det glaserte, baconsnurrede kyllingfileter med ris og bernaisesaus som står på menyen. Mmmh! 

19. Hva drikker du helst? 
Pepsi max. 

20. Hva er du mest redd for i hele verden? 
Bortsett fra å miste de jeg er mest glad i; kvalme og oppkast. 

21. Hvor mye bruker du på klær, sko og sminke på én måned? 
Oi, det er vanskelig å vite. Noen måneder shopper jeg en del, andre veldig lite. I gjennomsnitt bruker jeg kanskje 3000-5000 kroner i måneden på sånt. Tror jeg. 

22. Har du piercing? 
Nei, jeg har tatt ut alle sammen. Jeg har hatt en del, da. 

23. Har du tatovering? 
Ja, jeg har... Hmm... 14 stykker, tror jeg? 

24. Hva er dine følelser rundt det andre tenker om deg? 
Jeg bryr meg egentlig ganske lite om hva andre tenker om meg. Jeg er selvfølgelig opptatt av hva mine nærmeste tenker og føler rundt det jeg gjør eller avgjørelsene jeg tar, men bortsett fra det bryr jeg meg veldig lite. Jeg er bare meg, det er ikke stort å gjøre med det. 

25. Hvilket førsteinntrykk føler du selv at du gir? 
Jeg får for det meste høre at førsteinntrykket rent utseendemessig er "uskyldig barbiedukke", haha! Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal tolke den, haha! Jeg tror jeg fremstår som hyggelig, høflig, forsiktig uten å være sjenert og lett å bli kjent med. 

26. Hva legger du først merke til ved det motsatte kjønn? 
Tatoveringer, armene/hendene, håret, smilet, høyden og om personen lukter godt. 

27. Har du lett for å åpne deg for andre? 
Nei, overhodet ikke. Jeg har lett for å gi inntrykk av at jeg gjør det, da. 

28. Hva gjør du når du skal belønne deg selv? 
Jeg liker ikke helt det opplegget med "belønning" jeg, altså. Jeg står på og gjør mitt beste hele tiden, så om jeg skulle ha gitt meg selv belønninger for alt hele tiden hadde jeg nok blitt både blakk og tjukk, haha. Men ja, jeg tar tatoveringer, ligger en halvtime i solarium, shopper litt eller kobler fullstendig av med en god bok. 

29. Hva er du avhengig av? 
Pepsi max. Jeg liker å tro at jeg ikke er avhengig av noe eller noen som helst, men det er rett og slett umulig å klare seg en hel dag uten mitt sorte (eh, rødbrune) gull, altså. 

30. Hva bruker du mest unødvendig tid på? 
Å kjøre rundt omkring uten mål og mening, ved hver eneste anledning. Det er vel kanskje ikke unødvendig når det gir meg en indre ro, da? 

31. Er du en stresset person? 
Nei, langt ifra. Jeg tar det meste som det kommer og stresser nesten litt for lite. 

32. Når gråt du sist? 
I natt. 

33. Hva skal du i dag? 
Kose meg masse sammen med verdens beste lille jente! 

34. Fly eller båt? 
Fly. 

35. Hva gjør deg aller mest sint? 
Urettferdighet. 

36. Når ble du sist oppriktig sint? 
Haha, jeg ble ordentlig forbanna da jeg så på Farmen for noen dager siden! Skjønneste Halvor var så glad og kry over at krabbeteinen han hadde laget ekstra ble brukt til noe viktig for alle på gården, mens den i realiteten ble brukt til å bytte til seg et kjeks og en ostebit. Jeg begynte helt seriøst å gråte, og er livredd for at det skal avsløres i en eller annen episode. Jeg kommer ikke til å takle skuffelsen hans, haha. 

37. Hva kunne du ønske du kunne endre ved deg selv? 
Ingen verdens ting. 

38. Hvordan er du i et forhold? 
Rent generelt? Whipped.

39. Hva skal til for at du skal falle for en person? 
Jeg har funnet ut av den listen er så kompleks, så uendelig lang og ikke minst så utrolig sammensatt at det ville ha tatt en evighet å beskrive det, haha. Jeg er tidenes mest kresne menneske på den fronten. 

40. Hva gleder du deg til?
Jeg gleder meg til å motta pakkene med alle klærne jeg har bestilt, til julaften, til å bli ferdig med eksamener, til å ta fatt på et nytt skoleår med nye fag, til å leke ute i snøen, til å bygge snømenn og snøhytter, til å dra på akebrett-turer... ÅÅH, nei, jeg gleder meg til så utrolig mye, hele tiden. 

41. Hvilke kvaliteter har du, som du setter pris på? 
Svarte jeg ikke på det lenger oppe? Uansett, for å gi et annet svar denne gangen; jeg setter pris på at jeg er av den typen som virkelig verdsetter menneskene rundt meg, selv om det ikke alltid viser så godt. Jeg er utrolig takknemlig for alt og alle jeg har i livet mitt, og det går ikke en eneste dag uten at jeg tenker over hvor ubeskrivelig heldig jeg faktisk er. 

42. Hvilke destinasjoner vil du oppleve? 
Alle! Haha, jeg har så inderlig lyst til å reise mye i årene som kommer. 

43. Hva betyr penger for deg? 
Trygghet og sikkerhet. 

44. Er du ryddig eller rotete? 
Rotete.

45. Favoritt-snacks? 
Sjokolade og ostepop. 

46. Fortell en rar faktasetning om deg selv? 
Da jeg var gravid hadde jeg ekstremt dilla på å vaske toalettet. Jeg vasket det sikkert rundt tjue ganger daglig, og stod der i en evighet hver gang, haha! Den følelsen kan faktisk ikke beskrives en gang, så sinnsykt digg var det. Apropos dilla i svangerskapet; hver eneste dag frem til jeg ble diagnostisert med svangesrkapsdiabetes og preeklampsi, spiste jeg en stor cheeseburger etterfulgt av en halv stor boks med Ben&Jerry's Chocolate Fudge Brownies. Jeg har ikke spist sistnevnte siden dagen etter at Sienna ble født, men det må jeg virkelig gjøre snart. Mmmhh! 

47. Er du kontrollfreak? 
Når det kommer til egne tanker og følelser, ja. Ellers tar jeg livet som det faller seg ;-) 

48. Hva tror du andre irriterer seg mest over med deg? 
At jeg er ekstremt dårlig på å svare på meldinger eller å ta telefonen når den ringer, kanskje? Eller at jeg er så vimsete og ustrukturert som jeg er. 

49. Hva er kjøleskapet ditt alltid fylt med? 
Pepsi max, kaviar, baconost og yoghurt. 

50. Hvilken kjendis ville du ha vært for en dag? 
Ingen. 

 

 

Svar på siste stilte spørsmål: Singel? Droppet ut av skolen? Egentid?

29.09.2017
23:11

 

Hvorfor har du tatt bort at du er singel på Facebook? Er du ikke singel lenger? 
Det er en god stund siden jeg gjorde det. Jeg har ikke et behov for å ha sivilstatusen min offentlig :-) 

Når kommer studietipsene? Har du droppet ut av skolen siden de ikke kommer? 
Neida, jeg har så absolutt ikke droppet ut. Studietipsene kommer når jeg selv er hakket mer motivert enn det jeg er nå for tiden. Det går seg nok til ganske raskt, satser jeg på. 

Har du operert deg? 
Ja, det har jeg faktisk! Jeg har operert i munnen, haha ;-) Og for å svare på de utallige spørsmålene om silikon og restylane; nei. Jeg tar heller botox i hjernen enn noe sånt. 

Hva er din største utfordring på skolen? 
Matematikken, uten tvil. Alt annet går helt fint. 

Hvilke bloggere hadde du absolutt ikke gått overens med? 
Fotballfrue, haha. Det kom vel ikke som et sjokk? ;-) Jeg går godt overens med de fleste typer mennesker, jeg. 

Hvor mye ansvar syns du at en steforelder skal ha? 
Gradvis mer og mer, kanskje? Det sier jo seg selv at dersom man går inn i et forhold med barn, så velger man jo "full pakke" der og da, noe som betyr både glede og ansvar. Jeg er uansett mammaen (og liker å tro at jeg har det siste ordet i enhver situasjon, haha), men det er klart at man blir mer to om det med tiden. Man "erstatter" aldri den andre forelderen, men man blir likevel en omsorgsperson etterhvert som forholdet blir seriøst. 

Hva gjør du for å ta vare på deg selv oppi alt? 
Jeg tatoverer meg og tar solarium, haha. Begge deler gir meg en indre ro og gjør at jeg føler meg langt bedre uansett situasjon. Merkelig kanskje, men så er det jo slik jeg er skrudd sammen. Ellers blir det litt shopping, tid til serier og tid med mennesker som betyr mye for meg innimellom. Jeg prøver å slappe litt av hver dag, men må innrømme at det er vanskelig. Bortsett fra kvalitetstid med Sienna er jeg definitivt av typen som vil gjøre alt mulig på en gang, og ender som regel opp altfor rastløs til å kunne ta livet med ro. Jeg prøver hele tiden å bli bedre på det, og føler absolutt at jeg har blitt langt bedre den siste tiden :-) 

Har du skrevet selvbiografi, eller kommer du til å gjøre det? 
Ja, jeg har skrevet fra året jeg var 13 til og med året jeg fylte 15. Den blir nok aldri utgitt, men er mer som "terapi" for min egen del. Bortsett fra det bruker jeg mye av meg selv i de andre romanene mine også, uten at det overhodet kan kalles selvbiografi på noen måte. 


 

Svar på spørsmålsrunden

01.09.2017
21:17

 

Hvilke lærere har du på skolen?
Nå husker jeg jo ikke navnet på dem, og ikke er det så viktig heller, men de jeg har møtt til nå har i alle fall vært veldig flinke. Det kommer så tydelig frem at de engasjerer seg både for faget sitt og for oss som elever, det er alltid positivt! 

