hits

Forhold: 6 "feil" jeg aldri vil begå igjen

10.10.2017
23:49

 

Jeg fikk et ganske fint spørsmål forleden, som virkelig fikk meg til å tenke. "Hvilke feil kommer du aldri til å begå i et forhold igjen?". For meg er det et interessant spørsmål. Det er klart at man gjør seg opp noen meninger om hva som gikk galt og hvordan, selv etter de reneste og enkleste samlivsbrudd. Så her kommer det; "feilene" jeg aldri vil begå i et eventuelt nytt forhold: 

1. Fengsels-fella
Den typiske fella man alltid forteller seg selv at man aldri skal falle i; den frivillige fengsels-fella. Du vet, når det kun er kjæresten din og deg som betyr noe som helst i hele verden, og verken noe eller noen er interessant nok til å i det hele tatt få dere til å trå utenfor hjemmets fire vegger? Vel, det skjer faktisk ikke. Det er så uendelig viktig med et liv utenom sofaen og Netflix - det kan ikke sies nok. 

2. Å gå for fort frem
Okei, så er det kanskje fristende å hoppe i både samboerskap, giftermål og felles tatoveringer (...) i løpet av få måneder, men for min del føles det så utrolig viktig å ta vare på "kjærestetiden" også. Du vet, den tiden hvor man slett ikke henger sammen daglig, og faktisk får tid til å savne og tenke på hverandre innimellom? 

3. Når man ikke finner på ting med andre
Så avhengig som det jeg er av å tilbringe tid med både venner og familie, for ikke å snakke om mor-datter-tid med Sienna så ofte som overhodet mulig, føler jeg meg rimelig trygg på at punktet med å kun tilbringe tid med hverandre ikke vil være eksisterende i mitt eventuelle fremtidige forhold. Jeg kan ikke tenke meg noe verre enn en som til enhver tid vil være sammen med meg - og som ikke vil bruke tid på seg selv eller venner utenom. Det føles nesten klaustrofobisk bare av tanken. 

4. Alenetid 
Tid for meg selv er så uendelig viktig. Jeg vil drøye det så langt som til å si at tiden jeg har kun for meg selv er regelrett hellig. Aldri i livet om det skal endre seg for noen som helst. 

5. "Vi blir bare her" 
Ååh, så lett det er å bli værende i sofakroken med Netflix rullende over skjermen og godteri i skåla! Det er så viktig å komme seg litt ut sammen også, det er noe jeg definitivt vil ta med meg videre dersom jeg skulle gå inn i et forhold. Kinodates, ut for å spise, weekend-turer - you name it. Det er så viktig å ha det gøy også! 

6. Å ikke prioritere hverandre 
Om det så ikke skulle skje at jeg - eller et fremtidig vi - får flere barn, er jeg for alltid først og fremst mamma. Likevel ser jeg én ting tydelig klart for meg; å pleie forholdet er så ekstremt viktig - selv om det kan være vanskelig å få det til. Det er så altfor enkelt å skli inn i den dårlige vanen med å bruke kveldstimene fra barna er lagt til de voksnes leggetid på å sitte i hver sin ende av sofaen uten å utveksle så mye som et eneste ord. Det er flott det altså, men ikke hver kveld. Det er så viktig å bruke tiden på hverandre også, enten det er weekend-turer eller bare det å slappe av sammen en tirsdagskveld. 

 

#forhold #kjærlighet #forelskelse #tips #råd #love #blogg #hverdag #romantikk #romantisk #tanker #meninger #følelser 

6 kommentarer

Charlene N. Nedrum 11.10.2017 15:39
Mange gode tips og råd!! skriver gjerne under på det med alenetid! hehe ;)
Lizbeth Osnes 11.10.2017 16:31
Charlene N. Nedrum: Hehe, ja, den er viiiiiktig ;)
Atle Lundhaug 11.10.2017 20:53
Kloke vurderinger. Jeg ble veldig betatt av det bildet som var aldeles nydelig. 💓
Lizbeth Osnes 12.10.2017 10:43
Atle Lundhaug: Haha :D
Anya Elice 13.10.2017 23:02
Fine vurderinger, godt å se at jeg ikke er alene med å ha en "liste" over ting en ikke vil gjør opp igjen i nye forhold, haha

Ha en fin helg :)
Lizbeth Osnes 14.10.2017 15:47
Anya Elice: Haha, veldig godt å ikke føle meg så alene om det :D Takk det samme <3

Skriv en ny kommentar

Lizbeth Osnes 26, Sula
Alenemor til Sienna på 5 år. Sjonglerer fire jobber, to fagskoleutdannelser, to hunder og et hjem - med andre ord; aldri et kjedelig øyeblikk. Jeg har nylig utgitt min første barnebok: Den ulykkelige Smokkefeen! Den kan bestilles fra landets bokhandlere, men også fra meg personlig - selvsagt med signatur eller en spesiell hilsen, om ønskelig.

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Banners  for  Mammablogger-awards  2018

Lenker