hits

Løksuppe og opphostede lunger

21.08.2017
23:14

 

Hva jeg har gjort siden sist, sånn bortsett fra å hoste opp lungene mine fra tid til annen? Særdeles lite annet enn å bli skjemt bort av verdens beste foreldre, spist kake og presset i meg usunne mengder Sanasol, vitaminbjørner og Solvipect. Ja, og gjort mitt beste for å følge litt med på "Orphan Black", som på sin merkelige måte interesserer meg litt. Jeg må jo vite hva som skjer med den skrullete gjengen! Jeg har akkurat begynt på sesong 3, og helt ærlig har det ikke vært spesielt spennende før nå nylig. Anbefales likevel så langt! 

Jeg har også en del jobb igjen å gjøre før første skoledag er her. Uæææh, jeg starter om én uke, jo! Jeg gleder meg så fælt, men fy søren så skummelt det er også. Kryss fingrene for meg, det vil jeg garantert trenge.. 

Fra syt til helbredelse - noe jeg krysser fingrene for at denne suppa vil utrede - jeg bare dele oppskriften på verdens beste løksuppe: 

1. Skjær 3 gule løker i ønskelige biter, før du kutter opp 1 rød chili i småbiter 
2. Stek løk og chili sammen med finkuttede hvitløksfedd (eller bruk hvitløkspulver) og en liten dæsj Provence-krydder med en passelig stor dose matolje
3. Strø over cirka en spiseskje sukker og rør godt rundt 
4. Hell i 5 desiliter vann, og la dette koke opp 
5. Tilsett så en kjøttbuljong-terning og la suppen koke i 10-15 minutter 

Serveres med ferskt brød med store (!) mengder smør på. Nam! 

Jeg har blitt så altfor glad i supper for tiden, haha. Det er jo så enkelt og godt - og ikke minst lett å mestre fra bunnen av. Jeg er definitivt ingen hobbykokk, men det er alltid gøy å få til noe nytt. Denne suppen har jeg hentet inspirasjon til fra den koselige Facebook-gruppen Vegard Mois Matprat

Nå skal jeg svinge meg rundt for å ta siste del av husarbeidet; sengen min skal byttes på, og gulvene skal få omgang nummer to for dagen med moppen i hvert øyeblikk. Da er det faktisk 100% strøkent her! For en følelse! Ja, om du ser bort ifra vaskerommet, da. Og den enorme haugen av rene klær på tørkestativet som jeg aldri orker å en gang tenke på å brette... Haha. Man kan da ikke ha alt på stell, heller - kan man vel? 

 

2 kommentarer

Caroline 27.08.2017 13:56
Du er veldig ofte syk. Har du sjekket deg for andre grunner til all sykdommen?
Lizbeth Osnes 27.08.2017 13:57
Caroline: I know! =/ Det eneste jeg vet er at immunforsvaret mitt er svært dårlig etter mange år med spiseforstyrrelser. Jeg tar multivitaminer og drikker Sanasol, i tillegg til at jeg har et sunt og variert kosthold, så så veldig mye mer enn det får jeg ikke gjort. Tenkte å ta ny blodprøve hos legen snart for å se om det kan ha dukket opp noe de siste årene :-)

Skriv en ny kommentar

Lizbeth Osnes 26, Sula
Alenemor til Sienna på 5 år. Sjonglerer fire jobber, to fagskoleutdannelser, to hunder og et hjem - med andre ord; aldri et kjedelig øyeblikk. Jeg har nylig utgitt min første barnebok: Den ulykkelige Smokkefeen! Den kan bestilles fra landets bokhandlere, men også fra meg personlig - selvsagt med signatur eller en spesiell hilsen, om ønskelig.

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Banners  for  Mammablogger-awards  2018

Lenker