Hvordan tror du det blir å begynne på høyskole?
Det blir nok en blanding av utrolig spennende, givende, lærerikt, morsomt og veldig krevende. Jeg tror det skal gå kjempefint, men jeg er helt klart spent. 

Hvorfor vil du ikke flytte i forbindelse med studier for å få flere alternativer?
Enkelt og greit fordi jeg først og fremst er mamma. Kan du skrive mer om brystoperasjonen?
Jeg har aldri operert brystene mine. Det eneste jeg noensinne har gjort av kirurgiske inngrep er å operere ut en visdomstann, haha. 

Hvordan var det å amme med silikon?
Det aner jeg ikke, jeg har altså ikke silikon.

Kan du svare på videoblogg?
Ikke denne gangen, men om det er ønskelig med video kan jeg helt sikkert få det til en eller annen gang. Enn så lenge kan du se min seneste video her; Badeutfordring. Ikke spesielt kult å stille i bikini få måneder etter fødsel, det ble brystbetennelse for å si det sånn. Haha! 

Hvorfor vil du ikke fortelle mer om bruddet mellom deg og eksen?
Fordi det er en privatsak :-) 

Kan du begynne å ta antrekksbilder?
Hmmm.. Kanskje? Jeg har nok en særdeles lite inspirerende klesstil, men.. 

Hvordan vil det gå med tanke på fraværsregelen når du har en liten unge som sikkert blir ofte syk slik barnehagebarn blir?
Jeg er privatist, så vi har ikke fraværsregel. Om jeg vil kan jeg la være å møte til en eneste time, ettersom det kun vil være eksamenskarakterene som teller. Med det sagt møter jeg selvfølgelig opp på alle bortsett fra om Sienna skulle bli syk eller lignende. 

Hvilken utdanning er det du har begynt på? Er du ikke fornøyd med å være journalist?
Akkurat nå går jeg studiespesialiserende for å være klar for høyskole neste år. Jeg elsker jobben som journalist og kommer aldri til å slutte med det, men jeg merker at jeg for det første trenger flere og nye utfordringer og at jeg for det andre vil ha flere (og sikrere) bein å stå på nå som jeg er alenemor. Å være journalist er verdens beste yrke, men det er også nokså usikkert - særlig i fremtiden. Derfor vil jeg ta en utdannelse til for å sikre meg selv og min datter så godt som overhodet mulig. 

Hva er dine favorittblogger?
Pilotfrue, Komikerfrue, Casakaos, Statera, Sutting, Stina, Matfrabunnen, Ida Wulff og Kristina Andersen for å nevne noen :-) 

Jeg lurer litt på om du kan fortelle litt om hvordan det går med emetofobien i dag. Klarer du i dag å spise ute på restauranter og av deres bestikk? Hvordan reagerer du om datteren din kaster opp og ingen andre er der til å hjelpe? Ville du kunnet smake på en venns drikke uten å være redd for omgangssyken?
Det går veldig fint med tanke på emetofobien, heldigvis. Jeg har vært gjennom graviditet, fødsel, gulping, omgangssyke (jeg kastet ikke opp selv, men ble syk) og en hel del andre opplevelser som mange kaster opp av, og jeg har jo på et vis kommet meg gjennom det. Jeg er selvfølgelig redd for å bli dårlig og unngår dette så godt jeg kan i den forstand, men det går ikke utover livet mitt og i alle fall ikke Sienna på noen som helst måte. Hun aner jo ikke at jeg er redd for oppkast en gang, så hun merker ingenting til det. Jeg spiser på restauranter og tenker ikke over at noen kan ha tatt i bestikkene eller lignende, det går helt fint. Jeg "stjeler" gjerne drikke av venner og lar dem drikke av min flaske eller glass uten problemer, det er jo ikke en smittekilde når det kommer til norovirus (det smitter kun gjennom oppkast eller avføring - altså må personen ha spydd sekunder før jeg drikker av drikken deres for å bli syk selv i den situasjonen), så det er ingen problem. Jeg finnes ikke redd for bakterier, hehe. Sienna har vært syk ja, og det gikk veldig fint. Hun merker som nevnt ikke noe til at jeg er redd for å bli smittet, så det takler jeg absolutt veldig bra. Det er klart at jeg er redd for å bli smittet når hun kaster opp, men jeg vet hva som skal til for å på best mulig måte kunne unngå det - uten at hun merker noe til fobien. Alt i alt går det veldig fint, selv om jeg må innrømme at det ikke er spesielt kult å høre at "alle" i området her er syke for tiden. Jeg håper bare at de har vett til å holde seg unna folk (les: meg, haha) når de er det eller nylig har vært det. 

 

 

Spørsmålsrunde: Ask me anything

30.08.2017
13:12

 

Puuuhh, første skoledag er vel overstått, og med det har jeg allerede feiret med et lite kakestykke fra Rema 1000. Haha, skal det være, så skal det være! Det var selvfølgelig ikke en spøk fra skolens side; første skoledag var matematikk-dag.. Jeg hadde virkelig ikke troa på å få til noe som helst, men jeg ble faktisk ganske overrasket over at de gamle kunstene (som jeg hadde bruk for for ti år siden...) ikke var fullt så bortglemt som det hadde fryktet i forkant.

Matematikk er definitivt det faget jeg er dårligst i og som jeg har lavest forventning til min egen prestasjon i, men jeg begynner i det minste å håpe på en 3'er etter eksamen den 20. november. Iiiik, det er ikke lenge til en gang, jo! 

Nå skal jeg sette i gang med husvask og lekser (!!), så i mellomtiden tenkte jeg å kjøre en gammeldags spørsmålsrunde. Så, lurer du på noe? Spør da, vel! Det er selvfølgelig helt i orden å være anonym. 

 

Svar på siste stilte spørsmål: Forelskelse, giftemål, forhold, hunder og tidsklemma

27.08.2017
13:29

 

Ville du ha klart å redde forholdet med eksen dersom du fulgte dine egne tips i innlegget om å ta vare på parforholdet i småbarnstiden
Jeg vil ikke utdype så mye om bruddet, men det var jeg som valgte å gjøre det slutt - og det av helt andre grunner enn de som dukker opp i dette innlegget. Har man ikke sterke nok følelser for en person, vil det heller ikke fungere. Både en selv og barna har det best så lenge foreldrene er glade, det er min mening :-) 

Er du forelsket nå? Du virker så glad! 
Haha, så gøy at det blir lagt merke til at jeg er glad om dagen. Men; er jeg ikke alltid det, da? ;-) Hmm.. 

Hvordan aktiviserer du hundene nå som du går skole? 
På samme måte som alltid. De er tre svært ulike hunder, og har dermed ulike behov. Dias har HD og trenger turer hvor han får brukt musklene sine i bakker samt svømmetrening uten så mye spasering på asfalt, mens Felix krever enda mer fysisk og psykisk mosjon enn det de andre gjør. Jeg trener alle tre hundene på sporsøk, generell lydighet og litt triks innimellom, mens Aqua er den som får minst fysisk trim. Hun trives ikke godt med å gå tur, men dette er helt klart noe jeg har jobbet mye med i de to årene jeg har hatt henne. Det bedrer seg stadig, men noen fjellgeit blir hun nok ikke. Hun trives langt bedre med mye lek og innlæring av triks, enn å gå lange turer. Hun får bli med på kortere spaserturer, og får være hjemme med en av de to andre mens jeg prioriterer den tredje etter dens behov den dagen. Generelt får alle hundene to korte turer per dag, mens Felix får en lengre tur hver dag i tillegg til mye sosialisering og lek med andre hunder. Med Dias må jeg se an formen hans, men i snitt får han tre ordentlig gode turer per uke i tillegg til de kortere turene. Alle hundene trenes daglig med godbiter og skryt, og alle får løpe fritt på egnede områder tilrettelagt hver og en minst en gang i uken. Jeg ser ikke for meg at dette vil forandre seg nå som jeg går skole, annet enn at Felix gradvis vil trenge mer og mer fysisk mosjon så vel som psykisk trening etterhvert som han blir eldre. Det skal også sies at de tas ut på plenen for lufting flere ganger om dagen i tillegg, selvfølgelig.

Hva er hemmeligheten bak å få til så mye som det du gjør? 
Helt ærlig? Jeg har det bare gøy. Bortsett fra enkelte deler av husarbeidet, gjør jeg sjelden noe jeg ikke syns er morsomt, spennende eller på andre måter givende. Jeg absolutt elsker skole og ny lærdom, jobben min er hobbyen, å være mamma er det jeg elsker høyest her i verden og hundene er fantastiske turkamerater som sliter med ut på en god måte. Jeg er så heldig som får fylle dagene mine med alt jeg liker å gjøre! Det gjør det enklere å tvinge meg selv til å gjøre alt jeg ikke kan fordra, som å brette sammen og legge på plass klær, eller skifte på senger. Haha! Det er virkelig ikke noe å klage på. Ja, og et ekstra-tips; jeg har blitt flink til å sove. Selv om jeg ikke alltid er så flink til å legge meg tidlig, presser jeg som regel inn en liten powernap på dagtid når det går. Søvn er virkelig undervurdert. 

Når bør man gjøre det slutt med kjæresten, om man er usikker på forholdet? 
Jeg er overhodet ingen ekspert og jeg kan absolutt ikke si hva andre bør eller bør unngå å gjøre. Likevel mener jeg at dersom du tenker på å dra eller fryder deg over tanken på å ikke lenger være i forholdet i en bra periode forholdsmessig, er det på tide å pakke sakene - enten det er dine eller hans. Det er min ærlige mening. Jeg syns ikke at noen burde gjøre det slutt i en dårlig periode, med mindre det er ekstremt mange og lange av dem. For meg betyr det langt mer om man har en god periode og likevel ønsker å dra. Men; dette må man kjenne på selv. Ingen kan fortelle deg hva som er riktig eller galt for deg. 

