hits
Mamma - Journalist - Forfatter - Student

Oppskrift: Lyr med deilig tilbehør

 • Publisert: 18.07.2017, 13:12
 • Kategori: Oppskrifter
 •  

  Etter fisketuren vår med storebror og hans familie har vi endelig fått fersk fisk i fryseren. Det er klart at det må utnyttes! Jeg "turte" ikke å risikere å ødelegge den deilige fisken med å prøve meg på fiskekaker helt ennå, så derfor gikk vi for en enklere - men ekstremt god - variant denne gangen. 
   

  En storfavoritt hos oss begge kommer her: 

  Du trenger: 
  - Fersk lyr 
  - Poteter
  - Bacon 
  - Rømme 

  Slik gjør du: 

  1. Kok opp vann i en kjele til potetene. Sett stekeovnen på 200 grader, og legg fiskefiltene med skinnsiden ned i en ildfast form før du krydrer med litt salt (vær forsiktig dersom det skal serves til barn) og pepper. Sett denne inn i ovnen før ovnen er ferdig oppvarmet. 
  2. Sett potetene til koking. Del dem gjerne i 2 eller 3 deler slik at koketiden blir kortere 
  3. Etter at fisken har stått i ovnen og potetene på koking i rundt 15 minutter, stek baconet til det blir crispy. Jeg elsker å steke bacon i masse smør slik at vi får en deilig sky i tillegg til baconbitene. 
  4. Etter cirka 20-25 minutter er alt klart, og du kan servere retten sammen med rømme. Dette er også helt nydelig med raspede gulrøtter eller erter til, men det glemte vi selvfølgelig i dag. 


  Vel bekomme! 

   

  #oppskrift #oppskrifter #mat #middag #middagsinspirasjon #inspirasjon #sunn #sunnhet #fisk #helse #sunnhelse #sunt #godt #tips #hverdag 

  2 kommentarer

  Victoria Larsen

  18.07.2017 kl.17:21

  Ser helt nydelig ut! :)

  Lizbeth Osnes

  18.07.2017 kl.20:39

  Victoria Larsen: Det er det :D

  Skriv en ny kommentar