hits
Mamma - Journalist - Forfatter - Student

Oppskrift: Lyr med deilig tilbehør

  • Publisert: 18.07.2017, 13:12
  • Kategori: Oppskrifter
  •  

    Etter fisketuren vår med storebror og hans familie har vi endelig fått fersk fisk i fryseren. Det er klart at det må utnyttes! Jeg "turte" ikke å risikere å ødelegge den deilige fisken med å prøve meg på fiskekaker helt ennå, så derfor gikk vi for en enklere - men ekstremt god - variant denne gangen. 
     

    En storfavoritt hos oss begge kommer her: 

    Du trenger: 
    - Fersk lyr 
    - Poteter
    - Bacon 
    - Rømme 

    Slik gjør du: 

    1. Kok opp vann i en kjele til potetene. Sett stekeovnen på 200 grader, og legg fiskefiltene med skinnsiden ned i en ildfast form før du krydrer med litt salt (vær forsiktig dersom det skal serves til barn) og pepper. Sett denne inn i ovnen før ovnen er ferdig oppvarmet. 
    2. Sett potetene til koking. Del dem gjerne i 2 eller 3 deler slik at koketiden blir kortere 
    3. Etter at fisken har stått i ovnen og potetene på koking i rundt 15 minutter, stek baconet til det blir crispy. Jeg elsker å steke bacon i masse smør slik at vi får en deilig sky i tillegg til baconbitene. 
    4. Etter cirka 20-25 minutter er alt klart, og du kan servere retten sammen med rømme. Dette er også helt nydelig med raspede gulrøtter eller erter til, men det glemte vi selvfølgelig i dag. 


    Vel bekomme! 

     

    #oppskrift #oppskrifter #mat #middag #middagsinspirasjon #inspirasjon #sunn #sunnhet #fisk #helse #sunnhelse #sunt #godt #tips #hverdag 

    2 kommentarer

    Victoria Larsen

    18.07.2017 kl.17:21

    Ser helt nydelig ut! :)

    Lizbeth Osnes

    18.07.2017 kl.20:39

    Victoria Larsen: Det er det :D

    Skriv en ny kommentar