Hvor mye tjener du?
Søk meg opp på skattelistene neste år, du :-) 

Får du støtte av NAV nå? 
Nei, det gjør jeg ikke. Jeg får utvidet barnetrygd (= en ekstra barnetrygd, altså cirka 980 kroner ekstra i måneden) slik alle aleneforeldre med hovedomsorgen for et barn får, men ellers ingenting. 

Hvilket parti stemmer du på? 
Jeg er medlem i Fremskrittspartiet, og stemmer derfor FRP. Det har jeg alltid gjort, og det står jeg ved. 

Har du ikke krav på overgangsstønad? 
Det vet jeg ikke. Sannsynligvis har jeg det. 

Du virker ganske "streng" når det kommer til en ny kjæreste. Hvordan tror du det vil bli mottatt? 
Så lenge vedkommende er den riktige for meg, blir det tatt godt imot. Om det ikke blir det, ligger svaret allerede der egentlig. Jeg har ikke satt mine "krav" for moroskyld, de er der ettersom jeg vet hva jeg vil ha og hva jeg rett og slett ikke vil vike på. Det er klart at man må inngå kompromiss i et forhold, men enkelte av mine krav vil jeg overhodet ikke rikke meg på. Jeg har det såpass bra med meg selv og det livet jeg har nå, at det føles veldig riktig å sette en standard for hvordan jeg vil ønske å ha det også i fremtiden. Jeg viker ikke ved min egen lykke, den har jeg ansvar for selv. Jeg forventer selvfølgelig også at en eventuell kjæreste skal ha ønsker og "krav" tilbake, altså, så lenge de ikke krasjer fullstendig med mine. 

Hvor mye betyr Siennas følelser ovenfor en ny kjæreste? 
Absolutt alt. 

Hvordan tror du Sienna vil reagere på at du eller pappaen får nye kjærester? 
Jeg kommer ikke til å blottlegge hennes privatliv og følelser på bloggen :-) Én ting er sikkert; ingen av oss ville ha overtrampet henne uansett, og vi er begge opptatt av å sette henne først - koste hva det koste vil. 

Hva tenker du om å gifte deg en dag? 
Jeg tror ikke at det kommer til å skje. Med det sagt har jeg vel å merke planlagt absolutt alt annet enn selve bryllupsåret, haha! Jeg mener det; jeg har tankene klare om alt ifra dato (måned og dag, selvfølgelig) til vielse, til cirka brudekjole og det meste av oppsettet rundt bryllupet klart allerede. Jeg er helt håpløs, haha! Det skal sies at dersom jeg noensinne skal gifte meg (som jeg igjen tviler sterkt på) kan alt annet enn datoen (bortsett fra året, selvfølgelig) diskuteres, altså. Jeg er ikke helt kontrollfreak eller... Kremt. "I'm not crazy, my mother had me tested!" - Sheldon Cooper. 


 

Get to know me - spørsmål og svar

22.08.2017
23:38

 

/Lånt fra Sofie Nilsen med tilleggsspørsmål 

Hvor høy er du?
165 centimeter

Hva er du mest redd for?
Bortsett fra at noe skal skje med mine nærmeste; kvalme og oppkast. No doubt. 

Hva er din største drøm?
Min største drøm var å bli mamma. Det har jeg oppnådd♥ Jeg har drømt om å bli journalist og forfatter, det har jeg også fått til. Jeg har drømt om en utdannelse - den er på plass. Jeg har drømt om å eie mitt eget hjem, noe som også er gjennomført allerede. Hva jeg drømmer om nå er jeg faktisk ikke helt sikker på, jeg føler egentlig at det er måte på hvor mye man kan ønske seg. Men ja, et småbruk og mange nye opplevelser og reiser er definitivt en drøm - og et mål. 

Hvor mange kjærester har du hatt?
3.

Hva gjør deg sint?
Altfor lite. Det skal så uendelig mye til for å overhodet få meg irritert, haha. Men selvfølgelig; urettferdighet og vold mot barn og dyr gjør meg selvsagt forbanna. 

Hva gjør deg glad?
Sienna, selvfølgelig♥ Ellers er det de små tingene i livet som gjør meg glad, som gullkorn fra verdens beste lille jente, en god treningsøkt med en av hundene, en god bok, overraskelser, fine turer, gode samtaler.. Åh, det er mye. Jeg er generelt bare veldig, veldig glad. Haha! 

Beskriv deg selv med tre ord?
Spontan, naiv og selvsikker

Har du noen hobbyer?
Jobben min er hobbyen min, haha. 

Hva er favorittsangen din?
Disturbed - Sound of silence 

Hvilken kjendis ville du møtt/datet?
Jeg har utrolig lyst til å møte Lucinda Riley! Hmmm.. Hvilken kjendis jeg ville ha datet? Det må bli Charlie Sheen, HAHA. Skulle vel ha klart å riste litt vett i ham vel? 

Favoritt drikke og mat?
Pepsi max, definitivt! Av mat er jeg glad i det meste bortsett fra fiskeboller, sushi og alt som inneholder ordet "blod", haha. 

Neste reisemål?
Aner ikke! Jeg har ingen planlagte reisemål foran meg nå, ettersom skolen skal prioriteres i førsteomgang. Det blir også en del jobb i skoleferiene fremover, så jeg aner ikke om jeg vil få tid til noen reise med det første. Det eneste jeg vet sikkert er at det første reisemålet mitt etter at Sienna har blitt stor nok til at mamsen kan dra på nye eventyr på egenhånd, er at jeg skal sette meg på første og beste fly til et eller annet sted jeg overhodet ikke har planlagt på forhånd. Det blir bra. 

Favoritt årstid? 
Høsten♥ 

Hvordan ser drømmelivet ut?
Jeg lever allerede drømmelivet. 

Hva er du mest avhengig av?
Pepsi max. 

Hvem er din bestevenn? 
Jeg er så heldig at jeg har flere av den slags♥ Lillebror troner definitivt høyt på den listen, da. 

Hva liker du best med deg selv? 
Selvsikkerheten, tror jeg. 

Hva er ditt fulle navn?
Lizbeth Iren Sæther Osnes

Liker du best å være singel eller i et forhold?
Jeg har aldri trivdes så godt med meg selv og livet mitt som det jeg gjør nå. Alt jeg vet er at det må en utrolig spesiell person til for å forandre på svaret mitt til dette; singellivet. 

Har du en utdannelse?
Jepp! Jeg er utdannet journalist. 

Hva er stjernetegnet ditt?
Skorpionen, i alle fall etter det originale stjernetegnet. Jeg er altså født 18. november. 

Hvordan har du det akkurat nå?
Veldig, veldig bra. 

Er du prippen eller uredd for å få skitt på fingrene? 
Jeg er definitivt ikke prippen i det hele tatt. Jeg er ikke redd for å ta i et tak, og litt skitt (eller blod og gørr) må man tåle. Det ser imidlertid ut til å overraske de fleste, jeg ser kanskje ikke ut som typen til å spa hestemøkk eller bløgge en fisk? 

Ville du ha bodd alene i en hytte i en skog uten Internett-dekning i én måned om du fikk 100.000 for det? 
Akkurat nå? Nei, jeg ville ikke ha vært borte fra Sienna så lenge. Når hun blir voksen? Definitivt. Jeg hadde ikke trengt pengene for å gjøre det, heller. Hmmm.. Noe for "bucket-listen" min, kanskje? 

Har du piercinger? 
Niks, ingen. Jeg har tatt ut alle sammen. 

Har du tatoveringer?
Ja, en god del. Rundt 11-12 stykker kanskje? 

Blomster eller sjokolade? 
Gi meg begge deler og jeg sier som Ash i Pokémon: "Jeg velger deg!". Haha neida! Bare nesten... 

Hva skulle du egentlig ha gjort akkurat nå? 
Jobbet. Jeg prokrastinerer på Liz-vis. 

Hva hadde du gjort dersom du vant 1 million kroner? 
Betalt ned billånet og en del på boliglånet, og spart resten. Jeg er litt kjedelig. 

Når pleier du å legge deg? 
Altfor sent. Det blir sjelden natta før klokka er tre, for å si det sånn. 

Når kysset du noen sist? 
Hemmelig, hemmelig. 

Er du A-menneske eller B-menneske? 
Jeg elsker å legge meg sent og stå opp tidlig, haha! Det er ikke sjelden at en aldri så liten powernap sniker seg inn i dagsplanen. 

Hvilken skostørrelse bruker du? 
Egentlig 37, men jeg kjøper alltid 38 eller 39. Jeg elsker å ha god plass i skoene - ikke minst til fluffy sokker. 

Hva er irriterende med å bo med deg? 
Jeg er elendig til å brette sammen og legge på plass klær, haha. Det ligger som regel en hel haug på tørkestativet som jeg "aldri" gidder å ta fatt på. Jeg er også avhengig av å ha på enten TV eller lydbok til jeg sovner, jeg glemmer alltid å bære ut glassene mine fra soverommet, jeg har cirka 50 flasker med diverse sjampo, balsam, hårkur og what not i dusjen og det kommer helt enkelt ikke på tale at jeg skifter lyspærer eller steker biff. Sånn ellers er jeg ganske enkel og grei, altså.. 

Har du et kallenavn? 
Så godt som alle kaller meg Liz, så jeg føler vel egentlig at det er mer mitt egentlige navn enn et kallenavn. Det er egentlig litt rart og unaturlig å bli kalt "Lizbeth" av andre enn foreldre og søsken, haha. Bortsett fra det har jeg ingen så vidt jeg vet. 

 

 

Svar på siste stilte spørsmål: Skolegang og egoisme

13.08.2017
00:41

 

Det er selvfølgelig kjempegøy å se at så mange tar kontakt med meg på Facebook-siden min, det er veldig hyggelig. Men, det er langt enklere for meg å besvare mer generelle kommentarer her på bloggen, ettersom siden min ofte får henvendelser i forbindelse med jobb. Da kan det bli litt vanskelig å skille mellom jobb og privat, ettersom bloggen min ikke er en del av arbeidet mitt. Husk at du når som helst kan velge å være anonym i kommentarfeltet dersom du ikke vil dele fullt navn med hvem som helst. Så, da vet dere det :-) 

Uansett, her kommer svar på seneste stilte spørsmål: 

Hvilken skole skal du gå på? 
Akademiet Privatskole i Ålesund. 

Er du privatist? Hvor mye koster det? 
Jepp! Jeg tar generell studiekompetanse etter 23/5-regelen, noe som koster i underkant av 60.000 kroner. I tillegg kommer det da eksamensavgifter og innkjøp av bøker og utstyr. 

Hvor mange fag skal du ta, og hva koster bøkene? 
Det er totalt 7 fag. Jeg har kun bestilt bøkene jeg vil trenge til dette semesteret i denne omgang, noe som kostet meg cirka 4000 kroner. Jeg tipper at jeg må ut med rundt samme sum etter jul for de bøkene jeg vil trenge til neste år. 

Når begynner du på høyskole? 
Jeg begynner på høyskole til neste år dersom alt går som planlagt i år. 

Hvorfor har du endret planene dine angående skolegangen? 
Det var først og fremst fordi jeg rett og slett ikke ante at den muligheten jeg nå har fått, eksisterte for meg. Min opprinnelige plan var ett år VG2, deretter to år lærlingtid for så å sitte igjen med fagbrev som jeg kunne bruke til videre fagskole i 2 år. Det vil si fem år skolegang. I stedet har jeg nå begitt meg ut på ett år med studiespesialisering før jeg er klar for høyskole neste år (dersom alt går etter planen jeg har i dag) som vil ta 3 år. Jeg vil da sitte igjen med bedre utdannelse, bedre fremtidsutsikter, bedre lønn og en mer sikker fremtid. Årsaken til denne vendingen er utallige telefoner og eposter til blant annet skolene i området, skoler med nettstudier og opplæringskontoret. Der fikk jeg blant annet vite at sjansene mine for å få lærlingplass i det hele tatt var svært liten, så det er for meg en skummel vei å satse på. Målet mitt har uansett vært høyere utdannelse, så denne retningen kunne ikke ha passet bedre for meg. Jeg er så glad for at alt ordner seg på best mulig måte! 

Er det ikke litt urealistisk å tenke at alt skal gå lekende lett for seg med skolegangen, for deg som er alenemor og alt? 
Jeg har aldri sagt at det skal gå lekende lett. Jeg vet at det vil kreve svært mye av meg å kunne sjonglere rollene som mamma, student, hundeeier og i arbeid for egen bedrift, det har jeg aldri lagt skjul på. Men; om man vil noe sterkt nok, vet jeg at det aller meste er mulig å gjennomføre. Jeg har bevist gang på gang at jeg er svært målbevisst og viljesterk, noe jeg igjen får vise denne gangen. Det er ingen tvil om at det vil kreve mye, men resultatet jeg vil komme til å sitte igjen med gjør alt verdt det. 

Skal du ikke ta nettstudie? Det er jo ikke "skolebenken". 
Nei, det blir rett og slett fysisk skole denne gangen. Åh, som jeg gleder meg! Bare tanken på det å stå opp, stelle meg og gjøre meg klar for skoledagen med notatbøker, penalhus og datamaskinen i ryggsekken får det til å krible i hele kroppen. 

Hvordan skal du få tid til alt? 
Ved å prioritere, rett og slett. Jeg er vant med å måtte sette meg selv og mine egne interesser på vent til fordel for Sienna og jobben min, så det skal nok ikke bli noen hindring. Sienna kommer først, skole på andreplass, jobb på tredje og hundene på fjerde. Alt annet skviser jeg inn tid til der jeg kan. Meg selv har jeg tross alt mange år å tenke på når dette hardkjøret er over, og datteren min blir stor. Det at jeg er alenemor betyr også at jeg har oftere "fri" enn hva jeg ellers hadde hatt, så verken skolearbeid eller jobb skal rekke å bli forsømt på noen måter. 

Får du tid til en kjæreste på toppen av det hele? 
Om vedkommende krever mer av meg enn det jeg har mulighet eller lyst til å gi, er det ikke den rette for meg likevel. Så, vi får se. Det er på ingen måte noe jeg stresser med likevel. 

Hvilke linjer på høyskolen kunne du tenke deg? 
Det er så mye! Jeg snuser aller mest på barnevernpedagog, sosionom, sykepleier og vernepleier. Det mest fornuftige valget her vil bli sykepleierstudiet ettersom det befinner seg i Ålesund og ikke 1,5 timer (hver vei!) unna, så det gjenstår å se. Jeg har store interesser for alle felt og er uendelig spent på hva jeg ender opp med å velge til våren. Bra blir det uansett! 

Syns du ikke at det er egoistisk av deg å velge utdannelse nå som Sienna er så liten? 
Nei, tvert imot. Hun har sine rutiner og sin hverdag uansett, og om jeg bruker tiden min på jobb, skole, venner eller turer i skog og mark utgjør det ingen forskjell for henne likevel. Bortsett fra at jeg med dette valget vil sitte igjen med en sterk utdannelse som også selvsagt vil gagne henne, i motsetning til om jeg valgte å bruke tiden på turer eller sosialisering, da. Så nei, jeg føler absolutt ikke at dette er et egoistisk valg - heller tvert imot. Jeg gjør det like fullt for henne som for meg selv, om ikke enda mer. 

Er du ikke redd for å gå på en smell? 
Nei, egentlig ikke. Jeg kjenner igjen varsellampene, og vet hvilke tiltak som må gjøres dersom det skulle begynne å blinke i dem. Jeg har full tro på at det hele skal gå veldig fint. Det er tross alt lite som kan måle seg med hvor krevende det er å ha spiseforstyrrelse, så når jeg klarte dét, skal jeg nok mestre det meste. 

Kan du komme med tips til andre alenemødre som vil ta fatt på skole igjen? 
Selvfølgelig! Jeg må bare komme meg godt i gang først, haha. 

 

Random questions tag

01.08.2017
23:52

 

Denne er "stjålet" fra Marthe Borge :-) Hva er det lengst borte du har vært fra hjemmet? Hellas. 

Har du noen gang krasjet en bil? La oss bare si det slik at bilen min har en forkjærlighet for grøftekanter og lyktestolper... Det er lenge siden nå, da. 

Hvilken konsert var din første? En Idol-konsert i Ålesund, det året Kurt Nilsen vant. Det eneste jeg husker var at jeg gikk fra vennene mine like før konserten begynte for å kjøpe en kopp vann (som forøvrig kostet 40 kroner - det var sånn cirka det jeg hadde i lommepenger for hele kvelden...) til å vaske meg på hendene med (!). Det resulterte selvfølgelig i at jeg ikke fant igjen vennene mine. 

Hva er den perfekte date? Et eller annet skikkelig gøy! Klatring, gokart eller noe annet morsomt man kan gjøre sammen. Jeg kan ikke forestille meg en verre første date enn middag på fancy restaurant, altså. 

Hvem er din siste melding fra? Mammaen min♥ Jeg spurte om jeg kunne ringe for å sutre litt, så fikk så klart et "Selvfølgelig" tilbake. 

Hvilken film var den siste du så? Air Bud, haha! 

Kunne du vært i et avstandsforhold? Nei, det tviler jeg veldig sterkt på. For en periode, selvfølgelig. For mange år? Nei. 

Hvilken side av sengen sover du på? Helt ytterst. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg antageligvis bruker maks én åttendedel av senga, haha. Fortell om noe du gjorde i helgen... Jobb, og kvalitetstid med Sienna og et knippe venner. 

Fortell om noe du har tenkt til å gjøre i dag... 1. Jobbe videre med det ene manuset mitt. 2. Lufte hundene en siste gang før natta. 3. Ta en lang dusj med hårkur og hele pakka. 

Har du noen gang sendt nudes? Haha, tvilsomt! 

Fortell om noe pinlig du har gjort den siste uken... Jeg tror ikke jeg har det i meg å bli flau eller pinlig berørt av noe som helst, haha! Jeg er virkelig ikke selvhøytidelig. 

Hva er din største bekymring? Jeg er vel ikke direkte bekymret, men jeg er litt spent på hvordan det vil bli å gå skole på fulltid, jobbe 100% og være alenemor med tre hunder (og for øyeblikket to kattunger) samtidig som jeg skal skvise inn tid til meg selv på toppen av det hele. Det blir uten tvil litt hektisk! Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden, hvor ville du reist? Akkurat nå er det ingenting som frister meg mer enn å besøke hesten jeg solgte i 2012, men jeg aner ikke om jeg hadde klart det.. 

Noen gang fått en bot? Nei. 

Når var sist du ble kjeftet på? Hmm... Jeg aner faktisk ikke. Sannsynligvis for en ukes tid siden hvor jeg fikk streng beskjed om å roe ned tempoet og prioritere å sove litt mer. No can do, der altså. 

Hva gleder du deg til? Å begynne på utdannelsen igjen! Herlighet, så fantastisk det skal bli! Ellers gleder jeg meg utrolig mye til bryllupet til en barndomsvenninne av meg, det blir så kos. 

Hva er den perfekte pizza-topping? Peppes' kjøttboller, kjøttdeig, mais, ananas, champignon og ost. Mmmmhhh! 

Hva dypper du chicken nuggets i? BBQ-saus. Hva er favorittsporten? Ridning, uten tvil! 

Har du noen gang hatt en ferieflørt? Jeg tror ikke det? Bortsett fra den gangen jeg så en ordentlig søt gutt da jeg var et lite knøtt selv, og lillebror hjalp meg med å dikte opp en helt egen personlighet til denne gutten jeg så én gang. Creepy? Neida.. 

Hva plager deg akkurat nå? At jeg virkelig - virkelig - burde sove akkurat nå. 

Beste reisen du har vært på? Helt klart turen til Hellas i fjor, da mammas bursdagsgave fra oss var å reise til Hellas sammen. Ellers har jeg bare hatt én dårlig reiseopplevelser, resten har vært herlige. 

 

#spørsmål #tag #utfordring #spørsmålogsvar #svar #personlig #hverdag #gettoknowme

Siste stilte spørsmål: Kropp, utseende, sivilstatus og skolegang

26.07.2017
22:33

 

Hva skal du studere etter at du har tatt fagbrev i barne- og ungdomsfaget? 
Sannsynligvis barnevernpedagog, vernepleier, tverrfaglig miljøarbeider eller utdannelse innen rusomsorg. Vi får se hva tiden bringer når den tid kommer - det er tross alt tre år til. Dersom jeg velger barnevernpedagog vil jeg bli nødt til å pendle ganske langt, så jeg får helt enkelt se an om dette vil være mulig å kombinere med rollen som en tilstedeværende mamma. Jeg skal se nærmere på studieopplegget og skoledagene når det nærmer seg, så får vi se. Ellers kan alle videreutdanningene jeg snuser på passe godt inn i jobb i barnevernet, som jeg ser for meg som fremtidig arbeidsplass. 

Hva drikker du helst? 
Pepsi max! Jeg prøver å bli flinkere til å drikke vann, men det går nok mest i Pepsi max, altså. 

Holder du inne magen på bildene av deg selv på stranda? 
Nei, men jeg har fremdeles nokså delte magemuskler , så magen synker sammen på midten når jeg ligger flatt. Når jeg står rett og opp ned vises derimot ikke dette, da kan man faktisk se antydninger til magemuskler på denne skrotten. Om morgenen før mat og drikke, vel å merke. Haha! I oktober hadde jeg en distanse mellom magemusklene mine på hele 7 (!!!) centimeter, så jeg har kommet utrolig langt siden den gang. Om det noensinne vil bli fullstendig smertefritt vet jeg ikke, men det er alltids lov å håpe. Det kan også se ut som om jeg suger inn magen ettersom jeg har brukket flere av ribbeina mine tidligere, så de stikker ganske mye ut enkelte plasser. Å suge inn magen er jeg mildt sagt ferdig med, haha. 

Skammer du deg ikke over kroppen din? 
Haha, nei! Hvorfor i alle verdens dager skulle jeg gjøre det? Kroppen min er akkurat som jeg ønsker den; sunn, frisk, rask og med nok energi til å holde følge med en fireåring gjennom dagen. Om du sikter til utseendet mitt, vil jeg først og fremst påpeke at den dagen noe så uvesentlig som utseendet mitt betyr nevneverdig mye for meg, vil jeg utføre en "extreme makeover"... Riktignok for hodet mitt. Ikke kroppen. Jeg er mer enn fornøyd med hvordan jeg ser ut, og har en kropp jeg stortrives med. Det kunne jeg for så vidt ha sagt og ment om jeg så veide 5 kilo mindre, eller 15 kilo mer enn i dag. 

Er du forelsket nå? 
Nei. 

Har du gått ned i vekt i det siste? 
Ja, jeg har gått litt ned i vekt det siste halvåret, men kun fordi jeg har kuttet ned på mengder godteri og potetgull. Ikke minst følger mitt eget aktivitetsnivå med Sienna sitt, så det sier seg selv at jeg ikke ligger helt på latsiden. Men, det skal sies at jeg absolutt ikke har gått inn for å "slanke meg" og heller ikke har kuttet ut noe i kostholdet mitt. Ikke den obligatoriske sjokolade-knaskingen heller. 

Hvor ofte trener du? 
Nå har jeg hatt et lengre opphold av flere årsaker, men jeg starter opp igjen allerede i neste uke. Det blir bra! Jeg tenker at 2-3 styrkeøkter i uken, i tillegg til tur og det som ellers hører med av aktivitet i mitt ikke akkurat så veldig stillesittende liv, er mer enn nok. 

Har Sienna mange "gutteleker", eller er hun typisk jente-jente? 
Hva hun foretrekker å leke med og ikke kommer jeg ikke til å skrive noe om. Det er det da strengt tatt ingen andre enn de som har planer om å kjøpe gaver til henne som trenger å vite :-) Med det sagt, syns jeg som mor at det er viktig å ikke legge merkelapper på barna. I min verden er det ingenting som heter "gutteleker" eller "jenteleker". 

Vet du ikke at det ikke er lov til å ta bilder fra nettet? Og det uten å kreditere dem en gang? 
Jo, selvfølgelig. Jeg er tross alt journalist ;-) De bildene jeg ikke tar selv, er hentet fra Pixabay. Bildene som ligger der er fullt lovlig å laste ned og bruke til hva som helst, også uten kreditering. 

Hvordan løser dere det med bursdagsfeiring, jul, sommerferie også videre nå som du er alenemor? 
Dette vil jeg ikke uttale meg så mye om ettersom det går mer på Siennas privatliv enn mitt, men pappaen og jeg har et godt samarbeid som på alle måter funker fint for oss. 

Hvilke krav har du til en fremtidig kjæreste? 
Ikke stort mer enn at jeg skal være stormende forelsket, og at vedkommende forstår at jeg for alltid vil sette Sienna foran alt og alle. Jeg forventer også en som har det samme synet på livet som meg selv, også er det helt klart en fordel dersom vi står likt politisk - der er jeg nemlig rimelig engasjert. 

Hvordan går det med deg? 
Åh, slike spørsmål er så innmari koselige! Det går veldig fint, tusen hjertelig takk som spør. 

Blir du ikke sliten av alt som skjer i livet ditt? 
Nei. Om jeg blir sliten er det ikke verre enn å roe ned litt på enkelte prosjekter, heldigvis. Jeg har lært meg å kjenne både kroppen min og mentaliteten min ganske godt til nå, så den balansen opparbeides like raskt som den vippes litt på. 

 

Noe du lurer på? 


#spørsmål #svar #svarpåspørsmål #spørsmålogsvar #spm #spørsmålsrunde #tanker #meninger #kropp #sommerkropp #sommerkroppen #følelser #mamma #mammablogg #barn #småbarn #bloggombarn #familie #familieliv #familelivet #tradisjon #sommer #ferie #sommerferie #singel #alenemor #alenemamma #kjæreste #singellivet #jobb #utdannelse #utdanning #videregående #skole #skolegang #yrkesliv 

Svar på siste stilte spørsmål

11.07.2017
11:31

 

Hvorfor gjorde du det slutt med barnefar? 
Det er en privatsak :-) 

Kommer dere til å bli sammen igjen? 
Nope! Vi er veldig gode venner og trives best med det. 

Hvordan blir man frilansjournalist? 
Man bestemmer seg rett og slett for det. Journalist er ikke en beskyttet tittel, så alle som ønsker det kan bli det. Jeg har skrevet en e-bok som gir deg absolutt alt du trenger for å starte opp - og lykkes - som frilansjournalist. Den finner du her: Slik blir du frilansjournalist

Hva er dine beste datingtips? 
Nå har jeg ikke akkurat den store erfaringen der, men mitt beste tips er definitivt å være deg selv. Det høres kanskje klisjéaktig ut, men det er altfor enkelt å sette på en maske når man møter noen for første gang. Vær den du er, og om det ikke skulle klaffe - vær glad for det. Da var h*n ikke riktig for deg likevel. 

Kommer du til å flytte fra der du bor nå? 
Nei, det ser jeg ikke for meg at jeg noensinne vil gjøre. 

Hva skal du studere? 
I første omgang blir det barne- og ungdomsarbeider via NKI, deretter lærlingtiden som barne- og ungdomsarbeider før jeg går videre til fagskole eller høyskole. Akkurat nå vurderer jeg rusomsorg, vernepleie og tverrfaglig miljøarbeid. Hva jeg ender opp med får tiden vise - det er tross alt tre år til jeg er ferdig utdannet barne- og ungdomsarbeider, så alt kan skje på den tiden. Jeg er i alle fall utrolig motivert, og gleder meg som et lite barn til å få ta fatt på en helt ny hverdag. Nå kan jeg jo røpe at et av mine yrker er en liten stilling i barnevernet i en av kommunene her, så det blir utrolig bra å kunne få en utdannelse på plass innen det jeg ønsker å arbeide med i fremtiden. 

Skal du jobbe i tillegg til studiene? 
Ja, det skal jeg. Jeg er forberedt på å måtte kutte litt i arbeidstimer for å få plass til å gå inn for skolearbeidet med full innsats, men det skal gå fint. Jeg er klar! Jeg kommer forresten aldri til å gi slipp på verken journalistikken eller det å være forfatter, altså. Det er min lidenskap og største hobby - og jeg skal for alltid levere både bøker og artikler i tillegg. 

Klarer du å beholde leiligheten dere eide sammen, nå som du er alene? 
Jada, det er ikke et problem. 

 

Lurer du på noe? Let me know! 


#svarpåspørsmål #spørsmål #svar #blogg #blogger #mamma #mammablogg #barn #skole #studier #skolegang #skolearbeid #tirsdag #hverdag #personlig #privat #jobb #singel #alenemor #alenemamma #dating #kjærlighet 

RAQ

30.06.2017
14:04

 

Hvorfor vil du ikke skrive hva du veide på ditt sykeste? 
For det første fordi vekt er så forferdelig individuelt. En annen jente på min høyde kan se både slankere og større ut enn meg - selv om vekten viser nøyaktig det samme tallet. Jeg var også svært syk, og min vekt på flere tidspunkt er ikke alltid forenelig med å overleve. Jeg vil ikke gi inntrykk av at det gikk bra med meg, og derfor kan det gå bra med deg også dersom du slanker deg til det punktet. Det er nemlig langt ifra sikkert, og vekten var ekstremt helseskadelig. 

Kan du fortelle mer om samværsordningen mellom dere foreldre? 
Nei. Dette er en privatsak, og noe som kun angår Sienna, meg og pappaen hennes. 

Hvordan er samarbeidet ditt med barnefar?
Strålende! Vi er veldig gode venner og har et supert samarbeid som foreldre. Jeg syns rett og slett at vi er et utrolig fint bilde på hvordan et samlivbrudd med barn i bildet kan være. Jeg kunne ikke ha vært gladere for at nettopp han er pappaen til barnet mitt. 

Hvilken barnehage går Sienna i? 
Det holdes også privat. Jeg kan ikke helt forstå hvorfor noen andre enn hennes nærmeste skulle ha interesse av å vite det? 

Tror du at alle leserne dine er pedofile, ettersom du deler så lite? 
Les mer om hvorfor jeg deler så "lite" (merk: fornuftig) her: Hvor mye vil jeg utlevere barnet mitt? 

Hvilke faste rutiner har du? 
Måltider og tidspunkt for når vi står opp og legger oss er rutinebasert. Det meste annet tar vi som det kommer :-) Det er også rutine for meg å ta en pause på en times tid midt i arbeidsdagen, til fordel for å rydde og vaske leiligheten. 

Hva blir ditt neste bokprosjekt? 
Jeg er i gang med to roman-manus, så vi får se hva som kommer først. Jeg er utrolig spent, og veldig sikker på at de vil komme til å bli knallbra begge to. Wii! 

Hvordan går det med Felix? 
Det går kjempefint! Han er en helt fantastisk liten valp. 

 

Noe du lurer på? 

#spørsmål #spm #spørsmålsrunde #spørsmålogsvar #raq #oftestiltespørsmål #mamma #barn #småbarn #barnehage #mammablogg #mammablogger #sommer #hverdag #personlig #privat 

50 questions

02.05.2017
20:07

 

Beklager - men jeg blir aldri lei av slike, haha. 


1. Hvilke serier ser du på for øyeblikket? 
Pretty Little Liars, Teen Mom, The Vampire Diaries, SKAM, Paradise Hotel, Luksusfellen og Prison Break. Det var visst en del, det. 

2. Hva er dine beste egenskaper? 
Jeg er genuint snill og omtenksom. 

3. Hva er dine verste egenskaper? 
Jeg er naiv, spontan og bekymrer meg altfor mye. I tillegg kan jeg nok utvilsomt regnes som dumsnill. Jeg mener, når jeg sier unnskyld for noe en annen har gjort mot meg altså.. Haha, håpløst. Det er jeg forhåpentligvis ferdig med. 

4. Blir du raskt sint, eller er du langsint? 
Nei, ingen av delene. Jeg kan bli irritert, men det går raskt over. Sist jeg var ordentlig forbanna (som er en liten evighet siden) hadde jeg en veldig god grunn til det, men selv det gikk helt over i løpet av et par uker. 

5. Hvordan er dine kjøkkenferdigheter? 
Jeg lager nesten alltid god middag, men til alt annet er jeg fullstendig udugelig. Jeg har laget én kake fra bunnen av i hele mitt liv, og det var en gulrotkake til en som hadde bursdag. Den smakte faktisk ganske godt. Ellers; passe udugelig. 

6. Hvordan er du å bo med? 
Whipped. 

7. Hva spiser du i løpet av en dag? 
Mye rart! Akkurat nå går det i lompe med rømme, agurk og skinkepålegg, smoothie, brødskive med tunfisk og majones og hva enn jeg bestemmer meg for å ha til middag. Ja, og sjokolade. I mengder. 

8. Hva drikker du på fest? 
Jeg starter med hvitvin, men det ender som regel opp med sprit og shots (som jeg nipper til) etter hvert. 

9. Er du spontan eller fornuftig? 
Jeg mener ikke nødvendigvis at disse to er hverandres motsetninger, men om jeg må velge er jeg definitivt mest spontan. 

10. Hvor mange barn vil du ha? 
Kun Sienna, men ønsker bonusbarn velkommen når tiden er inne for det. Jeg ønsker også å bli foster- eller beredskapshjem når Sienna blir eldre. 

11. For eller imot ulv i Norge? 
For. 

12. Blir du lett forelsket? 
Jeg blir nok lett betatt, men forelskelse tar det lengre tid med. 

13. Hva ville du ha endret ved utseendet ditt? 
Ingenting. 

14. Hva ville du ha endret med personligheten din? 
Naiviteten min. Jeg er så ferdig med å være hyggelig mot mennesker som overhodet ikke fortjener det. 

15. Hva liker du best med utseendet ditt? 
Leppene mine, kanskje?

16. Hva liker du best med personligheten din? 
At jeg er omtenksom, og helt oppriktig ønsker det beste for alt og alle. 

17. Hvor lenge har ditt lengste forhold vart? 
I fire og et halvt år. 

18. Hva drømmer du om? 
Jeg vet at det høres rart ut, men jeg har rett og slett nådd alle drømmene jeg noensinne har hatt for livet mitt. Om jeg skal velge noe jeg drømmer om i dag, må det være et nusselig lite småbruk med hester, geiter og frittgående høns. Vi får se om tiden noensinne strekker til, men det hadde vært innmari koselig. 

19. Den beste middagsmaten du vet om? 
Oi, det er mye! Bacalao og laks scorer rimelig høyt her, i alle fall. Det gjør også steik, biff, pizza, taco, lasagne, blomkålsuppe, chili con carne.. Ærlig talt, det er helt umulig å velge. Haha. 

20. Hva drikker du mest? 
Pepsi max, te, energidrikk og vann. 

21. Hvilke blogger leser du fast? 
Det har blitt en del opp gjennom årene altså. De jeg kan komme på i farta (og som dermed er de jeg liker aller best, antar jeg) er Kristina Andersen, Ida Wulff, Komikerfrue, Pappahjerte, Konatil, Pilotfrue, Marthe Borge og Casa Caos. 

22. Hva gjør du akkurat nå? 
Skriver dette innlegget, sender forespørsler om intervju til artiklene jeg skriver på for øyeblikket og planlegger resten av uken. 

23. Hvilke type mennesker irriterer deg? 
De som er totalt blottet for selvinnsikt. Man kan raskt bli riktig så overrasket over hva man kan snuble over av personligheter der ute.. 

23. Hvor ser du deg selv om ti år?
Da er jeg forhåpentligvis akkurat like fornøyd med livet mitt som det jeg er i dag. Jeg har solgt leiligheten til fordel for et hus eller småbruk for lengst, har tre hunder som begynner å dra på årene (ikke ødelegg for meg nå!) - og ikke minst, så har jeg en tenåringsdatter (!!!!) med alt det medfører. Ååh, som jeg gleder meg til å se hva fremtiden har å by på! 

24. Miste en arm eller miste en fot? 
En fot.

25. Hvordan er du når du møter nye mennesker? 
Sosial, pratsom, lett å bli kjent med og veldig "outgoing". Jeg er ganske sikker på at jeg har evnen til å sjokkere enkelte med mine uttalelser av og til, haha! 

26. Hva er ditt forhold til politikk? 
Jeg engasjerer meg, og mener at alle burde gjøre det samme. I alle fall nok til å vite hvilket parti du føler representerer dine meninger på best mulig måte. Noe av det mest irriterende jeg vet om er mennesker som sier "jeg stemmer på ** fordi foreldrene mine gjør det". Ærlig talt - det er landet vårt det er snakk om. Sett deg litt inn i det, og ta ansvar! 

27. Hater du noen? 
Nei, men nesten. 

28. Elsker du noen? 
Ja, det gjør jeg. 

29. Hva skal du i dag? 
Jobbe og forhåpentligvis slappe av med litt serie mellom slagene. 

30. Hvilke tema engasjerer deg mest?
Absolutt alt jeg presterer å sette meg inn i, haha! Jeg skal ikke en gang begynne å ramse opp de temaene jeg brenner mest for, det ville ha tatt altfor mye plass - og provosert hakket mer enn det jeg er komfortabel med.

31. Er du ryddig eller rotete? 
Rotete - og elsker det, haha. 

32. Hva er din naturlige hårfarge? 
Da jeg ble født og årene frem til jeg begynte å farge det, var jeg blond. Nå er etterveksten mørk brun. Never gonna give up on the blonde, tho. 

33. Det minst attraktive jenter kan gjøre? 
Å bruke evigheter på å sminke seg. Ja, og å gå med syltynne spermie-bryn. 

34. Det minste attraktive gutter kan gjøre? 
Å være for "pusekatt". 

35. Hva tiltrekker deg hos det motsatte/samme kjønn? 
Tatoveringer, humor, selvsikkerhet og selvtillit. 

36. Når var du sist sint? 
Jeg kan ikke huske sist jeg var sint altså. Det er jeg så godt som aldri. 

37. Når gråt du sist? 
Tidligere i dag. 

38. For deg er økonomi... 
Faktisk ikke en privatsak, som det er for så mange. Jeg syns derimot at det burde bli langt mer åpenhet om økonomi i det store og hele - også privatpersoners inntekter og utgifter. På den måten er jeg sikker på at det vil bli et langt mindre tabulagt tema - noe vi definitivt trenger. Jeg mener ikke at det er riktig å snoke på Skattelistene, og er glad for at man nå får beskjed om hvem som har søkt deg opp der, men det burde generelt bli mye mer åpenhet rundt det. Det bør også bli et eget fag på ungdomsskolen. 

39. De 5 dyreste tingene du eier? 
1. Leiligheten 
2. Bilen 
3. Datamaskinen 
4. Dias
5. Spisestuen eller sofaen

40. Hva skal du resten av uken? 
Jobbe en hel masse :-) Forhåpentligvis blir det tid til mye kos også, da. 

41. Hva ligger på startsiden til "ny fane" på nettleseren din? 
1. Eposten min 
2. Blogg.no
3. Bloggen min 
4. Faktureringsprogrammet mitt 
5. Klikk.no 
6. TV2.no 
7. Nettbanken min
8. Kristina Andersens blogg 

42. Hva skal du ha til middag i dag? 
I dag hadde vi bacalao. 

43. Hva er ditt favoritt-ordtak? 
"Ta livet som det faller seg" ;-) (Og ja; vær så god for at du fikk den melodien på hjernen) 

44. Hva er det verste du vet? 
Angst. Bortsett fra det; urettferdighet. 

45. Kan du noen partytriks? 
Skal vi seee.. Jeg kan slikke meg selv på albuene og vrenge armene mine i helt sinnsyke stillinger som ser regelrett grusomt ut, haha! Når jeg tenker meg om bør jeg innøve litt mer "classy" partytriks.. 

46. Hvordan er du som person? 
Som mamma (det er tross alt min viktigste rolle) er jeg rettferdig, full av merkelige påfunn, blid - og streng når det trengs. Som person generelt vil jeg si at jeg er sprudlende, smilende, ærlig, omtenksom, snill, sosial og en man alltid kan snakke med om absolutt alt. Noe av det jeg liker best med meg selv er at de aller fleste føler at de kan snakke med meg om hva som helst etter svært kort tid. Det er en fin følelse - særlig når jeg vet at de har all grunn til å kunne stole fullt og helt på meg. 

47. Favorittband? 
Pink Floyd, selvfølgelig. Jeg husker at en fyr skulle legge an på meg en gang for mange år siden, og fikk vite at dette var favorittmusikken min.. Han hadde ikke den store sjansen lenger da han presterte å si "jeg liker også Pink Floyd, han er flink!". HAHA. Litt søtt da, men altså... No can do. 

48. Hva skal du gjøre senere i dag? 
Spise digg krydderost, drikke Pepsi Max, jobbe og titte litt på serier innimellom. 

49. Hvilke mennesker går du best overens med? 
Jeg kommer egentlig godt overens med de aller fleste, men de likhetstrekke jeg har lagt merke til er at ingen av favorittene mine er typiske A4-mennesker. Jeg elsker mennesker med litt attitude, humor og ikke minst mer dybde til personligheten enn det helt overfladiske. Jeg er så glad i de menneskene jeg kan snakke med om absolutt alt mellom himmel og jord. 

50. Om du skulle fortelle noe til den 15 år gamle utgaven av deg, hva ville det ha vært? 
Se fremover. Hold deg like sterk som det du allerede er. Pust med magen. Vit at det ordner seg. 


#spørsmålogsvar #spørsmål #svar #50questions #challenge #utfordring #gettoknowme 

RAQ

23.04.2017
10:15

 

Hvorfor viser du plutselig bilder av datteren din? Jeg trodde du var imot det, jeg? 
Det er veldig enkelt. Bildene jeg deler er fra den tiden hun var veldig liten - altså baby, eller rundt året. Hun er ikke til å kjenne igjen i dag, så derfor føler jeg at det er helt innenfor å dele denne typer bilder en sjelden gang. De viser et lite barn som ikke kan kjennes igjen i dag, og ikke minst viser de ikke hennes personlighet (noe jeg for øvrig mener er det skumleste med å eksponere barna på nettet). Og ja; jeg er imot det. Jeg er imot å "blottlegge" barn på Internett - både når det kommer til å dele bilder, og informasjon. Det skremmer meg at jeg vet "alt" om hvilke aktiviteter bloggbarna driver på med, hva favorittfargen deres er, hvem som stiller opp i både dåp og bursdag, hvor de bor og hva de foretar seg. Det er, som tidligere nevnt, ikke særlig skummelt å dele denne informasjonen med meg - men det er skummelt å vite at de også deler den med "resten av Norge" også. Jeg syns virkelig at alle foreldre bør tenke seg om én, to, ti og førtini ganger på barnas vegne. Jeg har til en viss grad forståelse for at enkelte kan tenke at det ikke kan direkte skade, men jeg kan ikke forstå at noen skal kunne mene at det er til det beste for dem heller. Og da er det strengt tatt ikke noe poeng i å gjøre det heller, spør du meg. 

Du vet vel at det er farlig at barnet har en slik himmelseng? 
Så klart. Derfor har jeg knyttet den svært godt fast i madrass-sprinklene, slik at det på alle tenkelige vis er umulig for henne å vikle seg inn i den. 

Ammet du ikke, siden du skrev i innlegget om at du var usikker og uerfaren, at du gav flaske? 
Jo, jeg ammet frem til hun nærmet seg året. Men; det gikk noen flasker også, ettersom jeg hadde hørt at det mettet bedre og fikk barnet til å sove lettere. Myth busted - i vårt tilfelle, vel å merke. 

Hvor stor leilighet har du? 
Den er 85 kvadratmeter. Stue, kjøkken, gang, bad, vaskerom og bod. Pluss en garasje og svær terrasse i tillegg. 

Hvordan har du plass til tre hunder, der to av dem er/blir store? 
Jeg vet ikke med andres hunder, men mine skal være så nærme meg som overhodet mulig til enhver tid. De ligger enten i sengene sine eller i sofaen. Det hadde ikke spilt noen rolle for dem om jeg så hadde en svær villa; de hadde vært klint inntil meg uansett. Og ja; både sofaen og sengen er stor nok for hele gjengen. Haha! 

Hvilke raser er hundene dine? Og hvorfor har du valgt akkurat de rasene? 
Dias er en Staffordshire Bull Terrier, Aqua er Chihuahua og Felix er blanding av Rottweiler og Alaska Husky. Dias valgte jeg og min daværende samboer fordi han ønsket seg en staff, rett og slett. Det er familievennlige hunder som elsker alt og alle, i tillegg til at de har litt størrelse. Den klovne-aktige oppførselen og det nydelige utseendet var hovedgrunnen her. Chihuahua er ikke en rase jeg personlig er så fryktelig begeistret for, men individet Aqua falt jeg pladask for. Hun har hatt en trøblete fortid, og er ikke den typiske "gneldrete" Chihuahuaen i det hele tatt. Hun er svært vennlig, kosete og glad i barn, så det var et enkelt valg å hente henne hjem. Felix' kombinasjon passer meg utmerket nå som jeg er alenemor, og ikke akkurat har noe imot vaktinnstinktene. I tillegg er det fint for meg å ha en hund som blir med på alt; de to andre holder seg helst innendørs om været ikke er perfekt - og det er ikke alltid like gøy. Jeg syns også at tre hunder er helt perfekt; da kan jeg gå tur med én og én i tillegg til hele flokken, uten at den som blir værende igjen blir alene. Det er så mye enklere med tre - slik har de alltid selskap i hverandre om jeg skulle ønske å ta med bare den ene. Tar jeg med meg to kan jeg like gjerne ta alle tre, så det er utrolig greit. 

Hvor mange jobber har du egentlig, og hvorfor? 
1. Journalist. Rett og slett fordi dette er mitt kall, og det jeg virkelig er god på. Jeg elsker livet som journalist, og hadde det gått an å være forelsket i et yrke hadde jeg vært forelsket i journalistikken, haha. 
2. Forfatter. Det å skrive bøker har i hele mitt liv vært en drøm, og nå er det altså også en realitet. Jeg kombinerer bokskriving med journalistikken, og sammen går de to yrkene hånd i hånd føler jeg. Jeg kommer nok aldri til å bli forfatter på fulltid; jeg trenger litt realitet og det å bruke hodet på en mer utfyllende måte, men jeg kommer aldri til å slutte å skrive manus. 
3. Den jeg ikke snakker om. Haha, så hemmelighetsfull. Dette er i alle fall en liten ekstrajobb som jeg fikk med en tilfeldighet. Jeg har alltid ønsket å arbeide med mennesker i vanskelige situasjoner, og det gjør jeg her. Det er svært krevende og til tider frustrerende, men det er veldig, veldig verdt det. 
4. Den nye jobben! Her skal jeg arbeide med salg og markedsføring, noe som også passer meg utmerket. Jeg er jo veldig interessert i begge deler, så i tillegg til at dette er en svært sosial jobb føler jeg at det utvilsomt er det riktige for meg. 

Skal du søke enda flere jobber? 
Jeg er inne i en periode hvor jeg bare vil utvikles, utvikles, utvikles og utvikles - så ja, det er godt mulig. Journalistikken og bøkene går jo ingen steder; jeg kan jobbe med det når som helst og hvor som helst, så det legger jeg aldri fra meg. Som jeg alltid har sagt er det jo først og fremst en dyrebar hobby, og det at jeg tjener penger på det - og mer enn nok til å kunne leve av det - er rett og slett bare en bonus. Det er helt sant. Så ja; jeg vil utvilsomt prøve meg innen mye forskjellig, og det å stå i butikk er også noe jeg kunne tenke meg. Da helst i en deltid- eller ekstrastilling for å få alt til å gå opp. 

 

#raq #spørsmål #spørsmålogsvar #svar #hverdag #blogg #hund #hunder #mamma #barn #foreldre #personlig 

RAQ

05.04.2017
23:46


Er det vanskeligere å date som alenemor? 
Om du tenker på om det er vanskeligere å finne noen å date, er svaret helt klart nei. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg føler i alle fall at det er helt motsatt. På den andre siden blir man (jeg, i alle fall) automatisk langt mer selektiv, "kresen" og skeptisk, så på den måten er det jo vanskeligere. Men igjen, det er jo mitt eget valg. 

Har du opplevd negative reaksjoner fra menn, når de får vite at du har et barn? 
Nei, absolutt ikke. Det kan jo også være fordi min "målgruppe" ofte har barn selv og er i alderen hvor de nesten bare må innse at de fleste av interesse har barn fra før, men det har aldri vært et problem - ikke blant de som selv ikke har barn, heller. 

Har du vært på mange dates? 
Haha! Det har blitt noen, da. 

Hvorfor er puppene dine mindre nå enn før? Har du tatt ut silikonen? 
Normalt sett ignorerer jeg denne type spørsmål, men greit; jeg skal svare én gang for alle. Puppene mine er, som den svært viktige informasjonen dette er, akkurat som tidligere. Det eneste som har endret seg er kroppen min ellers; jeg er tross alt en god del tyngre nå enn da jeg ble gravid, så da ser de automatisk mindre ut nå som de matcher resten av kroppen min. Så nei, de har ikke endret seg i det hele tatt, og jeg har selvfølgelig aldri operert dem heller - noe jeg må ha skrevet rundt to hundre ganger i løpet av min tid som blogger. Jeg kan for så vidt ikke huske å ha lagt ut bilder hvor man overhodet kan bedømme om de er større, mindre eller samme størrelse som tidligere heller, haha. Men men, vi har alle våre interesser, antar jeg. 

Kommer du til å ville flytte fra der du bor for å bo nærmere familien din? 
Nei, det ser jeg ikke for meg at jeg vil komme til å gjøre. Det er her Sienna har pappaen sin like i nærheten, vennene sine, barnehagen sin og den skolen hun vil komme til å bli kjent med allerede i barnehagealder. Jeg vil ikke rive henne bort fra det, så det ser jeg på som et ikke-tema. Jeg bor bare en times tid unna min egen familie, så det er ikke så ille. 

Hva tenker du angående en ny, fremtidig samboer? 
At det er forferdelig skummelt og jeg kan helt ærlig ikke se det for meg. Kjæreste, ja, kanskje en dag. Men samboer? Wooah. 

Går det bra med deg? 
Takk som spør! Det går veldig bra med meg. Jeg stortrives på alle plan i livet, og har det helt supert. 

Skal du noe i påsken? 
Jeg skal hente hjem et nytt familiemedlem til flokken! Bortsett fra det skal vi kose oss masse her hjemme sammen med familien. Det blir innmari koselig, det vet jeg i alle fall sikkert♥ 


#hverdag #personlig #spørsmål #raq #mamma #mammablogg 

RAQ

15.03.2017
22:17


Er du ikke sammen med faren til datteren din? 
Nei, jeg ble singel i oktober i fjor etter over 4,5 år sammen med ham. Vi er gode venner, da :-) 

Er du feminist? 
Nei, det vil jeg ikke påstå at jeg er. 

Vil du ha flere barn?
Det ønsker jeg ikke å ta stilling til akkurat nå. Jeg vil heller finne en mann som har barn fra før, haha. 

Kunne du selv tenke deg å donere egg? 
Jeg tror ikke at jeg hadde vært den beste kandidaten med tanke på fortiden med spiseforstyrrelser og det at kroppen fremdeles ikke fungerer 100% som den skal på den fronten, så det har jeg helt ærlig ikke tenkt over i så veldig stor grad. Men, jeg er ganske sikker på at jeg ville ha gjort det. Det viktigste for meg i denne debatten er ikke at flest mulig skal donere egg (eller sperm for den saks skyld), men at det i det minste skal være et tilbud for de som ønsker å både donere bort og ta imot. Det er også viktig med likestilling på dette området. 

Har du noen i kikkerten nå? 
Ikke kikkert, men teleskop kanskje? Haha. 

Hva gjør du når du skal slappe av?
Da setter jeg på en serie eller en film, og heller Pepsi Max i glasset. Er jeg alene finner jeg også ofte på å kjøre en tur uten mål og mening. 

Hva er den jobben du ikke snakker om? 
Det er en jobb i kommunen, og har ingenting med journalistikk å gjøre. Mer enn det tenker jeg at jeg holder for meg selv :-) 

Savner du å være gravid? 
Nei, ikke i det hele tatt. 

Eier du leiligheten alene? 
Ja. 

Hvilke raser er hundene dine? Er de renraset? 
Dias er en Staffordshire Bull Terrier, og Aqua er Chihuahua. Begge er renrasede, ja. 

Om du skulle hatt en hund til, hvilken rase skulle det ha vært? 
Dobermann eller Rottweiler. 


#raq #spørsmålogsvar #hverdag #hund #hunder #gravid #svangerskap #svarpåspørsmål #jobb #arbeid #personlig

Svar på spørsmål: Kjærlighet og singellivet

25.01.2017
02:13

 

Etter at jeg startet å blogge igjen og holdt kommentarfeltet stengt i begynnelsen, har det dukket opp flere spørsmål både her, på Facebook og på mail som jeg tenkte å samle sammen til et innlegg her: 

Hvordan gjør dere det med boligen nå som du har blitt alenemamma?
Jeg har tatt over leiligheten vi eide sammen, og står nå med lånet alene. 

Hvor mange tatoveringer har du, og hva betyr de? 
1. "Poppy Love" skrevet på leggen. Det er navnet til min første hund, min lille "baby" som i over halve livet mitt før han døde betydde alt i verden for meg. Denne tok jeg da jeg var 14 og den dag i dag er det umulig å lese hva som står skrevet - men den betyr likevel aller mest for meg. 
2. "Stay" på venstre håndledd og "Strong" på høyre. Den er helt enkelt en påminnelse til meg om å holde meg sterk, og var av særlig betydning den gangen jeg slet med spiseforstyrrelser og angst. 
3. "Family comes first" skrevet langs ytterkanten av høyre underarm. Denne har også lillebroren min, men i en annen skrift enn meg. Den står for vårt vennskap sammen, og selvfølgelig det at familie kommer foran alt - alltid. 
4. "IFLU" i infinity-tegn på innsiden av venstre overarm. Denne tatoveringen deler jeg med bestevenninnen min, og er en intern greie. 
5. "Make a wish" står skrevet sammen med en løvetann med frø som diagnonalt langs hele ryggen min forvandles til fugler. Denne står for følelsen av frihet og oppriktig lykke. 
6. En ugle i nakken. Denne står for klokhet og visdom, i tillegg til at den er "intern med meg selv" (haha, tidenes singel-frase) ettersom jeg uten tvil er tidenes nattemenneske. 
7. En drømmefanger langs hele høyre underarm. Denne tok jeg fordi jeg nå har oppnådd alle de drømmene jeg har satt meg i livet, og for å alltid minne meg selv om at enhver drøm kan bli virkelig - bare man vil det nok. Det har jeg bevist. 
8. Tre roser med torner og falne blad langs store deler av høyre overarm. Denne er en påminnelse om at selv om noe tilsynelatende virker vakkert og perfekt, kan det ha torner du kan stikke deg på. Høhø. 
To av tatoveringene jeg tidligere hadde er nå dekket over av nytt blekk; det var en skorpion og et merke i nakken som jeg ikke lenger kan identifiseres med. 

Hvordan gjør dere det med dyrene nå? 
Hundene er mine, katten er K sin. 

Hvilken bil har du? 
En 2006-modell Mercedes B-klasse. Stasjonsvogn. 

Kan du skrive litt om hvilke samværsordninger dere har? 
Nei. Sienna har fast bosted hos meg, men noe utover det ønsker jeg ikke å legge ut om her. 

Hvilke prosjekter har du på gang nå? 
Mange! Om ikke lenge blir jeg aktuell med en helskjønn barnebok - jeg gleder meg fælt til å fortelle dere alt om det! 

Når ser du for deg å få kjæreste igjen? 
Akkurat nå gjør jeg bare nøyaktig som jeg føler for, uten å trenge å ta hensyn til andre enn Sienna og meg selv. Det er innmari deilig å kunne bestemme alt selv, så det nyter jeg til det fulleste. Jeg har absolutt ikke hastverk med noe som helst. Det blir som det blir :-) Han skal være rimelig bra for å kunne toppe singeltilværelsen, haha. Jeg trives altfor godt i eget selskap. 

Kan du skrive et innlegg om kjærlighetssorg? 
Det har jeg veldig lite (rettere sagt ingen) erfaring med, så det blir litt vanskelig. Jeg kan heller komme med innlegg om hvordan man kan takle ensomhet, om det skulle være et ønske? Der har jeg blitt temmelig rå nemlig. 

Er du sosial eller trives du best for deg selv? 
Jeg er totalt avhengig av begge deler. Jeg trenger absolutt egentiden for meg selv, men det å være sosial og tilbringe tid med mennesker som gir meg et påfyll av energi og en god følelse er også gull verdt. Nå er jeg jo i gang med såpass store prosjekter i tillegg til at jeg knapt har tid til å sove, så de jeg bruker tid på i denne perioden bør virkelig føle seg priviligert, haha. 

Hva er det vanskeligste med å være alenemor? 
Det er litt kjedelig å crave sjokolade uten å kunne suse avgårde på butikken klokka ti liksom, haha. Ellers syns jeg ikke at noe har vært utfordrende eller vanskelig hittil i alle fall :-) 

Syns du det er skummelt å være alene? 
Nei. 

Hva er best med å være singel? 
Jeg kan ha det rotete om jeg føler for det, haha! Det er ingen som legger seg opp i det om det ligger klær fra dagen før på gulvet, eller om jeg dropper å brette tøy i en uke. Det. Er. Så. Deilig. Ellers er jeg veldig glad i å være for meg selv når jeg føler for det, og ikke minst kunne finne på ting uten å ta hensyn til andre enn Sienna og meg. Etter at jeg fikk sertifikatet har jeg vært veldig spontan og ikke minst rastløs, så da er det innmari greit å kunne styre som jeg selv føler for. Det er også utrolig greit å kunne bruke kvelder og netter på jobb fremfor en kjæreste, haha. Jeg er visst rimelig sær der. Jeg er ikke mannevond, altså. Enda. 

 

Lizbeth Osnes 26, Sula
Alenemor til Sienna på 5 år. Sjonglerer fire jobber, to fagskoleutdannelser, to hunder og et hjem - med andre ord; aldri et kjedelig øyeblikk. Jeg har nylig utgitt min første barnebok: Den ulykkelige Smokkefeen! Den kan bestilles fra landets bokhandlere, men også fra meg personlig - selvsagt med signatur eller en spesiell hilsen, om ønskelig.

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Banners  for  Mammablogger-awards  2018

Lenker